×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Водачът акад. Денков посочи в Карнобат успешната формула на ПП за развитието на малките общини


Водачът акад. Денков посочи в Карнобат успешната формула на ПП за развитието на малките общини
На 9 юни избираме дали да продължаваме с увеличението на заплати, пенсии и икономика, или оставаме в миналото, в което парите се разпределят между определени фирми, каза той
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Май 2024, Четвъртък, 16:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

По време на срещата стана ясно как министър-председателят (2023-2024 г.) е защитил розовото масло в Брюксел и спасил цял сектор от загиване

На предстоящия вот на 9 юни ще имаме два избора – дали да продължаваме с успешното развитие на България – увеличение на заплати, пеннсии и икономмика и да го разпространим сред всички общини, или оставаме в миналото – да се спестяват пари, които се прибирам от определени хора и се разпределят между богатите фирми. Това каза на среща с карнобатлии водачът на ПП „Продължаваме промяната“ за 2 МИР-Бургас акад. Николай Денков. 

Срещата продължи близо два часа и премина при огромен интерес. На нея присъстваха още Емил Соколов – областен координатор на ПП за Бургас и четвърти в листата на партията за 2 МИР, както и Даниел Лорер, който е кандидат за евродепутат и водач на листата на ПП за Варна. 

„От един месец обикаляме с колегите от „Продължаваме промяната“ по всички населени места. Причините за тези предизборни обиколки са две -  първо да обясняваме на хората какво се случи през последните месеци на управление и второ – да се видим с вас, да коментираме всякакви въпроси, да чуем вашите предложения, вашата визия за развитие на държавата“, започна разговора акад. Денков. 

Той припомни за това как беше създадено последното правителство, което бе на ротационен принцип с ГЕРБ-СДС, и защо то се разпадна. Най-важният акцент от срещата обаче беше за краткото време на управление какво успя да постигне ПП, как то помогна за икономическото развитие и за по-добрия живот на малките населени места. 

„Още в самото начало успяхме да приемем два бюджета – за 2023 г., а след това и за 2024 г. Знаете, че това най-важното нещо, тъй като по бюджетите се разпределят парите – колко ще има за пенсии, за здравеопазване, образование, как се подхожда към заплатите и т.нат. Заплахите, че няма толкова пари, че този бюджет няма да работи – не минаха. Това, което успяхме да постигнем за последните три години, ще сумирам в няколко неща. Казвам три години, защото за този период всички бюджети са правени от Асен Василев и екипа му и отразяват нашата икономическа политика. Първото и най-важното – как се развива икономиката ни спрямо средното европейско ниво, как се развиват доходите. Като се махне инфлацията, показахме, че за тези три години се развиваме три пъти по-бързо, отколкото всичките години на предходното управление. Показваме графики, за да мотивираме думите си. ГЕРБ много се дразнят на тези числа, всеки път измислят защо това не е наред, че парите не стигат, че се теглят заеми. Това, което се вижда много ясно от числата, е, че заемите се мерят с това колко е произвела държавата годишно. Всъщност през последните три години са спаднали надолу. Последната година при кабинета „Борисов 3“ тази мярка е била 24,6, а в момента е 23,1“, обясни акад. Денков. 

Другият успех на партията е същественото увеличение на пенсиите – в момента средната за страната е 883 лева, припомни той. По същия начин е със средната заплата. „Като се извади инфлацията, България се оказва на първо място за 2022 г. и на второ за 2023 г. за Европа по увеличение в това направление.

„На много места хората го усещат, например в София средната заплата вече е над 3 хил. лв. България обаче не е София. Затова съм тук сред вас. Едно е на жълтите павета, друго е сред хората в малките населени места. Две са нещата, които пречат на вас хората да усетят тези промени. Едното е, че дълго време заплатите и пенсиите бяха замразени. От 2008 г. до 2020 г. средната пенсия например се е вдигнала с около 10 лева годишно, а през последните три – с около 400 лева. И необходимо да мине време, за да се усети“, обясни водачът на ПП за 2 МИР Бургас. Акад. Денков бе категоричен, че трябва да има работеща икономика, за да продължи това развитие. 

Основният проблем за развитието на малките населени места е, че няма инвеститори. Големите компании избират големите областни градове. Именно затова от ПП искат не пропускат нито една община. Кандидатите искат да се запознаят с възможностите, които могат да се развият. В качеството си на премиер акад. Денков многократно се е срещал с различни инвеститори, които искали да се позиционират в София и Пловдив, тъй като, по думите им, там нямало безработица. Акад. Денков обаче им предлагал да се насочат и към другите областни градове като Бургас, Варна, Плевен и т.нат.

„Идеята е да постепенно тези фирми да почнат да търсят и други места, да създадат работни места, да се увеличат заплатите в съответното населено място. Всичко това е напълно възможно. Давам ви два примера – единият е областен град с най-ниски заплати у нас – Благоевград. Там има два университета, единият от които сред най-добрите у нас, има магистрала до София, близо е. Но нещата не вървят. Другият пример е противположен – Монтана – град, в който има предприятие за производство на велосипеди. Там собственикът ни сподели, че средната заплата на обикновените работници е 2700 лева. Два града – един, който привлича инвеститори, иска да се развие, и един, който е точно обратното“, сподели още той. 

По време на дискусията хората споделиха своите тревоги, проблеми, както и визията си за развитие на малките общини

ПП е заложила в програмата си стъпки за привличане на инвеститори. Работи по тази философия от няколко години. Според акад. Денков най-важното е да се наблегне на образованието, на професионалните гимназии според търсенето на бизнеса. 

„Това е подходът, по който ще вървим навсякъде“, каза още той и добави: 

„За да се случи всичко това, трябва някой да гласува правилните закони, конкурсите да не са нагласени за партийните протежета, а да се назначават компетентни хора навсякъде. В образованието заварих голям проблем – министър назначава директорите на РУО-ата, те от своя страна назначават директорите, а директорите назначават учители и останалия персонал . И се оказва, че от министъра надолу всичко е подредено по партийна линия. Така е и в здравеопазването и във всеки един сектор. През последните години доказахме, че пари има, въпросът е как се използват тези средства. Дали държиш ниски заплатите и пенсиите, а накрая на годината остават едни „мазнинки“, както им казваха, като те се разпределят между големите фирми, познати и приятели. Или както направихме ние - дават се още като пенсии и заплати, като по този начин се завърта икономиката. За да се развиват всички региони, за първи път направихме програма, в която се разпределят средства за всяка една община в България, независимо кой управлява и от коя партия е. Те са за облагородяване на населените места – за градинки, тротоари, нови улици, междублокови пространства и т.нат.  В Карнобат се полагаха около 30 млн. лв. – 10 пъти повече пари, отколкото предишното управление. Хората вече имат нови тротоари, улици, осветление“, обясни още акад. Денков. 

Той призова всички на 9 юни да излязат и да отидат до урните. Гласът на тези, които не упражняват на правото си на вот, се преразпределя между големите парии, припомни той пред присъстващите. 

Думата взе и Емил Соколов, който от началото на този месец е областен координатор на партията в Бургас. Той заема 4-ата позиция в листата и има огромни шансове да стане част от следващия парламент. Соколов е сред най-активните политици на партията, има визия, компетенция и образование да отстоява политиките в 50-ото Народно събрание. Завършил е сп. История в Англия, но се върнал в родния Бургас, за да се реализира. Създал е фирма за маркетинг и пиар. Бил е съветник в 49-ото НС.

Емил Соколов е сред най-активните политици на ПП в Бургас и региона

„Всички ми казват – защо не изкарвате кирливите ризи на другите партии, те ви нападат, а вие не. Знаете ли защо? Защото ние ако влезем в техния тон, говорим за пачки, пудели, записи и т.нат. това няма да реши проблема с учебните програми в училищата, няма да реши проблемите в туризма, няма да реши това, че нямаме никаква стратегия за дцата от 1 до 7 г., които са в риск. А ще водим едни разговори за миналото, какво е било. Ние искаме да говорим какво ще е в бъдеще. Как след 10 години държавата може да изглежда по различен начин. Повечето хора, с които водим разговори по населените места, искат да живеят достойно, да има елементарна справедливост и правила за всички, да има децата ни къде да се развиват. Всичко това обаче минава през образование, икономика, здравеопазване – нещо, за което ние имаме ясна програма. Ние всъщност това искаме да говорим.  И това е причината да се срещнем с вас и да обясняваме какво ще свършим, да чуем вашата визия, да я реализираме заедно. Ще обобщя тази кампания с едно изречение – след нея или оставаме в миналото, или продължаваме напред. Ние имаме правото да изберем в каква държава да живеем. Затова излезте и гласувайте, всеки един от нас трябва да вземе отношение“, каза Соколов. 

Даниел Лорер обясни пред присъстващите, че не само изборите за НС са важни, а тези за европейския парламент също, тъй като от политиците там се определя пътят на Европа и държавите членки

Той даде думата на Даниел Лорер, който пред присъстващите обясни колко са важни и европейските избори, а са подценявани не само от българските избиратели, а навсякъде. 

„На тези избори Европа е на кръстопът - дали ще продължим да я държим здраво заедно силно или ще започннем да се поддаваме на шантаж, много е лесно да се поддадем на изкушението. Еропа има много проблеми, които стигат до всички нас и само обединени можем да ги решим. Проблемът за сигурността е на първо място“, добави Лорер. Той припомни и как благодарение на работещото управление на акад. Денков България влезе в Шенген по въздух и вода. 

Представителите на ПП представиха пред жителите на Карнобат акцентите от предизборната си кампания

Кандидатът за евродепутат  отбеляза и още нещо, а именно намесата на акад. Денков за спасяване на цял отрасъл – българската роза. 

„Преди 4 месеца в ЕС бяха приговили решение, оставаха няколко дни да го гласуват окончателно, с което на всеки продукт, който съдържа розово масло, да има надпис, че това е канцерогенно, тоест по-лошо и от отрова. Българската роза буквално си отиваше, целият отрасъл щеше да умре. И на този Еврипейски съвет седим на масата, аз прелиствам папката, оказа се, че вътре са ми пъхнали текста, в който пише какво ще бъде гласувано. От гледна точка на химията, която аз преподавам в университета, се вижда, че текстът не е както трябва. Вдигнах ръка и помолих извън дневния ред да обърна внимание на това, което предстоеше да се гласува. Обясних, че от химическа гледна точка нещата са грешни и че не трябва да се гласува, ще бъде голяма грешка. Послушаха ме, махнаха го от дневния ред. След което отидох при г-жа Урсула Фон Дер Лайен попитах я дали ме е разбрала, а тя ми отговори, че е доктор по медицина и й е пределно ясно каква е разликата между отрова и лекарство. След 4 години ще се гледа нов текст, поправен, обещах да им помагам в съставянето“, каза акад. Денков. 

Срещата продължи с въпроси от присъстващите, на които политиците отговаряха. Тя по-скоро се превърна в дискусия, в която всеки взе участие с предложения. В края на разговора от ПП обясниха и как ще гласуваме на предстоящите избори 2в1. Те предупредиха хората да бъдат бдителни, за да не се злоупотреби с вота им. 
 


Флагман.БГ Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие 20/06/2024, Четвъртък 18:40 0
Флагман.БГ Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час 20/06/2024, Четвъртък 17:20 6
Ергенът Алек изчезна безследно
Ергенът Алек изчезна безследно 20/06/2024, Четвъртък 15:20 4
България Всички новини
Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Събитието започва в 18.00 часа с представяне на кулинарната книга „Кухнята на баба и проклетото ѝ внуче“ Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Във форума като специални гости участват представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, конституционният съдия проф. д.ю.н. Атанас Семов У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС Най-високите ценови равнища са регистрирани в Дания Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” За този проект се говори още от 2018 г. и вече можеше да е готов, ако не беше пандемията и политическата нестабилност Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Дружеството изпълнява и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци Бизнесът търси под дърво и камък такива работници у нас Бизнесът търси под дърво и камък такива работници у нас В същото време през месец май заявените в бюрата по труда свободни работни места са 11 400 при над 15 000 през април Изборите оголиха грозна истина - партия с 9 333 гласа блокира магистрала "Черно море" Изборите оголиха грозна истина - партия с 9 333 гласа блокира магистрала "Черно море" България трябва да отхвърли зеления рекет и да върне нормалния хармоничен баланс между човека и природата Въвеждат временна организация на движението за Черешова задушница в Бургас Въвеждат временна организация на движението за Черешова задушница в Бургас Ето какви са указанията за пътния трафик
Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика Путин пристигна във Виетнам Путин пристигна във Виетнам Съединените щати разкритикуваха властите в Ханой, не трябвало да дават платформа за насърчаване на неговата агресивна война Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей  Стоунхендж Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей Стоунхендж Лятното слънцестоене се отбелязва край Стоунхендж Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет При някои хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори