×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си


Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си
Въпреки натовареното си ежедневие актрисата е приела за своя мисия да посее в българските деца зрънце от своето родолюбие и доброта
Тема в развитие
Личност на годината 2023: Номинация за кулинарния шеф Валя Вълкова - захарчето на всички, нуждаещи се от специална грижа Личност на годината 2023: Номинация за Петър Стоянович - историка, който направи Бургас столица на документалното кино Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца Личност на годината 2023: Номинация за Димитър Йовнов – флагманът на спасителите след потопа в Царево Личност на годината 2023: Номинация за Живко Жеков - треньора, издигнал до успеха Нургюл Салимова и още десетки шахматни гении Флагман.бг започва приема на номинации, посочете достойните сред нас - носители на добрия пример за 2023 г.
виж още
скрий
11 Януари 2024, Четвъртък, 23:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Тя бе излъчена от името на Ротарианската общност заради благородната инициатива, която подема преди вече 3 г., провела е над 90 семинара в родния Бургас и вече я развива в национален мащаб

Актрисата от "Откраднат живот", телевизионен водещ и златен глас от дублажа Гергана Стоянова е номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2023“. Тя бе излъчена от името на Ротари клуб Бургас Пиргос заради благородната инициатива, която подема преди вече 3 години и я развива в национален мащаб. През изминалата 2023 г. семинарите за пътя към успеха и сбъдването на мечтите на Гергана Стоянова са подкрепени от Община Бургас и благодарение на това тя изнася своите уроци по родолюбие и добротворчество в над 15 бургаски училища пред децата от 1 до 12 клас.

„Това е една жена, която осмисля значението на думата „будител“ и затова е нашето предложение за „Личност на годината 2023“. Всеки, който се е докоснал до нейния характер и темперамент, я е заобичал и е бил вдъхновен по един или друг начин. Гергана Стоянова е професионалист и успяла жена, чийто глас чуваме отвсякъде – от познатото "в момента няма връзка с този номер", макар че с Гергана винаги има връзка, защото тя има неизчерпаемата енергия да се занимава с няколко неща едновременно и да ги довежда докрай. От навигацията на Гугъл, през телевизионния екран и рекламите до програмата за незрящи, която е в помощ на хиляди българи. И не на последно място Гергана Стоянова е бургазлийка, тя се гордее с това, че е израснала в кв. Долно Езерово и е имала прекрасни детски години там. 

В дублажното студио, като доктор Поли Грънчарова и на Моста в Бургас в реалния живот с децата ѝ - Яна и Боян

Въпреки натовареното си от работни ангажименти ежедневие, актрисата не спира да раздава със сърце своята енергия и обаятелност. Тя е приела за своя мисия да посее в българските деца зрънце доброта и стремеж да сбъдват мечтите си, затова заслужава да бъде „Личност на годината 2023“ и не само. Тя създава на децата сериозна основа на съзнанието им на българи, подкрепена с факти - кара ги да си записват, да знаят, да помнят и да споделят българските рекорди, защото това ни дава самочувствие като българи, да помнят българските герои, които са дали живота си за свободата на България, да изучават живота им и да разказват за тях“, пише в аргументацията към номинацията на актрисата Гергана Стоянова от името на Ротарианската общност в Бургас.

Срещата в НБУ „Михаил Лъкатник“

„Аз уча, вярвам, мога, знам“ е слоганът на нейния семинар за самопознание, самообучение, вдъхновение и плануване на мечти с деца от 1 до 12 клас, учителски колективи и граждани на всякаква възраст. Основната им цел е да се провокират децата да използват своите възможности по най-успешния начин. Да развиват качествата си и всеки ден да научават нещо ново. Чрез споделянето на опита на популярна личност от малкия и големия екран, да разберат, че неуспехите са жизнено важни за постигане на поставените цели. Стимулиране на "глада" за познание, себеоткриване и себереализиране в живота. Да мечтаят, да си поставят цели, да си правят план как да ги реализират.

 На тези семинари децата получават специални дневници, в които започват да си водят записки всеки ден, под ръководството и напътствията на класните си ръководители.

На първа страница на бележника пише: „Това е моят бележник по родолюбие, човеколюбие, ученолюбие, природолюбие, любознание...“ В него децата започват да планират и да пишат всеки ден своите отговори:

Как да превръщаме мечтите си в планове.

Никога да не се отказваме от мечтите си.

Да не говорим лошо за България – никога и по никакъв повод!

Да почитаме героите, които са платили с живота си нашата свобода.

Всяка седмица да научаваме за известен българин и да разказваме на близките и приятелите си за него.

Когато използваме социалните мрежи – никога и по никакъв повод да не пишем негативни коментари за познати или непознати хора.

Да почитаме и уважаваме родителите си.

Разделно събиране на отпадъци. Как точно подготвяме материалите за рециклиране. Какво можем ние сами да направим за опазването на планетата.

В класните стаи се поставят кутии на доброто. Когато някое дете извърши добрина, описва я на лист хартия и я поставя вътре. В един ден от седмицата кутията се отваря и добрините се прочитат пред целия клас. Ако има достатъчно извършени добрини, децата биват освобождавани от домашни един ден в седмицата. В момента се поставят такива кутии във всички училища, в които е проведен вече този семинар! Децата ги изработват сами още в самия ден.

Семинарите се провеждат на национално ниво, в училища в цялата страна. Идеята е да се осъществят във възможно най-много градове и училища в страната. В момента най-масово в Бургас. На територията на града има 50 училища. Общината финансира печатането на бележниците. По график се проведоха семинари в 15 училища в Бургас, като общо са над 90 семинара.

Провеждането им продължава по график и тази година в останалите 35 училища в Бургас, като утре Гергана Стоянова се среща с учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий", където е учила 4 години и е била абитуриентка.

А осъществените вече семинари са предизвикали достатъчно голям интерес – София, Варна, Любимец, Нова Загора, Хаджидимово, Бургас.

Една от първите срещи на вдъхновението Гергана Стоянова прави, разбира се, с учениците от ОУ „Христо Ботев“ – в родното си училище в кв. Долно Езерово

Според проведените досега срещи, резултатите показват категорично, че мисленето на децата се променя по необратим начин. Започват да се провокират да виждат красивото и да го описват. Да вършат добрини и да се учат да проявяват емпатия всеки ден. Да следват мечтите си и да развиват качествата си. Да не се оставят на инерцията и да се борят за осъществяването на плановете си. Провокацията е толкова силна и внушителна, че поставя сериозни основи за изграждането на успешни и отговорни български личности.

Още от НБУ „Михаил Лъкатник“

Репортер на Флагман.бг разговаря с Гергана Стоянова вечерта, когато тя се прибираше от поредния натоварен ден и планираше пътуването си до Сливен, където да изнесе своите лекции в няколко училища. Веднага след това Стоянова потегляше към Бургас, където в следващите дни ще проведе няколко втори срещи, за да провери доколко децата са изпълнили задачите, които им е поставила в дневниците.

„Планирам в края на учебната година да се проведе церемония за награждаване на децата, които най-активно са попълвали бележника си. В момента се опитвам да намеря финансиране за наградите, които ще им се дадат. Ще бъдат излъчени от всяко училище деца, които:

  • са направили най-много добрини
  • са научили и написали в бележника за най-много български герои дали живота си за България
  • са прочели най-много книги
  • са попълнили в бележника най-много важни мисли и мъдри цитати“, споделя Гергана Стоянова.
Учениците от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ са от последните, които имаха щастливата възможност да се срещнат с актрисата

До 15-годишна Гергана Стоянова е живяла и учила в Долно Езерово и все още поддържа връзка с всичките си приятели и съученици, все още се прибира там за всички възможни ваканции и през лятото. 

А какво ѝ дава Долно Езерово

"Там е връзката ми със земята и рода. Не може да искаш да ти пораснат криле, ако нямаш корени. Домът ми в Долно Езерово е топлината на Коледа, многоцветието на Великден и проснатото искрящо бяло пране на мама. Израснала съм, гледайки животни във фермата и обикаляйки с каруцата с дядо на нивата - брали сме слънчоглед, сяли сме царевица. В момента стопанството е заместено от няколко кучета и гълъби", споделя с носталгия актрисата. 

Една от първите срещи на вдъхновението Гергана Стоянова прави, разбира се, с учениците от ОУ „Христо Ботев“ – в родното си училище в кв. Долно Езерово, където с ентусиазъм разказва на децата от прогимназиалния етап своите ученически спомени от класните стаи на школото.

Тя споделя с тях личната си формула на успеха – четене, труд, спорт и поставени цели, родени още в детските ѝ години, след което им раздава бележниците, в които те трябва да попълнят своите мечти и да начертаят пътя към тяхното осъществяване.

В кв. Долно Езерово актрисата представя пред децата вълнуващи свои детски песни от детската книжка за приказки и песнички, която пише в момента, за да ги вдъхнови и покаже, че мечтите се сбъдват, ако искаш да се учиш, успееш, воден си от емпатия, съчувствие и състрадание.

Три приказки и към всяка по няколко песнички, всичките са по нейни стихове, приказките са в стих и тя ги изпълнява. Композитор - Борис Чакъров. 

Актрисата спечели проект от Национален фонд "Култура" за издаването на книжката през тази година. 

Още от ПГРЕ „Г. С. Раковски“

И така семинарите следват един след друг, а блясъкът в очите, детските усмивки и посланията от учениците и техните родители, учители и близки, които получава непрекъснато и винаги намира време да прочете дума по дума, както и да отговори, мотивират Гергана Стоянова да продължава да раздава себе си в тази кауза.

На 5 октомври, в Деня на учителя, фондация "Оставам тук" и ПГЧЕ "Васил Левски" правят възможен един истински интелектуален маратон за децата, след като семинарът осъществява за всички випуски през целия ден. Така на лекциите на Гергана присъстват всички ученици от гимназията. Вдъхновени от нея, учениците планират училищен подкаст в темата на семинара, за който канят актрисата за техен ментор.

От интелектуалния маратон с Гергана Стоянова в ПГЧЕ "Васил Левски"

Учениците от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ са от последните, които имаха щастливата възможност да се срещнат с актрисата и именно техните писма и думи на благодарност прочетохме ние най-вече, тъй като заливаха социалните мрежи на Гергана Стоянова в дните около Коледа. Част от тях публикуваме във факсимилета.

На излизане от залата децата споделят, че не само са се запознали с една популярна личност, а са намерили и приятел, който увлекателно и спонтанно, с търпение и разбиране, в рамките на два часа им е помогнал да повярват в себе си, заредил ги е с вяра, че когато човек знае какво иска, няма невъзможни неща.

„Харизматичната актриса нарича тези свои срещи „Мисия Родина“. В действителност обаче родолюбивите послания се оказаха малка част от незабравимото преживяване. Учениците се убедиха колко е важно да бъдат любознателни, упорити, последователни и отговорни в своите действия“, казват от ръководството на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ и пожелават на Гергана Стоянова неугасима страст и енергия, за да твори чудеса и продължава да вдъхновява и да променя хората и света към добро.

ПГЧЕ "Васил Левски"

Аз се чувствах така, сякаш ме е ударил стълбът с електричеството с най-високия волтаж, казва една от дамите, присъствала на семинар на актрисата. Стояхме в двора на училището и не спирахме да обсъждаме, бяхме като ударени от ток, добавя ученичка от Бургас. И това за Гергана Стоянова е ежедневие. 

"Аз 20 години се борех, за да стана това, което съм и съм убедена - не можеш непрекъснато да си блъскаш главата в една и съща стена, отиди и я отвори отстрани. Не мисля, че съм успешна, не мисля да спирам дотук", завършва разговорът ни с актрисата Гергана Стоянова, която е номинирана за "Личност на годината 2023" от ротарианската общност в Бургас.

НБУ „Михаил Лъкатник“

Всеки гражданин – индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят номинации на електронната ни поща [email protected]. до 16 януари 2024 г., вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 г., сряда, до полунощ на 27 януари 2024 г., събота, ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени членове с безспорен авторитет – от различни институции, браншове и организации. То ще бъде оглавено от председателя на Районната избирателна комисия – в мандат, компютърният специалист Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от управителя ѝ г-н Веселин Василев.

 


Флагман.БГ Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник 04/03/2024, Понеделник 11:40 0
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС 04/03/2024, Понеделник 10:40 0
Флагман.БГ Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си 04/03/2024, Понеделник 10:00 0
България Всички новини
Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството  Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Причинана - дамите работят за по-ниски заплати Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Най-голямото годишно увеличение на цените е регистрирано в Португалия - 69%. Тя е следвана от Гърция с 67% и Испания с 63% Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си Анелия се оправдава, че не искала да оставя Любомир Захаринов вечер сам Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Тя сподели, че ще дойде да застреля детето ми на рождения му ден, обясни Ясмин Кирилова Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Лекар предупреди за опасностите
Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Тръмп е обединил базата си до забележителна степен - 97 % от гласувалите за него през 2020 г. са заявили, че ще го направят отново - само 83 % от избирателите на Байдън през 2020 г. са обещали да останат с него, а цели 10 % сега подкрепят Тръмп
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори