×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман: Как ще са разпределени силите в новия парламент и какви са вариантите за правителство


Първо във Флагман: Как ще са разпределени силите в новия парламент и какви са вариантите за правителство
Новият парламент ще е много сложен, изглежда напълно възможно да не състави правителство
Тема в развитие
Димитър Найденов става депутат, Ивайло Мирчев влиза от София Кои са отличниците на вота в Бургас „Изправи се! Мутри вън“ с един от най-добрите си резултати в Бургас, водачът Живко Табаков обра преференциите Край на мача! БСП взе мандата на ГЕРБ в Бургас, Жечо Станков остана на косъм от НС Инфарктна вечер в Бургас! БСП отмъква мандата на ГЕРБ с 62 гласа на финалната права Последни данни от ЦИК: ВМРО дърпа нагоре, но остава под бариерата, ГЕРБ - със 75 депутата Край на интригата! ДПС взе мандата на „Демократична България“ в Бургас Към 11:00 часа: Вижте как се разпределят мандатите в Бургаска област ГЕРБ първи и в Поморие, Слави издуха БСП с над 4% разлика При 64 % обработени протоколи в РИК Бургас: Слави твърдо втора политическа сила, "Демократична България" вдига резултата си ГЕРБ печели убедително в община Приморско, Слави е на второ място Над 30 автобуса чакат на Морска гара в Бургас, преброяването се бави 6 партии влизат в новия парламент? Вотът в Бургас към 7 ч: 25,63% за ГЕРБ –СДС, 17,32% за „Има такъв народ”, 13,68% за БСП Първо във Флагман.бг! Кои депутати могат да влязат мажоритарно в 45-ото НС Първи официални резултати за Бургас: ГЕРБ – 25,84 %, Слави – 20,96 %, БСП – 17,91 % ГЕРБ е първа политическа сила в община Сунгурларе ГЕРБ печели Средец с голяма преднина Паралелното преброяване: Слави е втора политическа сила, ВМРО мина на косъм 4-те процента ГЕРБ изпревари БСП в Карнобат ВМРО започна да пада под бариерата, следващият парламент може да е без националисти Категорична победа за ДПС в Руен На 30 % в Несебър: ГЕРБ с убедителна преднина пред БСП Бойко Борисов: Предлагам мир, да сложим експертите и да направим усилия, за да излезем от пандемията Убедителна победа за ГЕРБ в Камено Председателят на РИК-Бургас Елка Стоянова пое лична отговорност: Сама обработи протоколите от ковид-сектора  ДПС: Българските избиратели гласуваха за промяната, ние също заложихме на нея ГЕРБ спечелиха в община Малко Търново Любен Дилов: При толкова много победители, трябва ли коалиция ГЕРБ-СДС да напомня, че печели изборите за 14-ти път Кои партии не се добраха до Народното събрание, но ще взимат субсидии „Маркет линкс“: „Има такъв народ“ е втора политическа сила в Бургас Първо във Флагман.бг! Кои са новите депутати от Бургаска област, засега Слави Трифонов: Днес победителите сте Вие, промяната е неизбежна! При 30 % обработени протоколи: БСП води пред ГЕРБ в Карнобат БСП: Няма да коментираме резултати тази вечер! Първите резултати в Бургас дойдоха от затвора. Слави е победител! Заместник на Слави: Коалиция с ГЕРБ, БСП, ДПС и Шкембе войвода няма да правим (обновена) Първо във Флагман: Как ще са разпределени силите в новия парламент и какви са вариантите за правителство Картите са раздадени! ГЕРБ спечели изборите, но ще има ли с кого да направи правителството
виж още
скрий
04 Април 2021, Неделя, 20:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Народното събрание ще е силно фрагментирано, дори ГЕРБ и БСП заедно, изглежда, не биха могли да съставят кабинет

Шест или седем партии се очертава да влязат в 45-ото Народно събрание. Това показват данните от първите екзитполове след 20 ч. ГЕРБ се очертава като първа политическа сила, но с по-малко от процентите в последните социологически проучвания преди вота.

Втора може би ще е БСП. С близък резултат обаче е партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН). Това е донякъде изненада. ДПС се движи около прогнозите, а „Демократична България“ (ДБ) е била подценена и вероятно ще излезе с близък вот до партията на Доган.

„Изправи се! Мутри вън“ (ИМВ) на Мая Манолова, изглежда, ще прескочи бариерата от 4%, а ВМРО на Красимир Каракачанов е около прага за влизане в парламента.

При всички случаи парламентът ще е силно фрагментиран. ГЕРБ, макар и първа сила, ще е с необичайно нисък брой депутати.

Допускаме, че ВМРО влиза в парламента. Тогава при всички условности на този етап изчисленията показват следното разпределение на броя на депутатските мандати: ГЕРБ – 70, БСП – 47, ИТН – 41, ДПС – 29, ДБ – 28, ИМВ – 13, ВМРО – 12.

Въпросът е може ли да се състави правителство и как да стане това? За целта са нужни 121 от 240 депутатски гласа в стандартния случай.

Първо мандат да сформира правителство получава най-голямата политическа сила. Срещу ГЕРБ обаче е налице мощен фронт. На пръв поглед като единствени възможни партньори се очертават ДПС и ВМРО, но техните гласове не стигат нито поотделно, нито заедно (което е малко вероятно).

ГЕРБ биха могли да се опитат да съставят компромисно правителство без премиер Бойко Борисов и с привлекателни предложения към ИТН, ДБ, ВМРО и ИМВ.

Една от лансираните фигури за министър-председател е Димитър Николов – кмет на Бургас четвърти мандат. От една страна, той е сред образцовите градоначалници. От друга, обаче, е емблематична фигура на ГЕРБ – зам.-председател на партията, което не е в негова полза.

Подобно е положението и с Томислав Дончев.

ГЕРБ обаче със сигурност има в резерв и други варианти като например Даниел Митов, Николай Младенов, гуверньорът на БНБ Димитър Радев и т.н.

За партията на Слави първа цел е налагане на тезите от референдума през 2016 г., като най-важно е въвеждането на мажоритарен вот в два тура на парламентарни избори. За ГЕРБ това е добре дошло – тя дори вече е гласувала „за“ такъв законодателен текст. За ДБ, ВМРО и ИМВ обаче то е неприемливо, защото мажоритарният вот практически елиминира малките и средните формации и е в полза само на най-големите.

При всички случаи ще са нужни компромиси в много посоки, което на този етап изглежда малко вероятно.

Ако ГЕРБ не успее да реализира мандата, той отива при БСП. Социалистическата партия на пръв поглед няма силни козове. Лидерът Корнелия Нинова ще търпи атаки отвътре заради ниския резултат. Изглежда, че шанс за нея да остане в историята е да отстъпи от мераците си за премиерския пост, но за сметка на това да успее да състави анти-ГЕРБ правителство.

ИМВ и ВМРО са възможни партньори, но те общо дават едва 25 депутата.

ИТН и ДБ са заявили, че не биха подкрепили мандат на БСП. Въпросът е как Нинова може да ги убеди в обратното. Не е изключено в ситуацията да се намеси и президентът Румен Радев, който да се опита да е парламентьор. Слави Трифонов вече заяви, че би подкрепил Радев за втори президентски мандат. ДБ също са с добри чувства към държавния глава заради радикалната му съпротива срещу триото Гешев-Борисов-Пеевски.

Като премиери биха могли да бъдат предложени непартийни лица, но ярки противници на модела ГЕРБ-ДПС – съвсем спекулативно това може да са например Бойко Рашков или Бойко Ноев.

Ако все пак БСП не успее да състави кабинет, остава още един вариант. Тогава Радев има право да прецени на коя парламентарна сила да връчи третия, последен, мандат.

Изглежда, че има три възможни опции – ИТН, ДБ и ИМВ.

ДПС е изключено заради реномето й на партия на задкулисието. ВМРО пък все още носи негативите на присъдружна партия на ГЕРБ.

ДБ още по време на кампанията заяви готовност да получи евентуалния трети мандат за съставяне на кабинет. Вече ясни възможни партньори са ИТН и ИМВ. Дори да добавим ВМРО гласовете пак са много далеч от 120. Въпросът е как да бъде привлечена БСП към каузата. Дали Корнелия Нинова би преглътнала това, възможен ли е „исторически компромис“? Срещу какво? Освен това БСП е бившата комунистическа партия, която е трудно съвместима с прозападните либерали от „Демократична България“, а и с ИТН.

От трета страна, Слави Трифонов е много вероятно да постави като задължително условие въвеждане на мажоритарен вот, което е неприемливо за останалите партии.

Изглежда напълно възможно да се стигне до провал и нови предсрочни избори. Тогава все пак ГЕРБ ще трябва да сдаде властта на служебно правителство на президента, което ще е задоволително за новите играчи в парламента, а и за президента Радев. Може да се договорят спешни промени в Изборния кодекс с цел въвеждане на дистанционен вот – по-вероятно чрез пощата, а не през интернет. Не е изключено в сметките да влязат и нови прегрупирания между партиите.

Поне временно ще е изпълнена целта за изолация на ГЕРБ и ДПС от властта.

Любопитен момент е, че след сегашните избори ГЕРБ и БСП може би дори заедно няма да могат да съберат 121 депутата. Т.е. не би била възможна дори хипотетична голяма коалиция между тях.

 




43
Коментара
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 1
43
Коментара по темата
43.
*********
04.04.2021 21:31:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
42.
*********
04.04.2021 21:24:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
41.
Яко
04.04.2021 21:21:04
3
2
Важното е, че мойто аверче, Живко Табаков влиза !!!!!!!!!!!!!
40.
ПРОСТИТЕ БУРГАЗЛИИ
04.04.2021 21:18:23
2
3
ИЗБРАХА ГРОБ И СИЛНО ЗАПАДАЩ БУРГАС В СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ
39.
Муахахаха
04.04.2021 21:17:37
0
0
Пидалите пак се появиха с големите букви от Долно Езерово, ходи на околовръстното да ви шиба Асан тираджията, Слави виолата ще въведе Истанбулската конвенция и ще работите законно на околовръстното
38.
Истината
04.04.2021 21:16:39
0
9
Велери да си гледа кабеларката и да не се занимава с политика. А оня дебелия войвода да го ду...а под вода
37.
Янко
04.04.2021 21:15:37
0
4
Вземайте го чичо Митко, те той ще оправи целата държава, достоен заместник на Боко.
36.
ХАХА КО РИВЕШ БЕ ИДИОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.04.2021 21:10:39
2
7
АБСОЛЮТНО ПЛАТЕНИ СЕЛЯНДУРИ И ОЛЕГОФРЕНИ СА БУРГАЗЛИИ ГЛАСУВАЛИ МАСОВО ЗА ОНЯ ОЧИЛАТ РЪБ ОТ ГРОБ ХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗО % ОТ СТРАНДЖАНСКИТЕ КАЧУРИ ОТ М. РУДНИК СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГРОБАРИТЕ!!!!!!ЧЕСТИТА ВИ ПОБЕДА В БУРГАС ТЪПАНАРИ
35.
ГЕРБ трол
04.04.2021 21:10:27
0
2
Трябва да се купят или изнудят депутати от другите партии да се включат в коалицията на ГЕРБ и ДПС!
Само така имаме шанс да управляваме още 4 години и да напълним чекмеджетата, заедно с Доган!
Бойко знае как да притисне хората и да гласуват както им заповяда!
34.
1
04.04.2021 20:56:35
1
6
Щом ВМРО взимат 4.5% правете си сметка за каква пародия на избори говорим
33.
Тиквата
04.04.2021 20:54:15
0
1
Брао тулупи
32.
тони
04.04.2021 20:50:23
1
6
Дори циганите и държавните служители не помогнаха на Тикватa да спечели мнозинство!

Искаме Борисов в затвора възможно най-скоро, в противен случай да го духат и Слави и Христо Иванов!
31.
ОТ КОМЛУКА
04.04.2021 20:45:13
0
1
в момента гъчим патешки кефтета с наливну бургаско.поливаме победата.
30.
000
04.04.2021 20:44:00
5
1
А за ГЕРБ+БСП+ВМРО какво ще кажете
29.
Релсата
04.04.2021 20:43:36
0
20
Валери, язък за платените билбордове! Едничка утеха ти остава да пиеш хапчетата от аверчето ти Марешки!
След това релсата ...и от моста!
28.
FD
04.04.2021 20:42:40
8
7
Слави пидала ще въвежда Истанбулската конвенция и ще направи законни гей браковете, избирателите му пидали и траверси, ще работят на околовръстното без да ги закачат
27.
тони
04.04.2021 20:38:18
3
15
Дори циганите и държавните служители не помогнаха на Тикват да спечели мнозинство!

Искаме Борисов в затвора възможно най-скоро, в противен случай да го духат и Слави и Христо Иванов!
26.
Муахахаха
04.04.2021 20:34:28
8
7
Слави клоуна пидала чалгата ,чалга народ си избират чалга политик , искат да правят на на на най на салта кючек
25.
Кондйо
04.04.2021 20:34:09
2
1
Ама моля ви как така герб и бсп заедно -това ли беше целта истината че и двете партии са в нокдаун честито на истинската опозиция
24.
ДАЙ България
04.04.2021 20:33:03
2
8
Закрилата преждевремено 2 блока на АЕЦ Козлодуй еврокомисарка Меглена Кунева в челни избирателни позици в листа на партията на Чалгария Слави
Еврокомисаршата нанесла загуба и вреди за над 14МИЛИAРДА ЕВРА на бг икономика
Друга ''видна '' личност в листите на Слави е бившия герб земеделски министър Мирослав Найденов -Мършата-уволнен от ГЕРБ за далавери със земи и внос на 60 год отровно престояло телешко от Ирландия
Партията на Слави продукт на Пловдивската ложа ''Слънцето над Тракия''-036 с ръководител бизнесмена -свинар Георги Гергов
Мъжа на Меглена Кунева -Андрей Пръмов високопостваен член на пловдивската ложа спонсор на Слави .
23.
*********
04.04.2021 20:32:23
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
ГЕРБ трол
04.04.2021 20:31:55
1
6
Е, за какво купихме толкова много гласове, като сега не можем да управляваме с аверите ни от ДПС?
Няма справедливост, ние купихме около 10% от гласовете ни, но другите мръсници не искат да гласуват за нас! Защо, какво лошо видяха от нашето управление?
21.
nkk
04.04.2021 20:30:03
1
9
A какво стана с проучването на агенция Спектър и коалицията на НФСБ с Воля че нещо май ги няма освен в прогнозите ;)
20.
Честито на
04.04.2021 20:29:51
2
17
Валерката! Имаше шанс, но го проигра последните 4 години. Самозабрави се и се гушна с "човека", който най-много критикуваше.
Тулупа го изпрати с 300
19.
??????????
04.04.2021 20:29:16
2
13
А КЪДЕ Е ВАЛЕРИ :)
18.
пецата
04.04.2021 20:28:23
5
14
Идва томито при бойко и му казва , шефе имам една лоша и една добра новина
- лошата е че никой не е гласувал за нас
а добрата е че пак ние спечелихме
17.
име
04.04.2021 20:28:13
4
13
Тикви ВЪН
16.
Коментар
04.04.2021 20:26:02
5
11
Пирова победа за Свети Бойко Банкянски . Началото на края.
15.
Гражданин
04.04.2021 20:25:42
6
13
Абе , моля Ви се , кой гласува за Буратино Сороски , дето "превзе" Сарая? Заедно с ДБС на Костов?!? Вие добре ли сте? Кажете , някой да си признае поне. Пълна измама
14.
*********
04.04.2021 20:24:16
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
*********
04.04.2021 20:23:48
4
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
аз
04.04.2021 20:23:18
1
17
чалгаджии си избират чалга политици.
11.
Овчар
04.04.2021 20:23:08
2
15
Нищо хубаво не чака тоя овчи народ. Каквото сам си направиш и най-големият ти враг не може да ти направи.
10.
Nostradamus
04.04.2021 20:21:34
4
11
герб дори да Фалшифицират изборните резултати и отново борисоф се опита да е премиер, няма никакви шансове, но това ще бъдат много тежки дни за всички, които живеем в България и погубно за икономиката, която и без това не работи.
9.
*********
04.04.2021 20:19:08
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
ФлЕгман,
04.04.2021 20:17:56
2
16
Връщайте парите на валко които ви даде за да манипулирате в негова полза!
7.
Гражданин
04.04.2021 20:16:56
6
22
ИМА ТАКЪВ ПРОСТ НАРОД! ЯКО ДЕБИЛИ , вече мисля са 90%
6.
До 1-и
04.04.2021 20:14:41
2
4
Влиза, ама в парламента на Уаканда
5.
сервитьор,-депутат от бургаско
04.04.2021 20:12:59
4
19
Честито
от Бургас влиза сервитьор за депутат
ще има келнер да разнася кифтета
4.
До 1
04.04.2021 20:12:23
3
7
Влиза по терлички,ще играе дълбока резерва.
3.
Решението е
04.04.2021 20:10:59
6
22
Широка коалиция без гроб и дпс.
2.
Никой...пита?
04.04.2021 20:10:29
4
6
А Живко Табаков и Мая... май са на ръба???ad64f
1.
Nqkoi
04.04.2021 20:05:06
4
36
Валери Симеонов влиза ли в парламента? Питам, защото преди изборите писахте, че според социолозите надхвърляли 10%.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори