×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пиарът на училището в село Росен: Община Созопол да предизвика одит, не сме купували боя за коса


Пиарът на училището в село Росен: Община Созопол да предизвика одит, не сме купували боя за коса
Протестът бе отвратителна манипулация, много грозна, брутална заигравка с етнически елемент, категорична е Калина Калоянова
Тема в развитие
виж още
скрий
07 Ноември 2020, Събота, 21:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Стресирани сме след протеста, два дни не можем да си вършим работата, категорична е Калина Калоянова

За боята за коса, която се купувала като консуматив в училището в село Росен, се носят слухове из града, но в школото не е изписвано нищо подобно. Нека Община Созопол да предизвика одит. Няма изписани такива неща – който го твърди, е лъжец и може би трябва да бъде съден, заяви пред Флагман.бг Калина Калоянова, връзки с обществеността на училището и преподавател там.

Във вчерашния ден инж. Виолета Илиева и експерти от РУО са били на проверка и са разнищили казуса.

В училището работят 18 преподаватели, от които 4 са от ромски произход. „Целият учителски колектив сме наскърбени от това, че сме обвинени в расизъм. Викаха расисти, имаше плакати. В никакъв случай в протеста не участваха 200 души, бяха не повече от 30. Между тези 30 души имаше бивши и настоящи наши ученици. Нарушение на закона е включването на малолетни в протести. Протестът беше полуофициален, защото беше информиран кметът на населеното място, но не и Общината. Впоследствие дойдоха и техни представители”, каза Калоянова.

Стресирани сме от тази ситуация, два дни не можем да си вършим работата, категорична е тя.

Калоянова заяви от името на колектива, че няма никакъв расизъм, при положение че 90% от учениците са роми. „Ние работим с тях, обучаваме ги, а част от тях влизат в езикови гимназии, стават студенти и се реализират в определени професии. Самата Сияна е наша ученичка, и то отлична. За какъв расизъм и дискриминация говорим въобще. Освен това сме отворени към всякакви иновации, общуваме с родителите, работим добре с Обществения съвет”, каза пиарът на ОбУ „Христо Ботев” в село Росен.

Калина Калоянова продължи: „Сияна беше назначена неправомерно, тя е в нарушение на Наредба 15, която се отнася за статута на членовете на педагогическия и непедагогическия състав. Тя нямаше правоспособност, когато беше назначена и беше избрана измежду 48 кандидати в конкурса през август месец, от които най-голямата част имаха дипломи. Тя самата знае, че нейното назначение е нарушение.”

„Съставът на махалите е разнороден, там има много интелигентни хора, но и такива, които лесно се манипулират. Те могат да идват, да крещят, да блъскат по вратите. Два дни нямахме нормален учебен процес. Протестиращите думкаха по вратите, уплашиха децата, сваляхме ги от прозорците. Тези хора нямат право да влизат в училището, не само заради коронавируса. А те нахлуха. Полицията не беше много убедителна, но все пак се намеси и ги изведе. Въпреки всичко учебните занятия се провалиха. Вчера пък дойде инспекция от РУО-Бургас и учебният процес отново бе съсипан”, каза още пиарът на ОбУ „Христо Ботев”.

„В Росен живеят и българи и те също започнаха да събират подписка. И ако досега нямаше етнически конфликт, сега вече може да стане”, добави Калина Калоянова.

Исканията на протеста уволнената Сияна сама признала, че ги е писала, но родителите поискали от нея това. Тя разговаряла с инж. Илиева и се съгласила, че половината неща не са така.

„Сияна е много амбициозна, ръкопляскам на това. Тя иска да се издигне, да докаже, че и хора от ромски произход могат да бъдат с място в обществото. Тя реши, че към нея има лично отношение, може би смята, че г-жа Лазова не я приема добре.

Когато направихме Образец 1 за учебната година, Сияна написа честно дипломата си от СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Созопол. След това върнаха документа, а без Образец 1 никое училище не може да функционира. Оказа се, че има още един такъв човек в нашия екип – Бойчо. Той е много солиден, сериозен, отговорен, млад човек, жител на село Росен, а ние искаме да приобщим местното население. Той е пети семестър, завършва педагогическата си специалност, но за негов малшанс и той попадна в списъка на отстранените учители. Освен това имаше и една колега – компютърен инженер, която си взе изпита за педагогическа правоспособност два дни, преди да бъде уволнена.  И тя, без да е ромка, беше освободена”, каза Калина Калоянова.

За кого е този протест, пита тя и отговаря: „Тук става въпрос за лично отношение, за отвратителна манипулация и за много грозна, брутална заигравка с етнически елемент. Имаше освободена българка, както и друг ром, който отказа да подкрепи протеста.”

„Не съм адвокат на г-жа Лазова, аз съм тук, за да защитя училището. Г-жа Лазова не освободи четирима, а петима души – Сияна, Бойчо, г-жа Петкова, г-жа Георгиева и още една колега по БЕЛ, която кандидатства за възпитател и остана само два дни”, добави Калоянова.

По повод твърдението на Сияна, че е работила по проект и училището й дължи над 2000 лева, тя била уверена, че ще си получи парите от бюджета на училището. „Г-жа Лазова и инж. Илиева обещаха, че ще й се плати в рамките на това, което е изработила.

Имаше едни родители, с които в рамките на месец направихме 3 родителски срещи, отговорихме на всякакви техни искания – сменихме класната стая, подписаха декларации, че децата няма да стоят до 17,20 ч в училище. В занималнята помагаме да децата да си пишат домашните и да се прибират у дома спокойни и свободни от това”, каза още Калина Калоянова.


В категории: Созопол


26
Коментара по темата
26.
Пак устно предписание
08.11.2020 12:24:00
2
11
Гопожа КК сигурно е достоен преподавател, но защо се поддава на манипулация и се явява в защита пък изнася фактология и информация: съкратените били 5, а не 4, учениците не учили един ден, чисти пазарлъци при плащане по проекти за действително извършена работа. И сега г-жа КК ще обере негативите и ще стане г-жа Кал.Кал.А целта да си ходи някой директорка ли, началничка ли остава и може лесно да се реши казуса.
25.
До 24
08.11.2020 11:53:03
2
13
А защо за личното мнение на госпожата са отделили цяла статия ?
24.
Мариана
08.11.2020 11:48:23
12
7
Пиар училището няма! Г-жа Калоянова е преподавател във въпросното училище и то доста добър. Мога да ви кажа на вас драскачите, че ще ви трябват светлинни години да стигнете нейното ниво. Калоянова е изключително ерудиран човек, за разлика от повечето от вас.
23.
Емигрант
08.11.2020 11:31:00
7
9
ФлагМан, Вие сте интригантска медия!
Това е 5-тата статия по този случай, и истината няма нищо общо, ама абсолютно нищо общо със първата статия, която пуснахте! Настроихте обществото и вашите читатели към яростно хулене на надявам се може би хора, които не са виновни.
Да ви се връща тъпкано дано.
22.
?
08.11.2020 10:35:31
2
16
ехеее в у-щата има пиар,интересно.....от кога е?
21.
*********
08.11.2020 10:27:34
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
20.
?
08.11.2020 10:01:10
1
9
19 закривай, но само основни ли, защото в професионални гимназии % е по висок от 90. наред ли трябва да се закриват.
19.
закривай
08.11.2020 08:51:19
2
9
то при 90 сто ученици роми за какво изобщо говорим
18.
До 14
08.11.2020 08:29:05
6
7
И още нещо наблюдавам в този случай - непрекъснато се пише и се втълпявя ,че правата си ги търсят една ли не нахалните хора,едва ли не това е нещо лошо и не трябва да защитаваш себе си и труда си . Това въобще не е така ,особенно в система която отсякъде те мачкат и репресират . Нека си търси правата . То само те ни останаха ...нищо повече...
17.
До 14
08.11.2020 08:23:18
4
19
Не познавам страните в спора ,но ми прави впечатление ,че се пише че назначението на Сияна е незаконно. Напротив ! Законно е до толкова,че тя се е водила нередовен учител до появата по подходящ кадър . Е , без обявен конкурс на който отново да се явят кадри и да се отсеят ,защо я махат ? Тя така или иначе вече е назначена . Кому са нужни тези реформи в началото на учебната година ???
16.
Ужас
08.11.2020 08:16:08
1
23
От кога училищата имат пиари?Ужас
15.
Хм
08.11.2020 08:07:46
18
18
Старата директорка използва неправомерно назначената от нея Сияна за бухалка, срещу временно изпълняващата длъжността директорка. Страдат всички в училището, а Черноглазова си е втълпила, че някой ще я върне на директорското място да "оправя" нещата.
14.
Неа
08.11.2020 07:55:49
2
19
И как е причината да се напишат толкова лоши неща за нея ? Всички сме със " спорни биографии", но в този случаи лошите преобладават. Каква е причината според пи ар-а?
13.
Неа
08.11.2020 07:43:21
1
10
Освен това не е намирам за нормално след стъпване в длъжност да разедшняваш колектива ,вместо да го сплотяваш. Това е лично мое мнение . Далеч съм от сферата ,но също работя в колектив и също би бил голям стрес на тази криза да остана без работа . Аз не мисля че лесно може човек да си намери работа в момента. Това не са времета когато още на другия ден се продавачка или сервитьорка. Всеки в момента си къта паричките и не прави излишни разходи .
12.
Неа
08.11.2020 07:32:13
2
22
В коментарите се пише ,че директорката е скъсана на конкурса и въпреки това е назначена на длъжността. Искам да попитам пи ар-а какво мисли за това ?
11.
Осман
08.11.2020 00:29:17
4
13
Следващият кмет на с. Росен ще бъде от ромите
10.
Недко КРЕДИТА
08.11.2020 00:26:14
17
29
Директорката е най-мръсната, гадна крадла в цялата бургаска област! Във фризьорския и цигански салон всички разхоги се пишат на училището!
Тя краде дори повече от циганите, които протестират срещу нея!
Когато крадеш повече от цигани, нищо добро не те чака!!!!
9.
5. Вярно
08.11.2020 00:14:09
2
25
Добър ход се оказа- от съкратена ромка и уж расизъм, а тя работата по дебела:
- инспектората на крака в защита СЪСИПВА учебен ден- МОН сигурно ще научат, иначе се иска разрешение за неучебен ден
- по проектите се плащало с ОБЕЩАНИЕ и точно от регионалния координатор, къде щяха да останат паричките, ако момичето не ги беше потърсило-пълен одит и на РУО-то. С тез проекти пълна тъмнина от край време
Флагмани ще има ли още изненади на порции
8.
R
07.11.2020 23:35:38
1
31
Каква диплома има пиарът на училището и каква заплата получа? От РУО Бургас ли е назначена и тя? Малеее!
7.
...
07.11.2020 23:24:30
0
8
Ами, ако те намерят и ти хвърлят "една гора бой" само на уКраси-бунтовника ще заприличаш с тая голяма глава.
В махалите хората си живеят спокойно и в разбирателство, независимо, че условията на живот не са подобаващи за времето.
6.
Краси
07.11.2020 22:50:59
4
10
Махалата айде на бунт
5.
4
07.11.2020 22:50:06
19
15
И сега какво се оказа?
Че Флагман създадоха всичко това и вдигнаха врява до Бога. Бях убеден, че ще излезе истината наяве и че тя ще е коренно различна от това, което флагман ни предоставя. Ето това е манипулация .
4.
Осман
07.11.2020 22:48:42
8
8
Има расизъм
3.
Росенец
07.11.2020 22:24:48
0
33
Че тя директорката си има и личен шофьор, правете им одит че не се наядоха.
2.
?
07.11.2020 22:22:21
1
24
В първия отворен сайт чета: "Диапазонът на заплатите на работещите в България в категория Маркетинг, реклама, ПР обикновено е от 1.044,00 BGN (минимална заплата) до 2.417,00 BGN (най-високата средна стойност, действителната максимална заплата е по-висока)." Училището е Росен има ПР?
1.
вий мъ умряхти
07.11.2020 21:37:42
1
48
PR на селско училище ли ве?
Какво е завършила и какъв предходен опит има въпросният PR?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори