×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Водачът акад. Денков посочи в Карнобат успешната формула на ПП за развитието на малките общини


Водачът акад. Денков посочи в Карнобат успешната формула на ПП за развитието на малките общини
На 9 юни избираме дали да продължаваме с увеличението на заплати, пенсии и икономика, или оставаме в миналото, в което парите се разпределят между определени фирми, каза той
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Май 2024, Четвъртък, 16:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

По време на срещата стана ясно как министър-председателят (2023-2024 г.) е защитил розовото масло в Брюксел и спасил цял сектор от загиване

На предстоящия вот на 9 юни ще имаме два избора – дали да продължаваме с успешното развитие на България – увеличение на заплати, пеннсии и икономмика и да го разпространим сред всички общини, или оставаме в миналото – да се спестяват пари, които се прибирам от определени хора и се разпределят между богатите фирми. Това каза на среща с карнобатлии водачът на ПП „Продължаваме промяната“ за 2 МИР-Бургас акад. Николай Денков. 

Срещата продължи близо два часа и премина при огромен интерес. На нея присъстваха още Емил Соколов – областен координатор на ПП за Бургас и четвърти в листата на партията за 2 МИР, както и Даниел Лорер, който е кандидат за евродепутат и водач на листата на ПП за Варна. 

„От един месец обикаляме с колегите от „Продължаваме промяната“ по всички населени места. Причините за тези предизборни обиколки са две -  първо да обясняваме на хората какво се случи през последните месеци на управление и второ – да се видим с вас, да коментираме всякакви въпроси, да чуем вашите предложения, вашата визия за развитие на държавата“, започна разговора акад. Денков. 

Той припомни за това как беше създадено последното правителство, което бе на ротационен принцип с ГЕРБ-СДС, и защо то се разпадна. Най-важният акцент от срещата обаче беше за краткото време на управление какво успя да постигне ПП, как то помогна за икономическото развитие и за по-добрия живот на малките населени места. 

„Още в самото начало успяхме да приемем два бюджета – за 2023 г., а след това и за 2024 г. Знаете, че това най-важното нещо, тъй като по бюджетите се разпределят парите – колко ще има за пенсии, за здравеопазване, образование, как се подхожда към заплатите и т.нат. Заплахите, че няма толкова пари, че този бюджет няма да работи – не минаха. Това, което успяхме да постигнем за последните три години, ще сумирам в няколко неща. Казвам три години, защото за този период всички бюджети са правени от Асен Василев и екипа му и отразяват нашата икономическа политика. Първото и най-важното – как се развива икономиката ни спрямо средното европейско ниво, как се развиват доходите. Като се махне инфлацията, показахме, че за тези три години се развиваме три пъти по-бързо, отколкото всичките години на предходното управление. Показваме графики, за да мотивираме думите си. ГЕРБ много се дразнят на тези числа, всеки път измислят защо това не е наред, че парите не стигат, че се теглят заеми. Това, което се вижда много ясно от числата, е, че заемите се мерят с това колко е произвела държавата годишно. Всъщност през последните три години са спаднали надолу. Последната година при кабинета „Борисов 3“ тази мярка е била 24,6, а в момента е 23,1“, обясни акад. Денков. 

Другият успех на партията е същественото увеличение на пенсиите – в момента средната за страната е 883 лева, припомни той. По същия начин е със средната заплата. „Като се извади инфлацията, България се оказва на първо място за 2022 г. и на второ за 2023 г. за Европа по увеличение в това направление.

„На много места хората го усещат, например в София средната заплата вече е над 3 хил. лв. България обаче не е София. Затова съм тук сред вас. Едно е на жълтите павета, друго е сред хората в малките населени места. Две са нещата, които пречат на вас хората да усетят тези промени. Едното е, че дълго време заплатите и пенсиите бяха замразени. От 2008 г. до 2020 г. средната пенсия например се е вдигнала с около 10 лева годишно, а през последните три – с около 400 лева. И необходимо да мине време, за да се усети“, обясни водачът на ПП за 2 МИР Бургас. Акад. Денков бе категоричен, че трябва да има работеща икономика, за да продължи това развитие. 

Основният проблем за развитието на малките населени места е, че няма инвеститори. Големите компании избират големите областни градове. Именно затова от ПП искат не пропускат нито една община. Кандидатите искат да се запознаят с възможностите, които могат да се развият. В качеството си на премиер акад. Денков многократно се е срещал с различни инвеститори, които искали да се позиционират в София и Пловдив, тъй като, по думите им, там нямало безработица. Акад. Денков обаче им предлагал да се насочат и към другите областни градове като Бургас, Варна, Плевен и т.нат.

„Идеята е да постепенно тези фирми да почнат да търсят и други места, да създадат работни места, да се увеличат заплатите в съответното населено място. Всичко това е напълно възможно. Давам ви два примера – единият е областен град с най-ниски заплати у нас – Благоевград. Там има два университета, единият от които сред най-добрите у нас, има магистрала до София, близо е. Но нещата не вървят. Другият пример е противположен – Монтана – град, в който има предприятие за производство на велосипеди. Там собственикът ни сподели, че средната заплата на обикновените работници е 2700 лева. Два града – един, който привлича инвеститори, иска да се развие, и един, който е точно обратното“, сподели още той. 

По време на дискусията хората споделиха своите тревоги, проблеми, както и визията си за развитие на малките общини

ПП е заложила в програмата си стъпки за привличане на инвеститори. Работи по тази философия от няколко години. Според акад. Денков най-важното е да се наблегне на образованието, на професионалните гимназии според търсенето на бизнеса. 

„Това е подходът, по който ще вървим навсякъде“, каза още той и добави: 

„За да се случи всичко това, трябва някой да гласува правилните закони, конкурсите да не са нагласени за партийните протежета, а да се назначават компетентни хора навсякъде. В образованието заварих голям проблем – министър назначава директорите на РУО-ата, те от своя страна назначават директорите, а директорите назначават учители и останалия персонал . И се оказва, че от министъра надолу всичко е подредено по партийна линия. Така е и в здравеопазването и във всеки един сектор. През последните години доказахме, че пари има, въпросът е как се използват тези средства. Дали държиш ниски заплатите и пенсиите, а накрая на годината остават едни „мазнинки“, както им казваха, като те се разпределят между големите фирми, познати и приятели. Или както направихме ние - дават се още като пенсии и заплати, като по този начин се завърта икономиката. За да се развиват всички региони, за първи път направихме програма, в която се разпределят средства за всяка една община в България, независимо кой управлява и от коя партия е. Те са за облагородяване на населените места – за градинки, тротоари, нови улици, междублокови пространства и т.нат.  В Карнобат се полагаха около 30 млн. лв. – 10 пъти повече пари, отколкото предишното управление. Хората вече имат нови тротоари, улици, осветление“, обясни още акад. Денков. 

Той призова всички на 9 юни да излязат и да отидат до урните. Гласът на тези, които не упражняват на правото си на вот, се преразпределя между големите парии, припомни той пред присъстващите. 

Думата взе и Емил Соколов, който от началото на този месец е областен координатор на партията в Бургас. Той заема 4-ата позиция в листата и има огромни шансове да стане част от следващия парламент. Соколов е сред най-активните политици на партията, има визия, компетенция и образование да отстоява политиките в 50-ото Народно събрание. Завършил е сп. История в Англия, но се върнал в родния Бургас, за да се реализира. Създал е фирма за маркетинг и пиар. Бил е съветник в 49-ото НС.

Емил Соколов е сред най-активните политици на ПП в Бургас и региона

„Всички ми казват – защо не изкарвате кирливите ризи на другите партии, те ви нападат, а вие не. Знаете ли защо? Защото ние ако влезем в техния тон, говорим за пачки, пудели, записи и т.нат. това няма да реши проблема с учебните програми в училищата, няма да реши проблемите в туризма, няма да реши това, че нямаме никаква стратегия за дцата от 1 до 7 г., които са в риск. А ще водим едни разговори за миналото, какво е било. Ние искаме да говорим какво ще е в бъдеще. Как след 10 години държавата може да изглежда по различен начин. Повечето хора, с които водим разговори по населените места, искат да живеят достойно, да има елементарна справедливост и правила за всички, да има децата ни къде да се развиват. Всичко това обаче минава през образование, икономика, здравеопазване – нещо, за което ние имаме ясна програма. Ние всъщност това искаме да говорим.  И това е причината да се срещнем с вас и да обясняваме какво ще свършим, да чуем вашата визия, да я реализираме заедно. Ще обобщя тази кампания с едно изречение – след нея или оставаме в миналото, или продължаваме напред. Ние имаме правото да изберем в каква държава да живеем. Затова излезте и гласувайте, всеки един от нас трябва да вземе отношение“, каза Соколов. 

Даниел Лорер обясни пред присъстващите, че не само изборите за НС са важни, а тези за европейския парламент също, тъй като от политиците там се определя пътят на Европа и държавите членки

Той даде думата на Даниел Лорер, който пред присъстващите обясни колко са важни и европейските избори, а са подценявани не само от българските избиратели, а навсякъде. 

„На тези избори Европа е на кръстопът - дали ще продължим да я държим здраво заедно силно или ще започннем да се поддаваме на шантаж, много е лесно да се поддадем на изкушението. Еропа има много проблеми, които стигат до всички нас и само обединени можем да ги решим. Проблемът за сигурността е на първо място“, добави Лорер. Той припомни и как благодарение на работещото управление на акад. Денков България влезе в Шенген по въздух и вода. 

Представителите на ПП представиха пред жителите на Карнобат акцентите от предизборната си кампания

Кандидатът за евродепутат  отбеляза и още нещо, а именно намесата на акад. Денков за спасяване на цял отрасъл – българската роза. 

„Преди 4 месеца в ЕС бяха приговили решение, оставаха няколко дни да го гласуват окончателно, с което на всеки продукт, който съдържа розово масло, да има надпис, че това е канцерогенно, тоест по-лошо и от отрова. Българската роза буквално си отиваше, целият отрасъл щеше да умре. И на този Еврипейски съвет седим на масата, аз прелиствам папката, оказа се, че вътре са ми пъхнали текста, в който пише какво ще бъде гласувано. От гледна точка на химията, която аз преподавам в университета, се вижда, че текстът не е както трябва. Вдигнах ръка и помолих извън дневния ред да обърна внимание на това, което предстоеше да се гласува. Обясних, че от химическа гледна точка нещата са грешни и че не трябва да се гласува, ще бъде голяма грешка. Послушаха ме, махнаха го от дневния ред. След което отидох при г-жа Урсула Фон Дер Лайен попитах я дали ме е разбрала, а тя ми отговори, че е доктор по медицина и й е пределно ясно каква е разликата между отрова и лекарство. След 4 години ще се гледа нов текст, поправен, обещах да им помагам в съставянето“, каза акад. Денков. 

Срещата продължи с въпроси от присъстващите, на които политиците отговаряха. Тя по-скоро се превърна в дискусия, в която всеки взе участие с предложения. В края на разговора от ПП обясниха и как ще гласуваме на предстоящите избори 2в1. Те предупредиха хората да бъдат бдителни, за да не се злоупотреби с вота им. 
 






Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори