×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВСС отряза Калина Чапкънова за шеф на Апелативна прокуратура-Бургас (ОБНОВЕНА)


ВСС отряза Калина Чапкънова за шеф на Апелативна прокуратура-Бургас (ОБНОВЕНА)
Калина Чапкънова остава окръжен прокурор, след като Висшият съдебен съвет не одобри кандидатурата й за шеф на апелативна прокуратура
Тема в развитие
Жестока битка на лобита във ВСС след насрочването на избора за апелативен прокурор на Бургас Димитър Диамандиев обърка сметките за апелативен прокурор на Бургас Бургаският обвинител Любомир Петров влиза в битка срещу Пламен Стефанов от Сливен за нов апелативен прокурор Обвинител №1 на Сливен - кандидат за апелативен прокурор на Бургас ВСС отряза Калина Чапкънова за шеф на Апелативна прокуратура-Бургас (ОБНОВЕНА) Отложиха избора на Калина Чапкънова за шеф на Апелативна прокуроратура - Бургас, още седмица ритане на лобитата във ВСС Гласуват кандидатурата на Калина Чапкънова за Апелативна прокуратура-Бургас в четвъртък Сотир Цацаров се оглежда за нов окръжен прокурор на Бургас Обвинителката на атентатора от Сарафово Калина Чапкънова поиска поста на Емил Христов в Апелативна прокуратура-Бургас Мандатът на Емил Христов изтича, почва битката за Апелативна прокуратура-Бургас ВАС отмени отстраняването на бургаския апелативен прокурор Емил Христов Кой използва разследването срещу унизително сваления бургаски прокурор Емил Христов?
виж още
скрий
12 Юни 2014, Четвъртък, 12:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Чапкънова получи подкрепата на 8 от членовете на ВСС
Висшият съдебен съвет (ВСС) отхвърли кандидатурата на Калина Чапкънова за шеф на Апелативна прокуратура-Бургас.

Днес Чапкънова бе изслушана от съдебните кадровици, които нямаха забележки към концепцията й, но обвинителката на атентатора от летище "Бургас", така и не събра необходимите 13 гласа, които да я възкачат на ключовия пост в държавното обвинение.

Един от малцината взели становище по номинацията й бе Румен Боев, член на ВСС от прокурорската квота. Той изказа мнение, че Чапкънова има отлична подготовка, концепцията й е отлична и тя е достоен кандидат за нов апелативен прокурор на Бургас. Чапкънова бе подкрепена от 8 от членовете на ВСС, 2 бяха „против”, 6 „въздържали се”.

По закон за избор на административен ръководител се искат минимум 13 „за”. Днес на заседанието на съвета присъстваха едва 16 от членовете му, част от останалите са в командировки.

Така ВСС трябва да обяви нов конкурс за апелативен прокурор на Бургас.

Всъщност преди подаване на оставката от кабинета "Орешарски" изглежда тотално стопира кадровите си назначения. Освен бламираният избор на Чъпкънова за Апелативна прокуратура-Бургас кадровиците не успяха да изберат и председател на Апелативния съд във Велико Търново.

Припомняме, че Калина Чапкънова изненадващо подаде документи за нов апелативен прокурор на Бургас в последния възможен срок - 28 март. Никой друг от магистратската гилдия в Бургас не се престраши да участва в конкурса, който трябваше да определи наследник на отстранения бивш шеф на Апелативна прокуратура Емил Христов.

В началото се смяташе, че Чапкънова няма да има проблем да спечели конкурса. Концепцията й бе отлична, категорични бяха прокурори. Другите козове на окръжния прокурор на Бургас бе, че тя нужната подготовка, името й не е замесено в сериозни скандали, а повечето сигнали срещу нея са анонимни, проверени и безпочвени.

Няколко дни по-късно обаче в Бургас пристигна главният прокурор Сотир Цацаров, който в прав текст каза, че няма да се правят промени в Окръжна прокуратура, което бе логично да се случи, ако Чапкънова бе спечелила конкурса за Апелативна. Не е изключено към онзи момент Цацаров да не е бил запознат с факта, че окръжният прокурор на Бургас е кандидатствал за по-горната инстанция на държавното обвиние, разясни пред Флагман.бг. прокурор, пожелал анонимност. Това обаче е малко вероятно още повече, че Цацаров държи много на кадруването и няма как да „проспи“ конкурса за ключова структура като Апелативна прокуратура – Бургас.

Доказателство, че не всичко около кандидатурата на Чапкънова е наред бе отложеното разглеждане на миналото заседание на ВСС, когато Сотир Цацаров се оказа в Турция, а Калина Чапкънова с болничен лист.

Новият конкурс ще бъде обявен след съдебната ваканция. До тогава вр.и.д. апелативен прокурор на Бургас остава Димитър Диамандиев.


В категории: Темида


29
Коментара по темата
29.
eeeeD
16.06.2014 20:31:12
1
2
оо,какво ти гледане похотливо, те се чукат като луди,а Нор говори за някакви си похотливи погледи
28.
нор
16.06.2014 13:02:46
3
3
Аз не знам дали е любовница на когото и да е и дали върши далавери.Ако ти си наясно дай хотели,дати,семинари,часове,преписки.Ако той се е похвалил като един типичен български мачо не означава,че тя му е любовница или че е спала с него.Ако той си е позволил да я огледа похотливо пред много хора или така по принцип си я гледа това също не означава,че тя му е любовница.
Пак казвам - ако имаш факти изнеси ги тук.Иначе тук само си чешим езиците като клюкарки на пейката пред блока.
Всичко което опитах да кажа е че тя твърде бързо се издигна и това е смущаващото.Малко като програмирания да се изидигне като Супермен над всичко.Наричат го Пеевски.
27.
Данчо
15.06.2014 22:14:51
1
5
щом ляга с по-големия шеф,за да стане шеф,как мисмсш,Нор,курве ли е?! От миналата година ляга с Боби Сарафов и реши,че трябва да стане апелативен,на мястото на бате Емо. Преди на него бешелюбовница.Той я направи окръжен прокурор!
26.
нор
15.06.2014 21:56:58
2
3
Аз не смятам, че е курве. Не знам дали е умна, способна, най-подготвена и т.н.
Не я познавам. Обаче начина, по който е тръгнала нагоре е смущаващ. Това не важи само за нея. Много такива пеперудки има напоследък.
Едни са жени, други мъже.
25.
питам!
15.06.2014 18:44:15
1
8
Защо тази жена си мисли,че вечно ще е началник и от една прокуратура да отива началник в друга прокуратура,след 5 години ще поиска да стане и Главен прокурор! Е,това ако не е наглост и нахалство - здраве му кажи! От курветата по-опасни жени няма!!!
24.
обикновен
15.06.2014 13:36:13
1
9
В България само курвите и мафиотите ни управляват и ръководят,затова сме на такъв хал!
23.
до Реалист
14.06.2014 13:03:03
1
13
В България нищо не си е на мястото.В характеристиката на длъжноста Окръжен Прокурор едва ли влиза термин "умна и красива".Това е по подходящо за някой конкурс на "Шоуто на Слави".Точно там е проблема.В ерархията се издигат хора без необходимия опит и по кръчмарско-махленски критерии.
22.
Реалист
13.06.2014 12:06:01
21
3
Гадни комплексари,не можете да понесете една умна и красива жена да стои по-високо от вас!
21.
ZAKRIVAITE PROKURATURATA i da IDVA CVETANOV.
13.06.2014 11:53:24
4
14
OT PREDI MESEC VI KAZAH, CE V BURGAS NJAMAME PROKURATURI. NITO RAYONNA, NITO OKRYGNA, TA I APELATIVNA, IMAME HRANTUTNICI NA DYRGAVNATA JASLA DA VZIMAT PO 2000 lv. ZAKONNI, ZA DRUGITE MIZITE SA DO 200000 lv. ILI DIREKTNO APARTAMENTCE NA MORETO ILI TERENCE V TUZARSKA MESTNOST.

TOLKOVA MNOGO IZMET NA EDNO MJASTO, NAISTINA MU IDVA MNOGO I NA GLAVNIJAT PROKUROR I NA VSS.
20.
да така е
13.06.2014 10:10:13
5
16
Повече примитиви като сегашните бургаски ръководители няма да имат развитие.Новият главен прокурор страшно е вдигнал летвата и оглежда под лупа всеки кандидат за началник.
19.
да така е
13.06.2014 10:10:13
2
12
Повече примитиви като сегашните бургаски ръководители няма да имат развитие.Новият главен прокурор страшно е вдигнал летвата и оглежда под лупа всеки кандидат за началник.
18.
до гусин №16
13.06.2014 10:06:39
8
2
Нещо не сте наясно г-н 16 и видно нямате достатъчно информация.
Толкова са се променили нещата ,че анализатори като вас не могат да вдянат какво се случва.Жалко ,че сулю и пулю са се впуснали да дават мнения.
17.
до гусин №16
13.06.2014 10:06:39
2
3
Нещо не сте наясно г-н 16 и видно нямате достатъчно информация.
Толкова са се променили нещата ,че анализатори като вас не могат да вдянат какво се случва.Жалко ,че сулю и пулю са се впуснали да дават мнения.
16.
нАПРАВО МИ Е МЪКА ЗА ГУСП`УДИНОФФ КАМЪН
12.06.2014 20:59:36
4
9
ТЪКМО ЩЕШЕ ДА ОСВОБОДИ МЯСТО В ОКРЪЖНА Г-ЖА ЧАПКЪНОВА-КЮЧУКОВА, за ГЕРБЕРАСТЧЕТО КАМЪН ГУЗПАДИНОВ (ДЕТ ПЛЕЙБОИ ГО ДАВАЛ в НРП) .... И АЙДЕ НА КАМЕНЧО КАРУЧКАТА У РЕКАТА !

МДААА, СЕГА МАЙ ЩЕ ТРЕБЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЛЮБО ПЕТРОВ, ЗЕР НЕГОВАТА ДРУЖКА МИЛА от ВКПР ЩЕ ТРЯБВА ДА ОБРАБОТИ ВСС.
15.
Хю Хефнър
12.06.2014 17:25:09
6
16
Една жена, вземе ли да се издига бързо в службата, значи някой отговорен другар и "гледа" на кафе.
14.
страстен
12.06.2014 17:23:33
4
27
Безпристрастен, страстен, факта си е факт.Всички трябва да ви сменят в прокуратурата.! Работа не вършите, упражнявате натиск и се правите на честни .Ти пък Калинка, какво направи бе моето момиче.!? В малка България се знае кой, на кого, защо, как с какво и т.н.
13.
123
12.06.2014 17:01:52
2
24
Чапкънова нали ти казах да спреш да пишеш,не се изкарвай жертва..мнооо та мола,циганските ви номера ..ай някъде другаде...Що не приеха закон гражданите да избират кой да бъде шеф на полицията и прокуратурата,та да видим какво ще стане...ай млъквай" Без"пристрастен,ЯСНО НИ Е КОЙ СИ и Ние Не Пасем Трева....
12.
Безпристрастен
12.06.2014 16:48:08
22
6
Глутницата вече вие злобно.Идва ред на следващата жертва.Който и да предложат пак ще бъде обруган и оплют!
11.
до Реалист
12.06.2014 16:48:01
2
15
Кажи го по силно по микрофона та да могат да те чуят всички.
10.
Реалист
12.06.2014 16:24:57
21
3
Заради невежите коментари на боклуци като вас сме на този хал в България!!!!!
9.
kalin orela
12.06.2014 16:10:42
5
21
На фосфорния Ангел Георгиев и естествено на бате Емо Христов великия герой...герой...герой
8.
Мара подробната
12.06.2014 16:01:33
6
26
Бате Емо е герой и Калинка ръчка той,власта им трябва за парички да са умни и добрички,Боксъора,Митю и сие трябва да са най добре.Бат Данчо ряпа да яде.Емо и Калинка са весела дружинка и няма лошо да са си комбинка.
7.
калинка
12.06.2014 15:11:17
4
25
На бате Емо.
6.
Въпрос
12.06.2014 14:58:57
12
5
Добре, де на кой е протеже тази Чапкънова. Нищо не се разбира от статията. И този на който е протеже защо не й е помогнал да я изберат.Много е объркано всичко
5.
123
12.06.2014 14:10:00
9
26
Чапкънова хайде спри да си пишеш коментари, и да се само възхваляваш,ние те знаем що за стока си,умря циганката дето те хвалеше.Цял Бургас знае на кой си протеже,ония от София да не пасат трева...
4.
възмездителя
12.06.2014 14:00:22
5
25
абе вий сте били много отворени и големи разбирачи ....поредната наложница се опитаха да пробутат изгонените стари продажни прокурори....няма да стане....и няма да забравя ,как Тя защитаваше насраните си колеги само и само да осъдят невинно дете и да си прикрият нарушенията...ще се присмивате на болните ...и тя ще реве ...ония от горе гледа...
3.
наблюдател
12.06.2014 14:00:14
13
14
Сега ще лъсне този, който е водил войната от засада срещу К. Чапкънова... Само гледайте кой ще подаде документи за следващия конкурс :-)
2.
Антон
12.06.2014 13:14:15
27
10
Ако имаше слабо място,чрез което да я държат в безприкословно подчинение щяха да я изберат
1.
Безпристрастен
12.06.2014 13:11:30
37
12
Красива,умна ,интелигентна,прекрасна съпруга и майка.За съжаление българската злоба и завист такива качества не може да понесе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори