×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румънската UТi пред договор с Община Бургас за билетната система, офертата им с 3.3 млн. лв. по-скъпа


Румънската UТi пред договор с Община Бургас за билетната система, офертата им с 3.3 млн. лв. по-скъпа
Тръжната комисия представя утре резултатите на възложителя в лицето на бургаския кмет. В подробен протокол описали мистерията с изчезналия плик с офертата на първенците от Букурещ
Тема в развитие
виж още
скрий
19 Февруари 2014, Сряда, 18:55 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка Авторът

Топката е в ръцете на кмета Димитър Николов, който може да върне процедурата обратно в комисията


Румънската компания UТi е най-близо до договор с Община Бургас за интегрираната билетна система на градския транспорт, стана ясно днес, след като се оказа, че изчезналият документ от ценовото им предложение все пак е намерен по време на закритата част на заседанието на тръжната комисия. До утре тя ще излезе с протокол, който ще бъде предаден на кмета Димитър Николов.

След като остава в процедурата, не е трудно да се предположи, че точно UTi ще бъде класирана на първо място. Смущаващо е, че ценовата оферта на румънците е най-висока сред четирите и е с 3 319 599.20 млн. лв. повече от най-ниската. Високата цена, която е малко над прогнозната стойност, говори само едно - че румънската фирма е била съвсем сигурна в получаването на най-висока оценка в техническата част, коментираха запознати с апетитната обществена поръчка.

Сега топката е в ръцете на възложителя - кмета Димитър Николов. Той може да върне процедурата обратно в комисията, ако прецени, че е опорочена.

Както Флагман.бг писа, на 14 февруари отвориха офертите на участниците в процедурата за избор на изпълнител в обществена поръчка "Доставка и монтаж на интегрирана билетна система, информационна система за пътници в реално време, система за управление на обществения транспорт и система за видеонаблюдение - гр. Бургас". Комисията обаче не откри копие на офертата на първенците от Румъния в общинския конкурс на Бургас за 18.8 млн. лв., което е недопустимо, според останалите участници.

„Копието от офертата на румънците е налице. Всичко, свързано с намирането му, е описано в протокола, който комисията ще предаде на възложителя в лицето на бургаския кмет. След това ще има решение от негова страна за обявяване на победител в процедурата и за самото й приключване. То ще бъде връчено на всички участници“, обясни председателят на тръжната комисия Ивелина Стратева.

„Цялата мистерия около изчезналия плик е описана в протокола, който ще получат всички участници. Нямаме никакви притеснения за този плик“, продължи тя. „Ако не се беше открил, щеше да се види доколко непредставянето му е съществено нарушение на процедурата. Не знам дали това би довело до отстраняване от конкурса. Не мога да кажа, не ми се е случвало такова нещо досега. Факт е, че е налице, подписано е от участник от друга фирма при самото отваряне“, добави тя.

„Няма никакво съмнение, че този плик е предоставен с документите в запечатания кашон, който се отваря на първото заседание и всеки участник подписва плика на различна от неговата фирма. Безспорно е, че участникът си е изпълнил ангажиментите по процедурата“, каза още Ивелина Стратева.

Допуснати до отваряне на ценовите предложения бяха четири участници. Техническите оценки бяха следните: Консорциум „Адванс смарт електроник” ДЗЗД получи 30.45 точки, Консорциум Magenta – 33.05, Uti Румъния – 57.83 и Консорциум "Бургас Интелигентни Транспортни Системи" – 51.59. При отварянето на ценовите предложения стана ясно, че участниците са дали следните оферти: Консорциум „Адванс смарт електроник” ДЗЗД - 17 795 254.00 лв.; Консорциум Magenta - 17 957 600.00 лв.; UТi Румъния - 18 316 777.00 лв.; Консорциум "Бургас Интелигентни Транспортни Системи" - 14 997 276.80 лв.

Общата оценка, която получават четирите предложения, се формира по формула. В случая при изчислението се получават следните резултати – за „Адванс смарт електроник” ДЗЗД – 55.73, за Консорциум Magenta – 58.10, Uti Group – Румъния – 82.39,  Консорциум "Бургас Интелигентни Транспортни Системи" – 81.59. Разликата между първите две предложения е само 80 стотни.

Работата на комисията приключва утре. Тя предава на възложителя протоколите. След това, по Закона за обществените поръчки, възложителят има 5-дневен срок, в който със свое решение да обяви изпълнителя в обществената поръчка. Това решение се изпраща на заинтересованите страни – на всички участници в процедурата, в тридневен срок.

След обявяване на победителя, некласираните участници имат право да обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията, след това пред ВАС. Срокът за обжалване започва да тече след връчването на решението на участниците, което е самият акт за обявяване на изпълнител.

В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
qnkov
20.02.2014 13:23:28
0
0
na velichko kakvo mu raboti ta iska oshte
8.
qnkov
20.02.2014 13:23:24
0
0
na velichko kakvo mu raboti ta iska oshte
7.
qnkov
20.02.2014 13:23:20
0
0
na velichko kakvo mu raboti ta iska oshte
6.
бургазлия
20.02.2014 11:01:41
0
1
Кой ти каза, че за 18млн ще получиш повече? Всички участници имат чуждестранно участие, където ще потъне по-голямата част от парите.
Защото европейския инженер не работи за без пари.
5.
:-)
20.02.2014 10:31:50
0
0
Кое е по-добре, да се вземе нещо за 18млн., но работещо, или нещо за 15млн. но не работещо. Та кое е по-евтино/скъпо?
4.
Бойколуци
20.02.2014 00:17:35
0
1
Ewalla на Митко и Красьо. Перфектни ГЕРБ!
3.
laetitia casta в очакване на Депа във фоаето(на хо
19.02.2014 20:59:28
0
2
Началото на края, на великия Джони Деп от хотел Приморец. Барабар с книгата за похвали (от почетните гости на Бургас).
2.
Бб
19.02.2014 20:38:05
1
3
Ооо вече и медиите взеха да класират :-)
1.
бургазлия
19.02.2014 20:23:41
0
3
Е така де, при 3 милиона повече, и комисионните ще са по-големи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори