Вече не се мъча да редя корите! Експресна баница – само пека и я нападаме още гореща
С няколко съставки и минимални усилия правя най-вкусната баница
Бърза и много вкусна баница, която се приготвя само за 5 минути – остава само да я изпечете! Губех си времето и усилията с години, без да подозирам за този лесен начин за приготвяне на баница.
С няколко съставки и минимални усилия, само за 5 минути подготовка и около час печене, ще получите хрупкава и много вкусна баничка която ще зарадва всички.
Следвайте процедурата и се насладете на перфектния вкус! Ето какво ви е необходимо за тази Експресна баница с 2 кори:
Експресна баница с 2 кори
Продукти:
2 готови кори за баница (от големите)
За заливката:
1 яйце
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 чаена лъжичка сол
100 мл газирана вода
За плънката:
180 г сирене
¼ връзка магданоз
Приготвяне:
Настържете сиренето. Нарежете ситно пресния магданоз и го смесете със сиренето.
В купа разбийте 1 яйце.
Добавете 100 мл мляко, 100 мл олио, 1 чаена лъжичка сол и 100 мл газирана вода. Разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна.
Вземете готовите кори и ги нарежете на ленти с ширина около 2 см (един пръст).
В тава с подвижен ръб с диаметър 24 см (средно голяма) разпределете равномерно половината от нарязаните кори. Залейте ги с половината от приготвената заливка.
Разпределете равномерно сместа от сирене и магданоз върху тях. След това покрийте с останалите кори и залейте с останалата заливка.
Печете баницата в предварително загрята фурна на 190 °C за около 55–60 минути или докато стане златистокафява и хрупкава на повърхността.
След като се изпече, оставете баницата да се охлади за кратко, след което я нарежете и сервирайте. Насладете се на неустоимия й вкус!





















