×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ)


Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ)
При нас няма значение кой в какъв храм влиза. Мюсюлмани палят свещ в църкви, а християни се молят в джамии, каза Саид, който се труди рамо до рамо с доброволците в Дома на Божията майка край Бургас
Тема в развитие
Дядо Владика Иоаникий, вижте това място – дали Богородица не се обръща на Небето? (ВИДЕО, СНИМКИ) Майка Серафима болна: Неверници откраднаха 500 лв. от кутията с дарения на манастира „Св. Богородица” Майка Серафима срещу Деня на Света Богородица: Нахални сте, дарения пред вас няма да отчитам! Манастирът „Света Богородица“ бавно се възстановява след потопа, ние питаме как и на кого се отчитат даренията (ВИДЕО) Местният парламент отпусна 12 хил.лв. за ремонт на манастира "Света Богородица" Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА) Ето как да помогнете на майка Серафима, за да върне живота в манастира „Света Богородица“ Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ) След призива на Флагман.бг: Десетки доброволци запретнаха ръкави, измъкват от калта манастир „Света Богородица” (СНИМКИ) Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас, вижте уникални кадри от акцията им (СНИМКИ) Спите ли спокойно, палите ли свещи, четете ли молитви по празниците? Само! И сега къде сте, Ной ли чакате да ни спаси По инициатива на Флагман! Автобус с доброволци тръгва утре за манастира „Св. Богородица“, вижте от къде След призива на Флагман! Братята Петър и Станимир дойдоха от Свети Влас, за да помагат в манастира „Св. Богородица“ Помогнете! Трябват повече мъже за разчистване на манастира „Св. Богородица“, работата е тежка След като Флагман алармира: Първите петима доброволци вече са в манастира „Св. Богородица“, майка Серафима пак плаче, но от радост Кметицата на ж. к. Меден рудник: Положението в манастира е трагично, при следващ порой пак ще се наводни Двуметровата вълна едва не убила майка Серафима, игуменката гледала безпомощно как животните й се давят Само във Флагман! Потоп помете манастира „Св. Богородица“, майка Серафима рине кал и плаче: Стара съм, нямам сили, помогнете
виж още
скрий
22 Юни 2014, Неделя, 20:16 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, Евгения ДЖАМБАЗОВА

За вярващия човек няма почивен ден, бургазлии днес го доказаха


Над 100 доброволци дойдоха днес в манастира „Света Богородица“ край Бургас и безрезервно помагаха за отстраняването на щетите от потопа, който преди дни помете това свято място. В акцията се включиха много бургазлии и хора от региона. Цели семейства прииждаха през целия ден в светата обител, за да помагат. Повечето от тях носеха и дарения – който, каквото може да отдели от покъщнината си – одеяла, чаршафи, ел. уреди, спално бельо, кухненски принадлежности, както и много храна и напитки.

Старата игуменка не вярваше на очите си. До вчера, преди намесата на Флагман.Бг, майка Серафима жалеше порутената светиня, ринеше калта и плачеше безпомощно. Днес обаче тя има надежда и вярва, защото Господ й помогна и прати тук десетки добри хора.

Мъже и жени, цели семейства с малки деца рамо до рамо чистиха и подреждаха светата обител след бедствието. Сред тях бе и 41-годишният бургаски рокер Милен, който втори ден е запретнал ръкави и неуморно помага в тежката работа. За трагедията в манастира той е разбрал от статия на Флагман.Бг. „Когато прочетох, хвърлих всичко. Качих се на мотора и дойдох веднага. Това е свято място, не бива да се губи време. В бързината дори не можах да си намеря кубинки, затова дойдох с кецове“, разказа ни Милен.

Младият мъж има две дъщери, едната от които е кръстена в този манастир.
„Моят баща ми е разказвал, че баба ми Марийка е изтъкала една от чергите, които са тук в параклисите“, каза още Милен.

Много от доброволците бяха впечатлени от облеклото на Милен, който вчера бе дошъл с тениска, на която на руски пишеше „Не мога да се бия, но много обичам!“. Днес пък той бе с тениска на Ботев, а на гърба му четяхме надпис „Той не умира“.

Мюсюлманинът Саид Хамаме също се включи активно в почистването на християнския дом. „Аз съм от Сирия и там няма значение кой в какъв храм влиза. Мюсюлмани палят свещ в църкви, а християни се молят в джамии. Важна е вярата. Господ е един“, каза пред Флагман.Бг младият мъж.

Станислава, Симона и Антоанета пък бяха сред първите петима доброволци, които дойдоха във вчерашния ден. Днес те отново бяха тук от ранни зори и работиха наравно с мъжете. И трите са от ж. к. Меден рудник и са оставили малките си деца, за да могат да се включат активно в почистването на християнската обител. „Вярвам, че в България има много добри хора, които формират едно активно гражданско общество и ще си помагат в трудни моменти“, каза Теодора Цанева, която бе  дошла тук със своя съпруг.

„За вярващия човек няма почивен ден. Когато някой се нуждае от вода, тя трябва да му бъде дадена сега, а не след два дни, когато ще бъде късно“, каза друг мъж, който се включи в акцията.

Сред най-трудолюбивите мъже бяха и няколко доброволци, които се оказаха заклети футболни фенове на „Нефтохимик“. Те запретнаха ръкави и затънаха до уши в калта в името на каузата да спасим манастира. Много от младите мъже не се познаваха, но споделиха, че са от Бургас. Затова се обръщаха един към друг с „Маняк!“, „Авер!“ и „Колега!“

Християни изпратиха десетки дарения по духовниците, които идваха в манастира. Тук неотлъчно бяха монаси и послушници от манастира „Св. Георги“ в Поморие,  а отец Николай от църквата „Св. Иван Рилски“ в Бургас донесе дарение от събраните в храма, в който служи.

Хора от различните институции в Бургас обединиха сили за общото благо на манастира. Сред тях бяха общински съветници, работници, учителки, банкови служители, хора от Община Бургас и такива от частния сектор. Всеки обеща да донесе, каквото може, за да се съвземе Дома на Божията майка край Бургас.

„Това, че съм общински съветник, няма никакво значение. Всички тук сме еднакви и равни, не е важно кой от коя партия е, кой е журналист, кой е банкер или бизнесмен, заяви младият Георги Кузманов, който втори ден неотлъчно бе с доброволците в манастира.

Акцията по спасяването на манастира продължава и през идната седмица. Още утре екипи ще оценяват стойността на щетите от бедствието в светата обител, след което от Община Бургас ще преценят по какъв начин ще протичат останалите ремонтни дейности като боядисване и асфалтиране, оборудване на манастира, както и укрепване на сградите и отводнителните съоръжения, за да не се повтори потопът. Утре на място ще бъде изпратена и група затворници от общежитията с лек режим в Житарово, които ще разчистят купищата кал и клони, изкарани от деретата.

За хората, желаещи да помогнат финансово на манастира, ще обявим по-късно начина, по който могат да преведат средствата, за да достигнат най-лесно до майка Серафима.





В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
ма
28.08.2014 21:22:34
0
0
ма кат ги знам флагман как зимат интервюта от 5 метра през 3 човека пича сигурно нищо не им е казал.. ма историйка да има вие пък ко толкова...
флагмана потъна
15.
Озадачена
17.08.2014 09:05:34
1
0
Kаква може да е причината човек роден от майка българка в България, израснал в България, получил образованието си в България, да се самоопределя като Сириец, само защото баща му е Сириец... Реално погледнато той е повече Българин отколкото Сириец. Bсе пак въпросът остава.
14.
а
25.06.2014 10:30:23
0
1
лили ти може и жираф да не си виждала ама има... не мисля че ги познаваш въобще само си пишеш ей така
13.
lili
25.06.2014 07:43:57
1
2
kato e tolkova golqm siriec za6to ne e v siriq da pomaga tam na rodinata si?!dali e to inteligentno semeistvo e vapros!ne sam vidql do sega hristiqnin da se moli v muske i obratnoto!da bade kakavto 6te samo ne pi6ete laji 4e e ot siriq!!!da si hodi tam s talibanskata si brada!!!!!!!az gi poznavam mnogo dobre i znam 4e u tqh se ceni i praznuvat samo musulmanskite praznici i svinsko ne qdat,maika mu e ,,hristiqnka,,za6to ne po4itat i balgarskite obi4ai nali gospod e edin!!!???da allah za tqh
12.
maci
24.06.2014 20:43:51
0
2
said e roden i izrasnal v balgariq do siriq e hodil samo nqkolko pati i tova ne zna4i 4e e ot siriq
11.
Възмутена
23.06.2014 13:58:28
1
2
Тъжно е , че такива измекяри като Кръстоносец не осъзнават колко са жалки и пишат глупости по форумите . Познавам Саид и семейството му и знам колко е възпитан и интелигентен Саид. Господинчо много си далеч и можеш само да си мечтаеш.
10.
**
23.06.2014 11:23:07
0
4
Саид е роден в България, майка му е българка, а баща му си има собствен бизнес у нас. Интелигентно семейство, какво общо има Сирия тук?
9.
Бургазлия
23.06.2014 11:02:53
0
3
Жалко е човек да чете подобни идиотско расистки коментари. Аз бях там и два дни с този човек чистих кал и боклуци рамо до рамо с една единствена цел да спасим манастира и това което е останало след приливната вълна. Ние бяхме заедно, бяхме хора изправени пред бедствие и нямаше значение какъв си по религия и етнос. Гнус ме е от написаното отдолу, повече ме е гнус да чета подобни елементарни глупости и излеяния на недоразвити пубертети, седящи пред компюртъра по цял ден, отколкото да рина кал и тиня !!!!
8.
летец
23.06.2014 10:57:32
1
0
Памет,за атентата в Сарафово още нищо не е доказано,така че не бързай с изводите и обвиненията. Да не се окаже нещо съвсем различно,макар че тогава няма да го разберем.А колкото до това кой ,какво и колко е клал в миналото е спорен въпрос. Не мисли,че и ние сме им прощавали. Жестоки времена.По-силния оцелява.
7.
Памет Българска
22.06.2014 22:48:34
4
6
Гларусе, помакът шофьор на летище Бургас преди 2 години, ислямска чалма го уби заедно с 6-ма евреи. Тия рязани изроди 500 години клаха дедите ни, за да ни "цивилизоват"! Мюсюлмански идиоти гръмнаха вагон за майки с деца през 85-та на гара Буново. Имате ли изобщо народна памет бе хора?!
6.
Гларуса Пешко
22.06.2014 22:34:47
7
3
Заучени фразички рулз а? Сто милиона американски индианци пак ли мюсюлмани са ги избили? Две световни войни пак ли мюсюлмани са ги водили? Две атомни бомби пак ли мюсюлмани са ги пуснали? Това не е терор така ли? Лека нощ, лицемер!
5.
Геерт Вилдерс
22.06.2014 21:45:31
4
8
Не всички мюсюлмани са терористи, но 99% от терористите са мюсюлмани.
4.
Башар
22.06.2014 21:33:55
5
2
Кръстоносец, или какъвто си там неонацистко келеме: потърси в гугъл http://iranian.com/Shorts/2004/March/Images/mary.jpg църквите в Иран. Всичко де крещят "аллаху акбар" са същата долна ционистка измет, каквато сте вие нацистите, комунистите и т.н.
3.
Кръстоносец
22.06.2014 21:25:42
11
8
Тия мурафети ги знаем. Заврете си религиозната толерантност знаем къде. Ислямските псета докато са малцинство много послушно го дават. Елате да видите какво става като станат много и силни - "Аллаху акбар" и джихад. Що не иде християнин в мюсюлманска страна да видите какво го правят тия фанатици. Я бягай с тия евтини пропаганди!
2.
r.
22.06.2014 21:09:16
1
4
Iskam jurnalisite da popitate oficialno, ZASHTO nqma nito edin predstavitel na carkvite v BURGAS, siguren sam, 4e ima pone 30-40, zashto ne pomagat tam?? Eto sabota i nedelq e , ne e kato da sa zaeti??
Pitaite gi!
1.
Башар
22.06.2014 20:14:14
1
21
Господ е един и пророците са едни и същи. Единственото разделение между хората иде от политици, журналисти и прочее ционистка сган.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори