×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съдът отстрани кмета на столичния район „Илинден“
  • Радев ще удостои с Почетен плакет на президента девойките, станали европейски шампион по волейбол
  • Почитаме огнената света Марина, от засъхнали корита бликва лековита вода
  • Обявен е червен код за опасни жеги в цялата страна
  • На 17 юли - в деня, в който православната църква почита света великомъченица Марина, Созопол отбелязва своя празник
  • САЩ са получили информация за евентуален ирански заговор за убийството на Тръмп
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца


Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца
Репортер на Флагман.бг откри доц. Корновски по време на дежурство в „Сърце и Мозък“. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути
Тема в развитие
На бляскава церемония областният управител проф. Мария Нейкова ще връчи статуетката „Личност на годината 2023“ Д-р Владимир Корновски печели онлайн вота за „Личност на годината 2023“ Бургас избира „Личност на годината 2023“ Личност на годината 2023: Номинация за Семир Абумелих, който издигна Бургас на европейската здравна карта Личност на годината 2023: Номинация за кулинарния шеф Валя Вълкова - захарчето на всички, нуждаещи се от специална грижа Личност на годината 2023: Номинация за Петър Стоянович - историка, който направи Бургас столица на документалното кино Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца Личност на годината 2023: Номинация за Димитър Йовнов – флагманът на спасителите след потопа в Царево Личност на годината 2023: Номинация за Живко Жеков - треньора, издигнал до успеха Нургюл Салимова и още десетки шахматни гении Флагман.бг започва приема на номинации, посочете достойните сред нас - носители на добрия пример за 2023 г.
виж още
скрий
10 Януари 2024, Сряда, 14:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Пациенти, спасени от кардиохирурга, апелират да разкажем за професионализма му

Доц. Владимир Корновски неслучайно е определян като корифей в кардиохирургията, от 2019 г. той ръководи екипа си в „Сърце и Мозък" и е помогнал на стотици благодарни пациенти

В два последователни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска –близки на двама пациенти на доц. Корновски –, които апелират да разкажем за професионализма на кардиохирурга и екипа му в болница „Сърце и Мозък"

Доц. Владимир Корновски, който оглавява отделението по кардиохирургия в „Сърце и Мозък“ в Бургас от началото на ноември 2019 г., получи номинация за „Личност на годината 2023“ от благодарни пациенти.

В два последователни дни в редакцията на „Флагман“ получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска, които апелират да разкажем за професионализма на специалиста и екипа му. В Бургас прилагат медицина на световно ниво, а в отделението по кардиохирургия лекуват между 700 и 800 пациенти годишно.  

.„Абсолютно отдаден лекар и човек с голямо Ч и златни ръце. Много са позитивните отзиви за него, на хиляди семейства е върнал близките хора у дома. А животът е само един. Скромен професионалист, иноватор в съвременната кардиохирургия, отдаден 24 часа на човешките животи“, пише до Флагман.бг Красимира Гълъбова.

„Доц. Владимир Корновски, кардиохирургът, който е на световно ниво в своя професионализъм, заедно със своя екип направиха 12-часова операция на съпруга ми Васил Джугларски. Отговаряше с търпение на всичките ми лаишки въпроси, помогна за възстановяването на съпруга ми и благодарение на него семейството ми посрещна щастливи Коледа и Нова година. Няма думи, с които да опиша благодарността си“, пише ни и Мина Джугларска.

Доц. Владимир Корновски стана "Лекар на Бургас" през 2020 г.

Репортер на Флагман.бг откри доц. Корновски по време на дежурство в „Сърце и Мозък“. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути, в които личеше, че не обича много да говори за себе си.

В отделението, което той ръководи, покриват цялата гама на сърдечната хирургия, с изключение на трансплантации на сърце и вродени сърдечни пороци при малки деца, за което има специални центрове.

В практиката си доц. Корновски не забравя пациентите, които са пристигнали за спешна хирургична интервенция или с неотложен кардиологичен проблем. Там за нас са най-големите предизвикателства и никога не знаеш как ще приключат, казва лекарят.

Спомня си ясно и Васил Джугларски, чиято операция определя като една от най-тежките за цялата изминала година.

„Малко преди Коледа той дойде с дисекация на аортата. Първоначално го подготвяхме за хибридна процедура – чрез ендоваскуларно лечение с поставяне на стент и хирургично протезиране на част от аортата. В процеса на уточняване и подготовка на пациента за интервенцията състоянието му рязко се влоши и се наложи по спешност да влезем в операционната. Затова проведохме цялата интервенция изключително по хирургичен път и се наложи да се протезира възходящата аорта, аортната дъга, част от низходящата аорта и съдовете, които отиват към главата, да се реимплантират в протезите – а това е трудоемко и времеемко. Тези операции са свързани с изключително висок риск. За щастие всичко беше наред и пациентът се прибра жив и здраввкъщи при семейството си“, разясни доц. Корновски етапите, през които е преминала операцията на бургазлията.

Доц. д-р Владимир Корновски с лична инициатива за срещи с пациенти

„Съпругът ми е с нас за Коледа, защото Ви има“ – благодарността е за д-р Лидия Стефанова и цялото семейство на болница „Сърце и мозък“

Доц. Корновски изпраща с коледни подаръци свои благодарни пациенти - Димитър Иванов (77 г.), Димитър Марчев (71 г.) и Атанас Жишен (71 г.) в часовете преди Бъдни вечер

Като най-важното професионално събитие за екипа му през 2023 г. той определя гостуването на проф. Тиери Карел от Швейцария, който е световнопризнат специалист в кардиохирургията и детската кардиохирургия.

Кардиохирургията на болница „Сърце и Мозък“ е на световно ниво, заяви проф. Тиери Карел от Швейцария

Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи, обяви проф. Карел

Корифеят в хирургията от Швейцария проф. Тиери Карел в "Сърце и Мозък" заедно с доц. Владимир Корновски и д-р Йордан Красналиев

Разликата между Бургас и Варна

Бургас много ми харесва, той е доста по-спокоен  от Варна. Хубав, поддържан, вижда се, че много се работи за Бургас и за бургазлии.

През 2020 г. по време на ковид пандемията д-р Корновски става „Лекар на Бургас“, а от години  името му е сред  лекарите, на които българите вярват.

Видео от церемонията "Лекар на Бургас"

„Много съм благодарен за тези награди и съм убеден, че трябва постоянство и уважение към пациента  , за да се защитят. Признанието в очите на пациентите, доверието и дълбоката връзка помежду ни са  най-голямата награда за нас. ", казва доцентът.

Част от екипа на доц. Владимир Корновски в "Сърце и Мозък" по време на Конгрес по кардиохирургия

Владимир Корновски е роден във Варна през 1974 г. в семейството на лекари

Доц. Владимир Корновски завършва медицина в МУ Варна. Има над 20 годишен опит като хирург.  От 2003 г. е асистент към катедрата по хирургични болести на МУ Варна, а от 2018 г. и към катедрата по сърдечносъдова хирургия и ангиология. Придобива образователна и научна степен „Доктор“.

Експертизата му включва пълната гама от кардиохирургични интервенции,  с особен фокус върху прилагането на техниката на миокардна реваскуларизация на биещо сърце, както и мини-инвазивната методика за миокардна реваскуларизация – MIDCAB.

Владее френски и английски език. Участва в обучителни програми, множество специализации и кардиохирургични форуми в Германия, Франция, Италия, Белгия и Англия.

Част от екипа на доц. Корновски пред операционния блок в "Сърце и мозък"

Всеки гражданин – индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят номинации на електронната ни поща [email protected]. до 16 януари 2024 г., вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 г., сряда, до полунощ на 27 януари 2024 г., събота, ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени членове с безспорен авторитет – от различни институции, браншове и организации. То ще бъде оглавено от председателя на Районната избирателна комисия – в мандат, компютърният специалист Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от управителя ѝ г-н Веселин Василев.
Ще се пържим и утре
Ще се пържим и утре 17/07/2024, Сряда 19:31 0
България Всички новини
Опитът за убийство на Тръмп - нови нива на пропаганда Опитът за убийство на Тръмп - нови нива на пропаганда Медиите позволиха по темата да се говори както за истински атентат, така и за инсценировка и това не е случайно Бургаският депутат от БСП инж. Петър Кънев оглави една от най-важните комисии в парламента Бургаският депутат от БСП инж. Петър Кънев оглави една от най-важните комисии в парламента Винаги съм бил част от отбора на Бургас и ще продължа да помагам на региона, каза той Изтеглят от пазара вейпове с форма на детска играчка Изтеглят от пазара вейпове с форма на детска играчка Според КЗП те представляват сериозен риск за здравето и безопасността Надяваме се до края на годината да стартираме работните проекти за етажни паркинги в жк „Възраждане” Надяваме се до края на годината да стартираме работните проекти за етажни паркинги в жк „Възраждане” Терените, които избрахме за паркинги, бяха отредени за жилищно строителство, но кметът забрани да се продават, каза инж. Чанка Коралска Ще се пържим и утре Ще се пържим и утре Най-горещо се очаква да бъде в Сандански и Русе – около 42 градуса Ръководството на Национална волейболна DEMAX+ лига във възторг от лъвиците, спечелили европейската титла Ръководството на Национална волейболна DEMAX+ лига във възторг от лъвиците, спечелили европейската титла Благодарим ви, че ни накарахте да се чувстваме горди и безкрайно щастливи, казват спортните босове Дините и пъпешите могат да бъдат опасни за здравето ни, ето кога Дините и пъпешите могат да бъдат опасни за здравето ни, ето кога Няколко групи хора са особено застрашени от консумирането на ранни дини и пъпеши В Бургас извършват HyperArc - най-съвременната технология за радиохирургия В Бургас извършват HyperArc - най-съвременната технология за радиохирургия Лъчелечението под формата на стереотактична радиохирургия се провежда неинвазивно и пациентът се възстановява много по-бързо Вълнуващ морски уикенд с хитова българска музика и много забавление с EON от Vivacom Вълнуващ морски уикенд с хитова българска музика и много забавление с EON от Vivacom На сцената ще излязат едни от най- обичаните български поп звезди – Криско, DARA, Михаела Маринова и много други Успешен експеримент: Кола се превърна в тиган Успешен експеримент: Кола се превърна в тиган Плевенчани изпекоха яйце върху предния капак на автомобил
Каква би била евентуалната външна политика на Джей Ди Ванс като вицепрезидент на САЩ Каква би била евентуалната външна политика на Джей Ди Ванс като вицепрезидент на САЩ Фокусът на Джей Ди Ванс едва ли ще бъде Украйна Всички полудяха по този татус, стана нова мода след стрелбата срещу него Всички полудяха по този татус, стана нова мода след стрелбата срещу него Първата била направена 20 минути след стрелбата Тя пак се оттегля от музиката Тя пак се оттегля от музиката Последният албум на певицата излезе през 2021 г. Той е мултимилионер, но се бори с лаймска болест Той е мултимилионер, но се бори с лаймска болест 41-годишният съосновател на Reddit обясни своето здравословно състояние в серия от постове Джигитът Мушамата върти далавери с фалшиво китайско фолио Джигитът Мушамата върти далавери с фалшиво китайско фолио Тарикатът, който разби три БМВ-та на трамвайните релси в София, бил информатор на МВР и НАП Историята им заприлича на индийски сериал Историята им заприлича на индийски сериал Самият   Християн   е на седмото небе от щастие и го показа публично в социалните мрежи Почина кученцето, което бе простреляно в ж.к."Меден рудник" Почина кученцето, което бе простреляно в ж.к."Меден рудник" Все още издиван извършителя на зловещото деяние  Лоша новина за заплатите на българите Лоша новина за заплатите на българите Над 60 % едва връзват двата края  Всеки с поща в АБВ да прочете за тази опасност Всеки с поща в АБВ да прочете за тази опасност Пощите са залети със спам  Жегата затвори Акропола, а гърците работят от домовете си Жегата затвори Акропола, а гърците работят от домовете си До края на седмицата остава под строга забрана работа на открито
Илхан КЮЧУК Илхан КЮЧУК Казаха на Доган - ти ни купи обувки, но с тези обувки ще минем и през теб Виц на деня Виц на деня Преброяване на населението. Питат шоп:
- Име?
- Дочо.
- Презиме?
- И през зиме, и през лете съм си Дочо!
Виц на деня Виц на деня - Какво чувстваш при орг*зъм?
- За 7 секунди забравям за кредита.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Българинът много иска нещо да се случи, но го е страх нещо да не стане...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори