Facebook е спрял десетки хиляди приложения заради риск за личните данни
Социалната мрежа е извършила тази проверка след скандала с Кембридж Аналитика (Cambridge Analytica)
Facebook обяви, че е преустановил действието на десетки хиляди приложения заради потенциален риск за спазването на личната неприкосновеност на потребителите му след вътрешна проверка на милиони приложения, предаде АФП.
Социалната мрежа е извършила тази проверка след скандала с Кембридж Аналитика (Cambridge Analytica). Миналата година бе разкрито, че британската фирма е извършвала кампании за масова манипулация с цел повлияване на американските и британските избиратели чрез приложения във Фейсбук за референдума за Брекзит във Великобритания и президентските избори в САЩ през 2016 г., пише БТА, цитиран от Дарик.
Проверката е извършена със съдействието на стотици адвокати, външни разследващи, анализатори на данни и инженери. Спрените приложения са дело на 400 софтуерни разработчици, но замразяването им не означава, че те непременно са заплаха за хората, заяви вицепрезидентът на компанията Айме Арчибонг.
Той уточни, че действието на някои приложения е било преустановено, защото те не са отговорили на молбите на Facebook за повече информация.
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
