×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)


Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)
Семир Абумелих, синовете му Софиян и Хусеин и майка му Нели със сигурност вярват, че д-р Хусеин Абумелих ги закриля и напътства от небето
18 Септември 2023, Понеделник, 16:36 ч.
Автор: Емел МАХМУД

В най-тежките за държавата ни години този изключителен човек направи "немислима" инвестиция и огромна стъпка напред в бъдещето - Националната онкологична болница от днес е факт

Има хора, за които трудностите не са пречка, а причина и главно предизвикателство за постигане на целта. Има хора, които виждат в бъдещето и могат с точност до лев да изчислят какво и колко ще е нужно след десетилетия лутане за средностатистическия представител на бизнеса. Такъв човек е собственикът и съосновател на УМБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих. Той показа, че за сбъдването на мечтите е необходимо само едно – да вървиш в правилната посока с хъс и енергия, с много отдаденост и труд. Със сигурност рокойният му баща д-р Хусеин Абумелих, който полага основите на първата частна поликлиника в Бургас "Св.София" в края на миналия век, а десетина години по-късно инвестира заедно със сина си в болницата в кв.Ветрен, вчера беше горд от постигнатото, в което участие взимат и внуците му.

В най-тежките не само за държавата и в световен мащаб години Семир Абумелих  направи изключителна инвестиция – построи високотехнологична онкоболница, в която да се лекуват не само бургазлии, не само българи, но и пациенти от чужбина. Тя вече е факт, а за откриването й бе избран Денят на Вяра, Надежда, Любов и майка им София – 17 септември. 

Събитието бе историческо, а в очите на Семир Абумелих се виждаше не само удовлетворението от постигнатата цел, а и от това, че го уважиха стотици гости, съпричастни с неговата кауза, а именно здравеопазването у нас да достигне много по-високи нива.  

Исторически ден за Бургас: Националната онкологична болница „Дева Мария“ отвори врати с най-модерната апаратура

Официални гости на събитието бяха председателят на Комисията по здравеопазване в 49 Народно събрание и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Пламен Янев, кметът на Поморие и областен председател на ПП ГЕРБ-Бургас Иван Алексиев, депутатите от ГЕРБ Жечо Станков, Любен Дилов, Андрей Рунчев, Галя Желязкова, от ПП - Константин Бачийски и Димитър Найденов, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и управител на Комплексния онкологичен център проф. Христо Бозов, собственикът на Медицински център „Д-р Стайков“ д-р Йордан Стайков и мениджърът на здравното заведение – д-р Вергиния Цанова, директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и общински съветници от различни политически партии, уважавани лекари от Бургас и региона, директори на държавни учреждения, представители на бизнеса и др. Народният представител от ПГ „БСП за България“ инж. Петър Кънев изпрати поздравителен адрес, с който пожелава успех на Семир Абумелих и целия му екип. 

Водещ на събитието бе най-любимата бургаска певица Тони Димитрова, която откри с акапелно изпълнение на „Песен за надеждата“ и обясни непривичната за нея роля с личен мотив. 

 

„Сигурно се питате какво правя днес тук? И моето семейство преди време стана жертва на този бич - рака и с цялото си сърце подкрепям инициативата за национална онкологична болница тук в Бургас“. Тони Димитрова прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, който напомни, че удовлетворението на пациентите е основна цел на всички и вярва, че в Национална онкологична болница „Дева Мария“ ще предостави най-добрите възможности за навременна диагностика и комплексно лечение на злокачествени образувания. Поздравителни изпрати и проф. д-р Светослав Георгиев – ректор на Медицински университет-Варна, с който УМБАЛ „Дева Мария“ си партнират от години.

Каква е целта на Националната онкологична болница „Дева Мария“ разказа собственикът Семир Абумелих. 

„Денят е специален - само един път в годината се случва вяра, надежда и любов да се съберат в един ден. От тук нататък трябва да знаете, че въпреки че сме в Бургас, въпреки че това не е най-големия град в България, ние можем да правим национални неща. Можем да постигаме това, което се постига и извън страната. Нашите мечти и амбиции вече не са локални, в рамките на Бургас. Когато открихме УМБАЛ „Дева Мария”, наистина всички бургазлийки ходеха да раждат навсякъде другаде, но не и в Бургас. Днес, само 13 години по-късно и Сливен, и Ямбол, раждат при нас. От София раждат тук, от Пловдив, от Варна, въпреки че в морската столица няма липса на добра медицинска услуга. Но хората имат изборът да родят тук. Още през 2014 г. започнах да мисля за разширението. С времето видях, че следващата дестинация, където българите отиват да се лекуват, е Истанбул. Запитах се на какво се дължи това. Мина известно време и съдбата сполетя и нашето семейство - баща ми беше болен. И ние отидохме да го леклуваме там. Но аз погледнах на нещата по друг начин. На нашите лекари нищо не им липсва. Инфраструктурата, която им е дадена обаче сваля нивото. Когато българинът отиде в добрата болница в София и види, че плочката е счупена, докторът и сестрата - притиснати, започва да се оглежда някъде другаде. Седнах още тогава и си казах – това може да се случи и в България, даже по-добро от Турция. Резултатът вече е видим - възможно най-добрата техника е инвестирана в тази болница. Моята лична амбиция оттук нататък е само една - да успеем средно да увеличим продължителността на живот на онкоболните с 5 години“, каза в емоционалната си реч Семир Абумелих. 

Заедно с него на сцената за откриването се качиха проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Пламен Янев. 

В своята реч проф. Ангелов се върна няколко години назад, когато за първи път се е запознал с идеята на Семир Абумелих.

„Преди години идвахме в УМБАЛ „Дева Мария” на посещение. Тогава той ми каза, че иска да направи такава болница, че никой да не си помисля да си води близките и роднините в чужбина. Днес разбирам, че той е човек, който си сбъдва мечтите и се надявам да има повече такива хора в България. Медиците сме пратеници на Бог, за да помагаме на неговите чада на Земята. Господ си знае работата. Така се случи, че точно на този ден - Вяра, Надежда и Любов, и майка им София, ние откриваме тази болница. Днес, пътувайки към Бургас, си мислех какво представлява този град в моето съзнание. В Бургас вие си имате всички, за което може да мечтае един човек - море, университет, медицински факултет, ще има детска болница, сега има и онкологична. Мисля, че няма за какво повече да се мечтае. Искам да поздравя кмета на община Бургас Димитър Николов за усилията му в сферата на здравеопазване. След по-малко от десетилетие съм убеден, че жителите на Бургас ще стърчат над всички останали жители на България с променени демографски показатели. Най-вече продължителността на живота. И това ще се дължи основно на вашите усилия. Пожелавам на лекарите да имат по-малко пациенти, а на пациентите - да вярват и да знаят, че когато дойдат тук да се лекуват, ще стигнат до изцелението, което търсят“, каза проф. Ангелов.

Кметът на Бургас Димитър Николов определи събитието като историческо. Градоначалникът подари на Семир Абумелих статуетка на покровителя на Бургас - Св. Николай Чудотворец с пожелание в новата болница да се творят чудеса.

„Не знам защо съдбата така ми отреди - присъствах на първата копка на вече малката УМБАЛ „Дева Мария”. Тогава за мен тя бе огромна. Не толкова заради мащабите, а повече заради силния емоционален заряд. Тогава бях неопитен политик. На всяка втора крачка ме срещаха бургазлии, които ме питаха: „Докога хората ще ходят да раждат децата си в Сливен, в Ямбол и дори Варна, Пловдив? Защо в Бургас няма здравеопазване”. Мигах и дълбоко в себе си търсих причините как това да се промени. Ето я формулата на промяната. Оставете ме мен. Хора като Семир Абумелих - амбициозни и нахъсани. Не можеше да има по-сложен момент за начало на инвестицията на новата университетска болница. Ковид пандемията. Начало на нова война, на прага на нашата държава, между наши два братски и приятелски народа. Безсмислена война. Начало на една напълно неизвестна за мащабите си финансова криза. Миграция. В същото време Семир дойде при мен с едни цветни картинки и каза: „Започвам. Няма кога. Може да стане по-сложно и по-трудно”. И разбира се, за мен е удоволствие, че за много кратко време, благодарение на съдействието на държавните служители, направихме така, че всички документи да бъдат издадени в срок. И тя вече е факт“, каза Николов и отбеляза, че тази болница е голяма надежда за Бургас и България, защото тук ще се лекуват пациенти от цялата страна, дори от чужбина. Именно затова е създадена. 

АЛБУМ СЪС СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ НА НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА

 

 

„Новата болница, освен надежда, носи вяра, носи и любов. Тази инвестиция е чест и гордост за нашия град“, допълни Николов. 

С поздравления към ръководството на специализираното звено и гостите на тържеството се обърнаха и областният управител на Бургас Пламен Янев и съоснователят на центъра за подкрепа на онкоболни пациенти „Дара Хелп“- Невена Манолова.

„Животът и здравето цена нямат и затова всеки един проект, който е за спасяване на човешки животи, трябва да бъде подкрепен.  Хубаво, е когато мечтите на даден човек са свързани с това да помага на другите. А аз се надявам след този проект да последват и други, които ще поставят Бургас не на националната здравна карта, а на европейската. Успех!“, каза областният управител. 

За да прережат лентата и да поставят официално началото на Национална онкологична болница „Дева Мария“, освен проф. д-р Ангелов, г-н Николов и г-н Янев, Семир Абумелих покани съпругата си Камал и децата си Софиян, Хюсеин и Мериам, които са неотлъчно до него в изпълнението на проекта. 

Национална онкологична болница „Дева Мария“ започва поетапно прием на пациенти, като се очаква да заработи в пълен капацитет до няколко месеца.
 




В категории: Бургас


България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори