×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2023: Номинация за Семир Абумелих, който издигна Бургас на европейската здравна карта


Личност на годината 2023: Номинация за Семир Абумелих, който издигна Бургас на европейската здравна карта
Семир Абумелих заедно с двамата си синове Хусеин и Софиян, които са неговата голяма гордост и бъдещите продължители на делото му в бургаското здравеопазване
Тема в развитие
Личност на годината 2023: Номинация за кулинарния шеф Валя Вълкова - захарчето на всички, нуждаещи се от специална грижа Личност на годината 2023: Номинация за Петър Стоянович - историка, който направи Бургас столица на документалното кино Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца Личност на годината 2023: Номинация за Димитър Йовнов – флагманът на спасителите след потопа в Царево Личност на годината 2023: Номинация за Живко Жеков - треньора, издигнал до успеха Нургюл Салимова и още десетки шахматни гении Флагман.бг започва приема на номинации, посочете достойните сред нас - носители на добрия пример за 2023 г.
виж още
скрий
16 Януари 2024, Вторник, 13:49 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Неговата кандидатура бе изпратена до редакцията ни от името на служителите на болница „Дева Мария“ и от благодарни пациенти

Собственикът и основател на УМБАЛ „Дева Мария“ и Националната онкологична болница „Дева Мария“ Семир Абумелих е седмият номиниран в престижната класация на Флагман.бг „Личност на годината 2023 г.“

Неговата кандидатура бе изпратена до редакцията ни от името на служителите на двете болници и благодарни пациенти, които по този начин искат да засвидетелстват своята признателност към това, което е направил за тях и за града ни и за това, че трайно постави Бургас на световната здравна карта.

„Номинираме Семир Абумелих заради огромния му принос за развитието на здравеопазването в Бургас. В последните две години той доказа, че когато си отдаден на кауза, няма невъзможни неща.  Във времена, в които стотици проекти бяха замразявани или стопирани, г-н Абумелих не се уплаши да продължи с реализирането на мечтата си за Национална онкологична болница „Дева Мария“, каквото и да му струва това.

Доказа, че е визионер с неизчерпаема енергия и рядък ум, който е готов да работи денонощно, но да види целите си изпълнени.

Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Дева Мария" с награда болница на годината

Неговата лична кауза – да подобри услугите, които получават онкологичните пациенти в България – днес е факт и пациенти от цялата страна идват в Бургас, за да намерят надеждата.

Благодарение на Семир Абумелих в Бургас се намира медицинска техника на световно ниво, а един от апаратите – линеен ускорител Varian Edge е единствен в България и четвърти в Европа.

Семир Абумелих постави града ни на здравната карта на България, но и на света и вярваме, че с този акт заслужи признанието Личност на годината.

От наше име и от името на нашите пациенти му благодарим за възможността да лекуваме и да се лекуваме с най-доброто от света на медицината“, пишат ни екипът и пациентите на университетска болница "Дева Мария".

Как Турция спечели бедния болен българин и бъдещето на онколечението у нас

Откриването на Националната онкологична болница "Дева Мария" в Бургас - една сбъдната мечта в Бургас, която дължим на дългогодишния труд и неизчерпаема енергия на Семир Абумелих

В най-тежките не само за държавата и в световен мащаб години Семир Абумелих рискува всичко и направи изключителна инвестиция – построи високотехнологичната национална онкоболница, а за откриването й бе избран Денят на Вяра, Надежда, Любов и майка им София – 17 септември 2023 г.

Събитието бе историческо, а в очите на Семир Абумелих се виждаше не само удовлетворението от постигнатата цел, а и от това, че го уважиха стотици гости, съпричастни с неговата кауза, а именно здравеопазването у нас да достигне много по-високи нива.

София ни призна: Бургаската университетска болница „Дева Мария“ е болница на годината за 2017

Семейство Абумелих - 17 септември 2023 г.

Историята на семейство Абумелих е достойна да стане сюжет на документален филм и със сигурност би имала доста голям успех сред зрителите – от запознанството на родителите на Семир до неговото раждане, заминаването им за Алжир, живота в Багдад и една от най-тежките загуби в живота им – на по-малкия им син Софиян. А след това и завръщането в България, борбата, за да си стъпят на краката и да се посветят на една от каузите, за които и до днес се борят – развитието на здравеопазването и поставянето на България на достойна позиция на европейската здравна карта.

Семир Абумелих получава ежегодната награда „Димитър Бракалов”. Призът, който е учреден от Бургаската гражданска камара, се връчва за принос в развитието на Бургас и за гражданска позиция.

 

В края на миналия век бащата на Семир – Хусен Абумелих, поставя основите на първия частен медицински център в град – „Света София“, а днес синът му вече е изградил две изключително добре работещи болници – УМБАЛ „Дева Мария“ и Националната онкологична болница „Дева Мария“, която вече работи на пълен капацитет, макар че бе открита едва преди няколко месеца.

Ако знаехте какво е да си майка на Семир Абу Мелих

Малкият Семир с майка си Нели

Една от най-популярните, уважавани и обичани личности на Бургас Семир Абумелих е роден в Пловдив  през 1970 година. Биографията му е впечатляваща – в личен, професионален и политически аспект. За тези, които го познават истинки, той е патриот, който милее за българското повече от най-заклетите ни националисти.

Баща му Хусеин Абумелих е иракчанин, а майка му Нели е българка. Учи в английски колеж в Ирак, специализира ИТ технологии. Женен за Камал, австралийка от арабски произход,  има две пораснали момчета и едно момиче, родени в Бургас.

През 2002 г. построява Медицинския център „Св. София“ в центъра на Бургас заедно с баща си д-р Хусеин Абумелих. 7 години по-късно построява  най-голямата частна и просперираща универститетска болница на Южното Черноморие – „Дева Мария“, като инвестицията в началото възлиза на около 5 млн. евро.

Семир Абумелих е избиран в два поредни мандата за общински съветник в Бургас – 2007 г. и 2011 г. Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-то и 43-то НС. Той не успява да реализира голямата си цел - демонополизация на Здравната каса и се оттегля от политиката, за да насочи всичките си усилия в сферата, където най-полезен и наистина може да пише история. 

Последните години от живота си той изцяло посвети на изграждането на Националната онкологична болница „Дева Мария“, която стана факт през 2023 г.

Семир Абумелих се покланя и целува ръка на човека, който го е отгледал, възпитал го е да бъде такъв и му е дал път в живота - баща му Хусеин Абумелих

Всеки гражданин – индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят номинации на електронната ни поща [email protected] от днес, 2 януари 2024 г. Приемането на предложенията ще продължи до 23.59 часа на датата 16 януари 2024 г., вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 г., сряда, до полунощ на 27 януари 2024 г., събота, ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени членове с безспорен авторитет – от различни институции, браншове и организации. То ще бъде оглавено от председателя на Районната избирателна комисия – в мандат, компютърният специалист Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от управителя ѝ г-н Веселин Василев.

Кадър от първите стъпки към строежа на новата болница
Заедно с депутата и бивш министър на здравеопазването Костадин Ангелов на откриването на Националната онкологична болница "Дева Мария"
Благодарение на Семир Абумелих в Бургас се намира медицинска техника на световно ниво, а един от апаратите – линеен ускорител Varian Edge е единствен в България и четвърти в Европа

 




Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 1
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори