×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР"


Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР"
Тошко Йорданов участва само в началото на брифинга с Манолова и Хаджигенов, след което напусна
Тема в развитие
Йорданов и Карадайъ демонстрират хладина след срещата на ИТН и ДПС, не отговарят на въпроси ИТН към ДПС: За партиите на протеста основният противник винаги е бил ГЕРБ Вигенин и ДПС – основни козове на БСП в преговорите с „Има такъв народ“ Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР" Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща" Дилемата на ГЕРБ „Рашков или Слави Трифонов“ може да има брутален изход – и двете! Политическа бомба: Меглена Кунева ли ще бъде предложението на ИТН за нов премиер? Дончева намекна на Слави да смени още трима кандидат-министри, ако иска подкрепа Проектоминистър на Слави: И в политиката "совите не са това, което са", винаги има и друго решение “Мутри вън!“ си оставиха вратичка за подкрепа на проектоправителството на Слави Борисов: Кое зло да избера? Ако не е правителството на Трифонов, остава Рашков Манолова: Който получи мандата да предложи служебният кабинет да стане редовен DARA открива сезона на хип-хоп партитата в Слънчев бряг БСП: Няма да подкрепим предложеното от г-н Трифонов правителство Слави защити проектокабинета си след критиките: Той не е нито на Борисов, нито на Доган Лидер в „Демократична България“ със сигнал за неодобрение към проектокабинета на Слави Николай Хаджигенов, ИСМВ: Отказваме да участваме във Фейсбук република Николаос Цитиридис се шегува със Слави, предложи собствен кабинет с Азис, Венци Стефанов и Жоро Игнатов Ако Николай Радулов стане вътрешен министър след Рашков, ще имаме двама нормални подред Бойко Борисов с първи коментар след вота: Откъде Слави знаеше в 11 ч., че печели, когато ГЕРБ бе първа сила?! Типичният избирател на ИТН - същият като на ГЕРБ Вижте коя е д-р Антония Валентинова, предложена за министър по ромските въпроси Министрите Петков, Василев и Денков отхвърлили офертата на Слави заради „съществени различия във визиите“ Кои са министрите в проектокабинета "Василев" Без екоминистър и вицепремиер по еврофондовете Здравният министър на Слави - вирусолог с откритие в топ 100 за 2019 г. Слави Трифонов обяви правителството на ИТН: Николай Василев е предложението за премиер
виж още
скрий
24 Юли 2021, Събота, 12:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

От ИТН поели ангажимент за преизчисление на пенсиите и болниците да не са фирми

От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ са поели ангажимент за преизчисление на пенсиите. Това стана ясно от думите на лидера на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИНИ) Мая Манолова след срещата в парламента днес между двете формации.

Брифинг за медиите направиха Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) заедно с Манолова и Николай Хаджигенов от ИНИ. 

Срещата продължи едва около 45 минути. Кадрови въпроси, свързани с министри, не били обсъждани. 

"Случи се това, което общо взето всички очаквахме. Ние нямаме разминавания в основната си цел - разграждането на този отвратителен гербаджийски модел, който души държавата. Имаме еднакви виждания за съдебната реформа, за социалната политика. Имаме разминавания, разбира се, в детайлите, защото все пак сме различни политически формации, но посоката е една и съща, така че всичко останало е въпрос на изчистване на детайли и на работа между нашите експерти. Така че ще продължат разговорите на експертно ниво, но срещата беше изключително конструктивна, позитивна, със здрав разум и с разбиране от двете страни", каза Йорданов. 

По повод разменените реплики за ДПС в началото на срещата, той обясни: "Вижте, колегите ще отговорят как те са го усетили, но ние бяхме пределно ясни. Всички вие и не само тук твърдяхте, че трябва да се водят диалози и разговори, нали така? Защо това, защо онова. Ето, водят се разговори. Поканили сме политическите партии извън ГЕРБ, защото ГЕРБ за нас е най-голямото зло за демокрацията, което ни се случи последните 11 години. Оттам нататъка ние запознаваме политическите субекти с нашите виждания, с това, което смятаме да направим, и търсим общи точки, ако има. Тяхно право е, разбира се, или да се съгласят, или да намерят нещо общо с нас, или да не намерят. В крайна сметка в зала ще се види дали ще се подкрепи това правителство или не. Всичко останало са абсолютни спекулации и пак ще кажа: престанете да набутвате ДПС като коалиционен партньор на нас! Това е абсурдно. Благодаря ви!"

След това Тошко Йорданов се оттегли, а брифингът продължи само с Мая Манолова и Николай Хаджигенов. 

Манолова изкоментира от своя страна: "За нас е важно е, че получихме пълна подкрепа от "Има такъв народ" за приоритетите, зад които стоим, като започнем със социалните - повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, което да се случи в най-скоро време. Ние сложихме една дата 1 октомври, т.е. пенсионерите да не чакат до 1 януари преизчисляването на пенсиите. А също така подкрепа на семействата с деца, тъй като демографската криза е един от най-сериозните проблеми. Ние вече сме внесли такъв законопроект за подкрепа на семействата и на децата."

Подкрепата за бизнеса била също изключително важна. Това трябвало да се случи при актуализацията на бюджета. За съдебната реформа също нямало разминаване. 

Работни групи щели да обсъждат преизчисляване цената на ток, вода, парно. 

"Темата здравеопазване също беше поставена на обсъждане и от "Има такъв народ" се съгласиха, че там реформата трябва да включва и изваждането на болниците като търговски дружества, но не само. Една сериозна и истинска реформа в здравеопазването, която да направи невъзможно това, на което сме свидетели сега. Т.е. изобщо и клиничните пътеки трябва да бъдат преразгледани, и лимитите трябва да бъдат отменени. Така че това е една друга тема, която също ще дискутираме в работен порядък", обясни Манолова. Тошко Йорданов обаче го нямаше да потвърди дали наистина е поет ангажимент от ИТН болниците да не са търговски дружества. 

По отношение въпроса с ДПС Мая Манолова заяви: "Аз отново казвам, че ние няма да подкрепим кабинет, в който се вижда влиянието на ДПС. Категорично! Нито ГЕРБ, нито ДПС е здравословно да имат по някакъв начин участия в следващото управление и влияние върху следващото управление, защото хората не гласуваха за това. Хората гласуваха за промяна."

Манолова добави, че ИТН преценявали с кого да водят разговори. 

"Това, което обаче ни увериха - че за тях подкрепа за следващото правителство без "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" не е приемлива. Т.е. те ще предложат кабинет с програма и с политики, когато са сигурни, че ще получат нашата подкрепа и подкрепата на "Демократична България"", каза още лидерката на ИНИ. 

Тя бе категорична, че ще бдят да няма влияние на ДПС в следващия кабинет. 

След уточнение от репортер на "Флагман", че трябва да убедят в такъв случай БСП да подкрепи правителството, Николай Хаджигенов се учуди: "Ние трябва да ги убедим?! Това е работа на "Има такъв народ"."

Той обясни и че е нормално ИТН да водят разговори с ДПС. 

"Няма как да се избегне да не поканиш БСП и ДПС. Това би могло да се избегне, ако имаш мнозинство. Очевидно никой няма мнозинство. Така че това е окей. Но аз тук се присъединявам към становището на г-жа Манолова - ДПС не трябва да имат пряко участие във властта. БСП - също, между другото. Това не означава, че не трябва да се вземе подкрепа. Очевидно трябва подкрепа и тук чух някъде въпрос - какво ще направим, ако ДПС подкрепи. Ми как ще ги спрем - това не е ли демокрация", попита адв. Хаджигенов. 

Въпросът е, ако БСП не подкрепи, а ДПС подкрепи, посочи репортер на "Флагман", на което депутатът отговори: "Да, това е една от възможните хипотези. Една от възможните хипотези. Да, възможна хипотеза е, разбира се. БСП може да решат да не подкрепят правителството и тогава то ще виси на ДПС. Какво правим, ако ГЕРБ реши да подкрепи правителството?"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си сменял мнението "на всеки три секунди", така че това не можело да се изключи. 

Мая Манолова пък се намеси: "Чакам да видя БСП как ще обяснят на техните избиратели, че няма да подкрепят програма, която слага на първо място повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, реформа в здравеопазването и съдебна реформа. Искам да видя, когато всичко е публично и прозрачно, когато законопроектите са детайлни, прецизни и в тях няма нито един лобистки текст, когато решенията са прозрачни, това ангажира политическите сили да гласуват, защото иначе няма как да го обяснят на своите избиратели."

Николай Хаджигенов каза, че е бил обсъждан и въпросът с главния прокурор. 

"И освен това сме говорили и за хора - за смяна на ключови постове, защото правосъдна реформа без реформа в МВР няма как да стане. Без да изчистиш клоаката МВР, няма как да стане. Така че - да, говорили сме, без да сочим конкретни имена, ама то не е ясно", добави адвокатът-депутат. 

След въпрос за кои постове говори, Николай Хаджигенов отговори: "Какво значи постове? Тръгва се от горе надолу. Няма как. Рибата винаги се вмирисва откъм главата. Така че почваме от горе надолу, докъдето се стигне."

В частта правосъдие и вътрешна сигурност с ИТН нямали разминавания дори в детайлите. 

Мая Манолова обяви, че е сигурна, че ще има правителство. Но тя подчерта, че управлението трябва да е почтено и да се заеме с проблемите на българските домакинства. 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 3
18
Коментара по темата
18.
Вожда
24.07.2021 17:11:06
0
12
Изчистете всички на пенсия и заплата в МВР първа категория!Иначе реформа в МВР няма! А не да ги преназначавате после по друг закон и пак да остават!В гранична преливат!!!
17.
Вожда
24.07.2021 17:10:20
0
6
Изчистете всички на пенсия и залата в МВР първа категория!Иначе реформа в МВР няма! А не да ги преназначавате после по друг закон и пак да остават!В гранична преливат!!!
16.
полицай .
24.07.2021 16:32:45
0
6
Със ЗМВР Бъчварова се създаде конфлик сред предобилите право на пенсия които я получават и ония които не са придобили и не получават дОКАТО ИМА НЕДОСТИГ ОТ ПОЛИЦАИ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПО УЛИЦИТЕ И МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ТО дЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕМОГАТ ДА СЕ РАЗМИНАТ ОТ ПЕНСИОНЕРИ апз .
15.
ГРАЖДАНИН
24.07.2021 16:16:55
5
12
Дано разума надделее .
Без да се изчисти клоаката МВР .няма как да стане .
Преди време настоящия депутат в 46 НС проф.Николай Радулов с тревога сподели .
Системата в МВР Е Безнадеждно прогнила неефективна .Дори постове и места се продават в особенно апетитната Гранична полиция .дИРЕКТОРИТЕ наОДП и РДГП Бургас са гиш превърнали в семейна фима .ПО ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА СА НАЗНАЧЕНИ .
14.
Партия на Слави
24.07.2021 15:58:46
2
14
От всички срещи нищо не чухме за намаляне на ток и парно и вдигане на заплати
13.
..
24.07.2021 14:15:06
8
10
Боклуци чистят боклуци...
12.
До 10
24.07.2021 14:14:11
3
7
МАРШ във Скравена. Всичко е червено
11.
Онзи
24.07.2021 14:08:05
8
1
Вечна слава за нашата партия БКП
10.
Най-голямот зло
24.07.2021 13:58:29
20
20
са комунистите и техните издънки - ДПС, ИТН, ИБНИ (ЕБНИ)!, ДБ!
Само ГЕРБ и Борисов!
Рашков, Кацаров, СТоилов на бесилото или в Белене на прасетата!
9.
До 7
24.07.2021 13:56:32
10
12
или си заблудена овца или си платен от Мунчо Радев, да удряш минусите!!!
Искам аргументи, селянино!
8.
Манолова
24.07.2021 13:55:06
3
15
Нинова предлага безплатно образование и здравеопазване за ВСИЧКИ!
Нали знаеш, че безплатен обяд няма и все някой плаща? А в случай КОЙ?
Да попитам, когато ЕС спре кранчето и пари няма, това как ще се случи?
Ние не сме богати като Турция?
Чакам отговор!
7.
Защо ГЕРБ е най-голямото зло?
24.07.2021 13:53:10
10
19
ДАЙТЕ МИ АРГУМЕНТИРАН ОТГОВОР ИНАЧЕ СКОРО БЪЛГАИЯ ЩЕ НАМАЛЕЕ ДО ТРИ МИЛИОНА И НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС, ИЗРОДИ!
6.
Do 5
24.07.2021 13:47:53
6
13
Да колкото на вашият лидер от има такъв прос чалгар
5.
Георги
24.07.2021 13:45:20
10
22
Така нар. Тошко Магарето е с умствен капацитет на 5-годишно дете ...
4.
Фигуранти на мафията
24.07.2021 13:41:39
20
31
Каква катастрофа ни очаква с тези продажници,водени от льотчика.......
Пред Радевата зима, управлението на Бойко ще изглежда като пролетна роса!!!
3.
Мале мале
24.07.2021 13:34:02
11
29
Какво ни чака малеее,гответе се за здрава криза ;)
2.
ОДМВР Бургас
24.07.2021 13:03:10
19
21
Изчистете главата проблема в ОДМВР Бургас - покровителя на ГЕРБ
1.
абе
24.07.2021 12:58:02
5
26
Панайот Рейзи бишия кмет на Созопол защо още не е в затвора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори