×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца


Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца
Репортер на Флагман.бг откри доц. Корновски по време на дежурство в „Сърце и Мозък“. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути
Тема в развитие
Личност на годината 2023: Номинация за кулинарния шеф Валя Вълкова - захарчето на всички, нуждаещи се от специална грижа Личност на годината 2023: Номинация за Петър Стоянович - историка, който направи Бургас столица на документалното кино Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца Личност на годината 2023: Номинация за Димитър Йовнов – флагманът на спасителите след потопа в Царево Личност на годината 2023: Номинация за Живко Жеков - треньора, издигнал до успеха Нургюл Салимова и още десетки шахматни гении Флагман.бг започва приема на номинации, посочете достойните сред нас - носители на добрия пример за 2023 г.
виж още
скрий
10 Януари 2024, Сряда, 14:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Пациенти, спасени от кардиохирурга, апелират да разкажем за професионализма му

Доц. Владимир Корновски неслучайно е определян като корифей в кардиохирургията, от 2019 г. той ръководи екипа си в „Сърце и Мозък" и е помогнал на стотици благодарни пациенти

В два последователни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска –близки на двама пациенти на доц. Корновски –, които апелират да разкажем за професионализма на кардиохирурга и екипа му в болница „Сърце и Мозък"

Доц. Владимир Корновски, който оглавява отделението по кардиохирургия в „Сърце и Мозък“ в Бургас от началото на ноември 2019 г., получи номинация за „Личност на годината 2023“ от благодарни пациенти.

В два последователни дни в редакцията на „Флагман“ получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска, които апелират да разкажем за професионализма на специалиста и екипа му. В Бургас прилагат медицина на световно ниво, а в отделението по кардиохирургия лекуват между 700 и 800 пациенти годишно.  

.„Абсолютно отдаден лекар и човек с голямо Ч и златни ръце. Много са позитивните отзиви за него, на хиляди семейства е върнал близките хора у дома. А животът е само един. Скромен професионалист, иноватор в съвременната кардиохирургия, отдаден 24 часа на човешките животи“, пише до Флагман.бг Красимира Гълъбова.

„Доц. Владимир Корновски, кардиохирургът, който е на световно ниво в своя професионализъм, заедно със своя екип направиха 12-часова операция на съпруга ми Васил Джугларски. Отговаряше с търпение на всичките ми лаишки въпроси, помогна за възстановяването на съпруга ми и благодарение на него семейството ми посрещна щастливи Коледа и Нова година. Няма думи, с които да опиша благодарността си“, пише ни и Мина Джугларска.

Доц. Владимир Корновски стана "Лекар на Бургас" през 2020 г.

Репортер на Флагман.бг откри доц. Корновски по време на дежурство в „Сърце и Мозък“. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути, в които личеше, че не обича много да говори за себе си.

В отделението, което той ръководи, покриват цялата гама на сърдечната хирургия, с изключение на трансплантации на сърце и вродени сърдечни пороци при малки деца, за което има специални центрове.

В практиката си доц. Корновски не забравя пациентите, които са пристигнали за спешна хирургична интервенция или с неотложен кардиологичен проблем. Там за нас са най-големите предизвикателства и никога не знаеш как ще приключат, казва лекарят.

Спомня си ясно и Васил Джугларски, чиято операция определя като една от най-тежките за цялата изминала година.

„Малко преди Коледа той дойде с дисекация на аортата. Първоначално го подготвяхме за хибридна процедура – чрез ендоваскуларно лечение с поставяне на стент и хирургично протезиране на част от аортата. В процеса на уточняване и подготовка на пациента за интервенцията състоянието му рязко се влоши и се наложи по спешност да влезем в операционната. Затова проведохме цялата интервенция изключително по хирургичен път и се наложи да се протезира възходящата аорта, аортната дъга, част от низходящата аорта и съдовете, които отиват към главата, да се реимплантират в протезите – а това е трудоемко и времеемко. Тези операции са свързани с изключително висок риск. За щастие всичко беше наред и пациентът се прибра жив и здраввкъщи при семейството си“, разясни доц. Корновски етапите, през които е преминала операцията на бургазлията.

Доц. д-р Владимир Корновски с лична инициатива за срещи с пациенти

„Съпругът ми е с нас за Коледа, защото Ви има“ – благодарността е за д-р Лидия Стефанова и цялото семейство на болница „Сърце и мозък“

Доц. Корновски изпраща с коледни подаръци свои благодарни пациенти - Димитър Иванов (77 г.), Димитър Марчев (71 г.) и Атанас Жишен (71 г.) в часовете преди Бъдни вечер

Като най-важното професионално събитие за екипа му през 2023 г. той определя гостуването на проф. Тиери Карел от Швейцария, който е световнопризнат специалист в кардиохирургията и детската кардиохирургия.

Кардиохирургията на болница „Сърце и Мозък“ е на световно ниво, заяви проф. Тиери Карел от Швейцария

Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи, обяви проф. Карел

Корифеят в хирургията от Швейцария проф. Тиери Карел в "Сърце и Мозък" заедно с доц. Владимир Корновски и д-р Йордан Красналиев

Разликата между Бургас и Варна

Бургас много ми харесва, той е доста по-спокоен  от Варна. Хубав, поддържан, вижда се, че много се работи за Бургас и за бургазлии.

През 2020 г. по време на ковид пандемията д-р Корновски става „Лекар на Бургас“, а от години  името му е сред  лекарите, на които българите вярват.

Видео от церемонията "Лекар на Бургас"

„Много съм благодарен за тези награди и съм убеден, че трябва постоянство и уважение към пациента  , за да се защитят. Признанието в очите на пациентите, доверието и дълбоката връзка помежду ни са  най-голямата награда за нас. ", казва доцентът.

Част от екипа на доц. Владимир Корновски в "Сърце и Мозък" по време на Конгрес по кардиохирургия

Владимир Корновски е роден във Варна през 1974 г. в семейството на лекари

Доц. Владимир Корновски завършва медицина в МУ Варна. Има над 20 годишен опит като хирург.  От 2003 г. е асистент към катедрата по хирургични болести на МУ Варна, а от 2018 г. и към катедрата по сърдечносъдова хирургия и ангиология. Придобива образователна и научна степен „Доктор“.

Експертизата му включва пълната гама от кардиохирургични интервенции,  с особен фокус върху прилагането на техниката на миокардна реваскуларизация на биещо сърце, както и мини-инвазивната методика за миокардна реваскуларизация – MIDCAB.

Владее френски и английски език. Участва в обучителни програми, множество специализации и кардиохирургични форуми в Германия, Франция, Италия, Белгия и Англия.

Част от екипа на доц. Корновски пред операционния блок в "Сърце и мозък"

Всеки гражданин – индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят номинации на електронната ни поща [email protected]. до 16 януари 2024 г., вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 г., сряда, до полунощ на 27 януари 2024 г., събота, ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени членове с безспорен авторитет – от различни институции, браншове и организации. То ще бъде оглавено от председателя на Районната избирателна комисия – в мандат, компютърният специалист Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от управителя ѝ г-н Веселин Василев.
Първи гей брак в Гърция
Първи гей брак в Гърция 04/03/2024, Понеделник 14:00 0
Флагман.БГ Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник 04/03/2024, Понеделник 11:40 0
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС 04/03/2024, Понеделник 10:40 0
България Всички новини
Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството  Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Причинана - дамите работят за по-ниски заплати Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Най-голямото годишно увеличение на цените е регистрирано в Португалия - 69%. Тя е следвана от Гърция с 67% и Испания с 63% Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си Анелия се оправдава, че не искала да оставя Любомир Захаринов вечер сам Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Тя сподели, че ще дойде да застреля детето ми на рождения му ден, обясни Ясмин Кирилова Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Лекар предупреди за опасностите
Първи гей брак в Гърция Първи гей брак в Гърция Церемонията се проведе в столицата Атина Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори