×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Константин Янков: Антония Лазова е изпълнявала предписание на началника на РУ на МОН за уволнените учители


Константин Янков: Антония Лазова е изпълнявала предписание на началника на РУ на МОН за уволнените учители
Константин Янков е категоричен, че Антония Лазова(снимката горе) е изпълнявала препоръката на инж.Виолета Илиева и в случая нямала вина
Тема в развитие
виж още
скрий
06 Ноември 2020, Петък, 16:20 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Не е редно да бъдат въвличани ученици в опити да се търсят грешки, допуснати от директора, смята синдикалният лидер на учителите в Бургаска област

 

„Наясно съм с проблемите в Обединеното училище „Христо Ботев“ в с.Росен. Вярно е, че директорката Антония Лазова има доста спорна биография. Лично аз знам част от нейните проявления през годините, но точно в този случай считам, че няма вина, защото е изпълнявала предписание на РУ на МОН“. Това каза пред Флагман.бг Константин Янков, синдикален председател на Сдружението на българските учители в Бургас.

Той уточни, че вчера се е запознал с цялата фактология и освобождаването на учителите, сред които двама роми, било правомерно от страна на директорката, защото било направено предписание от регионалния инспекторат.

„За мен не е редно да бъдат въвличани ученици в опити да се търсят грешки, допуснати от директора. Когато съдим за действията на директора трябва да видим дали е действал съгласно нормативната уредба. Доколкото съм запознат с фактологията, освобождаването на тези учители било заради това, че са неправоспособни. Според мен са освободени правомерно. Ако такова предписание е направено на директора, той е длъжен да се съобрази с него и да ги освободи без значение дали става въпрос ромски учители, турски или от еврейски произход. Професията трябва да се заема от лица, които са правоспособни. Това, че е направено изключение, не е проблем. Проблем е когато се заемат постоянно“, обясни Константин Янков.

Синдикалният лидер разказа, че е ходил неведнъж в училището и общите му впечатление били, че колективът бил сплотен и добре работещ. Не виждал да има делене на етническа основа.

„За мен неправомерно е било самото назначаване на колегите, ако за техните места е имало други кандидати“, допълни той.

Проверка на Флагман.бг в РУ на МОН показа, че Лазова е обявила конкурси за назначаване на нови учители – по физическо, информационни технологии и преподавател на началните класове. Конкурсът е обявен на 3 ноември. Документи се подават до 11 ноември.


В категории: Созопол


31
Коментара по темата
31.
Капитан Кук
08.11.2020 00:57:17
0
8
Директорката по-добре да иде на магистралата проститутка, само за това става
30.
За 29
07.11.2020 20:30:33
2
3
От възрастни хора знам, че клетвите се връщали до седмица към произнасящия ги. Не е задължително да съм в пенсионна възраст за да уважавам тази категория хора. Но ти дано да не си като тази обсъждана директорка и за нищо да не ставаш, което е много вероятно от простоватия изказ!
29.
До 28
07.11.2020 19:05:05
4
4
Не се наядохте! Как може, срам нямате ли?! Не се ли чувстваш поне малко неудобно да стоиш и да получаваш пенсия и заплата в тази криза и липса на работни места! Откажи се от пенсията си тогава, след като много ти се работи! ? То бива, бива наглост и дебелоочие, но тези пари са нечестни и несправедливи и един ден ще си ги върнеш с лихвите по един или друг начин! Срамота!
28.
До 19.
07.11.2020 14:29:26
3
3
Днес има огромна необходимост от пенсионери-медицински специалисти, а утре със сигурност ще има необходимост от пенсионери-учители.И с поклон към едните и другите! Какво си мислите, че на учителите -пенсионери им се работи, пенсийчицата е причината.А в какво е лошото, там където са необходими и съхранени пенсионираните учители да са в помощ? Явно далече ти е времето, но нямаш представа колко бързо минава. А иначе коментара може да се причисли към темата-срам, защото едната страна клони към тази категория, към която сте против, отнася се и за началниците нали?
27.
Най после
07.11.2020 10:24:40
0
11
Многократната директорка и господин Синдикалиста вече са разбрали, че който прави назначението, той слага и трамплина за уволнението с принудата за изпълнение на устни и писмени предписания. Какви поправителни за директор, тя с встъпването в длъжност на 1 септември веднага отменя заповедите на предходната директорка по организацията на поправителната сесия на учениците. Ей тъй да са с неин подпис по препоръка на инспектората. Никаква приемственост между директори, нищо , че във фамилиите им я има- Лазова заема след ЧерногЛазова.
26.
Ей 24
07.11.2020 09:39:21
1
9
Според Вас май трябва да променяме статута на училищата в търговски дружества с мениджъри, пък педагогиката тя там в сянката. Запомнете без учителски плам и възрожденска искрица мениджър на училище не се става! Затова въпросната "директорка" няма реализация в директорството и дори учителството.
25.
Да, да, ама не
07.11.2020 07:35:58
0
15
За да стане добър мениджър, човек трябва първо да е бил на ниските стъпала в системата, за да стане компетентен в материята, на която ще е мениджър. Някои си мислят, че като завършат някаква мениджърска специалност и са като дялани камъни - където и да ги сложиш ще са топ. Да, да, ама не. Та въпросната госпожа какъв мениджър е точно, че за 2 години да смени 4 училища и навсякъде да говорят за нея, че е калинка и назначена с протекции?
24.
фврпффг
07.11.2020 00:33:25
15
7
Абе вие нормални ли сте. Какво се ревнали срещу хубавата директорка. Злобари завистливи такива! Не стига, че оная предната директорка назначава хора без диплом, ами и ревете срещу тази, която действа по правилата. То за вас закони не важат, важно ви е да грачите срещу правилните действия на Лазова. Толкова не можете ли да преценявате правилно и грешно. Да си завършат ромите и тогава да преподават. Никой няма нищо против произхода им, а по-скоро против липсата на завършено образавание. Стига сте драматизирали и създавали конфликти. Всеки да работи за каквото е учил и за каквото има кетап и опит. А за директори на училища не трябва да се назначават учители, а мениджъри, защото планира, организира, ръководи и реализира стратегия за развитието на училището, контактува с фирми и държавни институции, разработва проект за бюджет и трябва по-скоро да има икономическо образование.
23.
До 10
06.11.2020 23:20:00
2
20
Объркали сте се. Виолета Илиева няма нищо общо с бай Тошо! Тя е герберско назначение. И като не знаете, не пишете невярна информация!
22.
Не и прави чест
06.11.2020 23:15:47
2
21
на г-жа Виолета Илиева! Вярно е, че е гербаджийка и на този пост от създаването на ГЕРБ и благодарение на ГЕРБ.Но много почна да се излагаш госпожа, отстъпи мястото на по-младите и по-кадърните от теб!
21.
До 20.
06.11.2020 22:21:58
1
16
Всичко е точно така, но полазова вече няма право на поправителен, всички сесии минаха. За да е директор тя трябва да е била учител, такива са изискванията.Четири пъти на поправителен за директор стигат и не става за тази длъжност. Така, че какъвто учител е била, такъв директор е, а и от учителстването се определя и началничеството. Абсолютно правилно и двете аут от сферата на образованието, няма място за такива в изключително отговорната сфера ОБРАЗОВАНИЕ! В този регион образованието беше на висота, директорите на училища бяха с авторитет, работеха отговорно за имиджа на училищата и не позволяваха никакви отстъпления, никакви волности, работеха съвместно с експертите в екип. Днешният хаос някой го пожела и работи настоятелно и показателно! Дано се направи нужният анализ и самосезират отговорните институции-Общинско ръководство, МОН!
20.
Бай Лазо
06.11.2020 21:36:13
4
19
А такаааа. Ми щом е изпълнявала предписание на въпросната Виолета Илиева, която днес научих че била сестра на местният лидер на Герб, значи въпросната госпожа трябва да си ходи на секундата. Няма какво да я бавят. А въпросната директорка, която изпълнява тъпи заповеди без да се въпротиви, защото се страхува да не си развали дослука с човека който я бута в кариерата никога повече не трябва да е директор- Директор на училище е административна длъжност и никой не трябва да си мисли, че ще е на нея доживот. Те би трябвало да са преди всичко учители. Та въпросната Лазова трябва да бъде назначена на позиция обикновен учител и ако се издъни в близката една година на тази позиция да бъде натирена да си ходи от системата завинаги
19.
Bandolero
06.11.2020 20:23:38
3
13
Може да не е по темата,но да кажа. Крайно време е държавата да се вземе в ръце и да реши проблема с работещите пенсионери. Или вземаш пенсия,или работиш на заплата. Ми тя к'ва е сега? Взема си 700 лв пенсия и ходи да работи за 600. А много хора стоят без работа заради тях. Уважаеми пенсионери,уважавам това,което сте направили през годините,които сте работили,но дайте шанс на младите хора да работят. Защото след време и те ще трябва да се пенсионират. А няма да имат стаж. И не забравяйте,че много от тези млади са ваши деца или внуци. Не ги обричайте и те да работят след пенсия. 30% от работещите в България са пенсионери.
18.
МОН
06.11.2020 19:24:22
1
37
Докога ще ги държите тези стари номенклатурчици като Виолета Илиева. Дайте път на млади хора, стои там докато се пенсионира. Ами не става навързани са като "свински черва". Какво толкова я харесва кмета незнам че я държи толкова години.
17.
...
06.11.2020 19:09:47
2
0
16,
В обратната посока на спирката на тролейбуса от Средец към Бургас докато го чакам превозното средство на обществения транспорт от табелата на спирката може да се издухам докато дойде тролейбуса от Средец.
16.
Важно!!!
06.11.2020 18:53:30
1
4
До кога пред къщата и сервиза на Така важния хубавец ще има вечно спрели автомобили? Изхода на Бургас посока Средец.Защо никой не го глобява?Аз с ТИР минавам по 4 пъти на ден.Ще стане беля.
15.
*********
06.11.2020 18:08:39
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
..
06.11.2020 17:28:31
2
17
В Атанаскьово до подлеза даскалото шефката същата крадла е. Че и палава малко.
13.
...
06.11.2020 17:19:45
1
0
Ей адаш,
Какви са тия "чубани" под круши на пейките?
и "учът"? В джоба тежат ли или много звучат?
12.
...
06.11.2020 17:17:28
1
0
Ей, адаш
Какви са тия "чубани" под круши на пейките и "учът"? Мучат ли, звучат ли или в джоба тежат?
11.
До 7
06.11.2020 17:07:38
1
8
koko,
ученик от ЛУСК-а ли си с тая пердашка и тоя латекс в детската градина в бургаския квартал.
10.
Ще дойде Видов ден!
06.11.2020 17:02:42
4
52
Виолета Илиева, тази простакела, трябва да си тръгне на секундата, заради постоянно кадруване по училищата! Пишете на всички комисии и лично на ББ! Виолетоооо, това не ти е времето на бай Тошо, комунистически донозавър такъв!
9.
...
06.11.2020 17:00:42
1
3
Другото многоточие

Белите роми къде ги забравяте?
8.
Журналистчета долни
06.11.2020 17:00:10
22
6
Плащат ви да пишете долни неща за хора който си вършат работата.
7.
koko
06.11.2020 16:56:45
3
16
мен по ме интересува пердашат ли децата в детската градина в сарафово и боя част от възпитателната програма ли е там-статията която невидяхме днес
6.
...
06.11.2020 16:52:39
23
13
Роми учители я малко по сериозно директоркота си е права я малко по сериозно и назначете по опитни учители на тяхно място директорката бяла красива културна жена ще ми държи роми чубани да учът циганетата това хубаво голямо село стана най циганското село като зидарово малко по сериозно това да не ви е бащиния само като чуеш че цигани учители и да му се отще да си запише детето там
5.
ИХА
06.11.2020 16:51:56
5
28
Че инспектората да не е инспекция по труда. Първо утвърждава Образец , вижда къде какво има , намира наши и давай пише "Предписание". Айде сега предписание на началничката без предизвестие, достатъчно танцува!
4.
...
06.11.2020 16:49:55
3
21
Ми кой ги изработва и твори тия спорни биографии? Ами тия микрофони, дето който свари ги хваща и командори? Колко професионалисти-специалисти освободихте от работа, докато си уредите невъзпитаните за началници?
3.
Ugly face
06.11.2020 16:44:14
5
10
Шимейла дето вчера написа 10 кафеви статии , да има доблестта да се извини .
2.
Професионалисти
06.11.2020 16:36:40
4
38
След като има доста спорна биография, защо е била директор на няколко училища в областта?
Във всички статии не се прочете една хубава дума, едно добро професионално качество не се спомена. Гонена от тук, гонена от там?
Защо е назначавана няколко пъти?
1.
До флагман
06.11.2020 16:30:35
21
21
Срахте, срахте, срахте и сега какво? Ще си го изядете ли? Вие, работещите там, сте долна сган. Създавате конфликти и интриги. Спите ли спокойно? Това не ви е първият случай за пишете свободни съчинения само и само жадните за клюки да ви четат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори