×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]


Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е


Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е
Красимир Вълчев (вдясно) на посещение в детската градина в края на миналата година
Тема в развитие
Нов директор в детска градина „Брезичка" след клипове с насилие срещу деца Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО) Родители с призив към кмета Димитър Николов: Не молби за напускане, а дисциплинарно уволнение за персонала от ОДЗ "Брезичка" Светла Петрова - учителката от скандалния клип в ОДЗ "Брезичка: Пръчката беше не за децата, а за народен танц (ВИДЕО) Николай Николов: Синът ми е бит в детската градина с лъжица и канче с храна по главата (ВИДЕО) Прокуратурата погна учителките в ОДЗ "Брезичка" след скандалното видео за насилие над деца Ексклузивно! Учителката от ОДЗ Брезичка проговори пред Флагман.бг След масовите уволнения в ОДЗ "Брезичка": Родителите доволни, психолози ще работят с децата (ВИДЕО) Официално! Кметът уволни директорката на ОДЗ Брезичка, сериозни промени в скандалната забавачница Брутално! Учителка удря и тормози деца в бургаска детска градина (ВИДЕО) Бургазлията, монтирал видеото от ОДЗ „Брезичка“: Мога да пусна и суровите кадри, на тях не се вижда нещо по-различно Учителката Милена Иванова за агресията над деца в ОДЗ "Брезичка": Имах лични проблеми, но не се оправдавам с това! Защо в ОДЗ „Брезичка” няма камери? Двете учителки от скандалния клип саботирали видеонаблюдението Вижте Милена Иванова - учителката от бруталния клип в ОДЗ "Брезичка" Директорът на ОДЗ Брезичка: Потресена съм, но не вярвам друг път да се е случвало(ВИДЕО) Кметът на Бургас за агресията в ОДЗ "Брезичка": Въпросната “учителка” и колежките й трябва да носят наказателна отговорност
виж още
скрий
09 Февруари 2018, Петък
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка-архив: "Флагман"

Красимир Вълчев обаче е против въвеждането на камери за контрол на възпитателките

Образователният министър Красимир Вълчев смята, че в бургаската детска градина „Брезичка” е проявена непрофесионална толерантност към неетично и дори осъдително поведение.

Според него обаче въвеждането на камери за постоянно наблюдение би било неподходящ елемент за контрол на учителките.

След парламентарния контрол министър Вълчев коментира пред репортери: „Камерите по наше мнение не могат да заместят основния елемент, на който е базирана системата на образованието – това е доверието. Всички ние вземаме решение като родители да поверим на учителите децата си и то за много години. Това е в основата на съвременното образование, в основата на масовото образование. С камерите рискуваме да влезем в една спирала на търсене на липсващото доверие и заместването му с технически средства.”

По повод случая в Бургас и дали той не е основание за недоверие към възпитателките, министърът каза: „Да, винаги има основание, но много е вероятно ние да демотивираме учителите и да не постигнем този ефект, който желаем.”
Министърът се опитвал да провокира дебат за въвеждане на добри практики и за стимулиране на професионализма.
„Това, което също те трябва да направят, е да проведат разговора за това как те като професионална общност подобряват професионализма и етичното поведение на всички членове на колектива”,
обясни Красимир Вълчев. Имиджът бил колективно благо и всички имали отговорност за изграждането му.

Тук не е целта толкова те да напишат етични кодекси, колкото да провокираме такива механизми за реакция при непрофесионално поведение. В случая в Бургас няма как това да не е било известно на директора или на останалите членове на педагогическия колектив. В случая е проявена непрофесионална толерантност. Много често, за съжаление всички го правим, сме толерантни към непрофесионални, неетични практики. В случая говорим дори за практика, която е осъдителна”, каза министър Вълчев.

Припомняме, че детската градина „Брезичка” се прочу през последните седмици със скритата камера, която улови как възпитателката Милена Иванова обижда и удря деца.
Това доведе до уволнения, включително и на директорката.
Любопитното е, че в края на миналата година Красимир Вълчев бе на посещение в същата детска градина и дори я обяви за образцова.
Задоволството му се вижда и от снимка, на която на преден план е вече уволнената директорка Събка Недева. Зад колоната пък се подава главата на учителката-биячка Милена Иванова.


Събка Недева (на преден план), Милена Иванова (зад колоната) и Красимир Вълчев


В категории: Просвета , Бургас


Секс по договор
Секс по договор 16/02/2019, Събота 20:12 0
20
Коментара по темата
20.
сн
03.08.2018 21:09:39
1
1
По другият случай в Дет­ска градина “Брезичка“ в Бур­гас, Районна прокуратура — Бур­гас също образува досъдебно произ­вод­с­тво, заради излъчени от медиите материали, съдър­жащи упраж­нено насилие над деца в дет­с­ката градина и след прик­лючена пред­варителна проверка по случая, прокуратурата образува произ­вод­с­тво за извър­шеното прес­тъп­ление също по чл. 187 от НК. За скан­дал­ният клип, в които въз­питателка бие децата в дет­с­ката градина минис­търът на образованието комен­тира, че ако проб­лемът е бил решен на рав­нище въп­рос­ното дет­ско заведение, проб­лемът щял да остане скрит за общес­т­вото.
19.
ПП
02.05.2018 15:29:13
1
1
А Вие защо сте мълчала до сега, госпожо?Какъв е този страх, какво е това примиренчество? Защото тук виновните са много - "учителките" и директорката, която ги е награждавала и наскоро дори натикаха под носа на кмета и министъра заповед за нагарада.Срамни работи стават в цялата система на образованието, но те имат един корен на произход - наследеното от соца връзкаджийство, корупционни и всякакви други обвързаности и зависимости при назначаването на директори. А от такива колективи добрите учители бягат и зо това има неопровержими факти. За това, уважаеми родители, настоявайте за дисциплинарно уволнение на директорката и закриляните от нея "учителки". Всичко другао ще бъде прах в очите ви!
18.
до кмета
21.04.2018 10:58:02
1
1
С 2 месеца е удължен срокът на досъдебното производство за извършено престъпление в детската градина "Брезичка" в Бургас. Случаят е от началото на годината, когато кадри, заснети с видеокамера, показаха как три възпитателки малтретират деца. Над 30 родители са разпитани в хода на разследването, а разпитите на персонала в детската градина продължават. По случая се очакват доклади от Отдела за закрила на детето, едва след това ще бъдат назначени и психологически експертизи, отбелязва БНР.
17.
прес
01.03.2018 08:06:46
1
1
Кукувици ненормални! Толкова бой и скубане на деца не бях виждала! Публично да ви линчуват родителите на тези деца заслужавате. И никога повече да не бъдете допускани да работите с деца! Лицемерки!
16.
Стил и топлина с пръчки
12.02.2018 18:08:34
1
1
Уважаеми родители, бъдете убедени че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в Детска градина „Брезичка” - гр. Бургас са доказани специалисти.

Неотразимо щастие е заедно с родителите да извайваме детската духовност и доверие, да открием скритите дарби, да развием невероятните възможности.

Екипът на Детска градина "Брезичка" - гр. Бургас работи за Вас мили деца и родители. При нас цари уют, стил и топлина.
15.
Do 11
11.02.2018 21:11:02
0
3
Къде го има това точно по света умна мамо? :) А относно "а ако на тях не им харесва, да си търсят друга работа?! " е толкова тъпо и ограничено че отговора в тоя стил за теб е "като не ти харесва да не си раждала деца като знаеш какво е положението в държавата"! Аман от прости и некомпетентни хора дето за нищо не стават освен за инкубатори ама много им се иска нещо в тоя живот да зависи от тях....
14.
ББ
11.02.2018 21:02:15
1
2
В детската градина Брезичка Бургас нещата са като в концлагер стигащи до садизъм при това над 4-5 годишни деца, откъде тази злоба и жестокост и Директорка Лъжкиня
13.
До 11
11.02.2018 20:42:26
0
5
Къде по точно по света има да си гледаш детето през Интернет?
поспри малко с филмите и влез в реалния живот, от години живея на различни места в Европа,2 деца минаха през градини и училища в момента в колежи,защо веднъж не видях нещо подобно.
За разлика от тук при вас в гетото най-големия проблем е ЛИПСАТА на ДОВЕРИЕ.
Не е твоя работа да следиш преподавателите и да изказваш мнение
12.
===
11.02.2018 18:46:47
0
2
Оставете за малко основния мотив и се вгледайте в облеклото на учителките. Облечени са като в погребална агенция, отгоре на това и с панталони - ужас!!! Тези жени са интелектуално осакатени. Така ли не се намери някоя от тях да възроптае???
11.
Бургазлийка
11.02.2018 10:07:33
4
2
В цял свят вече има камери за наблюдение в дет градини и ясли!
Родителите могат по всяко време да се включват чрез Интернет и видят какво прави детето им в момента...
Така ще се контролира поведението на учителките там... а ако на тях не им харесва, да си търсят друга работа?!
10.
крал Артур
11.02.2018 00:46:51
0
2
Събка Недева не се интересува от чуждите деца. Тя е съвършеният егоист, тарикат и използвач- отглежда внуците си и разполага с градината и хората в нея като с лична собственост. Всички трябва да са в услуга на нейно височество и изтърсаците й. Съдбата винаги те настига и разкрива самоличността ти, Събке. Даже и Таралова не можа да те спаси, въпреки проверките и формалните предписания, и затварянето на очи. Трябваше и двете да ви натирят, та да си продължите клюките и долните интриги, без да вредите на хората и на образованието.
9.
cc
10.02.2018 22:14:45
0
2
Преместете ДГ,,Брезичка,,гр.Бургас на остров Белене с целият персонал!
ТАМ ПОНЕ ДЕЧИЦАТА ЩЕ ДИШАТ ПО-СВОБОДНО.
8.
димова
10.02.2018 01:55:25
0
6
На преден план Недева,която проявява непрофесионална толерантност ,осъдителна практика според думите на министър Вълчев,плътно до нея е нейния внук ,който неотлъчно е винаги до нея на показ,като че ли няма други деца в градината ?
7.
Zlateva
10.02.2018 00:20:41
0
6
Г-н Вълчев беше на посещение в детска градина Брезичка ,не по собствено желание ,а поканен от Недева.Нали е първеню по нейно настояване е отишъл министър Вълчев .Всички градини са образцови. Всички са санирани ,боядисани ,ново оборудване . Общината създаде прекрасни условия за отглеждането на децата .Директорките да не си преписват ,че това е тяхна заслуга .Всичко е направяно с Общински средства.
6.
до Рая
09.02.2018 21:55:09
1
4
Най -добрият директор!Уволнен по заслуга! Всичко в името на градината!Лява ръка десен джоб!
5.
о,кей
09.02.2018 21:31:59
2
4
Най добрият директор Недева-12години ходене по мъките ,до като се докопа на тази длъжност,ако не беше си платила ,още щеше да бъде в град Карнобат.
4.
Милена
09.02.2018 21:20:06
2
5
Много се извинявам ,но за най-добър директор , не може да се говори .Градината беше развалина защото по времето на Костадинов ,не се отпускаха никакви средства в никоя градина за ремонти. Когато дойде на власт Г-н Николов за всички градини се отпуснаха много средства за ремонти и всички градини са дворци .Недева не е извадила парите от своя джоб ,парите са от общината .Не се е раздавала за колектива за колегите си .На тях само викаше обиждаше държеше се като господар,едно и също градината е лично нейна ,а не на общината. .Раздаваше се най -вече за своята внучка и своя внук .Внук и беше на първо място ,то се вижда и от снимките ,на всяко тържество , той е плътно до нея като втори директор .Тя всеки ден го приспиваше като бебе на ръце ,хранеше го и т.н.Раздаваше се за себе си , на помощния персонал никога не е дала парите за работно облекло.Копува по едно работно облекло и толкова ,останалите пари в нейния джоб .За роботно облекло се отпуща по 300 ,350 лева.Недева е една злобна ,завистлива от тези хора наяла се въшката излязла на челото.Поточно първеню .Мога да пиша още много ,но мисля ,че е достатъно....
3.
Рая
09.02.2018 19:08:52
6
3
Най- добрият директор! Не ти позволяват да си над всички останали! Направи от развалина, дворец! Изключително стилна, сърцата и раздаваща! Всичко в името на градината! Само некомпетентни и завистливи хора, говорят негативи!
2.
росица
09.02.2018 18:55:30
1
5
Тази крадла и грандоманка отдавна трябваше да бъде уволнена.Най-накрая всички видяха що за стока е.Нълно безхаберие,и компенентност, липса на профисионализам . Това ,го казва министъра,за това Недева .Тя трябва да бъде уволнена ДИСВИПЛИНАРНО!НЕ ПЕНСИОНИРАНЕ !
1.
BTV
09.02.2018 16:32:27
4
4
С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме истинския проблем, ще демотивираме учителите, ще изпаднем в спиралата с технически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие. Това обяви в предаването „Тази сутрин” министърът на образованието Красимир Вълчев по повод скандала с агресията към деца в детска градина „Брезичка” в Бургас.


Той определи поведението на възпитателите, заснети със скрита камера, като непрофесионално и осъдително. По думите му няма как директорът и другите учителите да не са знаели за случващото се. Нищо не остава скрито с камери или без камери – училищата и детските градини трябва да намерят механизмите за вътрешна регулация , уточни министърът.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
Георги МАРКОВ Георги МАРКОВ Да отменим изборните поправки! ГЕРБ сам си скрои “Костинброд - 2” Виц на деня Виц на деня Блондинка става сутринта на Коледа и намира под елхата малка кутийка с пръстен.
Отваря я и прочита:
- Ще се омъжиш ли за мен?
- Миличък! - крещи тя.
- Ставай бързо, Дядо Коледа иска да се ожени за мен!
Виц на деня Виц на деня Екскурзоводът:
- На това легло са спали Луи XII, XIII, XIV, XV и Наполеон!
- Ужас - казва блондинка - колко ли им е било тясно!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъжът е като каймата... 60% свиня, 40% говедо и две яйца. А сместа е предназначена за принцеси!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter