×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето кой ще получи днес мандата за премиер на следващото правителство


Ето кой ще получи днес мандата за премиер на следващото правителство
42-годишният адвокат Петър Илиев е почетен консул на Барбадос
Ключови думи: парламент, ИТН
Тема в развитие
Йорданов и Карадайъ демонстрират хладина след срещата на ИТН и ДПС, не отговарят на въпроси ИТН към ДПС: За партиите на протеста основният противник винаги е бил ГЕРБ Вигенин и ДПС – основни козове на БСП в преговорите с „Има такъв народ“ Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР" Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща" Дилемата на ГЕРБ „Рашков или Слави Трифонов“ може да има брутален изход – и двете! Политическа бомба: Меглена Кунева ли ще бъде предложението на ИТН за нов премиер? Дончева намекна на Слави да смени още трима кандидат-министри, ако иска подкрепа Проектоминистър на Слави: И в политиката "совите не са това, което са", винаги има и друго решение “Мутри вън!“ си оставиха вратичка за подкрепа на проектоправителството на Слави Борисов: Кое зло да избера? Ако не е правителството на Трифонов, остава Рашков Манолова: Който получи мандата да предложи служебният кабинет да стане редовен DARA открива сезона на хип-хоп партитата в Слънчев бряг БСП: Няма да подкрепим предложеното от г-н Трифонов правителство Слави защити проектокабинета си след критиките: Той не е нито на Борисов, нито на Доган Лидер в „Демократична България“ със сигнал за неодобрение към проектокабинета на Слави Николай Хаджигенов, ИСМВ: Отказваме да участваме във Фейсбук република Николаос Цитиридис се шегува със Слави, предложи собствен кабинет с Азис, Венци Стефанов и Жоро Игнатов Ако Николай Радулов стане вътрешен министър след Рашков, ще имаме двама нормални подред Бойко Борисов с първи коментар след вота: Откъде Слави знаеше в 11 ч., че печели, когато ГЕРБ бе първа сила?! Типичният избирател на ИТН - същият като на ГЕРБ Вижте коя е д-р Антония Валентинова, предложена за министър по ромските въпроси Министрите Петков, Василев и Денков отхвърлили офертата на Слави заради „съществени различия във визиите“ Кои са министрите в проектокабинета "Василев" Без екоминистър и вицепремиер по еврофондовете Здравният министър на Слави - вирусолог с откритие в топ 100 за 2019 г. Слави Трифонов обяви правителството на ИТН: Николай Василев е предложението за премиер
виж още
скрий
30 Юли 2021, Петък, 12:25 ч.
Автор: Флагман.БГ

Партията на Слави Трифонов издига адв. Петър Илиев, който бе номиран за министър на правосъдието в проектокабинета на Николай Василев

42-годишният адвокат Петър Илиев е човекът, който днес „Има такъв народ“ (ИТН) ще изпрати в президентството да получи мандата за съставяне на правителство, научи „Флагман“. Припомняме, че събитието е насрочено за 17 ч.

Адв. Илиев бе предложен за министър на правосъдието в първия проектокабинет на ИТН, обявен от лидера на партията Слави Трифонов в деня след изборите.

Тогава за премиер бе издигнат Николай Василев. След критична обществена реакция Василев бе оттеглен дни по-късно.

Любопитно е, че в парламентарната група на ИТН смятали, че той продължава да е актуален вариант. Депутатите от партията на Слави Трифонов още дискутирали дали Николай Василев не е редно да получи мандата от президента.

Все пак най-вероятно кандидат-премиерът ще е Петър Илиев.

Той е управляващ съдружник на Адвокатското дружество „Илиев и партньори“, което грабна приза за най-добра кантора на 2020 г. в Националните награди за правосъдие. „Илиев и Партньори“ съществува от 16 години.

Кантората успешно защити свободата на словото и свободата на медиите в България чрез изготвянето на искането до Конституционния съд за установяване на противоконституционност на чл.25з, ал.2 от Закона за защита на личните данни, ограничаваща свободата на изразяване и журналистическата свобода и установяваща предпоставки за противоконституционна цензура и автоцензура. Конституционният съд изцяло уважи искането, възприе развитите в него мотиви и аргументи и обяви за противоконституционна оспорената законова разпоредба. Кантората му е участвала в най-много конституционни дела чрез изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд за установяване на противоконституционност на закони и други актове на Народното събрание, както и подготовката на множество проекти за становища на страни по конституционни дела. Кантората е един от лидерите в сферата на експертно изготвяне на законопроекти, правни становища по изменения и допълнения на закони, оценки на въздействието относно промени в законодателството, правна експертиза за конституционосъобразност, съответствие с Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, правото на Европейския съюз, международните договори, по които Република България е страна, както и спазването на правилата за законодателна техника. Илиев и колегите му консултират успешно правителствата на две латиноамерикански държави по проекти в сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката и инвестициите в иновативни технологии. Кантората обслужва правно и съветва транснационална група от дружества, базирана в Лондон, при индустриалното приложение и търговската реализация на най-ефективната и най-иновативна в света патентована технология за преработка на битови отпадъци, която няма глобален аналог от гледна точка на постигнати икономически, финансови и екологични резултати. Подготвя се осъществяването на проект по изграждането на завод с тази технология на стойност 130 милиона лева. Осигурено е частно финансиране на проекта от голяма международна банка.

В публичното пространство обаче се напомня, че същата кантора през годините е обслужвала и Българската социалистическа партия.

Петър Илиев е и почетен консул на Барбадос, държава, която представлява офшорна зона. 

 


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
Къв тоз ма?
30.07.2021 16:28:10
0
3
Мега смешния, застанал ми кат шеф, на една страна, с часовника комплексно грамаден кат водомер на показ, с другата ръка ми прави жест че иска да ми го фане ли?

ЕЛИТА НА БГ
25.
Кво следва???
30.07.2021 16:12:48
0
2
Тиквата, Чалгаря, Африкански, сега и Яйцето...
24.
Имам човек
30.07.2021 16:04:15
0
1
Да видим дали им стиска на мутрите от ДС да направят правителство на Чалгаря, Дръндарина и Курнелата.
23.
Ейвълин Комбрендо
30.07.2021 15:21:23
0
4
Когато при специализирана полицейска операция на пътя Созопол - Бургас Евелин Банев-Брендо беше задържан през май 2012 г. министър Цветанов обяви Банев за "кокаинов крал" Случаят „Брендо” великолепно илюстрира различните стандарти на българските и европейските съдилища. През 2014 апелативният съд в Милано е потвърди на втора инстанция присъдите на всички обвиняеми по наркоаферата, станала известна като "Кокаиновите крале" - 20 години затвор за Банев, 12 г. за Матей Боев, 15 г. за Тинко Гарев. В същото време в България Софийският апелативен съд оправда Банев по обвинението му за участие в организирана престъпна група за пране на пари от наркотрафик. Заедно с него за невинни бяха обявени и бившата му съпруга Моника Добринова, доведеният му брат Симо Карайчев и вдовицата на убития през 2005 г. Константин Дишлиев-Десислава. Банев бе осъден по това обвинение на 7 години и половина затвор от Софийския градски съд (СГС) на 15 февруари м.г. Той трябваше да плати глоба от 30 000 лв., както и да възстанови на държавата 21 млн. евро. Но и тези санкции бяха отменени от апелативните съдии. Освен това Банев бе пуснат на свобода и мярката му за неотклонение остана единствено "подписка". Преди това той беше в килия, после изненадващо бе пуснат под домашен арест, а сега е на свобода.
22.
??????
30.07.2021 15:17:46
0
3
Не звучи сериозно...
21.
реалиста
30.07.2021 14:25:01
1
3
Предлагам за желаещите за Премиер
да са направи списък и да се сменят
на ротационен принцип.Като
пишете
списъка да не забравите и мен. Абе
ей така де менкаме, пък каквото
стане.То по-голям батак не може да
стане.
20.
123
30.07.2021 14:03:38
1
22
Леле този гледа по-нагло и от Бойко, а още дори не е станал премиер. Много неприятно излъчване, на мазен високомерен адвокат. Кофти човек. Предпочитам служебния премиер.
19.
Опитен
30.07.2021 13:59:32
0
8
Слави, слава на кокоса!
18.
напушен
30.07.2021 13:54:04
0
10
На мама Ирена протежето! ДПС!!!
17.
!:
30.07.2021 13:52:02
1
13
Кой е тоя, бе, мамка ви?! Олигофрени, на върха на държавата се поставя човек със солидни контакти зад граница и добре позната личност в политическите среди! Не на последно място ще е хубаво поне този да е ерудит, че Боко и Радев ни бяха достатъчно. Световно НЕИЗВЕСТЕН човек не може да е премиер, ако ще и да е най-добрия юрист!
16.
Бургас
30.07.2021 13:36:49
0
15
Този мазен адвокат е зет на организационния секретар на Корнелия Нинова!Направете си сметката за какво става дума.
15.
до 13
30.07.2021 13:35:37
1
5
Леле, "жалкар", пъро какъв ГЕРБ те гони пак? Второ, функционално неграмотен ли си, или да? Пепито Илиев бил на 22 когато убили Поли Пантев, на съседния на Барбадос остров. Ами да те питам на колко години е бил първият кандидат-премиер на Славито Ники Василев тогава? И на какъв пост беше - министър и вицепремиер? Помниш ли? Или удобно забравяш и се правиш на разсеян какво ти се казва за прането на парите от бялото, което идва от латинска америка?

И като тоя млад супер професионалист Илиев ще сменя статуквото - Пеевски, Гешев и не знам си кой, защо Демократична България не го подкрепя, бе? Щото те, за разлика от Слави реват срещу Пеевски и Гешев от 8 години. Славито тогава само консумираше продуктите от Барбадос, не му бяха казали, още че ще влиза в политиката. Айде като си отговориш на тея въпроси пусни една псувня по ГЕРБ, против нямам.
14.
Бургас
30.07.2021 13:31:03
0
7
Хубав часовник, но изобщо не си отива с костюм.
13.
До 8
30.07.2021 13:25:20
8
9
Жалък си ве гърбав трол. Когато са убили пантев, тоз е бил на 22 ве, жалкар. Колкото и лайна да ядете, това е края на крадливата ера на тиквата и доган!!!
12.
кадър
30.07.2021 13:17:16
2
12
В Барбадос се взима най-добрият ценз за транзакции преводи, продажба на паспорти, и връзки с криминалността.
ИТН = Има Такъв Непотизъм
11.
Третият ще е Милен Велчев
30.07.2021 13:16:15
2
16
Доган и Таки ви таковат с 200, както и Бойко не ви е таковал. Усещате ли?
ДБ-то, къде сте? Спите ли?
10.
гражданин
30.07.2021 13:13:37
2
38
С тоя водомер на ръката, на цената на една гарсониера и мазния поглед в очите, все едно Влади Горанов гледам. Да не са роднини? Или просто са от едно котило?
9.
Столичен наркоман
30.07.2021 13:11:30
5
9
Абе братлета, верно ли ще падне цената на белото у Софиа, ако тоя стане премиер?
Ми да става тогава! Цела X5-ца издрусАх таа година. А още е лято...
8.
Трагедия
30.07.2021 13:06:39
5
26
Очевидно е важно новият премиер да има експертиза в международните механизми за изпиране на капитали. От Ники Василев към Петър Илиев...Преди 18 години един наш сънародник, много успешен бизнесмен ще кажат някой, а други просто ще кажат наркотрафикант Поли Панте,в го застреляха като куче на остров Аруба. Това е близко до остров Барбадос и ви го казвам неслучайно. Ако някой беше помислил, че 18 години по-късно тези, които перяха парите на такива като Поли Пантев ще ги слагат за Премиери, Васил Левски щеше да се обърне в гроба.
Таки ви праща поздрави от Дубай между другото. Бъдете здрави
7.
А бе
30.07.2021 13:04:52
2
26
Слави много прос
Свърза ни със Барбадос
Там банани ще берем
Чак докато се наядем.
И като казвам Барбадос
Ще поставя и въпрос
Може ли да има внос
На нещо бело,
Да речем..кокос.
6.
Червен трол
30.07.2021 13:03:35
4
17
Искаме си мутрата с 5 думи в речника да ни е.е с 200. Мани го тоя.
5.
Нашо момче
30.07.2021 13:02:40
0
31
С костюмче, часовник и блестящ от суета.
4.
Барбадос - море, офшорки и любимия на богатите бял
30.07.2021 12:45:54
2
29
Какъв е импорт-експорта по линията Барбадос - България? Да ви подскажа, пак е растение, ама не са банани.

За един преател питам.
3.
Станко спускания капут
30.07.2021 12:42:52
2
20
Простете ми хора. Спукал се капута и ето ме мене на.
2.
Фончо
30.07.2021 12:42:03
20
35
Петър Илиев е протеже на близкият до ДПС проф. Близнашки, масон в ложата на Цацаров и почетен консул на офшорна перачница.
1.
СТАНКО Капута
30.07.2021 12:36:37
16
35
Не ми харесва! Аз си искам Бойко Борисов! Той пълно чекмеджетата най-добре, другите са аматьори!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори