×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как се стигна до безпрецедентния лобизъм, позорящ Поморие в Европа 


Как се стигна до безпрецедентния лобизъм, позорящ Поморие в Европа 
На срещата днес присъстваха Николай Павлов (вляво) представител на комплекса, Боян Бонев - най-големият инвеститор в Сънсет ризорт и медиаторът Елица Николова
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Октомври 2020, Петък, 16:20 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: Георги РУСЧЕВ

Предисторията в Сънсет ризорт - милиони лева неплатени такси от некоректни ирландци обвинения в рекет и опит да се стигне до помирение

Ирландската евродепутатка Клеър Дейли успя да намеси Поморие в един частен личен спор и по този начин да опетни не само морския град, но и цяла България. 

На 8 октомври в Европарламента тя посочи града като пример за недостатъци във върховенството на закона в България. „Изразява загриженост във връзка с по-малко известни примери за недостатъци на върховенството на закона в България, като например отношението към собствениците на апартаменти в Сънсет ризорт, Поморие“ – гласеше текстът в документа. 

Днес Дейли пристигна в Поморие, за да вземе участие в експертната среща по способа "Медиаторство" за разрешаване на частно-правния спор между собственици на апартаменти от Ирландия и инвеститорите на комплекса.  По информация на Флагман.бг евродепутатката ще се включи и в антиправителствените протести в София. 

Как обаче се стигна до безпрецедентния лобизъм, позорящ Поморие в Европа?

Флагман.бг представя предисторията в луксозния комплекс.

Първо разговаряхме с Николай Павлов. Повече от 10 години той отговаря за отдела за връзки със собственици към мениджмънт компанията. Повече от 20 години работи там на различни длъжности. Познава конкретния случай до болка, както признава самият той, и определя проблема като по-скоро битов, а не скандален, тъй като касае около 80 собственици на апартаменти. Става въпрос за вечно недоволни ирландски граждани, казва Павлов. Тази група представлява под 10 % от всички собственици в комплекса, където има 1000 апартамента и 200 търговски обекта. 

„10 години те правеха абсолютно фалшиви обвинения и отказваха да чуят нашите многобройни опити за комуникация. За разлика от г-жа Клеър Дейли, предшественикът й в Европарпалрмента - бившият депутат Брайън Хейс, през 2018 г. продължение на шест месеца подробно се запозна с казуса и констатира, че няма нищо незаконно. По отношение на проблема – недоволните ирландски граждани искат индивдуални партиди. Комплексът е построен със строително разрешение преди 2004 г. и заради това е построен с централна инфраструктура и не може да бъде отделен толкова лесно технически. На база комунални такси се прави. Ирландците обаче последните 4-5 години искат индивидуално мерене на ток и вода“, обяснява Павлов. 

Въпросните собственици не са ощетени. Ако това беше така, щеше да доведе до спиране на тока в целия комплекс, щяха да бъдат ощетени не 80, а 1080 души, категоричен е представителят на комплекса и добавя, че обвиненията от страна на евродепутатката са безпочвени, за които ще й бъдат поискани обяснения. Не са били верни и твърденията, че има стотици дела срещу комплекса. 

„Те обжалват всяко решшение на етажната собственост от 10 години, общо са 40 дела, от които те са загубили 32. Представители на Ирландия са правели проверки, не са установени нарушения“, добави Павлов. Клеър Дейли официално не е собственик на имот в комплекса, лично Павлов е извършил проверка. Той не може да си обясни отношението й спрямо мениджмънта и го определя като безразсъдно и непрофесионално. 
Очевидно агресивното поведение е нейният подход, смята Павлов. 

Справка в Уикипедия за Клеър Дейли показва, че на 19 септември 2003 г. тя е вкарана в затвора за 1 месец заедно с 21 други участници в кампанията „Анти-контейнери за боклук“ срещу Община Дъблин, която не е събирала отпадъците на жителите, които не плащат такса смет. С протестите тя е нарушила заповед на съда. Пак заради агресивно поведение през 2009 година е била изгонена от Социалистическата партия в Ирландия. 

Иначе ирландските собственици на апартаменти иамли претенции за безплатно ползване на всичко, в това число и чадъри и шезлогни. Не искали да плащат за поддръжката на общите части. 

Има и безпрецедентен случай на собственик, който живее там без да плаща нищо. 

„Незнайно как се случи, но има съдебно решение. След три инстанции е решено да му се предоставя чрез нашата инфраструктура електричество и вода. Това е направено веднага. И вече две години господинът живее без да плаща нито стотинка за ток и вода и ползва абсолютно всичко, за което другите 900 собственици плащат“, обяснява представителят на комплекса. В т.нар. Холандско селище имоти имат общо около 300 ирландци. Преди те били 600, но заради кризата са си продали апартаментите. Имоти в комплекса имат както българи, така и поляци, словаци, руснаци, англичани и скандинавци. Практика е част от тях да си отдават имотите под наем през летния сезон. Въпреки мрачните прогнози за Лято 2020 комплексът все пак отвори врати и посрещна гости. 

„През месеците юли и август тук имаше над 1200 души на ден, което представллява над 70 % от общия капацитет на комплекса. Не е вярно, че е бил празен, обвиненията бяха, че ние сме използвали такса поддръжка за призрачен град и защо сме харчили парите на собствениците, след като никой не идвал. Това не е вярно“, казва още Павлов. 

Боян Бонев е най-големият инвеститор на имоти в комплекса. Той има огромен интерес курортното селище да бъде поддържан добре. Инвеститорът също смята, че обвиненията на евродепутата са безпочвени.

„Ние искаме официално да се защитим пред медиите, но г-жа Дейли не желаеше да има журналисти  на срещата. Ние сме напълно съгласни, дори предпочитаме да има медийно отразяване, защото нямаме никакви притеснения – нашите данни са от счетоводството и сме убедени, че сме от правата страна. Собствениците от Ирландия не искат да плащат нищо. Според тях те имат право да живеят тук без да плащат. Те не си дават сметка, че този комплекс не може да съществува без такса поддръжка. Реално това, което тези ирландци заедно с Клеър Дейли правят, е да опитват с дейността си да затворят комплекса. Най-засегната в случая ще бъде Община Поморие, тъй като плащаме много големи туристически такси и данъци. Освен това в „Сънсет ризорт“ работят около 500 човека – това са работни места, които, при лош развой на събитията, ще трябва да бъдат закрити“, обясни той. 

Таксата е около 1500 евро, 15 евро на квадратен метър. Голяма част от тази сума отива за фонд работна заплата.

Според него основната причина за оттеглянето на ирландците от Поморие и Холандското селище не е тази такса „поддръжка“, а кризата през 2008-2009 г.

„Заплащайки тази такса те имат право да отдават апартаментите и под наем, което напълно би им покрило разходите и дори да имат доход. Групата от ирландци, подкрепени от евродепутата Клеър Дейли, агитира всички останали собственици с e-mail-и да не плащат таксите. Официално тя ги подкрепя. Това явно е неин патент да призовава хората да не плащат такси и данъци“, каза инвеститорът.
Медиаторът Елица Николова, организатор на днешната експертна среща в Холандското селище, обясни, че е неутрално лице, просто посредник. Кръглата маса е за обсъждане на въпроси, свързани с управлението и проблемите в комплекса, каза тя. 

„Разговорите ни с г-жа Клеър Дейли започнаха още януари месец.  Проведохме среща, на която обсъдихме проблемите и по време на това обсъждане стана ясно, че е хубаво двете страни да се видят на място“, добави Николова и допълни, че срещата е замислена много отдавна.




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 3
36
Коментара по темата
36.
Lian
20.11.2022 21:28:47
0
0
Ръководителят на управляващото дружество г-н. Боян отписва средствата на собствениците за издръжката на 700 служители според резултатите от проверка на независима одиторска компания. Покрай касата минаха 300 души или явно не от Поморие. Защо крадецът Боян още не е съден? Иван Алексиев, вие сте кмет на града, защо допуснахте такава голяма далавера в най-големия хотелски комплекс във вашия град?
35.
Lian
20.11.2022 21:26:14
0
1
Уважаеми читатели, заблудени сте. Ситуацията, описана в статията, се разви от вената на управляващата компания на този комплекс, оглавявана от гражданина Боян.
34.
До 5-ти
18.11.2022 06:44:00
1
1
Много точнен и изчерпателен коментар по въпроса.Всичко е точно така.Който не му е ясно да не коментира.
33.
Пешо
21.10.2020 15:01:10
1
3
Практиката да се продава имот без идеални части от земята под него, и по този начин да се дава възможност да се дерат кожите на собствениците със законен рекет - е изключително порочна. Има десетки, ако не и стотици случаи, в които името България е оцапано в чужбина точно с такъв законен рекет. Вместо господин кмета и прочее управляващи да реват като ощипани моми какво име е излязло на града им, да вземат да се замислят как законово да прекратят тази практика. Освен ако не са и те на хранилката де.
32.
до 29
19.10.2020 14:02:51
0
10
500 работника за този комплекс? Мислиш ли? Какво точно работят, защото аз не мога да се сетя какво вършат тези 500 човека?
31.
Как се стигна
19.10.2020 11:40:41
2
6
Как се стигна ....? (въпрос заглавие на статията) .ОТГОВОР - с безпрецедентно дране на кожи (поне по три) на собствениците на апартаменти в Сънсет ризорт, Поморие“.
30.
-----
19.10.2020 09:03:43
0
5
Социални работници, психолози и неосъществени юристи станаха медиатори докъде стигна светът да не може да си решава битовизмите , а да ги задълбочава и да се заплаща на още едни хора
29.
...
17.10.2020 12:53:48
4
3
Номер 2,
Идея нямаш от счетоводни данни и разходи за заплати. Преди 10 години месечните разходи за заплати и осигуровки на 500 работника бяха около 300 000лв. Смятай за годишните разходи, ако можеш и тогава коментирай.
28.
Карло
17.10.2020 10:46:31
3
14
Тези господа, навярно никога не са прочели някоя книга от ДжекЛондон. Сега ще видите с кого ще си имате проблеми. Това е нация с много твърд характер, умеят да оцеляват и отстояват своите интереси, смели и безкомпромисни, горди. Много опърничеви и трудни за управление, подчиняват се само на техен доказал се лидер. Затова са били разселвани в Кралските колонии Канада, Америка, Австралия,Нова Зеландия. Но спечелиш ли им доверие ще бъдеш уважаван. Не им завиждам на нашите лъже бизнесмени. Тази нация е много добра, но да не ги предизвикаш, готови са на всичко.
27.
Ддд
17.10.2020 07:04:10
1
16
1500 евро такса...това месечна или годишна? .ми сериозна сума си е ! Включва ли ток и вода ..Но пък схемата е трепач БГ..ся като пореват и ще им вземат апартаментите на безценица ..Затва ни посочват с пръст навсякъде..
26.
поморие е нашта клетва
16.10.2020 23:24:42
2
26
Първо ако от управляващата компания бяха в правото си, нямаше съдът да спира решенията им за приетите високите такси или в друго съдебно дело да ги задължи да възстановят спряното от тях електричество и вода на апартамент на собственик, който не е заплатил таксите. Второ защо не се казва, че ако са изрядни управляващата компания може да заведат дело и по съдебен път да съберат таксите от всеки собственик , който не заплаща за поддръжка съгласно ЗУЕС. Това се прави в нормална правова държава. Но явно искът им към собственици незаплащащи такси от 15 евро/м2 ще бъде необоснован и отхвърлен от съда. И решават да действат от страната на силата, защото държат ключа за водата и електричеството. Повече от некомпетентност е при тази ситуация на някой да му се привижда, че евродепутат ползва политическото си влияние за решаване на частно-правни интереси.
25.
аман от лобисти?
16.10.2020 22:01:59
2
6
договора е между две страни, не е само между една?
Чл. 2. (1) Управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, построени в жилищен комплекс от затворен тип, се урежда с писмен договор с нотариална заверка на подписите между инвеститора и собствениците на самостоятелни обекти.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Договорът по ал. 1 се вписва от инвеститора в Агенцията по вписванията по партидата на всеки самостоятелен обект и е противопоставим на неговите последващи приобретатели.
24.
Не точно
16.10.2020 20:27:26
3
13
Ама в началото на закона за етажната собственост пише за затворени комплекси взаимоотношенията се уреждат с договор между инвеститора и купувача на апартамента, и от там нататък целия закон за етажната собственост не важи за затворени комплекси. Единствено валидно е записаното в договора между двете страни.
23.
ДО 21 ХАХА КОЙ ЩЕ КУПИ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ ??????????
16.10.2020 18:52:47
23
13
КОЙ КАТО ЗНАЕ ЧЕ МОЖЕ И ДА НЯМА ПАЗАР НА КАЧЕСТВЕНА ТУРИСТИЧЕСКА УСЛУГА!!!ТЕЗИ ИДИОТИ САМИ СИ ОТРЯЗОХА //от алчност //КЛОНА ВЪРХУ КОЙТО СЕДЯХА
22.
ДО 21 ХАХА КОЙ ЩЕ КУПИ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ ??????????
16.10.2020 18:52:39
23
13
КОЙ КАТО ЗНАЕ ЧЕ МОЖЕ И ДА НЯМА ПАЗАР НА КАЧЕСТВЕНА ТУРИСТИЧЕСКА УСЛУГА!!!ТЕЗИ ИДИОТИ САМИ СИ ОТРЯЗОХА //от алчност //КЛОНА ВЪРХУ КОЙТО СЕДЯХА
21.
Мазен бахур
16.10.2020 18:37:12
0
32
Искали индивидуални партиди. Ми много ясно ве. От феодали като нашти един чужденец няма да инвестира в страната. Те повечето избягаха а други се отказаха да идват. Ама каква по-мутренска далавера да изгониш тия на които си продал скъпи апартаменти и да им ги изкупиш на безценица?????
20.
Георги
16.10.2020 18:28:26
1
30
Малко им е! Николай Павлов е мижитурка. Там мирише на далавери, вони. А да говорят точно те за плащане на данъци е просто смешно!
19.
Егати
16.10.2020 18:20:44
2
38
От цялата работа не разбрах какъв го дири кмета на Поморие. Тая Дейли не е казала нищо срещу него или срещу община Поморие. Може и да не е права жената, ама ВЪПРОСЪТ Е ние кога ще доживеем наши депутати да се вдигнат и да отидат на другия край на Европа да защитават пред тамошните баровци и власти правата ни?????????
18.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 18:00:15
25
12
ВЪРНИ КОМЕНТАР№14 !!!!СЧИТАЙ СЕ ЗА ПРЕДУПРЕДЕНА ЧЕ ОТ 19 /понеделник/ЗА ВСЕКИ ПРОИЗВОЛ ЩЕ СИГНАЛИЗИРАМ ПРОКУРАТУРАТА////нямате право да триете –лишавате от право на мнение гражданите/ЧЛ39 /1/ОТ ЗАКОНА
17.
Еми така е !
16.10.2020 17:57:46
2
24
Хората са я избрали да им защитава интересите,вие гледайте как се теглят заеми,строят се огради и се дават паспорти на талибани!
16.
ЗУЕС
16.10.2020 17:57:01
0
13
Разходи за управление и поддържане на общите части на етажната собственост (Загл. изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.)

Чл. 51. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Разходите за управление и поддържане на общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците, ползвателите и обитателите и членовете на техните домакинства независимо от етажа, на който живеят.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Не се заплащат разходите по ал. 1 за деца, ненавършили 6-годишна възраст, както и от собственик, ползвател и обитател, който пребивава в етажната собственост не повече от 30 дни в рамките на една календарна година.
15.
БРАВО НЕА
16.10.2020 17:53:13
2
1
КОМЕНТИРАШ ПО СЪЩЕСТВО!!!!
14.
*********
16.10.2020 17:34:07
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Klara
16.10.2020 17:30:02
0
16
Същия скандан за същото нещо го има в Сарафово в комплекс Клара ,където имоти имат иррандци и руснаци. По 100 лв такса поддръжка !!!
12.
Неа до 5
16.10.2020 17:28:28
1
25
Най - после един адекватен коментар !!! Всичко е точно така !!!! Мога само да добавя че също по закон когато няма партида сметките са за инвеститора !!! Всичко останало е абсолютно неправомерно !!!
11.
До 7
16.10.2020 17:28:07
4
26
Откъде да знам аз кой какво плаща. Коментирам според това, което казват. Ако към 1500 евро влизат и сметките за ток и вода, тогава разходите стават 300 - 400 000 евро. Комплекса не работи зимата. Лятото го сложи 4 месеца по 100 лева на апартамент. Това са 400 000 лева за ток и вода, но да кажем 500 000 лева. Иначе за камериерки, охрана и прочие няма как да харчат повече от 200 000 лева. Не знам какви са им заплатите, но по документи могат да водят чистачката на 3000 лева заплата, а да и дават 600 лева. Апък другуте в джоба на мафиотите. Какви други разходи влизат в цената не знам. Но ФОНД ЗАПЛАТИ няма как да е 1.5 милиона лева, освен ако не надуват изкуствено цените и персонала
10.
Така се прави, овчици
16.10.2020 17:22:06
5
44
Вие представяте ли си как български евродепутат отива в германия примерно да защити интересите на група българи??? Ето това е разликата между държавата на тиквата и свинята, и нормалните държави.
9.
Неа
16.10.2020 17:20:43
2
29
Искам да попитам защооо нямат право собствените на апартаменти да се откажат от фирмата която предоставя поддръжката ????
8.
Голям кеф
16.10.2020 17:20:17
3
39
Мутрите с престъпни пари строят и после рекетират наивните купувачи. Така е много сладък живота, докато другите бачкат здраво, те само да ги крадат. Таксата не трябва да е повече от 300 евро. Ако този комплекс има нужда от 3 милиона за годишна поддръжка, тогава Община Поморие трябва да получава 300 милиона за годишна поддръжка. Голяма мафия са тия наглеци
7.
В този комплекс
16.10.2020 17:18:20
38
9
На първо четене,такса от 15 евро на м2 изглежда много,но ако се разгледа какво се плаща,дори е малко!
В таксата е включено и вода-топла и студена,ток, интернет, климатизация,както е в най-луксозните комплекси по света!Така че сметките на №2 са много измислени!
В сравнение с която и да е друга страна,в този комплекс е много евтино за услугите,които се предлагат!
6.
ДО 3 МАФИЯ
16.10.2020 17:10:28
28
10
Е КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА СЪВКУПЛЕНИЕ МЕЖДУ ВЛАСТ //подържата сиви и престъпни структури с цел ОБОГАТЯВАНЕ///!!!!!!!!!!!!!!!ТА КА СИ ОСТАНА БЕЗНАКАЗАН ПОБОЯ НАД ЖУРНАЛИСТА СТОЯН ТОНЧЕВ/набъркал се в делата им/!!!!!!!!!!!!!
5.
Цитирам
16.10.2020 17:04:45
54
51
поморие е нашта клетва
16.10.2020 13:46:12
0
12
Повече от ясно е какво се случва в този комплекс. Инвеститора предлага високи такси за поддръжка на общите части / 15евро/м2 за апартамент / и собствениците не искат да ги плащат защото ги считат за несправедливи. Законодателя ясно е регламентирал как се управлява една сграда в режим на етажна собственост. Тъй като по закон няма задължение собствениците на апартаменти да подпишат договор за управление с инвеститора в комплекс като този, тогава общо събрание на собствениците решава как ще се управлява и какви такси ще се събират. / справка ЗУЕС /. В този комплекс явно има доста „умишлено” нерешени проблеми, като липса на индивидуални партиди за вода и електричество, а общ водомер и електромер. По този начин инвеститора използва ситуацията и точната дума правилно каза Дейли е „ рекет „ ако не плащаш такси която ние преценим - спираме водата и осветлението. За това говори депутатката. Не се спазва закона, а и съдът в Бургас е спрял решения на управляващата „ Двора” ЕООД още през 2016.както е дела потвърдено от ВКС за това да не се ограничава по никакъв начин доставянето на вода и електричество в частен апартамент, а тази практика явно продължава. Днес частната среща е инициирана за решаване на тези проблеми и на нея присъстват ВИК,EVN и собственици и инвеститор за откриване на индивидуални партиди. Кметът без да знае грам английски, явно незапознат и некомпетентен не изслушва какво говори депутатката, а си знае неговата песен, засегнали неговото его и града и депутатката с политически средства се решавали частно правни въпроси. За разлика от кмета и някои журналисти, за всички стана ясно, че тя дава ГЛАСНОСТ за злоупотреба с права на управляващата компания и проблемите на собствениците, които продължават повече от 10 години, вследствие на реално неспазване на закона на ЗУЕС, в който е записано дори, че в сгради в режим на етажна собственост,каквато е „Сънсет ризорт” ако не ползваш имота повече от 1 месец, имаш право да не заплащаш такси поддръжка.
4.
.........
16.10.2020 17:01:15
29
8
Предложете статията Клеър Дейли ""Не вярвайте на мними ""спасители"" отвън–такива няма""
3.
аман от лобисти?
16.10.2020 16:56:54
9
56
Флагман са най-големия лобист в региона. Аз не мога да разбера какво общо има в комплекса кмета на Поморие? Има ли имот. Клеар Дейки не е Клара и не може да се стоварват върху нея бухалките на Алексиев, които щв смачкат Клара. Вярното си е вярно, Дейли е права. В община Поморие са подкупни и ненормални и ако някой не им играе по сфирката ... следва ... тоя е луд, ненормален, арести, фейкове, статийки във флагман и т.н. Моля Ви се? Какво прави кмета на Поморие в един частен имот, намесен в един частно правен спор. Медиатор ли е и той.
2.
Голяма мафия
16.10.2020 16:54:57
7
57
Поддръжката на комплекса със заплатите е не повече от 300-400 хиляди лева, а те прибират 3 милиона лева такси. Ей заради това всички бягат от БГ! Мафията е пуснала пипала навсякъде. Мързеливите мутри искат да си живуркат от таксите на работещите хора, като някакви рекетьори. Счетоводните документи най-елементарно могат да се завишават и занижават, според интереса на мафиотите! Така че тия счетоводни документи да си ги заврят на онова място отзад
1.
Лост
16.10.2020 16:50:05
1
11
Е и?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори