×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смениха игуменката на манастира в ж.к.“Меден рудник“, викат полиция, за да изведат майка Серафима


Смениха игуменката на манастира в ж.к.“Меден рудник“, викат полиция, за да изведат майка Серафима
Майка Серафима боса пред едно от запечатаните от полиция помещения на манастира
Тема в развитие
Дядо Владика Иоаникий, вижте това място – дали Богородица не се обръща на Небето? (ВИДЕО, СНИМКИ) Майка Серафима болна: Неверници откраднаха 500 лв. от кутията с дарения на манастира „Св. Богородица” Майка Серафима срещу Деня на Света Богородица: Нахални сте, дарения пред вас няма да отчитам! Манастирът „Света Богородица“ бавно се възстановява след потопа, ние питаме как и на кого се отчитат даренията (ВИДЕО) Местният парламент отпусна 12 хил.лв. за ремонт на манастира "Света Богородица" Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА) Ето как да помогнете на майка Серафима, за да върне живота в манастира „Света Богородица“ Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ) След призива на Флагман.бг: Десетки доброволци запретнаха ръкави, измъкват от калта манастир „Света Богородица” (СНИМКИ) Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас, вижте уникални кадри от акцията им (СНИМКИ) Спите ли спокойно, палите ли свещи, четете ли молитви по празниците? Само! И сега къде сте, Ной ли чакате да ни спаси По инициатива на Флагман! Автобус с доброволци тръгва утре за манастира „Св. Богородица“, вижте от къде След призива на Флагман! Братята Петър и Станимир дойдоха от Свети Влас, за да помагат в манастира „Св. Богородица“ Помогнете! Трябват повече мъже за разчистване на манастира „Св. Богородица“, работата е тежка След като Флагман алармира: Първите петима доброволци вече са в манастира „Св. Богородица“, майка Серафима пак плаче, но от радост Кметицата на ж. к. Меден рудник: Положението в манастира е трагично, при следващ порой пак ще се наводни Двуметровата вълна едва не убила майка Серафима, игуменката гледала безпомощно как животните й се давят Само във Флагман! Потоп помете манастира „Св. Богородица“, майка Серафима рине кал и плаче: Стара съм, нямам сили, помогнете
виж още
скрий
03 Август 2021, Вторник, 17:45 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

8 месеца монахинята отказвала да се съобрази с решението на най-висшия духовен орган в околията

 

Манастирът „Св.Богородица“ край ж.к.“Меден рудник“ има нова игуменка, научи Флагман.бг. Това е бившият журналист от в-к. „Черно море ЮГ“ и ТВ МИКС Димитрина Станева, която преди повече от 20 години се замонаши и прие църковното име Ксения, подстригана е в ямболския манастир "Кабиле", служила е в Пловдивската епархия. Тя поема Божията обител от майка Серафима, която ръководеше манастира от създаването му преди 40 години.

Помните ли бившия бургаски журналист Димитрина Станева, която откри Бог и стана монахиня

Решението за смяната на игуменката е взето преди 8 месеца от Епархийския съвет към Сливенската митрополия, който е най-висшият духовен орган в околията, но Серафима до този момент отказала да го изпълни.

Заради това днес е предприета безпрецедентна и нехарактерна за църквата акция, която ще остане завинаги в историята.

Извикана е полиция и свидетели. В присъствието на архиерейския наместник отец Севастиян са сменени бравите, запечатани са помещенията в манастира и официализирали изваждането на Серафима. От уважение към достолепната й възраст тя може да остане като монахиня, ако желае, но няма да има досег до финансите и управлението на "Св.Богородица".

Репортер на Флагман.бг отиде днес на мястото малко след приключването на акцията. 

Заварихме  4-ма души, които се представиха за миряни, както и самата майка Серафима. Тя се жалваше, че я изгонили от стаята й, където останал Светия кръст.

Обясни, че нямала къде да спи, щяла тази вечер да остане под открито небе, а според твърденията й можели да я убият. Имала много врагове, които й мислили злото.

Отвън изглежда, че "Св.Богородица" е нефункциониращ от години 
Вътрешния път на манастира е в това състояние
Всички параклиси са заключени с катинар. Това се е случило, след като бургаското духовенство е отказало да даде свещи на майка Серафима за манастира. Самата тя се оправдава, че затворила заради ковид пандемията

По информация на Флагман.бг решението на Епархийския съвет е взето заради лошото състояние на манастира „Св.Богородица“, който от година и половина бил затворен.

Срещу майка Серафима, която вече е на 89 години имало и множество смущаващи сигнали. Стигнало се дотам, че от Бургаската епархия да настояват майка Серафима да си закупи касов апарат, за да отчита продадените свещи, защото й нямали никакво доверие. Никой не знаел и как са оползотворени големите дарения, които са направени след наводнението през 2014 година.

Репортер на Флагман.бг се увери, че състоянието на манастира е потресаващо. Всички параклиси са заключени с катинар, обрасли в трева и обвити в паяжини, а отвън изглежда сякаш Божият храм от години е нефункциониращ.

Флагман.бг неведнъж е писал за дейността на майка Серафима, която на преклонна възраст и с монашески одежки, се самонастани в манастира и редовно го държи под ключ. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

При безпрецедентната акция днес е изваден багаж извън помещенията, вероятно е на майка Серафима
Така изглеждат параклисите в манастира
Това са миряните, които открихме в двора, вижте какво казаха във видеото

 


В категории: Бургас


34
Коментара по темата
34.
хм
09.09.2021 09:28:26
0
0
Колко струва да се спи в този манастир?
33.
.......
09.09.2021 09:26:55
0
0
Моето семейство също е разочаровано от Серафима. Преди 20 години спирахме колата в Меден рудник и ходихме пеша до манастира, и тогава не беше оправен добре и все пари търсеха за бъдещо оправяне. Но когато преди 12 години решихме да направим курбан за здраве там и Серафима се държа толкова нагло и беше недоволна от количеството дар което сме дарили.
32.
*********
05.08.2021 20:54:08
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
Заради тази "майка" Серафима
05.08.2021 11:47:29
4
4
семейството ми не е стъпило вече 20 години в манастира!? (Апропо, и аз съм слушал легендата, че е бивша сводница и проститутка. Разкаяла се, добре, но никога не е била духовно лице!). Да се маха по-скоро!
30.
Сияна
04.08.2021 15:10:11
4
4
Къде е останала Димитрина Станева повече от седмица без скандали...бой...и....кражби...11 манастира и никъде не намира място.
29.
Янчо
04.08.2021 14:58:16
2
4
ДО 28
ДА ТОВА Е ТЯХНАТА ИГРА ДНЕС ХОДИХ ДО МАНАСТИРА И ТОЙ Е НЕДОСЕГАЕМ И ОЩЕ ПО ЗЛЕ НЕ ДОПУСКАТ НИКОЙ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ДОРИ И ВОДА. МЛАД ПОЛИЦАЙ ОТ СОТ ОХРАНЯВА И МИ ОБЯСНИ ЧЕ МОНАХИНЯ СЕРАФИМА ПРЕЧИ И ТРЯБВА ДА СЕ ОТСТРАНИ. КОЙ И С КАКВИ СРЕДСТВА ЗАПЛАЩА АКТУАЛНА ДЕНОНОЩНА ОХРАНА НА МАНАСТИРА????НАЛИ СЕРАФИМА Е ЛОША???СЕГА ОТНОВО МАНАСТИРА Е ЗАВОРЕН БЕЗ ПРАВО И ПТИЦИ ДА ПРЕХВРЪКНАТ.
28.
Димитър
04.08.2021 13:18:45
1
8
Варненския митрополит Кирил където уж се удавил а веднага след смъртта му изчезна колекцията от кръстове. Това с манастира и баба Серафима е поредната игра на алчните управници и техните пионки. Тука вече трябва да се намесим народа. Да се следи под лупа какво ще се случва занапред
27.
Недялков
04.08.2021 12:43:21
0
9
До ДИМИТЪР
БОЙКОВАТА СХЕМА МНОГО ПРАВИлен ОТГОВОР.....СЪЩАТА СХЕМА С КОЯТО УБИХА И МОНАХА НА ПОМОРИЙСКИЯТ МАНАСТИР ДЯДО ПАХОМИЙ..... .СЪЩАТА СХЕМА ПО КОЯТО УБИХА И ИГУМЕНКА ОТ МАНАСТИРА В .СХЕМАТА Е ЕДНА И СЪЩА
26.
*********
04.08.2021 12:12:03
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
25.
Димитър
04.08.2021 11:57:55
1
14
Жената от 40 години ръководи манастира и да до преди 8 10 години мястото беше супер. Чисто спретнато подредено постоянно имаше поток от хора кой свещ да запали кой вода да напълни кой на пикник в горичката преди манастира. Но какво се случи последните 10 години? Верно че баба Серафима малко не я чува главата ама можеш ли да спреш всички средства за това място? Спряха средствата манастира запустя започнаха да и извиват ръцете да разпродава манастирските имоти. Хайде стига била зла била алчна защо тогава 30 години мястото беше супер и после бавно бавно залезе? Бойковите схеми
24.
Ксений
04.08.2021 10:49:43
4
2
Сегжа погледнах в мрежата. Тази Димитрина Станева е била хубава жена. Някак си не мога да я възприема като монахиня
23.
тази ме е псувала
04.08.2021 09:35:26
7
7
като съм си искал рестото от свещите!!!
22.
zapoznat
04.08.2021 09:18:25
2
7
Бургаска епархия няма! Епархията е Сливенска,
21.
До 19
04.08.2021 08:37:19
3
7
Видно е че си малоумник с тези твои теории на конспирацията.
Параклиса е пълен леш и трябва да де освежи.
Жената не се справя вече нормално е дс я сменят
20.
*********
03.08.2021 23:14:55
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Пример и отношение
03.08.2021 23:02:50
13
12
Сливенската митрополия ни показва нагледно как е възможно да унижи и изкара престъпница възрастна жена отдала години и средства от живота си за да възстанови, макар и с общи средства, от обикновена поляна сегашния манастир, на която е назначена от същия този владика, който я назначи със заповед издадена лично от него.
Вероятно ще се чуе "времената бяха такива", както и отговаряха владиците в своя защита когато ги питаха защо са служили в държавна сигурност.
Пример на задкулисие и двуличие, защото сменят игумен който не "угажда". Подобно нещо се случи и със предишния игумен на поморийския манастир, за което много хора няма да разберат .
И тук човек се пита, струва ли си да даряваш труд, пари, се.средства на такава структура, като знаеш отплатата? Разбира се - НЕ.
Не мога да разбера едно:
Нормални хора ли пишат като казват: от една страна - серафима забогатяла, а от друга затваря манастира нарочно?
Нима някой че затрупа потока от който зависи плодородието на градината му.
Задкулисие което иска да измие съвестта си, подобно на случилото се с храм "СВ СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ".
Вместо да намер средства тази "Ксения" и да се нагърби да възстанови друг изоставен манастир, подобно на серафима, бива назначавана с лека ръка - достойна отплатата към серафима и възрастта й.
ЖАЛКО ЧЕ ДНЕС ИМАМЕ ТОЗИ ИНТЕЛЕКТ В ЦЪРКВАТА , ИНТЕЛЕКТ НА ВЛАДИЦИ, ЕПИСКОПИ,ПОПОВЕ.......????
18.
хаха
03.08.2021 22:59:50
6
10
Абе някой помни ли този манастир преди 40 години как функционира и защо? Явно съзнанието на цял един народ е извратено. Къса памет. Злост. Завист ...
Че Серафима вече не е вчас fj 10 години е ясно, но някой да каже как е функционирал този манастир преди 40 години!!!! Тогава бих го подкрепил с чиста съвест. Каквото и да каже срещу нея и срещу управлението й!!!
17.
Братя
03.08.2021 22:02:54
1
5
По това ще познаят, че сте Мои ученици...
Кое е това? За всеки случай, което е и много трагично, липсва във всички коментари до момента, което пък от своя страна говори до какво ниво е стигнало обществото ни, за съжаление - африканско.
16.
Гейм
03.08.2021 20:32:32
4
5
Престижно е да забогатееш,
необходимо е да поумнееш, но да раждаш уродливи коментари трябва да имаш интернет и да лъскаш бастуна до полуда.
Изборът е твой, успех...
15.
Неда
03.08.2021 20:23:30
4
31
Едната мирянка е дъщеря ѝ София. Тя не е нито бедна, нито бездомна ,да прибере майка си,за да не става повече за смях.
14.
яшдхе
03.08.2021 20:16:54
5
16
Най-доброто, което Майка Серафима може да направи, е да се смири и да приеме подслон като монахиня в манастира, ако наистина няма къде да отиде. С нетърпение очаквам Ксения, за да върнем Манастира към добрите му години. Флагман, очаквайте обаждане за кампания, когато Майка Ксения стъпи в длъжност и разберем от каква помощ ще има нужда. От снимките виждам, че е ще е доста, ако не и в мащабите на акцията, която предприехме през 2014-та след наводнението. Даже сега е по-зле!
13.
Троловете
03.08.2021 20:10:56
1
2
Тук сме с малки мутации заради пандемията.
12.
Редовни
03.08.2021 20:02:35
1
3
Поздравления защото се събудиха спящите клетки на Ал Кайда-полията.
По коментарите ще ги познаете понеже нямат особена разлика с тези от предишните статии.
11.
Най-накрая
03.08.2021 19:56:25
9
24
От 8 години не съм стъпвал там заради тази баба игуменка. Не съм виждал по-злобно същество от нея досега. Такива глупости ми наговори, чак съскаше от злоба. Бях с малко дете и се зарекох, че докато тя е игуменка няма да стъпя там. Само дарения са и в главата. Само че не знам кой ще дарява на тая вещица. Сега като я махнат има шанс да стане по-богоугодно място
10.
*********
03.08.2021 19:53:58
14
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
9.
Най-накрая
03.08.2021 19:51:59
6
25
От 8 години не съм стъпвал там заради тази баба игуменка. Не съм виждал по-злобно същество от нея досега. Такива глупости ми наговори, чак съскаше от злоба. Бях с малко дете и се зарекох, че докато тя е игуменка няма да стъпя там. Само дарения са и в главата. Само че не знам кой ще дарява на тая вещица. Сега като я махнат има шанс да стане по-богоугодно място
8.
Запознат
03.08.2021 19:47:39
5
38
Голяма подкрепа от миряните - дъщеря й София и внукът й, видно от последната снимка. Тръшкат се, защото им пресъхна кранчето.
7.
baihui
03.08.2021 18:54:02
9
29
Не знам дали е слух, но съм чувал , че тази игуменка е бивша проститутка.
6.
Сама го била
03.08.2021 18:40:26
4
38
Построила. Ходеше да се моли в пристанище Бургас за спонсорство и с материалите които и дадоха построи къща на дъщеря си.
5.
Димо
03.08.2021 18:35:49
2
54
Сега държавните органи, мвр, данс, икономическа полиция хубаво да следят какво се случва. Манастира има много земи в землището на меден рудник, горно езерово, черни връх и крайморие към които интерес има земеделския производител янчо проданов и сие.да не ги изкупи на безценица от новата стопанка на манастира. Майка Серафима поне това правеше дълги години отказваше да му продаде земите които принадлежат на църквата и манастира. Само ако държавата реши да си свърши работата да разследва как тоя янчо с поставено лице фалира земеделската кооперация в горно езерово и после на безценица заграби всичко. Но нямаше кой една проверка да му направи по времето на Бойко. Фалира кооперацията и веднага започна да разпродава най хубавите земи намиращи се до крайморие на сина си и на други близки до него лица. Хайде държавата намесете се иначе и земите на манастира ще бъдат заграбени от този уж "благороден" земеделец.
4.
Много
03.08.2021 18:35:09
5
29
Я бавихте тази крадла.Нагло същество.
3.
Х
03.08.2021 18:30:08
5
32
Точно пък тя нямала къде да спи, малко ли пари направи от частния си манастир.
2.
Очевидец
03.08.2021 18:21:41
3
35
...
Не коментирам поведението и вината на игуменката, но от години манастирът е занемарен и е в това плачевно състояние
1.
baihui
03.08.2021 18:12:50
8
16
„Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия“. (Л. Рон Хъбард, създател на сциентоложката религия в САЩ).
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори