×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Флагман.бг предава НА ЖИВО скандал с евродепутатката Клеър Дейли в Поморие


Флагман.бг предава НА ЖИВО скандал с евродепутатката Клеър Дейли в Поморие
Клеър Дейли влиза във фоайето на хотелския и апартхотел Сънсет ризорт в 9 ч., но не остана на срещата, а се оттегли в апартамент на ирландски собственик
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Октомври 2020, Петък, 09:23 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимка: Светлозария КИДЕРОВА

Тя опита да защити нейни сънародници, отказващи да плащат такси за имотите си в Сънсет ризорт, но попадна на журналисти с въпроси, което силно я ядоса

Екип на Флагман се намира в най-големия затворен комплекс в Поморие - Сънсет ризорт, където в 09:00 ч. трябваше да започне експертна среща по способа "Медиаторство" за разрешаване на частно-правния спор между собственици на апартаменти от Ирландия и инвеститорите на комплекса. Курортното селище се състои от хотелска част и апартаменти, които са разпродадени на собственици от най-различни държави. 

Лобизъм в ЕП! Как ирландска депутатка набута Поморие в еврорезолюцията, за да си разреши личен проблем
 

Единствените, които създават проблеми от години, са ирландци, обединени в специфична общност, която от известно време се оглавява именно от евродепутата Клеър Дейли - от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред. Тя днес е в България, за да се включи довечера в протестните действия в столицата за свалянето на българското правителство, считано от нея за проядено от корупция. Още преди година представителката на Северната левица на Зелените каза публично, че приема премиера Бойко Борисов главния прокурор Иван Гешев за "бандити". Клеър включи в резолюцията за България в ЕП миналата седмица будещата недоумение констатация, че върховенството на закона у нас не е на нужното ниво в Поморие. Това постави кмета на града Иван Алексиев в ситуация вече седмица да пита защо Поморие се дава като пример в негативен план в един частен имотен спор. От години именно ирландците, които са останали около 300 души, не искат да заплащат годишната такса за поддръжка на общата инфраструктура, те са в режим на етажна собственост и отлично знаят какви са законите у нас - още с покупката им на имотите ни. 

Иван Алексиев: Клер Дейли утре ще е в Поморие, ще искам да се извини
 

Дейли отказа да отговаря на журналисти, защото не очакваше да й бъден поставен въпросът за конкретика на обвиненията й към България, в частност в Поморие. Тя напусна залата, където я очакваха експерти от EVN, ВиК, МРРБ, Общината и ръководството на Сънсет ризорт. 

В 09:00 ч. пристигна и кметът, който от вчера бе подготвил за нея въпроса дали самата тя или неин близък роднина има имот в Сънсет ризорт. В това време обаче Клеър се намираше в апартамент на един от ирландците, обидена за това, че журналистите й задават въпроси и отказваше да влезе на срещата. Това обезспокои силно медиатора, който изказа опасемия, че ирландците може изобщо да не се включат в разговорите.

Обстановката в залата в 10 часа. Вътре все пак бяха допуснати репортери. Наш човек ще проследи развоя на разговорите за помиряване на страните.След приключването ще има брифинг.

Около 09:30 ч. медиаторът се качи в един от апартаментите и след около 10 минути увещаване успя да доведе г-жа Дейли. Тя склони да слезе във фоайето, след като й бе обяснено, че кметът на Поморие иска да я посрещне официално като гост от висок политически ранг. Във фоайето се разрази нов скандал, в който вече главен герой бе Иван Алексиев, настояващ за отговори в какво качество е тук евродепутатът и чии интереси идва да защити - частни или обществени? Разговорът протече около 15 минути, след което Дейли, Алексиев и медиаторът влязоха в заседателната зала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ


В категории: Поморие


87
Коментара
87
Коментара по темата
87.
Rolex
21.02.2021 04:13:29
0
0
Оттук, оттам прочетох някои коментари. Гледам, ядете се като кучета един друг.
Стига с този ламтеж. Жалка картинка.
86.
Наско Ментата
18.10.2020 12:59:26
4
1
Четох и досието 3 минути и не издържах. През 2003 лежала в затвора. И досега саботира и атакува клиники за аборти. Декларира че е краен атеист и е против всяка религия...
Абе, Флагман , май ползвате грешения подход тук. Да интервюирате дамата е все едно да питате Очите за опера !
85.
Наско Ментата
18.10.2020 12:14:54
5
1
Аман !
“ Ирландските пътешественици, известни също като Pavees или Mincéirí, са номадска коренна етническа група, чиито членове поддържат набор от традиции. Те са предимно англоговорящи, въпреки че много от тях говорят и шелта. “
Абе малко ли са ни нашите,живеещи в катуни,че се занимаваме с ирландските такива ? Тая никой не я взема на сериозно в ЕП . Да,вдига шум . Ама е не 9 та а 19 та дупка на кавала . Вместо да и удисвате - питайте я за Брегзит без сделка. Не че реакцията и ще е различна. Тя е тука да се напие, да е обидена и да шуми.
84.
До82
18.10.2020 06:57:14
1
7
Жената е дошла да защитава интересите на избирателите си така се прави! Не като тука забравят за какво са ги избрали в НС гледат да си келепира придобиват по два три апартамента, коли, пари и идват от време на време да отбият НОМЕРА! От такива като теб 82 прост сме на този хал!
83.
*********
17.10.2020 14:07:20
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
82.
Юруш
17.10.2020 09:17:02
6
2
Защо я чакат принцеса Клара,та тя си прави кефа в апартамента със своя сънародник,а нашите балсами ...чакат,мале,мале
1ч.30мин SEX .
81.
до 76
17.10.2020 08:40:29
4
2
В този случай закона за управление на етажната собственост си важи, тези собственици, тъй като при тях няма лични водомери и електромери, имат поддръжка която при позвъняване да им смени крушка, да им поправи бойлер, и няма как управляващите дружества да наемат достатъчно хора за да броят в кой апартамент колко гости посрещат, защото ще излезе по скъпо. Затова е взето решение на квадрат, защото е ясно че в 40кв няма да се настанят 3 семейства едновременно, а който е взел голям апартамент има голямо семейство.
Ако в Бургас за вашата кооперация наемете майстор поддръжка който да присъства 24/7 и да поддържа както входа така и вътре в апартаментите при повикване с материали от майстора, ако наемете поддръжка на квартала да коси тревата, да мете и почиства сняг когато се наложи, ако си поддържате басейн в мазето и наемете спасител за него, ако си осветите сградата и около нея всяка нощ, ако си наемете отделно охрана на сградата, и всички тези хора да са на заплата с осигуровки а не някоя съседка да мете входа и да й плащате 60лв на черно, колко ще ви струва на апартамент?
Сметни сам колко заплати, осигуровки и консумативи изисква поддръжката на такава сграда и парка към нея.
80.
Ненов
17.10.2020 07:33:55
3
8
Да си купят къща и да си я поддържат да видят какво е, басейни, озеленяване почистване на всичко без самият апартамент, охрана , отделно една крушка не сменят сами а идват хора от поддъръжката ами да извиняват обаче е редно това да се заплати .
79.
До 75
17.10.2020 03:53:37
0
12
Аха, значи, ако си седят цяла година, таксата пак ще е същата 15 евро на кв м? стига глупости, всички знаем, че това си е един от начините за модерен рекет. Имаше един подобен казус с една кооперация в кв. Изгрев в Бургас с едни такива невероятни такси от фирмата по подръжка, та след един колективен иск в съда много бързо им намалиха таксите до нормални цени ;)
78.
Абе
17.10.2020 00:27:29
0
7
до номер 59: Бате, какви журналисти са това, не се излагай. нито са учили тоя занаят, нито са правили специализация, нито са имали практики в сериозни медии...Това са просто хора, които имат медии и популярни сайтчета
77.
до Димитър Милев
16.10.2020 23:57:34
0
7
Добре,че ни приеха в ЕС,та хората от половин България си оправиха живота,чичо...Своя и на семействата си....
Това гледай.....Ама ...виж..за плюене....еша с си нямаме......
76.
ФРОГ нюс
16.10.2020 21:19:32
1
9
Закона за управление на етажната собственост предвижда че „Разходите за управление и поддържане на общите части на етажната собственост се разпределят по равно според броя на собствениците, ползвателите и обитателите и членовете на техните домакинства независимо от етажа, на който живеят /чл. 51/, а не както си мислят от Сансет Ризорт по 15 евро на кв.м. / т.е. за апартамент от 100кв.м. с обищите части таксата е 1500евро за комплекс който е за сезонно ползване т.е. поддръжката е само през летния сезон.

Затова и причината да бъде замесен гр.Поморие в декларацията на ЕП не са ирландските граждани, а алчността на дружествата управляващи общите части които непрекъснато се сменят за да са затруднени ирландците да ги съдят. Аман от тарикати.......

Навярно ирландците са пропуснали момента да обжалват тази такса от 15 евро, когато е приета и от там идват големите им беди. Ако таксата беше нормална и съобразена със закона, ирландците навярно щяха ди си я плащат. Затова и те не вярват че, не ги мамят с тока и с водата и искат самостоятелни партиди. И не е вярно, че само ирландците са недоволни, недоволни са и руснаците и други собственици.

Не е работа на управляващите комплекс „Сънсет Ризорт” да обяснява как собствениците могат да си отдават имотите под наем и така да реализират доходи и да им плащат таксити в размер противоречащ на закона. Собственика сам може да реши дали да го отдава под наем или да си го ползва сам, а Сансет Ризорот и разните там други дружества да се научат да спазват закона.
75.
до 73
16.10.2020 20:02:46
4
2
73 Никой не им пречи да си ползват жилището цяла година. Все пак осветлението на алеите и сградата харчи ток 365 нощи в годината, баз значение 10 от собствениците ли са в комплекса или 1000.
Твоя въпрос ме кара да питам в дните когато не съм у нас защо да плащам сградна инсталация на топлофикация, принципа е същия. Когато сметките се делят на калпак най ползващия е най на далавера.
Тези хора много добре знаят че са си купили апартамент в комплекс и няма да косят те лично тревата, и ще ползват басейна колкото искат.
74.
до 73
16.10.2020 19:47:01
5
2
Никой не им пречи да седят цяла година в жилищата си!!! Все пак вечер осветлението на алеите към комплекса и на самата сграда е включено цяла година без значение дали в комплекса в него момент има 10 семейства или 1000. Това собствениците трябва да си го платят, в комплекса няма общински лампи, частна собственост е.
73.
До 66
16.10.2020 19:19:53
0
8
Ок, не ги включвам, ама колко ток и вода ще се използват за макс 2 месеца сезон в Поморие?
72.
АДМИНИСТРАТОР
16.10.2020 18:44:15
24
5
ВЪРНИ ИЗТРИТИТЕ КОМЕНТАРИ !!!!!!!!!!!!!СЧИТАЙ СЕ ЗА ПРЕДУПРЕДЕН ЧЕ ОТ 19/понеделник/ЗА ВСЕКИ ПРОИЗВОЛ ЩЕ СИГНАЛИЗИРАМ ПРОКУРАТУРАТА////няматеПРАВОда триете–лишавате от право на мнение гражданите по чл.39/1/ОТ !!!!до тук имам 5 жалби !!!!!!!ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!
71.
Cocolino
16.10.2020 17:08:08
2
2
Вече знам истинското име на Баба Яга.
70.
до 69
16.10.2020 16:29:22
3
1
Е защо английския го знаем толкова много хора? Защото са колонизирали цяла северна америка и половин Африка, плюс Индия и т,н.
Мен в училище ме караха задължително да го изучавам и затова го знам. Но журналистите работят в Български медии и са длъжни да говорят на български в репортажите си.
69.
полиглот до 68
16.10.2020 15:47:50
0
4
Изнесъл съм факти,а какво е мнението ми за тях (посочените от мен данни) не считам за нужно да занимавам читателите.Фактите -евродепутат идва в страна член на ЕС и комуникира на международен език номер 1.Фактите са си просто факти -на някои им харесват,на някои не им харесват.....
68.
До 67
16.10.2020 15:25:42
25
3
Кое прави един език международен?
Голям брой хора смятат този език за роден.
ТОЕСТ ЕЗИК НА КОЛКОНИЗАТОРИ
Сред тези, за които този език не е роден, има голям брой хора, които го говорят като чужд или втори език.
ТОЕСТ НАЛИЧИЕ НА ДУПЕДАВЦИ ПРАВИ ДАДЕН ЕЗИК МЕЖДУНАРОДЕН.

В много страни този език се изучава в училищата като чужд език. ИЗУЧАВА СЕ НА БАЗА ПОКЛОННИЧЕСТВО
Този език се използва като официален език от международни организации, на международни конференции и в големи международни фирми зАЩОТО Е ЕЗИКА НА НАЧАЛНИЦИТЕ В ОРГАНИЗАЦИИ И ФИРМИ, ТОЕСТ СЛУГИНАЖ.
67.
полиглот до 59
16.10.2020 15:14:45
2
4
Ти за международни езици,да си чувал ?Ето ти жокер,малко инфо :Официално признати международни езици----Езиците, считани за международни, имат следните характеристики:

Голям брой хора смятат този език за роден.
Сред тези, за които този език не е роден, има голям брой хора, които го говорят като чужд или втори език.
Този език се говори в много страни, на няколко континента и в различни културни кръгове.
В много страни този език се изучава в училищата като чужд език.
Този език се използва като официален език от международни организации, на международни конференции и в големи международни фирми.-----1 Английски език....2 Испански език....3 Руски език..4 Арабски език....5,6,7,.... -----НА КОЙ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ международни езици е говорила евродепутатката ?Ти да видиш на номер 1 - най масовия.
66.
До 65
16.10.2020 15:10:02
2
2
Ти в сумата от 800лв не включваш и водата и тока които лично в апартамента си харчиш!
В техните суми по 60 евро влиза и тока и водата които ползват в жилищата си, нямат отделни електромери и водомери.
Цената на поддръжката зависи от това какво ще поддържат и колко е голяма площтта му!!! В тяхната цена влизат и режиините на жилището им.
65.
До 62
16.10.2020 14:41:39
1
6
Как 750 евро за 50кв м на година не е висока?! Аз например плащам на частна компания за подръжка на общите части по 800 лв на година за 170кв м апартамент. Вярно, че имаше и оферти на фирми за по 2000-2500 лв на година, но луди и алчни има всякакви
64.
До 62
16.10.2020 14:25:22
3
4
И таксата поддръжка е доста скъпа , да нашия стандарт . Я се сети бързо колко е минималната заплата ? От къде на къде 120 лв е нормално ? 5 лв взимат в кооперациите за чистачка . Това е нормална цена ! А с басейн до 30-40 лв!!!!!
63.
До 62
16.10.2020 14:23:13
1
5
Само да те питам по каква причина ще плащам на Иван и Драган водата ?
62.
Реалист
16.10.2020 14:19:12
8
4
За мен тук инвеститора е прав, че общите части имат нужда от поддръжка е ясно. А цената от 15 евро на квадрат не е висока.
Да сметнем средно апартаментите са по 50кв/м, на годишна база от собственика на такъв апартамент се иска 750 евро, ако го разделиш по месеци идва 62 евро на месец, не е много като в тези пари влиза и водата за поливане трвни полщи и подръжка на басейн, дори и водата която ползват в апатраментите си. Чуйте видеото апартаментите нямат отделни водомери, водата се дели на калпак.
Лично аз без да имам басейн или градина, само водата която ползвам в жилището ми е 40 лева на месец, отделно плащам 12лв за вход и отделно за ремонти във входа. Общо имам около 30 евро на месец сметки за поддръжка и вода и това е защото съм в панелка, на тях им искат 60 евро за поддръжка на този комплекс, даже е много евтино.
61.
ДО 56 И 57 БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЕТО !
16.10.2020 14:10:12
29
7
НО ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ВОГЛАВЕ С КМЕТА ГРОБ///няма нужда от унизяващи квалификации//САЗДАДОХА И РАЗПАЛВАТ МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ !!!ТОЗИ СКАНДАЛ САМО ЩЕ ЗАТВЪРДИ УБЕЖДЕНИЕТО ЗА ЛИПСА НА ВЪРХОВЕНСТВО НА ПРАВОТО СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ И ЗА ТУРИЗМА
60.
наблюдателен
16.10.2020 14:04:47
1
16
Подръжката на комплекса за 910 апартамента излиза от над 70 000м2 общо РЗП по 15евро/м2 се получава, че за поддръжка управлляващата компания събира близо 1 000 000 евро на година. Сериозна сума за поддръжка на общите части за реално 6 месеца в годината работещ комплекс. Приходите от наеми, туристическа дейностбарове, ресторанти и нощувки са си чиста печалба за управляващата компания. Найс а....
59.
До Rob Ivanoff
16.10.2020 13:59:56
12
12
Срамно е че журналистите не могат да говорят свободно Английски. Срам!!!!

НЕ Е СРАМНО, ТИ СИ ЧОВЕК С НИСКО САМОЧУВСТВИЕ! В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ, ЧУЖДЕНКАТА ТРЯБВА ДА Я Е СРАМ ЧЕ ДОШЛА ДА РАЗДАВА АКЪЛ В БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ДА ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ.
Никой в чужбина не посреща нашите журналисти и политици на български, защо ние да посрещаме чужденците на чужд език, това е слугинаж. Мисленето на един слуга, слугата трябва да научи добре езика на робовладелеца.
58.
spas
16.10.2020 13:59:20
2
6
Допълнение към точка 4 от моя коментар.
Ирландците да заплатят до мемомента което им се полага, След като е направено препоръката по точка 5 от същия коментар!
Щото ще стане плащайте пък ние още 10 години ще си чоплим носовете!
57.
spas
16.10.2020 13:50:23
1
12
Според мен, ситуацията е следната:
1. Това със задаването на въпроси от страна на журналистите преди самата среща и вкл. и от кмета пред журналистите е абсолютно грешен подход при решаването на конфликт.
Има създадено напрежение по тема, което чрез ситуацията със журналистите и кмета се увеличава и в такъв случай трудно би се стигнало до разрешаване на конкретния казус за който е пристигнала Г-жа Дейли.
2. По казуса. До колкото разбирам проблема стои от около 10 години, а той именно се състои в това че за 10 години държавата, българските политици, кмет на община , кмет на град и областен управител не съдействат на частни лица да си отделят партидите за ток и вода както и да има отделна партида за поддръжка на общи части. В крайна сметка политиците са за да служат на народа и на хората, като създават условия, закони и подзаконови разпоредби базирани на морални норми неущетяващи, и не даващи предимство на две или повече страни в каквато и да било ситуация. За неразбралите г-жа Дейли е вкарала Поморие, и България в резолюцията, като страна в която чрез законите които има и се спазват се ощетява една страна за сметка на друга. Т.е. Правната рамка е нарушена.
3. Решението е компромисно. ВиК, ЕВН и всички други заинтересовани правят отделни партиди и всеки си плаща неговото. Защото колкото и да е голям един хотел може да бъде бутнат и на негово място в рамките на 2-3 години да бъде изграден нов с много по-хубав вид, та то 10 години са минали те едни електромери и табла не са сложили и водомери. прави се един план и за максимум 2 месеца всичко си влиза на мястото чисто технически. А понеже се касае и за промяна явно на нормативната уредба, при закупуване на подобни части от имоти от други собственици, държавата така да ги промени, че и двете страни да са доволни. Тези, които имат да си вземат парите да могат да си ги вземат и тези които имат да плащат, да заплатят само техните си отчетени разходи за ток вода и поддръжка на общите части.
4. Ирландците си плащат неплатеното до сега, щото като са купували имоти да не са спали като са купували, а не да са спали.
5. И в рамките на 2 месеца се изграждат необходимите табла и водомери за всички продадени и предвидени за продажба апартаменти.
56.
поморие е нашта клетва
16.10.2020 13:46:12
0
24
Повече от ясно е какво се случва в този комплекс. Инвеститора предлага високи такси за поддръжка на общите части / 15евро/м2 за апартамент / и собствениците не искат да ги плащат защото ги считат за несправедливи. Законодателя ясно е регламентирал как се управлява една сграда в режим на етажна собственост. Тъй като по закон няма задължение собствениците на апартаменти да подпишат договор за управление с инвеститора в комплекс като този, тогава общо събрание на собствениците решава как ще се управлява и какви такси ще се събират. / справка ЗУЕС /. В този комплекс явно има доста „умишлено” нерешени проблеми, като липса на индивидуални партиди за вода и електричество, а общ водомер и електромер. По този начин инвеститора използва ситуацията и точната дума правилно каза Дейли е „ рекет „ ако не плащаш такси която ние преценим - спираме водата и осветлението. За това говори депутатката. Не се спазва закона, а и съдът в Бургас е спрял решения на управляващата „ Двора” ЕООД още през 2016.както е дела потвърдено от ВКС за това да не се ограничава по никакъв начин доставянето на вода и електричество в частен апартамент, а тази практика явно продължава. Днес частната среща е инициирана за решаване на тези проблеми и на нея присъстват ВИК,EVN и собственици и инвеститор за откриване на индивидуални партиди. Кметът без да знае грам английски, явно незапознат и некомпетентен не изслушва какво говори депутатката, а си знае неговата песен, засегнали неговото его и града и депутатката с политически средства се решавали частно правни въпроси. За разлика от кмета и някои журналисти, за всички стана ясно, че тя дава ГЛАСНОСТ за злоупотреба с права на управляващата компания и проблемите на собствениците, които продължават повече от 10 години, вследствие на реално неспазване на закона на ЗУЕС, в който е записано дори, че в сгради в режим на етажна собственост,каквато е „Сънсет ризорт” ако не ползваш имота повече от 1 месец, имаш право да не заплащаш такси поддръжка.
55.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 13:35:40
25
5
призовавам те да върнеш изтритите коментари!!!!!!!!!!не си КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН//законно упълномощен да цензурира///За превишени ПРАВА В КОМЕНТАРИТЕ СИ ИМА ПРАВОЗАЩИТЕН ОРГАН//обида клевита и другите изредени в чл39/2/!!!!!!!!!!!ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ Е ПРОИЗВОЛ–НЕЗАЧИТАНЕ НА ЗАКОНА!!!!!
54.
sando
16.10.2020 13:26:51
4
10
много гостоприемен поморийския кмет кани на официала среща в частен имот.боже боже колко мъка има на тоя свят боже то бива бива ама чак пък толкова
53.
до 51 РиВЯЩИЯ МАФИОТ!!!!!!!!!!!!!!!!
16.10.2020 13:12:50
23
2
ОЛИЦЕВОРЯВАЩ Бългория чрез СОБСТВЕНОТО СИ """МАФИОТСКО""ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ХАХА
52.
ГешеФ
16.10.2020 12:42:03
3
18
В България корупция няма, а в Поморие цари върховенството на закона! Кметът само да понаучи малко английски, че неудобно някак си да проси извинение чрез преводач.
51.
Фгфзцхк
16.10.2020 12:32:08
9
1
Ей, съсипахая тая България, и наши и чужди. На кого толкова пречим на този свят, незнам, но има нещо
50.
Фгфзцхк
16.10.2020 12:31:53
7
0
Ей, съсипахая тая България, и наши и чужди. На кого толкова пречим на този свят, незнам, но има нещо
49.
Rui Feder
16.10.2020 12:29:21
1
1
Милчо Добрев пак се е активизирал в коментарите, най-тъпите са неговите.
48.
Емигрант
16.10.2020 12:27:52
2
12
“Зелените каза публично, че приема премиера Бойко Борисов главния прокурор Иван Гешев за "бандити"

Еее лъжа ли е?????
47.
siso
16.10.2020 12:09:55
2
13
що си купихте апартаменти що не вървите да спите на палатки въпросите на герб от вчера егати гостоприемството
46.
*********
16.10.2020 12:03:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
45.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 12:00:52
22
3
ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ПРАВОТО ТИ СИ НИКОЙ!!!!!!!!!ТИ НЯМАШ КОМПЕТЕНТНОСТА ///законно право///ДА ЛИШАВАШ ГРАЖДАНИТЕ ОТ ЗАКОННОТО ИМ ПРАВО НА МНЕНИЕ ПОчл.39/1/ТОВА ТИ ПОВЕДЕНИЕ ПОДЛЕЖИ НА САНКЦИЯ ОТ ПРАВООХРАНИТЕРНИТЕ ОРГАНИ
44.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 11:52:11
21
6
ВЪРНИ ИЗТРИТИТЕ КОМЕНТАРИ ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПРОТИВОПРАВНО чл.39/1/ ОТНЕМАНЕ НА ЗАКОННО МНЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43.
ДО 40 АМИ ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ!!!!!!!!!!!!!
16.10.2020 11:44:34
23
5
НА ""МАФИЯТА"""ДА ОТКРОНЯВА ВНИМАНИЕТО В ДРУГА НЕСЪЩЕСТВЕНА ПОСОКА !!!!ЦЕЛТА Е ДА НЕ СЕ РЕШЕ ПРОБЛЕМА АМА НА ПУБЛИКАТА ДА СЕ ВНУШИ ЧЕ ИМА """"НЕЩО ДРУГО""И """МАФИЯТА НЕ Е ВИНОВНА ЧЕ ""ЗАКОННО""ПЕЧЕЛИ!!!!!!!!!!!!!
42.
ХАХА ""ИЗМАМНИКА""!!!!!!!!!!!!
16.10.2020 11:26:40
28
9
НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СЕ НАРИЧА ИЗМАМНИК –––А НАЙ ГАДНИЯ ИЗМАМНИК Е ТОЗИ КОЙТО ТЕ Е ИЗМАМИЛ ЗАКОННО –ФАКТ!!!!!!ИЛИ НЯМА ВЕРОЯТНОС АДВОКАТИТЕ ИМ ДА СА """ПРОСПАЛИ""КЛАУЗИТЕ ЗАЩОТО СА БИЛИ """НАХРАНЕНИ""!!!!!!!!!!ИЗМАМНИКА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ХИТРО ЖИВОТНО!!!!!!!!!
41.
*********
16.10.2020 11:23:09
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
40.
истински, ама друг път
16.10.2020 11:20:05
2
34
В 09:00 ч. пристигна и кметът, който от вчера бе подготвил за нея въпроса дали самата тя или неин близък роднина има имот в Сънсет ризорт.

Кметът вместо да разреши проблема задава тъпи въпроси. Какво значение има адали има или няма имот. Тук друго е важното.

А колкото до "но попадна на журналисти с въпроси"... кои пък са тези журналисти с въпроси, като ви гледам всички как мълчите като мушнати гайди и не задавате никакви адекватни въпроси на управляващите... Добре че се изкефих максимално на интервюто на Тим Себастиан от DW със Сачева и видях какво е истинската журналистика

У нас си играят на лобита и освен поръчкови интервюта и кал срещу неудобните нищо друго няма. Бате Бойко не смеят да го погледнат в очите като го интервюират и го остават да прави лакардии по ТВ
39.
до37 ШИ ИДИОТ ЛИ СИ ИЛИ ДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.10.2020 11:15:16
29
8
ХОРАТА СЕ ЗАЩИТАВАТ ОТ ГРАБЕЖА НА ""МАФИЯТА""/сдружаване между общинска власт и частни ""изнудвачески""интереси!!!//
38.
До всезнайковците
16.10.2020 11:14:01
8
15
Абе,мушмули коментиращи,без да имате представа от нещата,защо се произнасяте???Боян Бонев е мръсно момче,подлец и крадец,но въпросните ирландци са подписали договори,в които изрично е записано,какво,колко се дължи.Адвокатите им са проспали клаузите,или просто са се съгласили на условията и сега са решили,че им е скъпо.Да попитам медията флагман,вие каква позиция заемате???На ирландските гости на Поморие,или на собственика,които подържа комлекса с парите,които получава.Всеки комплекс си има правила и се пишат в договора.
37.
*********
16.10.2020 11:05:45
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
AZ
16.10.2020 11:00:48
1
12
Николайчоооо, ти още ли си там, гаден гъзоблизецо?! Увит и впит в посоката, накъдето духне вятъра?! Нагъл и безскрупулен тип. Утре да не те видя да си я гушнал Клеър, с гадната си и лукава курвенска, продажна усмивчица....
35.
Чичо Манчо
16.10.2020 10:59:48
19
10
такива са крайнолевите либерали - използват Европейския парламент, за да си уредят някаква далаверка - например да ползваш басейни, шезлонги, ток, вода, да ти чистят и да ти метат, да ти слугуват, НО БЕЗ ПАРИ. Либералите изваждане не са учили, а само събиране. Като цяло са пълни боклуци, на най-големи боклуци са зелените, каквато е тази Дейли - не знам жена ли да я нарека, джендър-променлива ли е, хермафродит ли се е писала, нямам идея. Но е тъпа и продажна. Утре може и за някоя дупка на пътя да вкара резолюция и да оплюе България!
34.
Ffif
16.10.2020 10:56:51
2
9
Николай, ти си долно, продажно същество! Всичко най-гадно е събрано в теб! Ветропоказател!
33.
В Ирландия
16.10.2020 10:55:20
19
19
Таксите на такива луксозни имоти са в пъти по-високи!Навсякъде по света има такси за поддръжка на общите части! Тези левирасти искат да осират без да плащат,дори на обслужващия персонал посягат! Руснаците са същите измекяри,създават си паралелни дружества като кооператив,но само събират пари без да вършат никакви дейности! Искали само за времето,когато посещавали имотите си да плащат,а през останалото време всичко да бъде изоставено ли? Който иска луксозен имот,трябва да има пари да си плаща за което.
32.
*********
16.10.2020 10:49:19
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
*********
16.10.2020 10:48:01
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
*********
16.10.2020 10:47:15
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 10:45:32
22
7
ВЪРНИ ИЗТРИТИТЕ КОМЕНТАРИ ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПРОТИВОПРАВНО чл.39/1/ ОТНЕМАНЕ НА ЗАКОННО МНЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.
26
16.10.2020 10:41:24
1
1
do 19
27.
АДМИНИСТРАТОРА
16.10.2020 10:40:41
23
9
ВЪРНИ ИЗТРИТИЯ КОМЕНТАР №17!!!!!!!!!!!!!и №21!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е НАГЛА ГАВРА С ПРАВОТО НА МНЕНИЕ ПО чл.39/1//от основния закон//!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е АРОГАНТНО ПРЕНЕБРЕГВАНЕ НА ЗАКОНА И////правозащитните органи//и ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗА ЧУВСТВО НА НЕДОСЕГАЕМОСТ!!!!!!!!!!!!!!
26.
20 И АЗ СЪМ ОТ ПОМОРИЕ
16.10.2020 10:37:34
1
6
Точно това исках да напиша,но при редактирането,натиснах грешния бутон
25.
Собственик
16.10.2020 10:35:40
4
25
Ей флагмани ако и вие имахте апартаменти там друга песен щяхте да пеете!
24.
Отрепки
16.10.2020 10:34:30
9
23
Всички фенове на гроб оод и огради и паспорти(оп), сте като групата на воля, сбирщайн от проститутки и компаньонки.
23.
Ирландска татуирана наркоманка
16.10.2020 10:24:35
40
29
Разследвана за пране на пари и конфликт на интереси хахааа!
Ами те ГЕРБ и Управляващите и те могат да извикат наркомани и платени отпадъци от цяла Европа! Аре фостата на Радко фърчилото, Милиончева и Радан минета!
22.
*********
16.10.2020 10:24:10
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
това е отговорен политик!!!!!
16.10.2020 10:22:07
37
5
А не като ""келипирджията ""Радев ГЕРБ искащ 4 милиона за посредническа услуга с Либия по случая ""Бадр""
20.
*********
16.10.2020 10:20:05
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
19.
И АЗ СЪМ ОТ ПОМОРИЕЦ
16.10.2020 10:19:59
8
35
ДО 3
То пък ние сме стока...??? На времето бяха ни изтипосали като кенеф(България) и сме станали за смях пред цял свят,заради корупцията и адрешковщината,вкоренена у всеки Ганьо,разбирай българин.....
А ти ирландците не ги мисли,срещу тях да бягаме,не можем ги стигна и след 100 години,гледай у нас каква кочина е,пък тогава критикувай.....Щото на Ганьо все другите му виновни,вместо да се погледне честно отстрани и да си оправи,батаците в които сам се е натресъл....

Жената защитава интересите на сънародниците си и е права на 100 %-та
Щото изкара кирливите ризи на цялата ни система.....
....И това е политик на място,а не като нашите политици-мишоци,дето си гледат само личния интерес а , народа тегли
18.
това е отговорен политик!!!!!
16.10.2020 10:19:33
32
11
А не като ""келипирджията ""Радев ГЕРБ искащ 4 милиона за посредническа услуга с Либия по случая ""Бадр""
17.
*********
16.10.2020 10:12:49
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Такса поддръжка
16.10.2020 10:11:05
9
29
В Слънчака преди години при подробна кавга наши мутри скочили на руски пенсионери в началото на сезона,ама за беда няколко от руснаците били бивши военни и нашенските тъпанари отнесли як пердах.
15.
Дрейк
16.10.2020 10:07:14
6
40
Държавата изнудва бизнеса. Бизнеса изнудва клиентите и служителите си. Порочен лръг.
Тия с таксите ги знаем. Подписваш къде кофти договор, къде сносен и се почва занижено качество на услугата ако я има въобще. Ако откажеш да плащаш ти спират водата, тока и евентуално достъпа. Шоуто е навсякъде едно по черноморието.
Не е като да не работим тук и да не знаем ситуацията ква е. Тя си е срамна.
А иначе браво на Клеър Дейли. Защитава си хората. Това не мога да го кажа за нашите народни избраници.
14.
хАХА ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.10.2020 10:06:29
31
18
КОЛКО ВИ ПЛАТИ """МАФИЯТА """"ЗА ЗАЩИТАТА И ААААААААААААААА???????????????????
13.
*********
16.10.2020 10:05:10
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Лайноморие
16.10.2020 10:03:14
6
20
Разправиите с таксите за подръжка има всяка година.ако се приложи закона за етажната собственост, таксите ще са в пъти по ниски.но алчните ганьовски тарикати искат да доят ирландските кравички.да ама НЕ!
11.
Лайноморие
16.10.2020 10:03:13
7
36
Разправиите с таксите за подръжка има всяка година.ако се приложи закона за етажната собственост, таксите ще са в пъти по ниски.но алчните ганьовски тарикати искат да доят ирландските кравички.да ама НЕ!
10.
ПРОДАЖНИЦИТЕ ФЛАГМАН!!!!!!!!!!!
16.10.2020 09:59:54
33
17
БУХАТ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА НЕУДОБНИТЕ МНЕНИЯ №5 №9//кога//ХАХАХА ПОДЛОГИ
9.
МАФИОТСКА """"СХЕМА""
16.10.2020 09:55:13
32
18
БЪЛГАРСКИ """ПАТЕНТ""" ЗА ПОСТАВЯНЕ В ЗАВИСИМО """ИЗНУДВАЩО"""ПОЛОЖЕНИЕ НЕБЛАГОРАЗУМНИ СОБСТВЕНИЦИ!!!!!!!!!!!
8.
Порю
16.10.2020 09:53:09
2
13
Еркеч да го дУха!
7.
АнализаторА
16.10.2020 09:52:57
6
46
Рекета, който нашите "бизнесмени" смятаха да прибират от баламите си купувачи се нарича "такси за подръжка на общите (уж) части". И всяка година ги пищат както им дойде. Вече е масово годишната такса да е 11 и нагоре евро/ км.м. ...от апартамента който си закупил. И няма никаква реакция ( естиствено) от държавен орган. "Частно-правен спор" с това оправдание държавата на Борисов оставя пореден сектор у нас да се вихрят Мутропждобни бизнесмени. Вместо да вземе и да си изчисти нормативната база. Що е то затворен комплекс, кога и какви може да са тексите. Кой може да ги събира и т.н. БРАВО НА ИРЛАНДЦИТЕ, ЧЕ НЕ СЕ ДАВАТ НА МУТРИТЕ НИ !
6.
Да си го признаем
16.10.2020 09:49:12
7
43
Най-често при продажбата на апартаментите не казват на бъдещите собственици какви такси ще трябва да плащат в бъдеще. И след сделката ги изненадват "приятно". За това има такива протести. Е, повечето си мълчат. Или опитват да се противопоставят и като се сблъскат с българската действителност, си плащат. Но някои не са овце и не се примиряват като нас със стригането.
5.
БРАВО ТОВА Е ПОЛИТИК!!!!!!!!!!!!!!
16.10.2020 09:48:45
50
31
ДА ДОЙДЕ ДА ЗАЩИТИ ПРАВОТО НА КЪГРАЖДАНИТЕ СИ ПОПАДНАЛИ В ЛАПИТЕ НА """МАФИЯТА"""!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ИСТИНСКИ ПОЛИТИК А НЕ КАТО НАШИЯ ??????????????ОТ ГРОБ ДЕТО БЪРЗА ДА ИСКА 4 МИЛИОНА """КОМИСИОННА""ОТ ЛИБИИЦИТЕ ПО СЛУЧАЯ ""БАДР""//за посредничество–позор!///
4.
Дрон
16.10.2020 09:38:10
30
34
Крайната левица винаги са били най-лицемерни , без значение в България , Ирландия , САЩ или където и да е.
Поморийци да го изгонят с камъни това куче.
3.
Помориеца
16.10.2020 09:37:53
53
46
Ирландски боклук!
Кравата се възползва от служебно положение. Мисли си че като е евро депутат ще може да се разпорежда. Да, ама не. Айде пътя .|.
2.
*********
16.10.2020 09:34:11
11
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
1.
Дичко Минджев
16.10.2020 09:34:06
7
20
И в Емералд в Равда е така,не искат да плащат и с Анелия само разправии имаме.Добре че се обичаме поне.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори