×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Елате в Бургас и си приберете този просветен кадър, г-н министър!


Елате в Бургас и си приберете този просветен кадър, г-н министър!
Това е директорката Антония Лазова, която за 2 години смени 3 училища и никъде за нея не се чу добра дума от колега и родител
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Ноември 2020, Четвъртък, 13:45 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: Архив на Флагман.бг

След неочакването й напускане от ЛУСК-а в Бургас, само за 1 месец тази жена е предизвикала ураган от гняв в Поморие, а сега е причина за разпалваща се етническа война в Созопол

Коя е Антония Лазова, заради която в мирната морска община Созопол зрее сериозен етнически конфликт? Униформените полицаи с четири патрулки от РУ-Созопол охраняват село Росен днес от рано сутринта, за да усмиряват ромското население, въстанало срещу ръководството на училището.

Както вече Флагман.бг съобщи, родителите на деца от ОУ „Христо Ботев” се опълчиха на новата директорка Антония Лазова, изпратена от РУО-Бургас да ръководи учителския колектив от 1 септември. Ромите са толкова назлобени, че са успели да се организират за 1 нощ с транспаранти, могат и да осигурят масовост за истински бунт в двора на училището.

Към този момент не се знае къде се намира директорката Лазова, която бе разпоредила малките ученици да се заключат в сградата и да не се разрешава голямо междучасие, за да не прераства недоволството на родителите в масово стълкновение.

Проверка на Флагман.бг установи, че палавата Лазова, която позира публично върху валяк в центъра на Бургас, докато е директор на Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации “Пеньо Пенев”, по-известна като ЛУСК-а, има богата биография от педагогически скандали.

Ако е истина, това е отвратително! Уволнената учителка от с. Росен: Ромка съм, но съм достойна българска гражданка!

Припомняме, че преди 3 години тя тихомълком бе освободена от поста в ЛУСК-а, след което в учителския колектив и до ден днешен се носят слухове за документални нередности, установени с проверка, но не достигнали до прокуратурата. Вместо да бъде оттеглена от системата на образованието завинаги, неочаквано за просветната гилдия Лазова получава отново директорски пост от РУО-Бургас, при това в още по-голямо училище, където се изискват и специфични умения по педагогика и психология, предвид това, че децата са в начален и основен курс. 

В началото на 2020 г., през месец януари, г-жа Лазова е представена от ръководството на РУО-Бургас пред учителския колектив на основно училище „Христо Ботев” в Поморие. Това е второто по големина училище в общината, което има 400 ученици, половината от които са от ромски произход, със специфични нужди и за които е необходимо да се отделя внимание, поради специалните им образователни потребности. Макар че сред учителския колектив е имало достатъчно достойни кадри след пенсиониращата се дългогодишна директорка г-жа Цветкова, най-неочаквано се натрапва външен човек, който ги шокира още с първия ден след стъпването в кабинета.

Бургазлийката обявява, че ще въведе холандски метод на образоване и ще приключи незабавно с остарелите начини на възпитание и образоване на децата. Тя така и не аргументира холандския метод, но още на следващия ден започва да заплашва с уволнения и да интригантства, с което предизвиква светкавичната омраза на колегите й. 

„Тази жена се задържа тук само 1 месец. Колективът настръхна, защото тя се занимаваше само с интриги и за по-малко от седмица нарочи няколко души за уволнение – уважавани учители, които могат да работят с деца от ромски произход. Накрая стигнахме дотам, че свикахме общо събрание на учителския колектив, поканихме родители и кмета Иван Алексиев. Никой не каза за Лазова една добра дума, след което самият кмет се обърна към госпожата само с едно изречение: „Съжалявам, но както виждате, тук няма място за вас”.

Това заявиха пред Флагман.бг учители от поморийското школо, които току-що са прочели за бунта в созополското село Росен, където преобладават деца от ромския етнос. Те предупредиха, че ако РУО на МОН не вземе незабавни мерки, там самото население ще блокира училището и няма да я пусне, което ще доведе до още по-големи усложнения, отколкото в Поморие.

Към този момент нямаме данни какви са били мотивите на началника на РУО-Бургас Виолета Илиева да назначи Лазова в с. Росен, знаейки много добре за спецификата на учениците там, както и за неподходящото й поведение като педагог. Заради това настояваме министър Красимир Вълчев да се запознае със случая от тази сутрин и да разпореди мерки за потушаването на напрежението. 

Флагман.бг се свърза с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, който се оказа в платен годишен отпуск, поради която причина той изпратил на мястото на бунта своя заместник Тодор Дамянов.

„Като кмет аз направих всичко възможно да не се стига до подобен конфликт. Познавам много добре селото и отношението на хората към уволнената учителка Сияна Иванова. Тя през миналата учебна година преподаваше математика в първи, втори и четвърти клас и нямаше проблем, че все още не е завършила висшето си образование. Това го знаят много добре в РУО-Бургас и при назначението й през миналата учебна година нямаше проблем. Проблемът дойде с идването на новата директорка. Аз, като кмет, контактувах с г-жа Виолета Илиева – началник на РУО-Бургас, във връзка с необходимостта да се намери нов директор след пенсионираната вече г-жа Черноглазова. Смятахме, че ще бъде предпочетен човек от Созопол, който познава общността, но нашето предложение не бе взето под внимание”, заяви Янакиев по телефона.

Флагман.бг призовава г-жа Виолета Илиева да направи аргументирано изявление във връзка с напрежението в село Росен, община Созопол.


В категории: Просвета


Нова мода: секс робиня
Нова мода: секс робиня 28/02/2021, Неделя 22:00 1
57
Коментара по темата
57.
Сикаджия
15.11.2020 08:53:16
0
0
Образованието в Сунгурларската долина приключи с този кмет-жалко,много жалко!
56.
завист
14.11.2020 12:31:35
2
14
Всеки за да е на тази длъжност значи .отговаря!Защо не се е.е.е майката
55.
до 50
14.11.2020 09:57:40
0
0
Слава Маринова е с диплом за
начален учител.
54.
Мария-Кеноффффффффф
13.11.2020 05:58:10
0
16
Да започват да слагат детски учителки за директори на училища и да се оправят нещата.Ха-ха-ха!
53.
До сикаджия
11.11.2020 17:34:25
0
18
Всеки който си е явил на конкурс и го е спечелил може и от др.планетс да бъде,а за учителите пазара е свободен кой където иска започва.Затова пий си хапчито за спокойствие и стой на топло.
52.
сикаджия
11.11.2020 17:15:20
1
20
пропуснахме да пишем пътуващите учители от Бургас към селата и градчетата малките и от малките към бургас .особено има един капацитет учителски с филология и то "българска"и общински съветник на Карнобат ..Да живеят всички БКПета по земните кълбета!
51.
сикаджия
11.11.2020 17:05:35
0
17
още много има от Айтос директорка в Бургас от герб,в айтос директор от карнобат живеещ в Бургас,Сунгурларе карнобатлия живеещ в Бургас и още много,много....все приятели и близки на Виолета и партията!
50.
Сикаджия
10.11.2020 18:14:48
19
3
Това е Виолета Илиева,типично в стил герб,комунизъм в развитие.Погледнете Карнобат-СУ"Кирил и Методий"-директор начален учител,активист на герб,зам.директор-бившата съпруга на зам.областния управител на Бургас.ОУ"Хр.Смирненски"-Директор,без педагогическо образование,г-жа Слава Маринова-активист на герб,ПГ по ССЛП-Директор от Бургас,изгонена от всякъде,активист на герб и приятел на Виолета Илиева.Нещо да кажете,с любезното съдействие на кмета на Карнобат.Да живеят всички БКПета по земните кълбета!
49.
ДО МОН
08.11.2020 11:51:38
0
20
Може ли,двама та директор и зам -директор и третия с квалификация да ръководят СУ и за тримата е лобирано по партийна линия.Може ли начален учител да бъде председател на зрелостна комисия и да подписва диплом за зрелост-явно може.До кога ще се назначават хора с квалификация без необходимия педагогически хорариум.
Психолог със социални дейности.
До кога директорите ще са собствениц
ици на училищата,назначават,колят и бесят
48.
До 47
07.11.2020 14:06:11
1
20
А ти наснаяно ли си че лятото скъсаха на изпита госпожа Лазова но въпреки това тя е директор, макар и временно ?
47.
Очевидец
06.11.2020 19:14:31
3
9
Вие наясно ли сте,че в Бургаска област кандидатстват по 50-60 дипломирани учителя за едно място,сред тях и магистри?Наясно ли сте,че се назначават студенти в не едно училище?
46.
Bingo
06.11.2020 07:55:56
3
14
Закона трябва да се спазва, но някой журналист направи ли си труда да разпита дали има други кандидати за това учителско място. В това училище сигурно 95% са циганета и се съмнявам да има голям наплив от учители. И между другото се сещам за студентите по медицина, които държавата се кани да набута в ковид отделенията, те също нямат диплома но всички са съгласни да оставят човешки животи в ръцете им.
45.
Бахура
05.11.2020 21:20:54
7
5
Таз учителка дето е циганка няма завършено образование има други завършили що да не и цигани няма лошо умни хора има в всяка раса момичето да си завършва и да си работи кво толкова ма вие тука имам чувството че си набелязват хора и ги очернят и взе тази кобила озъбена Кккидерува ги пише Моме вземи са омъжи че превтасахте тука батките ебат и бегат Злоба не помага Кой кво брееееййй циганите ще спазввт закона край Тихо ти мангалка ли си ма журналист ката че все за платени работи Мошеничка мухла очилата стара мома разврадна ще си умреш сама кофа грозна
44.
Mu
05.11.2020 19:56:34
9
8
Абе скандали,. Айде Айде...
Много си е секси жената.
Чадъри и други.....
Слщкромна е.
Я вижте Севда ТВ. Къща за милиони, нова длъжност в МС.
На руски валяк се казва " путитъпкател"
Мачка с пути@то жената...
Да се издига. Казах.
43.
...
05.11.2020 19:45:01
1
9
"Без радио- не мога"
42.
Абв
05.11.2020 19:34:36
1
5
Събота, съъъъъбота вечер!
41.
111
05.11.2020 19:27:56
16
6
Да почнат да назначават цигани без диплома за учители. Лазова е права. Вън от училище на учители ,който нямат висше образование .
Директора е длъжен да въвежда ред. Лазова е добър професионализ.
40.
Срам и позор!!!
05.11.2020 18:31:00
4
52
А Виолета Илиева, началник на РУО Бургас кой ще я разследва????Назначава некадърни роднини за директори.
39.
ега си и долната статия""
05.11.2020 17:30:53
17
8
Как може да се пишат такива "статии", неподкрепени от никакви факти?! Това е толкова долно, че няма и накъде повече!
38.
До 34
05.11.2020 17:04:09
2
30
Наистина защо и е да каца от училище в училище, кютай си във фризьорския салон, пък й художническия талант да приложи, тръгнало ядове да събира.Не те искат, тръгвай си и се примири.
37.
*********
05.11.2020 16:43:28
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
36.
до6
05.11.2020 16:14:53
3
20
Нали имаше по проект фризьорски салон чак в Ахтопол моля........
35.
грозно е
05.11.2020 15:54:55
38
17
Това е грозна оплюваща статия, като компромат без факти срещу директорката Антония Лазова, базирана на емоции и драми, без факти. Грозно е, жълто е, не, направо е кафяво. Беше редно да потърсите гледната точка и на двете страни в конфликта.
34.
Браво бе!
05.11.2020 15:41:48
12
54
Циганките без диплома назначени,като учителки ,а моя близка учителка с 20г стаж ,едвам си намери работа в някакво село !
33.
Срам!
05.11.2020 15:32:58
1
44
братовчедка на начакника на РУО - Бургас, опита се да съсипе училището в Поморие, като дойде от гимназията по туризъм в Слънчев бряг, където беше назначена за зам.директор за месец и половина - два... Май трябва проверка и на РУОто в Бургас.. .
Жалка гледка на комплексирана женица.
32.
Помориец
05.11.2020 15:32:35
2
45
Лазова е братовчедка на В.Илиева.Така постъпиха и с СУ ,, Иван Вазов,, гр.Поморие.Принудиха директора да напусни сам,и сложиха естествено техен човек-братовчедка на поморийският кмет.
31.
Пешо кура
05.11.2020 15:31:35
6
21
А полицията само Дариткова и ПКП ли ще пази нали всички сме равни значи за тези дето обърнаха държавата с краката на горе полицията ги пази а за директорката няма защита айде си е:"*@т п'*:та м:;_а цигънска
30.
*********
05.11.2020 15:31:27
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
.
05.11.2020 15:27:47
2
1
.
28.
истината
05.11.2020 15:26:37
23
47
Това че имала снимка на валяк нищо не значи, не е забранено, това е снимка от личен архив и няма нищо общо с работата ѝ, нито е гола, нито пияна, нито върши нещо неморално. А уволнената учителка Сияна Иванова да си завърши образованието, да си вземе дипломата, да направи практика (стаж) по професията си под ръководството на опитен и компетентен педагог и чак тогава да се назначава и да преподава. Етносът ѝ няма значение, нито етносът на учениците, всички са български граждани и като такива трябва да се съобразяват със законите на страната, нито са превилигировани като роми, нито са ощетени. Законите важат за всички!
27.
jvnjnvi
05.11.2020 15:20:38
21
50
Уволнената учителка Сияна Иванова не може да претендира за неправомерно уволнение по простата причина, че е назначена незаконно без диплома за педагог и без опит. В какво обвинявате директорката? Дайте смислен аргумент.
26.
Лазова
05.11.2020 15:19:41
3
13
Яхнала съм валяка и се пея:
Нали каза, че си мъж, а се сецна отведнъж. Оф, оф, оф, оф айде, стига де тъй не си за никъде.
Ай, ле-ле-ле не така ще те гази валяка. Ай, ле-ле не така няма гуми валяка. Нали каза, че си мъж, а се сецна отведнъж. Оф, оф, оф, оф айде, стига де тъй не си за никъде.
25.
Републиканец за България
05.11.2020 15:18:19
6
11
''Бляк жипси ливс матер''
СИЯНА сияйна светлина на Великоромско ДВИЖЕНИЕ
24.
ko
05.11.2020 15:16:25
12
39
''В ЛУСК - а се носели слухове за документални нередности'' - доказателства има ли или пишете по слухове? За какво е бил '' ураганът от гняв'' в Помарие? Пишете факти! И за каква ''етническа вълна в Созопол'' става въпрос? Кой и как назначава ''уволнената учителка Сияна Иванова'', която даже няма завършено образование и опит, за да преподава?
23.
ДО ЛУСКА
05.11.2020 14:53:27
3
30
Констативен протокол от проверката има ли , на РИО или на черната ръкавица. Тая черна ръкавица много хора спаси, но и много нещо изпи и изяде на даляна. Доста хора знаят и те бяха там, ядоха, пиха и накрая се ....ха.
22.
?
05.11.2020 14:45:06
3
21
Флагман не е само там напрежението, затова по добре я поканете направо да си ходи, да не чака октомври/ноември 21г. за пенсия, не се търпи вече!
21.
Кмета и мангалите
05.11.2020 14:42:40
4
14
Подлога на дпс
20.
*********
05.11.2020 14:37:14
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
19.
Истината
05.11.2020 14:30:45
19
46
"Уволнената учителка Сияна Иванова през миналата учебна година преподаваше математика в първи, втори и четвърти клас и нямаше проблем, че все още не е завършила висшето си образование..."

Как изопщо от РУО Бургас са назначили Сияна Иванова без диплома? И какъв им е проблема с директорката Антония Лазова не се разбира?
18.
*********
05.11.2020 14:27:45
1
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Мизерници
05.11.2020 14:24:28
44
42
Мазна жалка интригантска медийка. Заради някво уволнено цигане 100 статии и ядене на лайна срещу качествени хора. Разследвайте що умират хора в линейките, разследвайте как са източват пари....
16.
Бургас
05.11.2020 14:23:54
5
34
Връзкарка, куха лейка!
Няма такава държава!!!
15.
*********
05.11.2020 14:22:07
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
05.11.2020 14:19:32
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
05.11.2020 14:13:31
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
05.11.2020 14:06:20
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
Да бе да
05.11.2020 14:05:29
22
36
Ако е училището в с.Росен, е явно, защо се вдига скандала. Там са само циганчета и някое друго българче за цвят и ги е накарала да ходят на училище и недовлните майки на циганчетата са се вдигнали на бунт, че ги кара да учат и "Флагман" като папагали им припяват на циганите....
10.
*********
05.11.2020 14:03:26
8
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
*********
05.11.2020 14:03:13
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Флагман не сте прави
05.11.2020 14:01:25
41
14
Бях учител в ЛУСК-а по нейно време като директор, беше отлична ръководителка. После като се махна, почнаха да й ядът краката.
7.
Lord
05.11.2020 14:00:52
4
39
А не ни трябва тази скучубра, вземайте си я заедно с Виолетка и не ни ги връщайте.
6.
ЛУСК-а
05.11.2020 14:00:16
34
19
От проверката в ЛУСК-а, няма установени нередности. Слухове може да има и за майка ви.... Смешни писателчета на жалки статийки.
5.
един път стомна, втори път стомна...
05.11.2020 13:53:58
3
71
Виолетка с тия приятелски назначения ще се наиграе май тоя път
4.
*********
05.11.2020 13:53:33
6
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
?
05.11.2020 13:50:39
4
71
И двете дядо попе, да си одат, много стана, що за наглост и на директорка и на назначителка! А има достойни учители за директорска длъжност, но кой ги търси, първо наши, сетне ваши...
2.
ЦЕННА ""КАЛИНКА""
05.11.2020 13:43:05
4
66
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ!
1.
*********
05.11.2020 13:43:03
4
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Телецът и Близнаците да не дават пари назаем, а Лъвът да избягва досадниците! Телецът и Близнаците да не дават пари назаем, а Лъвът да избягва досадниците! Хороскоп за деня – 1 март 2020, понеделник Нова мода: секс робиня Нова мода: секс робиня Как „Петдесет нюанса сиво” преобърна представите  Бургаската фолкпевица Магда стана модел на колежката си Вероника Бургаската фолкпевица Магда стана модел на колежката си Вероника Вероника готви нова дизайнерска колекция 6 начина да си върнете доверието във връзката 6 начина да си върнете доверието във връзката Ето кои са те Резултатът от референдума за Обзор: 73 % искат отделяне от Несебър Резултатът от референдума за Обзор: 73 % искат отделяне от Несебър Процедурата се прехвърля към Министерски съвет   3 белега издават влюбения мъж според зодиакалния знак 3 белега издават влюбения мъж според зодиакалния знак Ето кои са те Ще има балотаж в Трояново, независимият Димитър Николов води след първия тур Ще има балотаж в Трояново, независимият Димитър Николов води след първия тур Около 40 гласа не достигнаха на независимия кандидат за кмет, за да спечели вота   Вечерята, с която ще шашнете гостите си: Пълнени тиквички с кайма Вечерята, с която ще шашнете гостите си: Пълнени тиквички с кайма Рецептата е много лесна и изглеждат изключително шикозно 7 токсични думи, които трябва да спрете да използвате още сега 7 токсични думи, които трябва да спрете да използвате още сега Ето кои са те Мара Отварачката се завърна само 6 месеца, след като прекрати кариерата си Мара Отварачката се завърна само 6 месеца, след като прекрати кариерата си Очевидно съм родена, за да правя това. Очевидно в него съм най-добра, смята певицата
Най-малко 11 души бяха застреляни на парти в Мексико Най-малко 11 души бяха застреляни на парти в Мексико Нападателите стреляли от прозорците на пикап Алексей Навални вече е в колония във Владимировска област Алексей Навални вече е в колония във Владимировска област  Няколко дни той ще е под карантина ФБР дава 250 хил. долара за "главата" на "Готвача на Путин" ФБР дава 250 хил. долара за "главата" на "Готвача на Путин" Според издирвания "руската заплаха е основната идея на Операция "Лов на вещици", която се провежда в САЩ" Инфаркт уби кмета на хърватската столица Милан Бандич Инфаркт уби кмета на хърватската столица Милан Бандич Кметът на Загреб почина рано тази сутрин на 65-годишна възраст Русия: Навални е изпратен в наказателна колония Русия: Навални е изпратен в наказателна колония Не се съобщава къде точно опозиционерът излежава присъдата си Франция затяга контрола на границата с Германия Франция затяга контрола на границата с Германия Възможно е въвеждането на съвместни френско-германски полицейски патрули Нашенец налази дъщерите на Силвестър Сталоун Нашенец налази дъщерите на Силвестър Сталоун Мартин Мартинов се усука около красавиците Систин и Скарлет Финландия налага 3-седмична блокада Финландия налага 3-седмична блокада Страната е третата с най-ниски нива на коронавирусни инфекции в Европа Съд принуди мъж да плати на жена си $7700 за домакинска работа Съд принуди мъж да плати на жена си $7700 за домакинска работа Ван поискала развод, тъй като съпругът не похващал да свърши нищо вкъщи Полицейският час в Нидерландия чак до 15-и март Полицейският час в Нидерландия чак до 15-и март Ограниченията по тъмно важат от 21 до 4,30 ч.
Валери Симеонов Валери Симеонов Бургас е родината на патриотизма! Виц на деня Виц на деня - Остарявам! - мислеше си бай Стамат, шофьор по линия 209.
- До ония ден, преди работа ме тестваха с дрегер, а сега с термометър...
Виц на деня Виц на деня Две татуирани батки са в тоалетната по голяма нужда и си говорят:
- А бе, ние сега с теб физическа ли работа извършваме или умствена?
Другият мислил, мислил па казал :
- А бе, ако беше физическа щяхме да накараме друг да я свърши, значи е умствена.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Под 12 см нито е токче, нито е мъж, нито е сняг...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори