×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)


Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)
Семир Абумелих, синовете му Софиян и Хусеин и майка му Нели със сигурност вярват, че д-р Хусеин Абумелих ги закриля и напътства от небето
18 Септември 2023, Понеделник, 16:36 ч.
Автор: Емел МАХМУД

В най-тежките за държавата ни години този изключителен човек направи "немислима" инвестиция и огромна стъпка напред в бъдещето - Националната онкологична болница от днес е факт

Има хора, за които трудностите не са пречка, а причина и главно предизвикателство за постигане на целта. Има хора, които виждат в бъдещето и могат с точност до лев да изчислят какво и колко ще е нужно след десетилетия лутане за средностатистическия представител на бизнеса. Такъв човек е собственикът и съосновател на УМБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих. Той показа, че за сбъдването на мечтите е необходимо само едно – да вървиш в правилната посока с хъс и енергия, с много отдаденост и труд. Със сигурност рокойният му баща д-р Хусеин Абумелих, който полага основите на първата частна поликлиника в Бургас "Св.София" в края на миналия век, а десетина години по-късно инвестира заедно със сина си в болницата в кв.Ветрен, вчера беше горд от постигнатото, в което участие взимат и внуците му.

В най-тежките не само за държавата и в световен мащаб години Семир Абумелих  направи изключителна инвестиция – построи високотехнологична онкоболница, в която да се лекуват не само бургазлии, не само българи, но и пациенти от чужбина. Тя вече е факт, а за откриването й бе избран Денят на Вяра, Надежда, Любов и майка им София – 17 септември. 

Събитието бе историческо, а в очите на Семир Абумелих се виждаше не само удовлетворението от постигнатата цел, а и от това, че го уважиха стотици гости, съпричастни с неговата кауза, а именно здравеопазването у нас да достигне много по-високи нива.  

Исторически ден за Бургас: Националната онкологична болница „Дева Мария“ отвори врати с най-модерната апаратура

Официални гости на събитието бяха председателят на Комисията по здравеопазване в 49 Народно събрание и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Пламен Янев, кметът на Поморие и областен председател на ПП ГЕРБ-Бургас Иван Алексиев, депутатите от ГЕРБ Жечо Станков, Любен Дилов, Андрей Рунчев, Галя Желязкова, от ПП - Константин Бачийски и Димитър Найденов, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и управител на Комплексния онкологичен център проф. Христо Бозов, собственикът на Медицински център „Д-р Стайков“ д-р Йордан Стайков и мениджърът на здравното заведение – д-р Вергиния Цанова, директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и общински съветници от различни политически партии, уважавани лекари от Бургас и региона, директори на държавни учреждения, представители на бизнеса и др. Народният представител от ПГ „БСП за България“ инж. Петър Кънев изпрати поздравителен адрес, с който пожелава успех на Семир Абумелих и целия му екип. 

Водещ на събитието бе най-любимата бургаска певица Тони Димитрова, която откри с акапелно изпълнение на „Песен за надеждата“ и обясни непривичната за нея роля с личен мотив. 

 

„Сигурно се питате какво правя днес тук? И моето семейство преди време стана жертва на този бич - рака и с цялото си сърце подкрепям инициативата за национална онкологична болница тук в Бургас“. Тони Димитрова прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, който напомни, че удовлетворението на пациентите е основна цел на всички и вярва, че в Национална онкологична болница „Дева Мария“ ще предостави най-добрите възможности за навременна диагностика и комплексно лечение на злокачествени образувания. Поздравителни изпрати и проф. д-р Светослав Георгиев – ректор на Медицински университет-Варна, с който УМБАЛ „Дева Мария“ си партнират от години.

Каква е целта на Националната онкологична болница „Дева Мария“ разказа собственикът Семир Абумелих. 

„Денят е специален - само един път в годината се случва вяра, надежда и любов да се съберат в един ден. От тук нататък трябва да знаете, че въпреки че сме в Бургас, въпреки че това не е най-големия град в България, ние можем да правим национални неща. Можем да постигаме това, което се постига и извън страната. Нашите мечти и амбиции вече не са локални, в рамките на Бургас. Когато открихме УМБАЛ „Дева Мария”, наистина всички бургазлийки ходеха да раждат навсякъде другаде, но не и в Бургас. Днес, само 13 години по-късно и Сливен, и Ямбол, раждат при нас. От София раждат тук, от Пловдив, от Варна, въпреки че в морската столица няма липса на добра медицинска услуга. Но хората имат изборът да родят тук. Още през 2014 г. започнах да мисля за разширението. С времето видях, че следващата дестинация, където българите отиват да се лекуват, е Истанбул. Запитах се на какво се дължи това. Мина известно време и съдбата сполетя и нашето семейство - баща ми беше болен. И ние отидохме да го леклуваме там. Но аз погледнах на нещата по друг начин. На нашите лекари нищо не им липсва. Инфраструктурата, която им е дадена обаче сваля нивото. Когато българинът отиде в добрата болница в София и види, че плочката е счупена, докторът и сестрата - притиснати, започва да се оглежда някъде другаде. Седнах още тогава и си казах – това може да се случи и в България, даже по-добро от Турция. Резултатът вече е видим - възможно най-добрата техника е инвестирана в тази болница. Моята лична амбиция оттук нататък е само една - да успеем средно да увеличим продължителността на живот на онкоболните с 5 години“, каза в емоционалната си реч Семир Абумелих. 

Заедно с него на сцената за откриването се качиха проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Пламен Янев. 

В своята реч проф. Ангелов се върна няколко години назад, когато за първи път се е запознал с идеята на Семир Абумелих.

„Преди години идвахме в УМБАЛ „Дева Мария” на посещение. Тогава той ми каза, че иска да направи такава болница, че никой да не си помисля да си води близките и роднините в чужбина. Днес разбирам, че той е човек, който си сбъдва мечтите и се надявам да има повече такива хора в България. Медиците сме пратеници на Бог, за да помагаме на неговите чада на Земята. Господ си знае работата. Така се случи, че точно на този ден - Вяра, Надежда и Любов, и майка им София, ние откриваме тази болница. Днес, пътувайки към Бургас, си мислех какво представлява този град в моето съзнание. В Бургас вие си имате всички, за което може да мечтае един човек - море, университет, медицински факултет, ще има детска болница, сега има и онкологична. Мисля, че няма за какво повече да се мечтае. Искам да поздравя кмета на община Бургас Димитър Николов за усилията му в сферата на здравеопазване. След по-малко от десетилетие съм убеден, че жителите на Бургас ще стърчат над всички останали жители на България с променени демографски показатели. Най-вече продължителността на живота. И това ще се дължи основно на вашите усилия. Пожелавам на лекарите да имат по-малко пациенти, а на пациентите - да вярват и да знаят, че когато дойдат тук да се лекуват, ще стигнат до изцелението, което търсят“, каза проф. Ангелов.

Кметът на Бургас Димитър Николов определи събитието като историческо. Градоначалникът подари на Семир Абумелих статуетка на покровителя на Бургас - Св. Николай Чудотворец с пожелание в новата болница да се творят чудеса.

„Не знам защо съдбата така ми отреди - присъствах на първата копка на вече малката УМБАЛ „Дева Мария”. Тогава за мен тя бе огромна. Не толкова заради мащабите, а повече заради силния емоционален заряд. Тогава бях неопитен политик. На всяка втора крачка ме срещаха бургазлии, които ме питаха: „Докога хората ще ходят да раждат децата си в Сливен, в Ямбол и дори Варна, Пловдив? Защо в Бургас няма здравеопазване”. Мигах и дълбоко в себе си търсих причините как това да се промени. Ето я формулата на промяната. Оставете ме мен. Хора като Семир Абумелих - амбициозни и нахъсани. Не можеше да има по-сложен момент за начало на инвестицията на новата университетска болница. Ковид пандемията. Начало на нова война, на прага на нашата държава, между наши два братски и приятелски народа. Безсмислена война. Начало на една напълно неизвестна за мащабите си финансова криза. Миграция. В същото време Семир дойде при мен с едни цветни картинки и каза: „Започвам. Няма кога. Може да стане по-сложно и по-трудно”. И разбира се, за мен е удоволствие, че за много кратко време, благодарение на съдействието на държавните служители, направихме така, че всички документи да бъдат издадени в срок. И тя вече е факт“, каза Николов и отбеляза, че тази болница е голяма надежда за Бургас и България, защото тук ще се лекуват пациенти от цялата страна, дори от чужбина. Именно затова е създадена. 

АЛБУМ СЪС СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ НА НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА

 

 

„Новата болница, освен надежда, носи вяра, носи и любов. Тази инвестиция е чест и гордост за нашия град“, допълни Николов. 

С поздравления към ръководството на специализираното звено и гостите на тържеството се обърнаха и областният управител на Бургас Пламен Янев и съоснователят на центъра за подкрепа на онкоболни пациенти „Дара Хелп“- Невена Манолова.

„Животът и здравето цена нямат и затова всеки един проект, който е за спасяване на човешки животи, трябва да бъде подкрепен.  Хубаво, е когато мечтите на даден човек са свързани с това да помага на другите. А аз се надявам след този проект да последват и други, които ще поставят Бургас не на националната здравна карта, а на европейската. Успех!“, каза областният управител. 

За да прережат лентата и да поставят официално началото на Национална онкологична болница „Дева Мария“, освен проф. д-р Ангелов, г-н Николов и г-н Янев, Семир Абумелих покани съпругата си Камал и децата си Софиян, Хюсеин и Мериам, които са неотлъчно до него в изпълнението на проекта. 

Национална онкологична болница „Дева Мария“ започва поетапно прием на пациенти, като се очаква да заработи в пълен капацитет до няколко месеца.
 
В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори