×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кардиохирургията на болница „Сърце и Мозък“ е на световно ниво, заяви проф. Тиери Карел от Швейцария


Кардиохирургията на болница „Сърце и Мозък“ е на световно ниво, заяви проф. Тиери Карел от Швейцария
Апаратурата е от последно поколение, но съм впечатлен най-вече от работата на екипите, допълва кардиохирургът с над 50 хуманитарни мисии
14 Февруари 2023, Вторник, 11:09 ч.
Автор: Флагман.Бг

В болницата работят клиники и отделения с най-високо ниво на компетентност в 13 медицински направления

През изминалите десет дни, световноизвестният  проф. Тиери Карел от Швейцария бе част от екипите на болниците „Сърце и Мозък“ в Плевен и Бургас. Специалистът, с реализирани над 12 000 кардиологични процедури, работи успоредно с д-р Йордан Красналиев и доц. д-р Владимир Корновски. Основната му задача бе да инспектира работата им, като присъства на планираните оперативни процедури и контролира качеството на изпълнението им от екипите ни.

Проф. Карел, д-р Йордан Красналиев и доц. Владимир Корновски извършиха близо  15 операции на митрални и аортни клапи, байпас операции и комбинирани кардиохирургични интервенции. Всяка от тях със средна  продължителност между 3 и 5 часа.

Проф. Карел отбеляза: „Сърце и Мозък е болница на световно ниво. Оперативните зали са оборудвани отлично, създадената организация на работа е безупречна. Дейността на клиниките е организирана на най-високо ниво. Знанията и уменията на екипите са впечатляващи, а желанието да научат повече и придобият нови умения са забележителни. В България има чудесни инвеститори в здравеопазването. Българските политици трябва да ги ценят и подкрепят.“.

От стартирането на работата на клиниката по кардиохирургия през юли 2019 г. до  момента са извършени близо 2000 кардиохирургични интервенции в „Сърце и Мозък“ Бургас

В болницата работят клиники и отделения с най-високо ниво на компетентност в 13 медицински направления. Разполага с единствения гама нож в страната, невронавигация, хибридни операционни зали, генетична лаборатория. Работи се по проект за разкриване на нови дейности, свързани с майчино и детско здравеопазване (нови 11 клиники и отделения). За една година болничният комплекс се оформи като водещ в здравеопазването, особено в специалности като кардиология, кардиохирургия, неврология, неврохирургия, гастроентерология, урология, гръдна хирургия, съдова хирургия, ортопедия и травматология и др.

Скоро след стартирането новата „Сърце и Мозък“ Бургас тя се превърна в притегателен център за водещи специалисти, млади лекари, специализанти и причина за завръщане на много здравни специалисти обратно в страната ни, включително от Австралия, Израел  и Германия. Високата експертиза на екипите, високотехнологичното оборудване и качеството на предоставяната здравна грижа привличат водещи експерти от  Германия, Швейцария, Италия, Испания, Франция, Япония, Израел, ОАЕ и т.н. в качеството им на ментори и лектори за най-съвременни техники и методи за лечение. 

Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи, заяви проф. Карел

Проф. Карел е за първи път в страната ни по покана на Българският Кардиологичен Институт. От основаването си, преди 15 години до момента БКИ се стреми да подобри достъпността до високоспециализирана медицинска помощ, повиши качеството и удължи продължителността на живот. Постоянният стремеж към повишаването на квалификацията на екипите, придобиването на нови знания и умения е основен приоритет в работата ни. Защото за нас пациентът винаги е на първо място. 

Миналата седмица беше публикувана информация от НЗОК относно брой реализирани кардиохирургични операции в страната от която става ясно, че „Сърце и Мозък“ са лидери в кардиохирургията в България.

За 2022 г. са извършени 5682 операции в 10 болници в страната, 24% процента от тях са извършени при нас). Отново по данни за 2022 г., публикувани вчера от  „Индекс на болниците“ клиниката по неврохирургия е извършила най-много гръбначно-мозъчни операции, при които се прилага невронавигация и 3D-интраоперативен образен контрол при регистрирана най-ниска болнична смъртност.  ( При извършени 1017 големи гръбначно-мозъчни операции, от които при 361 са реализирани в „Сърце и Мозък“ и са използвани най-съвременни здравни технологии.Това представлява три пъти повече, отколкото всички други клиники в България, събрани заедно).

Вижте още: Болница „Сърце и Мозък“ е лидер и първи избор на пациентите в страната


В категории: Здраве


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори