×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА)


Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА)
Общинските съветници приеха предложението на кмета Димитър Николов и отпуснаха 80 хил.лв. за пострадалите от наводнението във варнеския квартал "Аспарухово"
Тема в развитие
Дядо Владика Иоаникий, вижте това място – дали Богородица не се обръща на Небето? (ВИДЕО, СНИМКИ) Майка Серафима болна: Неверници откраднаха 500 лв. от кутията с дарения на манастира „Св. Богородица” Майка Серафима срещу Деня на Света Богородица: Нахални сте, дарения пред вас няма да отчитам! Манастирът „Света Богородица“ бавно се възстановява след потопа, ние питаме как и на кого се отчитат даренията (ВИДЕО) Местният парламент отпусна 12 хил.лв. за ремонт на манастира "Света Богородица" Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА) Ето как да помогнете на майка Серафима, за да върне живота в манастира „Света Богородица“ Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ) След призива на Флагман.бг: Десетки доброволци запретнаха ръкави, измъкват от калта манастир „Света Богородица” (СНИМКИ) Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас, вижте уникални кадри от акцията им (СНИМКИ) Спите ли спокойно, палите ли свещи, четете ли молитви по празниците? Само! И сега къде сте, Ной ли чакате да ни спаси По инициатива на Флагман! Автобус с доброволци тръгва утре за манастира „Св. Богородица“, вижте от къде След призива на Флагман! Братята Петър и Станимир дойдоха от Свети Влас, за да помагат в манастира „Св. Богородица“ Помогнете! Трябват повече мъже за разчистване на манастира „Св. Богородица“, работата е тежка След като Флагман алармира: Първите петима доброволци вече са в манастира „Св. Богородица“, майка Серафима пак плаче, но от радост Кметицата на ж. к. Меден рудник: Положението в манастира е трагично, при следващ порой пак ще се наводни Двуметровата вълна едва не убила майка Серафима, игуменката гледала безпомощно как животните й се давят Само във Флагман! Потоп помете манастира „Св. Богородица“, майка Серафима рине кал и плаче: Стара съм, нямам сили, помогнете
виж още
скрий
24 Юни 2014, Вторник, 10:22 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Съветници дариха заплати за пострадалите от бедствието
Бургас дари 80 хил.лв. на Община Варна за възстановяване на щетите от бедствието. Извънредната докладна записка, която бе внесена от кмета Димитър Николов, бе подкрепена от 35 общински съветници. Дебатите продължиха близо час, а участие в изказванията взеха представители на почти всички парламентарни сили, предложенията валяха едно след друго, но в крайна сметка се прие основният текст, предложен от вносителя.

„Ще гласувам „против“ тази докладна, кощунство е да отделяме от парите на бургазлии за бедствия в други общини. По същата логика можеше да вкарам докладна, с която да взема от всичките от вас заплатите и да ги дарим. Ще гласувам против защото тази игра е нечистоплътна. Не можем да вземем пари от всеки един бургазлия, след като знаем какво е състоянието на Бургас в момента. Има положителни неща, които се случват, но има и много проблеми. Помощта за Варна е функция на държавата. Тя си има достатъчно институции, които не правят нищо. Не можем да бъдем по-силни от държавата, не можем да бъдем по-богата община от Варна и държавата“, каза Георги Манев и нажежи страстите в зала.

„Това, че няма да гласувате тази докладна си е ваш проблем – носете си своя грях. Когато хората имат нужда заради това, че нещо не е станало по тяхна вина, ние сме длъжни да помогнем, г-н Манев“, реплекира го София Иванова от ГЕРБ.

„Не  вменявайте на мен грях. Затова, че вие гласувате си поемете отговорността. Дарението е личен акт. Аз съм емоционално свързан с този район. Моят род е от Добрич. Може и да съм помогнал съм, но с лични средства, без да се тупам по гърдите, не с обществени, както вие искате да правите“, отговори й Георги Манев.

„Не ми харесва формулировката на докладната“, каза от своя страна парламентаристът от БСП Йордан Георгиев и поиска промяна на докладната – не Община Бургас да дарява пари на Община Варна, а на бедстващите. „Ако дарим парите по този начин, те могат да отидат там, където са разходваните предните бюджетни пари от кмета на Варна  - за улици, които ги няма“, призова Георгиев. Колегата му от БСП Евгений Мосинов пък предложи сумата от 80 хил.лв.да бъде разделена на две вноски от по 40 хил.лв., които да отидат по дарителските сметки на пострадалите във Варна и Добрич.

Общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров призова всеки един от съветниците да дари лични средства за бедстващите. „Не знам защо, но този дебат започва силно да мирише. И мирише на гузна съвест и купуване на индулгенция. Извъдихте се големи християни, след като съсипахте храма, който е на път да падне. Питам ви: защо вашите бизнесмени не дадат личен пример и дарят собствени средства на бедстващите във Варна. Дайте да си дарим целите заплати. Това е дарение. Стига с този политически популизъм на гърба на хората“, заяви в емоционална реч от трибуната на местния парламент Валентин Касабов от НФСБ.

„Г-н Касабов, г-н Божидаров ясно казвам от тази трибуна: Личните дарения, които правим няма да бъдат оповестени, защото ще бъдат изкривени“, отговори на нападките Димитър Людиев, председател на групата на ГЕРБ и отбеляза, че неведнъж с колегите му са дарявали лични средства и не са търсили публичност.

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски веднага изчисли, че 80-те хил.лв., които Община Бургас иска да дари на бедстващите във Варна са равни на две месечни заплати на общинските съветници и предложи – всеки един от парламентаристите да даде съгласие следващите му месечни възнаграждения да отидат за тези дарения.

По отношение на личните средства, които ще дарят общинските съветници Георги Манев от СЕК показа декларация, с която дава съгласие следващите му две месечни заплати да бъдат преведени по дарителските сметки за бедстващите във Варна и Добрич. Същото е сторил и колегата му Константин Бачийски. Съветниците от НФСБ си дариха месечните заплати за пострадалите.

"Дарителството е личен акт и не искаме да го политизираме. Ще дарим лични средства без да го афишираме", каза от своя страна Димитър Людиев.


В категории: Политика


4
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
4
Коментара по темата
4.
Браво!
24.06.2014 12:00:58
0
7
Като варненец искам да благодаря на Бургас за оказаните средства! Когато държавата спи, поне ние нека си помагаме
3.
някоя си
24.06.2014 11:46:32
0
3
Жалки сте, Флагман /Скат !Набързо направихте реклама на Манев на фона на бедствието!
2.
АБВ
24.06.2014 11:40:40
0
8
Адмирации за Община Бургас!!!
1.
bold
24.06.2014 11:06:00
0
8
От Аспарухово БЛАГОДАРИМ от сърце на Бургас!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори