×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВМРО започна да пада под бариерата, следващият парламент може да е без националисти


ВМРО започна да пада под бариерата, следващият парламент може да е без националисти
45-ото Народно събрание може да се окаже с шест формации
Тема в развитие
Димитър Найденов става депутат, Ивайло Мирчев влиза от София Кои са отличниците на вота в Бургас „Изправи се! Мутри вън“ с един от най-добрите си резултати в Бургас, водачът Живко Табаков обра преференциите Край на мача! БСП взе мандата на ГЕРБ в Бургас, Жечо Станков остана на косъм от НС Инфарктна вечер в Бургас! БСП отмъква мандата на ГЕРБ с 62 гласа на финалната права Последни данни от ЦИК: ВМРО дърпа нагоре, но остава под бариерата, ГЕРБ - със 75 депутата Край на интригата! ДПС взе мандата на „Демократична България“ в Бургас Към 11:00 часа: Вижте как се разпределят мандатите в Бургаска област ГЕРБ първи и в Поморие, Слави издуха БСП с над 4% разлика При 64 % обработени протоколи в РИК Бургас: Слави твърдо втора политическа сила, "Демократична България" вдига резултата си ГЕРБ печели убедително в община Приморско, Слави е на второ място Над 30 автобуса чакат на Морска гара в Бургас, преброяването се бави 6 партии влизат в новия парламент? Вотът в Бургас към 7 ч: 25,63% за ГЕРБ –СДС, 17,32% за „Има такъв народ”, 13,68% за БСП Първо във Флагман.бг! Кои депутати могат да влязат мажоритарно в 45-ото НС Първи официални резултати за Бургас: ГЕРБ – 25,84 %, Слави – 20,96 %, БСП – 17,91 % ГЕРБ е първа политическа сила в община Сунгурларе ГЕРБ печели Средец с голяма преднина Паралелното преброяване: Слави е втора политическа сила, ВМРО мина на косъм 4-те процента ГЕРБ изпревари БСП в Карнобат ВМРО започна да пада под бариерата, следващият парламент може да е без националисти Категорична победа за ДПС в Руен На 30 % в Несебър: ГЕРБ с убедителна преднина пред БСП Бойко Борисов: Предлагам мир, да сложим експертите и да направим усилия, за да излезем от пандемията Убедителна победа за ГЕРБ в Камено Председателят на РИК-Бургас Елка Стоянова пое лична отговорност: Сама обработи протоколите от ковид-сектора  ДПС: Българските избиратели гласуваха за промяната, ние също заложихме на нея ГЕРБ спечелиха в община Малко Търново Любен Дилов: При толкова много победители, трябва ли коалиция ГЕРБ-СДС да напомня, че печели изборите за 14-ти път Кои партии не се добраха до Народното събрание, но ще взимат субсидии „Маркет линкс“: „Има такъв народ“ е втора политическа сила в Бургас Първо във Флагман.бг! Кои са новите депутати от Бургаска област, засега Слави Трифонов: Днес победителите сте Вие, промяната е неизбежна! При 30 % обработени протоколи: БСП води пред ГЕРБ в Карнобат БСП: Няма да коментираме резултати тази вечер! Първите резултати в Бургас дойдоха от затвора. Слави е победител! Заместник на Слави: Коалиция с ГЕРБ, БСП, ДПС и Шкембе войвода няма да правим (обновена) Първо във Флагман: Как ще са разпределени силите в новия парламент и какви са вариантите за правителство Картите са раздадени! ГЕРБ спечели изборите, но ще има ли с кого да направи правителството
виж още
скрий
04 Април 2021, Понеделник, 00:14 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Това може да усложни още повече сформирането на правителство

ВМРО е напът да се окаже под прага за влизане в Народното събрание. Това показват паралелни преброявания на няколко социологически агенции към този час. Според „Тренд“ при 75% извадка ВМРО пада на 3,6%. „Алфа рисърч“ им дават 3,9% при 60% извадка на паралелното преброяване. 

Според двете агенции, а и според „Галъп“, „Има такъв народ“ (ИТН) надминава БСП. Разликата достига и до 1,7% на този етап.

Какво показват сметките за разпределението на депутатските места без ВМРО и при актуализираните данни? ГЕРБ ще разполага със 73 народни представители, ИТН – с 47, БСП – 46, ДПС – 34, „Демократична България“ - 27, „Изправи се! Мутри вън!“ - 13.

Това май усложнява още повече ситуацията за вероятните коалиции, тъй като ВМРО като че ли се явява възможен партньор и вдясно, и вляво.

От друга страна, националистите се явяват бариера за ДПС за официална подкрепа на правителствата, какъвто бе случаят с кабинета „Борисов 3“.

В отсъствието на ВМРО партията на Доган би могла да се прикачи, макар и като необявен партньор, в подкрепа на нечие управление, особено ако е експертно (програмно).

Под бариерата на този етап остават и всички останали националистически формации - "Воля и НФСБ", "Възраждане", "Атака" и т.н. 




14
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
14
Коментара по темата
14.
Яне
05.04.2021 12:48:13
1
0
Това е супер
13.
“Националисти”
05.04.2021 09:39:24
1
5
Голям кеф,че и двете патерици на Тиквата остават вън!
12.
Izrod
05.04.2021 08:05:45
0
4
Вмроои ВЪНННН
11.
Герп
05.04.2021 06:24:42
2
9
Герперски паразити, дойде и вашия ден. Времето на мутрите свърши. Сега вие ще хващате саковете и за чужбина нерези.
10.
Blagovest Cvetanov
05.04.2021 02:20:43
0
5
Защо липсва информация за автора на статията? Това анонимна публикация ли е?
9.
Аско от меден рудник
05.04.2021 01:15:21
1
8
А валерката къде е
8.
КороноТъпак
05.04.2021 00:41:09
1
4
Живота изпреварил коментара ми :)
Борисов вече го е обявил : "Предлагам мир, да сложим експертите и да направим усилия, за да излезем от пандемията !"
Толкова са прозрачни сценаристите Им !
п.п. не познах за "майка България". Все пак сме в света на КОРоната !
7.
BB garanted
05.04.2021 00:40:52
0
13
Много добре ще бъде , една патерица по-малко.
6.
КороноТъпак
05.04.2021 00:37:53
5
6
Ако ВМРО не влезе ще ИМА Правителство !
Уж в името на майка България, Борисов ще обяви "Експертно Правителство" на малцинството !
73 на ГЕРБ + 34 на ДПС (както досега) = 107 депутата.
+ 13 чисто нови, милионера от новите неизвестни на Чалгата ( там парите са си на Г и КрГергови) и ЕТО ВИ СВЕТЛОТО НИ БЪДЕЩ Е.
Вярвай в деМОНОкрацията и много ще прокопсаш !
До един са си "братя" целували си и най-тъмните ъгълчета !
5.
Хаха
05.04.2021 00:32:52
1
13
Дай Боже да са под бариерата... Умирам си от кеф....
4.
Съединението прави силата!
05.04.2021 00:30:13
3
7
Видяхте ли се колко сте разделени в тази България! Кандидатите за депутати алчни до безобразие, а гласоподавателите изпълнени с омраза. Сега вече наистина ще ви скроят шапката!
3.
Гадател
05.04.2021 00:21:03
10
8
Май нещата отиват Бойко+ Слави и тайна подкрепа от Доган! Хайде пак 4 госини протести
2.
тони
05.04.2021 00:18:58
0
34
Всичките подлоги на Тиквата ще духат супата!
Сякаш има някаква справедливост в този живот!
1.
Marinero
05.04.2021 00:13:03
0
15
Те танцуваха само едно лято.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори