×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Експерт бие тревога, психари може да ни атакуват заради верижна реакция след бомбените заплахи


Експерт бие тревога, психари може да ни атакуват заради верижна реакция след бомбените заплахи
Кибертерористът може да получи 15 години затвор, ако бъде заловен, коментира експертът по национална сигурност доц. Милен Иванов
Тема в развитие
И терористите ни явно са пишман, но не разплаквайте повече децата ни 17 бомбени сигнала в бургаските школа, но само децата от кв. Победа днес ще се учат Две училища в жк. "Меден рудник" са в капана на кибертероризма, евакуират учениците (ОБНОВЕНА) Три дни терор по училищата от клавиатурни хулигани, евакуираха поредна гимназия в Бургас Евакуират ОУ "Ал. Г. Коджакафалията", получен е заплашителният имейл Експерт бие тревога, психари може да ни атакуват заради верижна реакция след бомбените заплахи Целта на бомбените заплахи са предстоящите избори, да се създаде паника сред хората, смята експерт Колко са затворените училища в Бургас и докога може да продължи терорът над ученици и учители Сигнал за бомба и в УНСС. Източниците на атака и подходите били едни и същи, заяви Демерджиев Затвориха още едно училище в Бургас заради бомбена заплаха (ОБНОВЕНА) Извънредно! Ново предупреждение за терор в училище Фалшиви ли са бомбените заплахи? Възстановяват учебните занятия В над 15 училища в Бургас получили терористичната заплаха Всички човешки същества са гадни копелета, умрете, пише в заплахата срещу училищата в Бургас Извънредно! Сигнал за бомба изпразни всички училища в Бургас, учениците днес ще почиват
виж още
скрий
29 Март 2023, Сряда, 08:46 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Няма конкретна заплаха, коментира доц. Милен Иванов

Хора с психични отклонения може да ни атакуват заради верижна реакция след бомбените заплахи. Това намекна експертът по национална сигурност доц. Милен Иванов.

„Изследванията показват, че когато се говори по такива теми, се влошава състоянието им и това става най-вече пролетта. Напълно е възможно да има верижна реакция“, каза той в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

Той показа формуляри с въпроси за първа реакция при бомбена заплаха.

„Въпросите целят да оценят нивото на заплаха. От него зависи и реакцията. Съвременните стандарти не изискват незабавна евакуация”, посочи той. 

„При разпращането на толкова много мейли, моето мнение е, че няма конкретна заплаха, защото част от тези съобщения спамфилтърът незабавно ще ги сложи в кошчето. А човек, който иска да постигне ефект, ще постави конкретни искания”, заяви доцентът. 

„Ако човекът, който се обажда, демонстрира познания, нивото на заплахата рязко нараства и тогава се взема решение за незабавна евакуация или за търсене“, добави той.

„Евакуираме децата, но къде? Край училищата има много бетонни кошчета, които може да бъдат използвани от терористи. Бомбите обикновено се взривяват там, където се струпват хора“, предупреди експертът. 

Според него кибертерористът може да получи до 15 години затвор. Това е подготовка за тероризъм и наказанието е сурово, добави той.

„С оглед на бомбените заплахи очакваме да бъдат разписани някакви правила и да бъдат дадени инструкции, защото не сме изпадали в подобна ситуация”, каза пък изборният експерт Полина Витанова.

„Технологиите са доста развити и хакери с елементарно оборудване могат да нанесат големи поражения”,  заяви пък киберекспертът Мирослав Стефанов.

Цели се мащабност, тъй като след няколко дни имаме избори, а те се правят в училищата, добави той.

„Като човек гледа e-mail-а, прилича на анархисти. Цели се масова паника. Затова може да го наречем кибертероризъм“, обясни експертът. 

Ако някой сега започне да отправя заплахи и го хванат, той ще отговаря за всичко, което до момента се е случило, предупреди той.

Експертът по сигурността Славчо Велков пък каза в интервю, дадено по телефона, че бомбените заплахи срещу училища в страната са достатъчно тревожни. 

„Без съмнение, по отношение на обектите, към които са отправени заплахите, може да бъде отнесено към формите на така наречения училищен тероризъм. И то в по-безопасната част – заплаха от насилие, а не проявено насилие“, коментира полковникът. 

По думите му в конкретния случай става въпрос за нещо по-организирано, тъй като заплахите са над 100. „Говорим за заплахи отправени по комбиниран способ – по имейл, по телефон. Може да се говори за телефонен тероризъм, а не кибертероризъм. В конкретния случай буди тревога факта, че заплахите се случват на територията на цялата страна. Притеснителни са и твърденията, че извършителите са повече от един“, изтъкна той.

„Като прибавим и това, че след няколко дни предстоят и парламентарни избори, а избирателните комисии в по-голямата си част ще са съсредоточени в сгради на училища, това е изключително сериозно и не трябва да се пренебрегва”, заяви Велков. 

Според него не би могло да се изключи версията целта на заплахите да са именно изборите. 

„Въпросът е дали това е тест за реакцията на органите за сигурност за самите избори. И дали не цели да пренасочи дейността на тези структури в друго направление, към друга опасност, а не към усилията за предотвратяване на купуването на гласове”, каза още той.


В категории: Животът


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
12
Коментара по темата
12.
*********
29.03.2023 14:01:40
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Boiko razboiko
29.03.2023 12:45:40
12
1
Според мен зад това стои герб или ПП те са най голямата мафия дано им се върне върху тяхните деца и внуци
10.
*********
29.03.2023 12:18:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Питанката
29.03.2023 12:04:36
9
2
И сега последно: Кой е виновен за бомбените заплахи - ГЕРБ или ПП/ДБ?
За едни преатели от Вазраждане питам.
8.
*********
29.03.2023 11:47:34
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
ПП са рушители на България
29.03.2023 11:13:08
28
31
Експериментите с вдигнатия юмрук почти срутиха държавата, видно и чак от Брюксел и Вашингтон с очите на света. От цели 3 години България няма свой представител от легитимно европейско политическо семейство на Европейския съвет в Брюксел. Всяко ходене на този най-висш форум на ЕС на Румен Радев и неговите креатури - Киро Петков, Гълъб Донев и преди това Стефан Янев минава в пълна политическа нелегалност и без подкрепата на сериозните партии в Европарламента.
Кирил, Асен, Бойко Рашков бяха една година министри - какво успяха да сторят? Няма как да стане. Държавата и хората няма да издържат на това и те освен от нафтата, бензина, колко платиха повече за газ?! Шест пъти повече!!!
6.
До 5
29.03.2023 10:48:33
1
7
На тези избори ще спечелят ПП и ГЕРБ,и ще управляват заедно! И двете партии се кланят на един и същи господар!
5.
Господин МногоУменПлоскоглавец
29.03.2023 10:07:56
14
26
и анализатор! Ако не ти е много ясно, ако хората не гласуват, ще спечелят ГЕРБ. Ако и това не ти е ясно , ще ти обясня:
Понеже ГЕБР си имат адски раздута държавна администрация, назначавана по партийна и роднинска линия, основно от некомпетентни службогонци, треперещи за заплатата си и работното си място (сещай се защо - защото за нищо друго не стават) , техните гласоподаватели са в кърпа вързани. Те ще гласуват за ГЕБР на всяка цена , защото може и да останат без работа и без някакво самочувствие , че са значими граждани и индивиди.
Ако вече не ти е светнало в тъмната главица, това означава , че общият процент на гласували хора ще бъде предимно от ГЕБР гласоподаватели и те ще имат по-голям процент от всички гласували и ще имат победа на изборите, защото останалите хора не са гласували за конкурентите им.
Надявам се , че вече знаеш как се смята 2 + 2 и разбра за какво иде реч?
Ако не си , да мислим как да го представим още по-добре. Имам приятел, който може да преподава на 6 волтови в специализирани училища и ще го помоля за помощ. Не се притеснявай!
4.
ББ+АД
29.03.2023 10:07:29
13
29
Две токсични партии имат интерес за тази паника и масово негласуване. Техният жалък електорат гласува под строй вече 15 години за едната и 30 за другата.
3.
Xxxx
29.03.2023 10:02:45
5
10
Кибер терориста,няма да бъде заловен и няма да лежи 15г. Другата седмица (след изборите) няма да има такива имейли :) На всеки е ясно кой и защо стои зад това!Всъщност,на всеки с малко повече от две мозъчни клетки!
2.
ТБС
29.03.2023 09:54:40
0
9
Тоя хексперт явно не е бил в Бургас, но около нашите училища кошчета няма. Също, ако млъкне, със сигурност ще се намали степента на паника. На всички ни е ясно, че бомби в училищата няма, защото в училищата, които не са изборни секции не получиха смешният имейл. Второ, от години всеки влизащ в училище, дори и с покана от директора се дава личните данни и се записва. Малоумниците се те оставете за тайните срещи.
1.
Господа Редактори
29.03.2023 09:45:25
33
18
и разбирачи! Не Ви ли е ясно, че този "феномен" се случва точно преди изборите на 2 април и то на местата, където хората отиват да гласуват!
Цялата работа е съвсем проста, ПП+ДБ, като не могат да спечелят изборите, правят всичко възможно, да сплашат хората за да не отидат да гласуват!
Толкова са прозрачни тези бомбени заплахи, че стават смешни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори