×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кметът Иван Алексиев с остри думи към евродепутата Клер Дейли: Очернихте Поморие от най-високата трибуна


Кметът Иван Алексиев с остри думи към евродепутата Клер Дейли: Очернихте Поморие от най-високата трибуна
С политически средства тя иска да реши гражданско-правен спор, има конфликт на интереси, отсече Иван Алексиев пред евродепутата от Северната зелена левица
16 Октомври 2020, Петък, 13:49 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всички въпроси политикът от висок ранг отклоняваше, позовавайки се на съвет от своите юристи

Кметът Иван Алексиев остро осъди поведението на евродепутата от Северната зелена левица Клер Дейли, която, по думите му, пристигнала в Поморие, за да брани частни интереси, използвайки политическото си влияние.

Точно в 9 без 5 градоначалникът влезе в комплекс „Сънсет Ризорт“ и показа пред медиите поканата си за срещата с евродепутатката. Клер Дейли обаче слезе от апартамента, в който се покриваше от медиите, малко след 10 часа. Иван Алексиев показа поканата си от името на „Сънсет Ризорт“ и г-н Николай Павлов да участва на тази среща.

„Като кмет на Поморие съм длъжен да защитя града и жителите му. Клер Дейли има две запитвания до Община Поморие, на които е отговорено официално, че поставеният проблем касае отношения на собственици на апартаменти в сгради в режим на етажна собственост, но въпреки това ние сме отговорили, защото собствениците са уведомили Община Поморие, че са изпълнили изискванията на Закона за етажната собственост. „Сънсет Ризорт Мениджмънт 2“ единодушно е избран от всички собственици на всички сгради да управлява този комплекс. Той е от затворен тип, изграден е в едно УПИ, ограден е отвсякъде, има пропускателен режим, така че всичко по закон е изпълнено. Отделно е избрана и фирма, която да управлява комплекса. Оттук нататък отговорът е ясен – тук става въпрос за частно-правни отношения. Къде е върховенството на закона в България, което е ощетило нейните сънародници, къде е Поморие в цялата ситуация и къде е България в тази резолюция. Тези въпроси ще задам на г-жа Клер, но преди да започне да отговаря, ще й задам много важен – тя, неин родственик или роднина има ли собственост в този комплекс. Много е важно какво ще отговори“, каза Иван Алексиев.

Кметът на Поморие недоумява защо евродепутат намесва града, държавата в един спор, който е гражданско-правен. „Тя използва политически средства, за да реши гражданско-правен спор. Това е погазване на абсолютно всичко от страна на евродепутат. Тя използва позицията си на евродепутат, за да реши гражданско-правен спор в частен интерес, използва политически средства. След това ще отиде на протеста и ще каже – вижте в България колко са лоши и правителството трябва да си отиде. Не, тя трябва да си отиде и затова трябва да се извини“, каза Алексиев.

Кметът добави, че „Сънсет Ризорт“ е един от най-големите данъкоплатци на Община Поморие. „Но дори и за най-малкия хотел или комплекс да беше ставало дума, едно такова обвинение от високата трибуна на Европейския парламент, аз щях да реагирам по същия начин. Това е недопустимо. ви закон, в който са транспонирани европейски директиви. Тя е евродепутат. Ако аз като политик от местно ниво тръгна да решавам такъв спор, веднага ще попадна под ударите на закона. А тя какво прави тук в момента? Заключила се в един апартамент и си прави, каквото си иска. Извинявайте, няма как да стане. Върховенството на закона в момента изисква тя да отговори използва ли политическото си влияние, за да реши един частен спор в полза на едната страна. Този текст е незаконно в резолюцията и тя използва лостовете, които има, за да го прокара. Ето затова трябва да се извини – първо на България, после на Поморие и след това на комплекса. Оттам нататък да седнат на кръглата маса и да си решат спора, ако не – да влязат в съда“, каза Иван Алексиев.

Няколко минути след изявлението на кмета на Поморие Клер Дейли благоволи да слезе от апартамента на горните етажи, където се беше затворила, за да продължат медиите да я обстрелват с неудобни въпроси.

Кметът Иван Алексиев първи се обърна към нея с думите: „Надявам се макар и за малко тук да сте с добри впечатления от нашия град. По какъв повод сте тук, вие сте политик от висок ранг, редно е да ви посрещнем, а не да научаваме по друг начин за тази визита.“

Клер Дейли върна комплимента и обяви, че Поморие е прекрасно място. „Но искам да подчертая, че съм тук като представител на граждани от моя избирателен район в Дъблин и бях поканена на частна среща, на което не считам за нужно, че трябва да се обръща такова внимание. Кметът е направил публични изявления срещу мен, повечето от тях са фалшиви и моите юристи ме посъветваха да не отговарям нищо. Проблемът е много преди да стана член на Европейския парламент, аз съм тук за разрешаването на този спор, където мои избиратели остават без ток и вода“, каза евродепутатът от Северната зелена левица.

„Като кмет не съм обсъждал г-жа Дейли, а нейните думи, че в град Поморие не се спазва върховенството на закона. Г-жа Дейли да отговори има ли личен интерес в този комплекс“, попита за пореден път Иван Алексиев, но не получи отговор и бе заплашен с юридическите съветници на евродепутатката. Тя и заинтересованите страни влязоха в залата и започна закритата среща за медиите.


В категории: Поморие


Флагман.БГ Евродепутатът Искра Михайлова с Covid-19 Евродепутатът Искра Михайлова с Covid-19 24/10/2020, Събота 15:40 2
34
Коментара по темата
34.
*********
17.10.2020 11:31:45
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
ВВВ
17.10.2020 11:14:49
0
7
Поморииски тарикати не се ебаваите с Ирландци , защото ще ви се види тясна Европа!
32.
*********
16.10.2020 19:40:51
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
31.
малко да въ светна
16.10.2020 17:59:23
2
23
Кмета да се моли, да го възприемат като твърде незначителен, защото в противен случай е заформил голям международен скандал който ще излезе през носа му и ще очерни България. В белите държави не преследват хората за това че са изразили мнение или са критикували властта. Само в условията на диктатура това се смята за обида или престъпление.
30.
URG5632 до г-жа Андреева
16.10.2020 17:04:23
0
12
Сега се върнах на статията и видях въпроса Ви. Блокирането не беше за конкретен IP адрес (поне така предполагам), а за сървър от определена държава ( така е по сигурно). Но и това смешно препятствие е елементарно да се заобиколи.
29.
.
16.10.2020 16:51:29
23
0
Предложете статията Клеър Дейли """ не вярвайте на мними """спасители""" отвън няма такива""
28.
ХАХА КОЙ Е ТУК ГЛУПАКА!!!!!!!!!!
16.10.2020 16:47:23
22
3
АДМИНИСТРАТОРА ДЕТО Е ИЗБУХАЛ ПО 20 ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ ЗА СЕКУНДА НА КОМЕНТАР №27 ПИСАН В 16 Ч 24 МИН ИЛИ ЧИТАТЕЛИТЕ КОИТО СЕ МЪЧИ ДА ИЗЛЪЖЕ ПОСТАВЯЙКИ ГИ В РОЛЯТА НА ГЛУПАЦИ ЗА ДА МУ ПОВЯРВАТ??????????ХЕЙ """"УМНИКО"""" МАЙ НЯМА КОИ ДА ТИ ПОВЯРВА НА ГЛУПОСТИТЕ АААА????????
27.
до 24 КО СИ МИСЛИШ
16.10.2020 16:24:32
23
3
ДОКАТО СЕДИШ –А НАЙ ВЕРОЯТНО САМО СЕДИШ!!!!!!!!!ТА ДОКАТО СЕДИШ И ДРАЩИШ ГЛУПАВИ КВАЛИФИКАЦИИ –ЩОТО ТРЯБВА ДА СИ ГОЛЯМ ГЛУПАК СЧИТАЙКИ ЧЕ ИМА НЯКОЙ КОЙТО ДА ТИ ПОВЯРВА КАК 20 ЧОВЕКА В ЕДНА СЕКУНДА РЕГИСТРИРАТ ВОТ ХАХА КОЙ Е ТУКА ГЛУПАКА ????????????
26.
Българин
16.10.2020 16:22:04
1
17
Тия затворени комплекси за полулегална схема за рекет над собствениците
25.
ДО 24 ЗАИНТЕРЕСОВАНИЯ
16.10.2020 16:11:26
29
5
АМИ ЖАЛБА ПО ПОВОД ТАЗИ СТАТИЯ !!!!!!!!!!!ЗАПОМНИ А АКО НЕ МОЖЕШ ЗАПИШИ СИ НА 19 //понеделник//ОКТОМВРИ !!!!!!!!!ХА ДА ИМ Е ЧЕСТИТО !!!!И ОТ ТУК НАТАТЪК РЕГУЛЯРНО ПОВОДИ МНОГО !!!! И ИЗНЕНАДИ МНОГО!!!!ТОВА НЕ Е ПРЕЩЪПУЛНИК ПИТАЙТЕ КОЛЕВ !!!!!!!!!!А АЗ КАТО ОБЕЩАЯ НЕЩО ГО ВЪРША !!!!!!!!!!!!СПОКО НИКОЙ ЗА НИКЪДЕ НЕ БЪРЗА СРОКА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЯНИЕТО И ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛА Е ШЕСТ МЕСЕЧЕН !!!!!!!!!!!!!!ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ДВА МЕСЕЦА ДЕТО ГИ ПЛЯМПАШ ИМА ОЩЕ ЧЕТИРИ !!!!!!!!!!!!А ТЕ И ПРОКУРАТУРАТА ДОКАТО СЕ НАКАНЯТ МИНАВА МЕСЕЦ ТАКА ЧЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ ЩЕ ВИ ПОВДИГНАТ НАСТРОЕНИЕТО С """ПОДАРЪЦИ ЗА ВСИЧКИ ЩЕ ИМА ОТ СЪРЦЕ"""!!!!!СПОКО ПИЧ ЛИ СИ ПИЧКА ЛИ СИ СЕ ТАЯ
24.
До 23
16.10.2020 15:59:42
2
23
Този с големите букви вечно му тряскат по 20 - 30 минуса. Не стига че е ПРОСТ, ами е и ТЪП и УПОРИТ. Мисли се за оригинален като пише с големи букви, ама явно всички го разбраха че е с ментални отклонения. Не му обръщайте внимание. Като му видиш "коментар, шибваш му минуса и го подминаваш
23.
До олигофрена с големите букви
16.10.2020 15:45:03
3
22
Аве боклук недоклатен!
Кога ще я пуснеш тази жалба до прокуратурата ве БАХУР? От два месеца плямпаш едни и същи простотии. Бахти спрелия тип си честно. Айде въс куче краставо. КОР за теб мършо .|.
22.
поморие е нашта клетва
16.10.2020 15:35:25
2
25
Какъв "защитник" на Поморие. Толкова компетентен, че не прави разлика от даване на ГЛАСНОСТ за проблеми на собственици в комплекс намиращ се в Поморие и твърди че с политическо влияние се решават частно правни въпроси. Ами какво прави кмета на Поморие на тази среща от частно правен характер, поканен от управляващата компания, която явно със своето политическо влияние защитава. Има ясно разписан и действащ закон за етажната собственост. И той явно не се спазва в комплекса в Поморие. Хората затова стачкуват, че няма върховенство на закона и липса на усещане за справедливост и институциите работят мудно и не решават проблемите на хората. И точно за това се говори и в европарламента. Кмете, Кмете не като Вие казахте депутатката да си ходи, ами управляващите в България.
21.
Андреева
16.10.2020 15:31:12
0
20
Тодор, точно така. Почнали са с 30лева. Подобна ситуация беше и до свинарниците в Ахелой. Даже Фирлип Киркоров разпродаде всичко и се изнесе! Започнали са с малко... И после, дай,дай,дай!
20.
Говедар
16.10.2020 15:30:02
2
10
Еркечските срещу дъблинските айдуци не могат оправят замъка чоужун.
19.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 15:28:20
25
1
ИЗТРИ КОМЕНТАР 14 ЗА КОЕТО ПОДАВАМ ЖАЛБА ДО ПРОКУРАТУРАТА И ОТ ТУК НАТАТЪК ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДОКАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА СПАЗВАТЕ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!НАТОЧЕТЕ СИ ХИМИКАЛИТЕ ДА ДРАЩИТЕ //обеснявате//из прокуратурата ПОВОДИ ВСЕКИДНЕВНО ХАХАХА!!
18.
Тодор
16.10.2020 15:22:41
0
18
900 еврака общи части за 60 кв. апартамент. Откъде се намират абдали да купуват апартаменти при такива условия- странно. Или докато продадат апартаментите са обещавали по ниски такси?
17.
Повече не ми е нужно да чета
16.10.2020 15:22:23
1
12
Иван Алексиев показа поканата си от името на „Сънсет Ризорт“...
16.
Андреева
16.10.2020 15:20:13
1
9
"Тя и заинтересованите страни влязоха в залата и започна закритата среща за медиите." Ей сега кмета ще чуе некои неща от юристие от ЕС. Май кмета ще стане приятел с каката!
15.
Андреева
16.10.2020 15:17:48
1
16
"..моите юристи ме посъветваха да не отговарям нищо..." Некои хитри поморийци удариха на камък! май наистина, ще се окаже, че по дрехите посрещат, но по ума изпращат!
14.
*********
16.10.2020 15:09:27
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Андреева
16.10.2020 15:03:01
0
5
Защо ми изтрихте коментара (въпроса) към URG5632?
Питах го и него ли баннаха по ИП адрес.
12.
siso
16.10.2020 15:02:11
4
16
кмете черно се носи от мъжете на погребение или по време на обир имам в предвид маската ви.какво правите там в един частен спор нерешен от вас на време
11.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРИТЕ!!!!!!
16.10.2020 14:58:17
23
5
НА ФЛАГМАН ТРИЕЙКИ КОМЕНТАРИ//и други методи за въпрепятстване законното право на гражданите на мнение по чл 39/1///// СЕ ПОСТАВЯТ НАД ЗАКОНА КОЕТО Е ПОВОД ЗА ЖАЛБА ДО ПРОКУРАТУРАТА
10.
URG5632
16.10.2020 14:38:30
0
21
Ха, ха, - че аз мога да ви пусна коментар от която си искам страна бе тъпанари. Като блокирате един сървър да не мислите че сте блокирали неудобните коментари.
9.
КМЕТЕ
16.10.2020 14:36:12
43
28
ТИ КАТО ЧАСТ ОТ ВЛАСТА НАПРАВИ СКАНДАЛА ИНСТИТУЦИАЛЕН !!!!!!!!!!!А ТОВА ВЕЧЕ Е ПРОБЛЕМ КАКТО ЗА ИМИДЖА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ ТАКА И ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС
8.
URG5632
16.10.2020 14:32:14
4
35
Такива да бяха и нашите депутати, ама не. Тукашните не те смятат не за избирател, ами и за човек. Той гледа в очите шефа като Барни Ръбъл и всеки момент е готов да му целува ръката и други места. Главният му стремеж е да се озове сред хранените хора на вожда и да се нареди на по предно място в избирателната листа. И тоя кмет какви ги плещи за личен интерес - ами разбира се има. Там са си купили апартаменти нейни избиратели и нейният личен интерес е да им защитава собствеността и парите. Ако може и в ООН щеше отправи питания и постигне приемане на резолюция, но тези хора да гласуват пак за нея на следващите избори за ЕП.
7.
Get the fuck out!!!!
16.10.2020 14:31:59
8
32
Вън мутрите от дпс и герб от града ни!
6.
Трудно му е
16.10.2020 14:31:26
5
35
Много му е трудно да атакува Дейли? Ако беше Делева, до сега да и бяха скочили НАП, Ченгета, ДАНС и всички ... бухалки, извинявайте ако съм забравила някоя?
5.
КМЕТЕ КМЕТЕ
16.10.2020 14:26:24
44
26
Ти и ОПРЕДЕЛЕНИ ///не всички журналисти///СЪЗДАОХТЕ ТОЗИ СКАНДАЛ!!!!!!!!!!!!И ПРОБЛЕМА СЕ НАРИЧА ГЕРБ ///няма нужда от други унизителни квалификаци////!!!!!!!!!!като се каже ГЕРБ ПЪРВАТА АСОЦИАЦИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ Е ПРОСТОТИЯТА И ЕСТЕСТВЕНО СЪПЪТСТВАЩАТА Я НАГЛОСТ!!!!!!!
4.
бай Тодор
16.10.2020 14:23:03
2
25
Добре кмете , Добре. Хайде сега кмете да си говорим за община Поморие, ама не за град Поморие , ами за селата в общината. Как са, как са. Добре ли я карат или карат я някакси. Къде ще идат, как са улиците им, канализациите, а кмете, бива ли ги а ? От пазара на Каблешково прибирате наемите връщате ли нещо там или всичко отива да лъскате Поморието ? Кажи сега ? Кажи си харесва ли поверената ти община ? Кажи си с ръката на сърцето ? Може да отговориш тук на тази страница.
3.
До 2
16.10.2020 14:21:23
1
16
Той е една м...с мут.... манталитет. Нищо повече ....
2.
Айде,айде,
16.10.2020 14:20:22
4
12
Нищо ви няма! Заслужено е!
1.
К
16.10.2020 14:13:53
3
19
Ами крушката си има опашка . Без причина ли е всичко ? Не мисля !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
В Плевен набират доброволци за клиники на болници, извън Covid отделенията В Плевен набират доброволци за клиники на болници, извън Covid отделенията

Обръщението на ръководството е към студентите, стажант-лекарите и медицинските сестри от 4-ти курс

Потрес: Пожарникар участвал в 7 въоръжени грабежа Потрес: Пожарникар участвал в 7 въоръжени грабежа

Присвоени са над 2 400 лева, няма пострадали лица

18 заразени с коронавирус в две социални жилища във Великотърновско 18 заразени с коронавирус в две социални жилища във Великотърновско

Шестима от тях са от персонала, а 12 са потребителите

Развръзка на драмата със Стойко, който изчезна преди 24 часа Развръзка на драмата със Стойко, който изчезна преди 24 часа

Наш читател се обадил на семейството му и е съобщил къде се намира

Синът на Ламбо влиза в ролята на знаменития си баща във филм за него Синът на Ламбо влиза в ролята на знаменития си баща във филм за него

Засега екипът на филма за Ламбо пази дълбока тайна подробности около проекта, а и не е осигурено финансово

Сузанита се забърка в нов скандал Сузанита се забърка в нов скандал

Във видеото към песента "Нека ни е зле“ Сузанита го играе мадама пласьор на наркотици, а с дуетната й половинка редят стоката

Внимание, измама в интернет: Да платиш 1000 лева за доставка Внимание, измама в интернет: Да платиш 1000 лева за доставка

Вижте схемата

Филип Филипов от СК „Аякс“ сe класира на финал след две впечатляващи победи Филип Филипов от СК „Аякс“ сe класира на финал след две впечатляващи победи

Георги Манов също ще се бори за златото, след като победи 11-кратния шампион на България Деян Топалски

 

Шефът на Александровска болница бие тревога: Нямаме свободни легла за заразени с коронавирус Шефът на Александровска болница бие тревога: Нямаме свободни легла за заразени с коронавирус

В лечебното заведение ще се разкрие допълнително COVID отделение

Тревога в бургаския кв. Ветрен: 38-годишният Стойко изчезна безследно, издирват го под дърво и камък Тревога в бургаския кв. Ветрен: 38-годишният Стойко изчезна безследно, издирват го под дърво и камък

Стойко Кандилов е висок около 1.90 м, със слабо телосложение, черна коса и черни очи, близките му молят за съдействие

Световен шампион ограбен вкъщи от трима с пистолети Световен шампион ограбен вкъщи от трима с пистолети

Лука Тони преживя кошмарни мигове между 19,30 и 21,20 ч. в четвъртък вечерта

Със съвест срещу Ковид-19: В Япония маските не са задължителни, но 95% ги носят Със съвест срещу Ковид-19: В Япония маските не са задължителни, но 95% ги носят

Разказ от първо лице на сънародничката ни Юлияна Антонова – Мурата как Япония "озаптява" коронакризата

10-те семейства, които управляват света и животите ни 10-те семейства, които управляват света и животите ни

Всички те си приличат по едно нещо - социалният им статус и позицията им в обществото са обгърнати в мистерия

Недостижима: Гърция пак води в туристическа класация за Европа Недостижима: Гърция пак води в туристическа класация за Европа

Курортите от южната ни съседка са водещи на континента

Полицейски шеф се напи и изнасили 13-годишната дъщеря на свой колега Полицейски шеф се напи и изнасили 13-годишната дъщеря на свой колега

Съдът определи превантивна мярка на поляка под формата на двумесечно предварително задържане

В Турция засилват войната срещу алкохола – глоби до $40 000 В Турция засилват войната срещу алкохола – глоби до $40 000

Над 70 починали за две седмици след консумация на ментета

Гърция въвежда вечерен час. Ето как ще работят заведенията Гърция въвежда вечерен час. Ето как ще работят заведенията

Южната ни съседка засега няма да затваря границите

Полша забрани събиране на повече от 5 души Полша забрани събиране на повече от 5 души

Варшава затваря ресторантите и баровете за 2 седмици

Чехия иска военни лекари от ЕС и НАТО в борбата с COVID-19 Чехия иска военни лекари от ЕС и НАТО в борбата с COVID-19

САЩ изпращат 28 души, Прага води преговори с Берлин

Тръмп и Байдън в спор за COVID-19, единият създавал хаос, а другият се криел от вируса Тръмп и Байдън в спор за COVID-19, единият създавал хаос, а другият се криел от вируса

Завърши финалният предизборен дебат между двата претендентите за Белия дом

Живко Табаков Живко Табаков Математици откриха ново уравнение:
Не + 50€ = Да
Виц на деня Виц на деня - Имаш ли нещо у вас на Apple?
- Да. Компот.
Виц на деня Виц на деня Габрово. Майка се провиква от прозореца:
- Ваньо, ела да обядваш!
- Вече обядвах у Петьо!
- Ах! Това не е син, а злато направо!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената и добре да живее все някога става или свекърва или тъща.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори