×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Иван Алексиев с остри думи към евродепутата Клер Дейли: Очернихте Поморие от най-високата трибуна


Кметът Иван Алексиев с остри думи към евродепутата Клер Дейли: Очернихте Поморие от най-високата трибуна
С политически средства тя иска да реши гражданско-правен спор, има конфликт на интереси, отсече Иван Алексиев пред евродепутата от Северната зелена левица
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Октомври 2020, Петък, 13:49 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всички въпроси политикът от висок ранг отклоняваше, позовавайки се на съвет от своите юристи

Кметът Иван Алексиев остро осъди поведението на евродепутата от Северната зелена левица Клер Дейли, която, по думите му, пристигнала в Поморие, за да брани частни интереси, използвайки политическото си влияние.

Точно в 9 без 5 градоначалникът влезе в комплекс „Сънсет Ризорт“ и показа пред медиите поканата си за срещата с евродепутатката. Клер Дейли обаче слезе от апартамента, в който се покриваше от медиите, малко след 10 часа. Иван Алексиев показа поканата си от името на „Сънсет Ризорт“ и г-н Николай Павлов да участва на тази среща.

„Като кмет на Поморие съм длъжен да защитя града и жителите му. Клер Дейли има две запитвания до Община Поморие, на които е отговорено официално, че поставеният проблем касае отношения на собственици на апартаменти в сгради в режим на етажна собственост, но въпреки това ние сме отговорили, защото собствениците са уведомили Община Поморие, че са изпълнили изискванията на Закона за етажната собственост. „Сънсет Ризорт Мениджмънт 2“ единодушно е избран от всички собственици на всички сгради да управлява този комплекс. Той е от затворен тип, изграден е в едно УПИ, ограден е отвсякъде, има пропускателен режим, така че всичко по закон е изпълнено. Отделно е избрана и фирма, която да управлява комплекса. Оттук нататък отговорът е ясен – тук става въпрос за частно-правни отношения. Къде е върховенството на закона в България, което е ощетило нейните сънародници, къде е Поморие в цялата ситуация и къде е България в тази резолюция. Тези въпроси ще задам на г-жа Клер, но преди да започне да отговаря, ще й задам много важен – тя, неин родственик или роднина има ли собственост в този комплекс. Много е важно какво ще отговори“, каза Иван Алексиев.

Кметът на Поморие недоумява защо евродепутат намесва града, държавата в един спор, който е гражданско-правен. „Тя използва политически средства, за да реши гражданско-правен спор. Това е погазване на абсолютно всичко от страна на евродепутат. Тя използва позицията си на евродепутат, за да реши гражданско-правен спор в частен интерес, използва политически средства. След това ще отиде на протеста и ще каже – вижте в България колко са лоши и правителството трябва да си отиде. Не, тя трябва да си отиде и затова трябва да се извини“, каза Алексиев.

Кметът добави, че „Сънсет Ризорт“ е един от най-големите данъкоплатци на Община Поморие. „Но дори и за най-малкия хотел или комплекс да беше ставало дума, едно такова обвинение от високата трибуна на Европейския парламент, аз щях да реагирам по същия начин. Това е недопустимо. ви закон, в който са транспонирани европейски директиви. Тя е евродепутат. Ако аз като политик от местно ниво тръгна да решавам такъв спор, веднага ще попадна под ударите на закона. А тя какво прави тук в момента? Заключила се в един апартамент и си прави, каквото си иска. Извинявайте, няма как да стане. Върховенството на закона в момента изисква тя да отговори използва ли политическото си влияние, за да реши един частен спор в полза на едната страна. Този текст е незаконно в резолюцията и тя използва лостовете, които има, за да го прокара. Ето затова трябва да се извини – първо на България, после на Поморие и след това на комплекса. Оттам нататък да седнат на кръглата маса и да си решат спора, ако не – да влязат в съда“, каза Иван Алексиев.

Няколко минути след изявлението на кмета на Поморие Клер Дейли благоволи да слезе от апартамента на горните етажи, където се беше затворила, за да продължат медиите да я обстрелват с неудобни въпроси.

Кметът Иван Алексиев първи се обърна към нея с думите: „Надявам се макар и за малко тук да сте с добри впечатления от нашия град. По какъв повод сте тук, вие сте политик от висок ранг, редно е да ви посрещнем, а не да научаваме по друг начин за тази визита.“

Клер Дейли върна комплимента и обяви, че Поморие е прекрасно място. „Но искам да подчертая, че съм тук като представител на граждани от моя избирателен район в Дъблин и бях поканена на частна среща, на което не считам за нужно, че трябва да се обръща такова внимание. Кметът е направил публични изявления срещу мен, повечето от тях са фалшиви и моите юристи ме посъветваха да не отговарям нищо. Проблемът е много преди да стана член на Европейския парламент, аз съм тук за разрешаването на този спор, където мои избиратели остават без ток и вода“, каза евродепутатът от Северната зелена левица.

„Като кмет не съм обсъждал г-жа Дейли, а нейните думи, че в град Поморие не се спазва върховенството на закона. Г-жа Дейли да отговори има ли личен интерес в този комплекс“, попита за пореден път Иван Алексиев, но не получи отговор и бе заплашен с юридическите съветници на евродепутатката. Тя и заинтересованите страни влязоха в залата и започна закритата среща за медиите.


В категории: Поморие


34
Коментара по темата
34.
*********
17.10.2020 11:31:45
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
ВВВ
17.10.2020 11:14:49
0
7
Поморииски тарикати не се ебаваите с Ирландци , защото ще ви се види тясна Европа!
32.
*********
16.10.2020 19:40:51
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
31.
малко да въ светна
16.10.2020 17:59:23
2
24
Кмета да се моли, да го възприемат като твърде незначителен, защото в противен случай е заформил голям международен скандал който ще излезе през носа му и ще очерни България. В белите държави не преследват хората за това че са изразили мнение или са критикували властта. Само в условията на диктатура това се смята за обида или престъпление.
30.
URG5632 до г-жа Андреева
16.10.2020 17:04:23
0
12
Сега се върнах на статията и видях въпроса Ви. Блокирането не беше за конкретен IP адрес (поне така предполагам), а за сървър от определена държава ( така е по сигурно). Но и това смешно препятствие е елементарно да се заобиколи.
29.
.
16.10.2020 16:51:29
23
0
Предложете статията Клеър Дейли """ не вярвайте на мними """спасители""" отвън няма такива""
28.
ХАХА КОЙ Е ТУК ГЛУПАКА!!!!!!!!!!
16.10.2020 16:47:23
22
3
АДМИНИСТРАТОРА ДЕТО Е ИЗБУХАЛ ПО 20 ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ ЗА СЕКУНДА НА КОМЕНТАР №27 ПИСАН В 16 Ч 24 МИН ИЛИ ЧИТАТЕЛИТЕ КОИТО СЕ МЪЧИ ДА ИЗЛЪЖЕ ПОСТАВЯЙКИ ГИ В РОЛЯТА НА ГЛУПАЦИ ЗА ДА МУ ПОВЯРВАТ??????????ХЕЙ """"УМНИКО"""" МАЙ НЯМА КОИ ДА ТИ ПОВЯРВА НА ГЛУПОСТИТЕ АААА????????
27.
до 24 КО СИ МИСЛИШ
16.10.2020 16:24:32
23
3
ДОКАТО СЕДИШ –А НАЙ ВЕРОЯТНО САМО СЕДИШ!!!!!!!!!ТА ДОКАТО СЕДИШ И ДРАЩИШ ГЛУПАВИ КВАЛИФИКАЦИИ –ЩОТО ТРЯБВА ДА СИ ГОЛЯМ ГЛУПАК СЧИТАЙКИ ЧЕ ИМА НЯКОЙ КОЙТО ДА ТИ ПОВЯРВА КАК 20 ЧОВЕКА В ЕДНА СЕКУНДА РЕГИСТРИРАТ ВОТ ХАХА КОЙ Е ТУКА ГЛУПАКА ????????????
26.
Българин
16.10.2020 16:22:04
1
17
Тия затворени комплекси за полулегална схема за рекет над собствениците
25.
ДО 24 ЗАИНТЕРЕСОВАНИЯ
16.10.2020 16:11:26
29
5
АМИ ЖАЛБА ПО ПОВОД ТАЗИ СТАТИЯ !!!!!!!!!!!ЗАПОМНИ А АКО НЕ МОЖЕШ ЗАПИШИ СИ НА 19 //понеделник//ОКТОМВРИ !!!!!!!!!ХА ДА ИМ Е ЧЕСТИТО !!!!И ОТ ТУК НАТАТЪК РЕГУЛЯРНО ПОВОДИ МНОГО !!!! И ИЗНЕНАДИ МНОГО!!!!ТОВА НЕ Е ПРЕЩЪПУЛНИК ПИТАЙТЕ КОЛЕВ !!!!!!!!!!А АЗ КАТО ОБЕЩАЯ НЕЩО ГО ВЪРША !!!!!!!!!!!!СПОКО НИКОЙ ЗА НИКЪДЕ НЕ БЪРЗА СРОКА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЯНИЕТО И ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛА Е ШЕСТ МЕСЕЧЕН !!!!!!!!!!!!!!ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ДВА МЕСЕЦА ДЕТО ГИ ПЛЯМПАШ ИМА ОЩЕ ЧЕТИРИ !!!!!!!!!!!!А ТЕ И ПРОКУРАТУРАТА ДОКАТО СЕ НАКАНЯТ МИНАВА МЕСЕЦ ТАКА ЧЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ ЩЕ ВИ ПОВДИГНАТ НАСТРОЕНИЕТО С """ПОДАРЪЦИ ЗА ВСИЧКИ ЩЕ ИМА ОТ СЪРЦЕ"""!!!!!СПОКО ПИЧ ЛИ СИ ПИЧКА ЛИ СИ СЕ ТАЯ
24.
До 23
16.10.2020 15:59:42
2
23
Този с големите букви вечно му тряскат по 20 - 30 минуса. Не стига че е ПРОСТ, ами е и ТЪП и УПОРИТ. Мисли се за оригинален като пише с големи букви, ама явно всички го разбраха че е с ментални отклонения. Не му обръщайте внимание. Като му видиш "коментар, шибваш му минуса и го подминаваш
23.
До олигофрена с големите букви
16.10.2020 15:45:03
3
22
Аве боклук недоклатен!
Кога ще я пуснеш тази жалба до прокуратурата ве БАХУР? От два месеца плямпаш едни и същи простотии. Бахти спрелия тип си честно. Айде въс куче краставо. КОР за теб мършо .|.
22.
поморие е нашта клетва
16.10.2020 15:35:25
2
26
Какъв "защитник" на Поморие. Толкова компетентен, че не прави разлика от даване на ГЛАСНОСТ за проблеми на собственици в комплекс намиращ се в Поморие и твърди че с политическо влияние се решават частно правни въпроси. Ами какво прави кмета на Поморие на тази среща от частно правен характер, поканен от управляващата компания, която явно със своето политическо влияние защитава. Има ясно разписан и действащ закон за етажната собственост. И той явно не се спазва в комплекса в Поморие. Хората затова стачкуват, че няма върховенство на закона и липса на усещане за справедливост и институциите работят мудно и не решават проблемите на хората. И точно за това се говори и в европарламента. Кмете, Кмете не като Вие казахте депутатката да си ходи, ами управляващите в България.
21.
Андреева
16.10.2020 15:31:12
0
20
Тодор, точно така. Почнали са с 30лева. Подобна ситуация беше и до свинарниците в Ахелой. Даже Фирлип Киркоров разпродаде всичко и се изнесе! Започнали са с малко... И после, дай,дай,дай!
20.
Говедар
16.10.2020 15:30:02
2
10
Еркечските срещу дъблинските айдуци не могат оправят замъка чоужун.
19.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 15:28:20
25
1
ИЗТРИ КОМЕНТАР 14 ЗА КОЕТО ПОДАВАМ ЖАЛБА ДО ПРОКУРАТУРАТА И ОТ ТУК НАТАТЪК ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДОКАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА СПАЗВАТЕ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!НАТОЧЕТЕ СИ ХИМИКАЛИТЕ ДА ДРАЩИТЕ //обеснявате//из прокуратурата ПОВОДИ ВСЕКИДНЕВНО ХАХАХА!!
18.
Тодор
16.10.2020 15:22:41
0
18
900 еврака общи части за 60 кв. апартамент. Откъде се намират абдали да купуват апартаменти при такива условия- странно. Или докато продадат апартаментите са обещавали по ниски такси?
17.
Повече не ми е нужно да чета
16.10.2020 15:22:23
1
12
Иван Алексиев показа поканата си от името на „Сънсет Ризорт“...
16.
Андреева
16.10.2020 15:20:13
1
9
"Тя и заинтересованите страни влязоха в залата и започна закритата среща за медиите." Ей сега кмета ще чуе некои неща от юристие от ЕС. Май кмета ще стане приятел с каката!
15.
Андреева
16.10.2020 15:17:48
1
16
"..моите юристи ме посъветваха да не отговарям нищо..." Некои хитри поморийци удариха на камък! май наистина, ще се окаже, че по дрехите посрещат, но по ума изпращат!
14.
*********
16.10.2020 15:09:27
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Андреева
16.10.2020 15:03:01
0
5
Защо ми изтрихте коментара (въпроса) към URG5632?
Питах го и него ли баннаха по ИП адрес.
12.
siso
16.10.2020 15:02:11
4
16
кмете черно се носи от мъжете на погребение или по време на обир имам в предвид маската ви.какво правите там в един частен спор нерешен от вас на време
11.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРИТЕ!!!!!!
16.10.2020 14:58:17
23
5
НА ФЛАГМАН ТРИЕЙКИ КОМЕНТАРИ//и други методи за въпрепятстване законното право на гражданите на мнение по чл 39/1///// СЕ ПОСТАВЯТ НАД ЗАКОНА КОЕТО Е ПОВОД ЗА ЖАЛБА ДО ПРОКУРАТУРАТА
10.
URG5632
16.10.2020 14:38:30
0
21
Ха, ха, - че аз мога да ви пусна коментар от която си искам страна бе тъпанари. Като блокирате един сървър да не мислите че сте блокирали неудобните коментари.
9.
КМЕТЕ
16.10.2020 14:36:12
43
28
ТИ КАТО ЧАСТ ОТ ВЛАСТА НАПРАВИ СКАНДАЛА ИНСТИТУЦИАЛЕН !!!!!!!!!!!А ТОВА ВЕЧЕ Е ПРОБЛЕМ КАКТО ЗА ИМИДЖА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ ТАКА И ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС
8.
URG5632
16.10.2020 14:32:14
4
35
Такива да бяха и нашите депутати, ама не. Тукашните не те смятат не за избирател, ами и за човек. Той гледа в очите шефа като Барни Ръбъл и всеки момент е готов да му целува ръката и други места. Главният му стремеж е да се озове сред хранените хора на вожда и да се нареди на по предно място в избирателната листа. И тоя кмет какви ги плещи за личен интерес - ами разбира се има. Там са си купили апартаменти нейни избиратели и нейният личен интерес е да им защитава собствеността и парите. Ако може и в ООН щеше отправи питания и постигне приемане на резолюция, но тези хора да гласуват пак за нея на следващите избори за ЕП.
7.
Get the fuck out!!!!
16.10.2020 14:31:59
8
32
Вън мутрите от дпс и герб от града ни!
6.
Трудно му е
16.10.2020 14:31:26
5
35
Много му е трудно да атакува Дейли? Ако беше Делева, до сега да и бяха скочили НАП, Ченгета, ДАНС и всички ... бухалки, извинявайте ако съм забравила някоя?
5.
КМЕТЕ КМЕТЕ
16.10.2020 14:26:24
44
26
Ти и ОПРЕДЕЛЕНИ ///не всички журналисти///СЪЗДАОХТЕ ТОЗИ СКАНДАЛ!!!!!!!!!!!!И ПРОБЛЕМА СЕ НАРИЧА ГЕРБ ///няма нужда от други унизителни квалификаци////!!!!!!!!!!като се каже ГЕРБ ПЪРВАТА АСОЦИАЦИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ Е ПРОСТОТИЯТА И ЕСТЕСТВЕНО СЪПЪТСТВАЩАТА Я НАГЛОСТ!!!!!!!
4.
бай Тодор
16.10.2020 14:23:03
2
25
Добре кмете , Добре. Хайде сега кмете да си говорим за община Поморие, ама не за град Поморие , ами за селата в общината. Как са, как са. Добре ли я карат или карат я някакси. Къде ще идат, как са улиците им, канализациите, а кмете, бива ли ги а ? От пазара на Каблешково прибирате наемите връщате ли нещо там или всичко отива да лъскате Поморието ? Кажи сега ? Кажи си харесва ли поверената ти община ? Кажи си с ръката на сърцето ? Може да отговориш тук на тази страница.
3.
До 2
16.10.2020 14:21:23
1
16
Той е една м...с мут.... манталитет. Нищо повече ....
2.
Айде,айде,
16.10.2020 14:20:22
4
12
Нищо ви няма! Заслужено е!
1.
К
16.10.2020 14:13:53
3
19
Ами крушката си има опашка . Без причина ли е всичко ? Не мисля !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори