×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава


Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава
За мен е чест да водя толкова силна листа, каза в Бургас акад. Николай Денков. ПП-ДБ ще се бори за 4 мандата от 2 МИР
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Май 2024, Петък, 21:31 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът, видео: Димитър КИРЯКОВ

ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента 

ПП-ДБ откри кампанията си за Втори МИР Бургас тази вечер. Водачът на листата акад. Николай Денков посочи, че сред основните цели на политическото обединение са повишаването на доходите, привличане на инвеститори и предприемане на стъпки, за да се превърне България в нормална европейска държава.

Акад. Николай Денков и кандидат-депупатите от ПП-ДБ се срещнаха с граждани в експоцентър Флора.

"За мен е чест да водя толкова силна листа. Очакванията са да се представим добре, ще се борим за първо място. Знаем, че ще е трудно, но вече сме го правили и ще опитаме пак. Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава. Много е рано да говорим за прогнози, сега започва кампанията и те първа всеки ще каже какви са му приоритетите. Това, което искаме ние е да продължим да развиваме България напред така, както го правихме през последните месеци. Видяхте как започна кампанията още преди 2-3 месеца, надявам се все пак в мъглата от компромати, снимки и всякакви други чудеса, да можем да чуем това, което е важно за хората. Ще продължим да повишаваме доходите, да привличаме инвеститори. За Бургас знаем, че си имаме специфични теми, свързани с туризма, привличане на бизнес от високи технологии, Морската градина, свлачищата, регионалните проекти, така че си има специфични проблеми, по които ще работим. ", каза доскорошният премиер акад. Николай Денков.

Водачът на листата на ПП-ДБ за 2-ри МИР-Бургас акад. Николай Денков

"Както знаете, през последните дни се срещнахме с много и различни хора от страната, включително и с български младежи в чужбина. Това, което виждаме на тези срещи, са многобройните въпроси и желанието на хората да разберат какво се случва в момента, струваше ли си да имаме правителство и какво можем да направим оттук нататък. На всички срещи без изключение, като очертаем отново основните ни постижения, като обясним политическата логика, срещаме разбиране и очакване да продължим напред с промените, от които има нужда България. Увеличението на доходите, подкрепата за децата и родителите, увеличението на пенсиите и безплатните лекарства, борбата за по-високо качество и достъп до образование и здравеопазване, подкрепата за туризма, за бизнеса и за индустрията, и мащабните общински проекти, за които отпуснахме средства  - всички ще останат основни приоритети на ПП-ДБ. Но трябва да се преборим, за да не спрем дотук", каза в обръщението си към членове и симпатизанти на обединението водачът на бургаската листа.

Той подчерта, че ПП-ДБ имат конкретна регионална програма за Бургаска област и ще работят по нея още от първия ден на 50-ото Народно събрание. 

"По темата, която знам, че е от най-важните за този район, туризма – много добра новина е, че приходите на сектора надминаха значително нивата отпреди пандемията. В правителството подсигурихме България да се популяризира сред 80 000 члена на Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти. Туризмът се рекламира по най-ефективния начин – директно в интернет платформите. Ускорихме и процеса по издаване на „Синя карта“ за работа на специалисти-чужденци у нас и ще подпомогнем привличането на кадри от чужбина за туристическия сектор. Сега трябва да се осигури по-добра сигурност за гражданите и туристите по време на летния сезон – знаете, че местната ни структура работи за разкриване на полицейски участък в Сарафово. Специално искам да отбележа първата национална програма за регионално развитие с инвестиции за всяка община в България, която стартирахме с бюджета за 2024 г. Тя гарантира, че републиканските, горските и общински пътища ще бъдат оправени, че ще има пари за многофункционална спортна зала, за обновяване на водопроводни мрежи. Пуснахме за движение и новия мост на пътя Царево – Ахтопол, след като се заехме да го възстановим след наводненията през 2023 г. – и така улеснихме и целия трафик към Южното Черноморие. Осигурихме 670 хиляди лева, за да се оправи свлачището тук в Морската градина. За целия Югоизточен район сключихме договори за 460 милиона лева. За сравнение, за целия период на кабинета Борисов 3 сумата е 24,4 милиона лева, т.е. с 20 пъти по-малко. Осигурихме второ трасе, което позволява да тръгнат екологичните процедури за проектите на двете одобрени трасета на магистрала „Черно море“, така че строителството й да започне през 2026 г. Благодарение на общинското ни ръководство от ПП-ДБ има пари за детско-юношеската школа на ФК "Черноморец" и за ремонт на лекоатлетическа писта в комплекса в „Славейков“. Изградихме директната жп връзка между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов,  в полза на бизнеса - за товарите, които пътуват по море и с железница", заяви още акад. Николай Денков.

Активистът на ПП-ДБ Дончо Златев в разговор с депутата Искрен Митев (вдясно)

"Подкрепихме университета "Асен Златаров", като отпупснахме допълнителни бройки за студенти – така ще осигурим повече специалисти за регионалните болници. УМБАЛ «Бургас» ще има вертолетно летище за спешна помощ по въздуха, за района са осигурени и високопроходими линейки. Много важно за опазване на уникалната природа в региона – взехме мерки да се спре унищожаването на дюните, вече с одобрената методика за картографиране. Ще работим и за повече възможности за образование и бизнес в сферата на високите технологии. Ще подкрепим и обучението на специалисти в общинския детнален център, например. Една от основните ни цели е да се върнат младите хора в региона", допълни той.

Под №2 в листата на ПП-ДБ е Димитър Найденов

 

Според втория в листата на партията настоящият депутат Димитър Найденов усилията, които положили за съществуването на сглобката си стрували и имали положителен резултат.

"Ние направихме нещо, което в сферата на правосъдието и ремонта на Съдебната власт досега беше непостигнато, а именно да постигнем промени в Конституцията, която да отпуши възможността Съдебната реформа да се случи оттук нататъка само с обикновено мнозинство от само 120 депутати. Затова ви призовавам - дайте ни тази сила, да имаме вводеща роля в продължаването на тази реформа, защото ако ние искаме да живеем в справедлива държава, това е възможно единствено, ако има мнозинство и да отключим пътя. Не е непостижимо. Борим се за довършване на Съдебната реформа, а и ремонт на службите за сигурност", каза народният представител Димитър Найденов.

Четвърти в листата на ПП-ДБ е Емил Соколов, областен лидер на ПП за Бургас

"Последните няколко месеца като част от тази сглобка мисля, че си струваха, но не беше лесно. Като за всяка промяна и всичко, в което искахме поне малко да променим или да внесем някаква нормалност, трябваше да водим много тежки битки. Непрекъснато някои от нас искаше да се пазарим, да направим някаква транзакция. И много добре знаехме, че ако я направим, следващият път цената ще е още по-висока. Всичко това и последните 10 месеца показаха, че макар и кални и малко очукани, промяната е възможна, когато има отбор и той има подкрепа, посочи четвъртият в листата за Втори МИР Бургас на ПП-ДБ Емил Соколов.

Пълната листа на ПП-ДБ за 2 МИР Бургас:

1. Николай Денков Денков

2. Димитър Георгиев Найденов

3. Александра Красимирова Стеркова

4. Емил Иванов Соколов

5. Георги Генчев Перпелиев

6. Михаил Николаев Михов

7. Тодор Веселинов Терзиев

8. Дилян Димитров Георгиев

9. Николай Симеонов Найденов

10. Атанас Тодоров Пъчков

11. Калина Бориславова Константинова

12. Мирослава Петрова Петрова

13. Филип Димитров Шавов

14. Яни Димитров Георгиев

15. Захари Диянов Тенев

16. Венета Андонова Христова

17. Николай Желязков Георгиев

18. Иво Георгиев Михайлов

19. Иван Георгиев Иванов

20. Николай Емилов Христов

21. Милена Неделчева Димитрова

22. Камелия Кирова Славейкова

 23. Божидар Пламенов Божанов

 




В категории: Избори 2024


Съдят сина на Байдън
Съдят сина на Байдън 04/06/2024, Вторник 07:48 1
Рецепта за киш с тиквички и бекон
Рецепта за киш с тиквички и бекон 03/06/2024, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
Фалшив тест за наркотици след блъснат пешеходец остави машинист без работа Фалшив тест за наркотици след блъснат пешеходец остави машинист без работа Мъжът твърди, че никога не е употребявал дрога, но бил изхвърлен от БДЖ Проф. Рачев с прогноза за турбо жега, ще гърми обаче до петък Проф. Рачев с прогноза за турбо жега, ще гърми обаче до петък  Лятото ще бъде малко по-топло от нормалното, прогнозира климатологът Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Вижте какво ще е времето днес Овенът да визуализира успеха, за да си изпълни мечтите, а Рибите да внимават с авантюрите! Овенът да визуализира успеха, за да си изпълни мечтите, а Рибите да внимават с авантюрите! Хороскоп за деня – 4 юни 2024, вторник  Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Аналният секс все още е до голяма степен тема табу, но все повече жени го пробват – и доста им харесва Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка Причината някои хора да са сами, не опира до липса на късмет 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: Ето кои са те  Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Цяла плеяда от ректори на български университети гостува в село Българи, идват държавници и много родолюбци Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс В процедурата на общината могат са участват, както професионални скултори и художници, които са се доказали като имена на българската култура, така и студенти със свои произведения и проекти
Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори