×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са министрите в проектокабинета "Василев"


Кои са министрите в проектокабинета "Василев"
Николай Василев е предложен за премиер, а в проектокабинета има изключително интересни имена
Тема в развитие
Йорданов и Карадайъ демонстрират хладина след срещата на ИТН и ДПС, не отговарят на въпроси ИТН към ДПС: За партиите на протеста основният противник винаги е бил ГЕРБ Вигенин и ДПС – основни козове на БСП в преговорите с „Има такъв народ“ Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР" Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща" Дилемата на ГЕРБ „Рашков или Слави Трифонов“ може да има брутален изход – и двете! Политическа бомба: Меглена Кунева ли ще бъде предложението на ИТН за нов премиер? Дончева намекна на Слави да смени още трима кандидат-министри, ако иска подкрепа Проектоминистър на Слави: И в политиката "совите не са това, което са", винаги има и друго решение “Мутри вън!“ си оставиха вратичка за подкрепа на проектоправителството на Слави Борисов: Кое зло да избера? Ако не е правителството на Трифонов, остава Рашков Манолова: Който получи мандата да предложи служебният кабинет да стане редовен DARA открива сезона на хип-хоп партитата в Слънчев бряг БСП: Няма да подкрепим предложеното от г-н Трифонов правителство Слави защити проектокабинета си след критиките: Той не е нито на Борисов, нито на Доган Лидер в „Демократична България“ със сигнал за неодобрение към проектокабинета на Слави Николай Хаджигенов, ИСМВ: Отказваме да участваме във Фейсбук република Николаос Цитиридис се шегува със Слави, предложи собствен кабинет с Азис, Венци Стефанов и Жоро Игнатов Ако Николай Радулов стане вътрешен министър след Рашков, ще имаме двама нормални подред Бойко Борисов с първи коментар след вота: Откъде Слави знаеше в 11 ч., че печели, когато ГЕРБ бе първа сила?! Типичният избирател на ИТН - същият като на ГЕРБ Вижте коя е д-р Антония Валентинова, предложена за министър по ромските въпроси Министрите Петков, Василев и Денков отхвърлили офертата на Слави заради „съществени различия във визиите“ Кои са министрите в проектокабинета "Василев" Без екоминистър и вицепремиер по еврофондовете Здравният министър на Слави - вирусолог с откритие в топ 100 за 2019 г. Слави Трифонов обяви правителството на ИТН: Николай Василев е предложението за премиер
виж още
скрий
12 Юли 2021, Понеделник, 14:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Няма да има министерство на околната среда и води, но ще има министър без портфейл по ромските въпроси

 

 

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че е готов да поеме отговорност и предложи евенутален кабинет. За министър председател той посочи Николай Василев, който бе министър на икономиката и администрацията в самстоятелния кабинет на НДСВ - 2002-2006 година.

Вижте кои са бъдещите министри: 

Николай Василев Василев е роден на 28 ноември 1969 г. във Варна. Той е български политик от НДСВ – вицепремиер (2001-2005 г.) и министър.

Николай Василев, предложен за министър-председател

През 1994 г. завършва икономика в Университета за икономически науки в Будапеща, през 1995 г. получава бакалавърска степен и по бизнес администрация, финанси и икономика в Щатския университет на Ню Йорк, а през 1997 – магистърска степен по международна икономика и финанси в Университета „Брендайс“ (Уолтъм, САЩ) и Университета „Кейо“ (Токио, Япония).

От 1999 г. Николай Василев притежава престижната степен CFA (сертифициран финансов аналитик) и е първият българин с тази степен. Член на Управителния съвет на Българската CFA асоциация. Владее английски, унгарски и руски език, има начални познания по френски, немски и японски.

От 1996 до 2001 г. работи като инвестиционен банкер. През този период е натрупал богат опит в сферата на инвестициите в световните пазари на акции, като е работил за три мултинационални компании. Бил е старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон, асоцииран директор на UBS (бившата SBC Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон, данъчен консултант в Coopers & Lybrand – Будапеща. 

Ради Найденов - вицепремиер и министър на външните работи, посланик на България в Швейцария, бивш служебен външен министър:

Ради Найденов, Министерството на външните работи

Вицепремиер и министър на външните работи - Ради Найденов Започва кариерата си като външнополитически сътрудник в БЗНС през 1990 година, където работи до 1992 г. През 1992 г. е експерт в Управление „Политика и сигурност“ в Министерството на отбраната. От 2001 до 2002 г. е заместник-министър на отбраната. До 2005 г. е началник на кабинета на министър-председателя на България, по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В периода 27 януари - 4 май 2017 г. е служебен министър на външните работи. Владее немски, английски и руски. Женен, едно дете. Найденов е награждаван с 14 отличия: Награда на Германската икономика за личности, Германо-Българска индустриално-стопанска камара Голям кръст за заслуги на Ордена за заслуги на Федерална република Германия Сребърен почетен знак на Министерството на външните работи Сребърен комтурен кръст със звездата на почетния знак за заслуги към Федерална провинция Долна Австрия Голям златен почетен знак със звезда за заслуги към Република Австрия (Голям комтурен кръст I-ва степен) Голям Кръст за заслуги pro Merito Malitensi на Суверенния малтийски орден Сребърна командорска звезда нa ордена за граждански заслуги на Испания Награден знак „България - НАТО“ на Министерството на отбраната Почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата Сребърен почетен знак на Министерството на външните работи Медал „50 години България в ООН“, МВнР Медал „Българско председателство на ОССЕ“, МВнР Медал „100 години дипломатически отношения България - САЩ“, МВнР Официален медал за 24-та годишнина от понтификацията на Н.Св. Папа Йоан Павел II., Ватикана.

Николай Радулов - вицепремиер и миинстър на вътрешните работи:

Николай Радулов, министерство на вътрешните работи

Той е бивш секретар на МВР в правителството на Иван Костов и професор по национална сигурност в Новия българския университет. Беше сред експертите, представени официално от ръководството на "Има такъв народ" в края на февруари. Той беше посочен като водещ експерт в сектора по вътрешна сигурност заедно с бившия офицер от НСО Светлин Стоянов и експертът по сигурност Николай Бойчев. Радулов акцентира върху ревизия на МВР и специалните служби, както и пълна проверка на дейността, финансовото състояние и наличните ресурси за последните 10 години.

Роден е на 13 януари 1956 г. в град София. През 1975 г. завършва 7 ЕСП „Георги Димитров“. От 1 септември 1977 до 1981 г. учи Академията на МВР, факултет „Държавна сигурност“ със специалност „Управление на обществения ред и сигурност“. От 30 октомври 1981 г. е разузнавач към Софийско градско управление на МВР, отдел „Държавна сигурност“, а от 1 декември същата година е в Ленинското управление на МВР в София, отдел „Държавна сигурност“, а от 24 декември 1985 г. е старши разузнавач в управлението. Учи задочно аспирантура в Академията на МВР от 1985 г. През 1987 г. е преназначен като направленец-инспектор в отдел „Учебен“ на управление „Кадри“ на МВР. От 1 май 1990 г. е инспектор с длъжност заместник-началник на отделение в същия отдел. През 1992 г. защитава докторска дисертация във Военната академия в София. От 2012 до 2014 г. е доцент в Нов български университет, а от 2014 г. и професор там. В периода 17 февруари 1997 г. до 3 декември 1998 г. е секретар на МВР. На 3 декември 1998 г. е освободен от длъжността секретар на Министерството на вътрешните работи.

Мария Бойчинова - министър на финансите, икономист и финансист, завършила "Васар" и LSE:

Мария Бойчинова, министерството на финансите 

Тя е предложението на "Има такъв народ" за министър на финансите в еднопартийния им кабинет. 34-годишната българка е икономист и финансист със завиден опит зад гърба си. Бойчинова е завършила с пълно отличие колежа "Васар" в Ню Йорк, САЩ, сред чиито възпитаници са Ан Хатауей, Лиса Кудроу, както Жаклин Кенеди - съпруга на американския президент Джон Кенеди и една от първите дами на САЩ. Българката е учила и в Лондонското училище по икономика и политически науки. Тя има престижна професионална акредитация за сертифициран финансов аналитик. Бойчинова има опит и на Уолстрийт, като част от компанията за инвестиционен мениджмънт "Merrill Lynch", част от "Bank of America". Освен това, тя е работила и за добре познататa компания за финансова услуги JP Morgan. Бойчинова е зодия везни, говори 3 езика и към 2016 г. има едно дете. Връщането й в България пък се оказва по-трудно решение, отколкото заминаването й в чужбина, споделя тя пред БГ радио в интервю от 2016 г.. Когато решава да се ориентира отвъд българската граница, Бойчинова е малка - някъде около 10-и клас. За връщането й пък влияние оказва съпругът й.

Любомир Дацов - министър на икономиката, бивш зам.-министър на финансите в кабинетите "Сакскобургготски" и "Станишев":

Любомир Дацов, министерство на икономиката 

Финансист и бивш зам.-министър в две последователни правителства - на НДСВ и на Тройната коалиция поема икономическото министерство. Член на Фискалния съвет към парламента. Експертът се смята за откритие на бившия финансов министър Милен Велчев, който го издига до свой заместник и му възлага да отговаря на нови функции от Министерството на финансите в областта на управлението на средствата от Европейския съюз. Любомир Дацов е роден на 2 май 1965 г. Има висше икономическо образование от УНСС, както и допълнителни квалификации в областта на икономическата и макроикономическата политика и бюджетирането. Работил е във финансовото министерство от 1992 до 2009 г. Кариерата си там започва като специалист в отдел “Бюджетна политика”, по препоръка на негов преподавател, веднага след като завършва УНСС. Неговото име се свързва с реформата на публичния сектор и въвеждането на бюджетните рамки в България и бюджетиране ориентирано към резултати (програмно бюджетиране). Той е координирал реформата на българския бюджетен сектор, подобрение на системата на планиране и подготовка на бюджета през 2002 г., създаването на училище по публични финанси в България през 2005 г. Основен автор на стандартизация на бюджетните предложения и оценка на публичните разходи, също през 2005 г. Бил е координатор на дейностите по изпълнение на програмите PAL и DPL, Световна банка в секторите образование, здравеопазване и социално подпомагане. Ръководи българския екип за изготвяне на докладите за оценка на изброените сектори, както и на докладите за оценка на публичните разходи в сектори земеделие, съдебна власт.

Наталия Митева - министър на образованието, иновациите и науката:

Наталия Митева, министерство на образованието 

Лидерът на "Има такъв народ" я представя като "завършила с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина", с магистратура по публични политики от Мерилендския университет в САЩ и допълнителни квалификации от Колумбийския университет и от бизнес департамента на Оксфордския университет.

Митева е на 39 г. Говори 4 езика. Има 10-годишен опит в сферата на образованието и иновациите. Тя е мениджър образование и социално въздействие в „Телелинк Бизнес Сървисис“, а преди това близо 10 години е програмен директор на „Добро образование и работни умения“ във фондация „Америка за България“.  Член на комисията за иновации към Министерство на образованието и науката. Работи с Колумбийския университет в Ню Йорк в сферата на ефективните технологии за преподаване. Наталия Митева има магистърска степен по публични политики от Мерилендския университет в САЩ и е специализирала „Оценка на въздействието“ към отдела за оценка на Световната банка (International Program for Development Evaluation Training). Част е международната инвеститорска общност за социално въздействие към департамента по бизнес на Оксфордския университет (Oxford Impact Investing Programme).

От думите на лидера на ИТН стана ясно, че се променя и профилът на министерството. Досегашното Министерство на образованието и науката да стане на "образованието, иновациите и науката" предлага той.

Красимир Ненов - министър на енергетиката, изп. директор на Контур глобал Марица изток 3:

Красимир Ненов, министерство на енергетиката 

Предложеният за министър на енергетиката Красимир Ненов има магистърска степен от университета Корнел в САЩ, магистратура по бизнес администрация от Католическия Университет в Лювен, Белгия и бакалавърска степен по икономика Арканзаския Университет, САЩ. Той се включва се в ръководния екип на Марица-Изток 3 през 2003 г., където отговаря за търговската дейност до 2013. През следващите две години работи като директор на електроцентрала и ръководител на газовата генерация в Енел Русия, където отговаря за три големи газови електроцентрали.През 2016 г. е Ненов заема поста търговски директор и заместник изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ през 2016 г., а година след това се издига до изпълнителен директор на електроцентралата.

Велислава Петрова - министър на здравеопазването, старши мениджър в Глобалния алианс за ваксини имунизации в Женева:

Велислава Петрова, министерство на здравеопазването 

Тя откри как шарката изтрива имунитета, откритието й предизвика фурор. Вирусът, причиняващ дребната шарка, изтрива имунната памет на човешкия организъм, събирана след всяко заболяване от най-ранно детство. Той увеличава риска от заболяване от други вирусни инфекции - включително такива, от които човек е преболедувал или срещу които е бил имунизиран. Това е откритие на д-р Велислава Петрова, генетик в Института “Сангер” в Кеймбридж, Великобритания. Постижението й е обект на докторската й работа. Когато резултатите й са огласени, заедно с подобно изследване в американския университет “Харвард”, всички световни медии пишат за откритието. Велислава Петрова е биомедицински изследовател в King’s College в Кеймбридж В момента работи и в Офиса за иновации на UNAIDS (организацията на ООН за борба със СПИН и вируса на ХИВ) в Женева и е консултант към Световната банка по въпроси, свързани с оценка на епидемичния риск. Родена е обаче в Сандански, а завършва Националната природо-математическа гимназия в София. Продължава с молекулярна биология в университета в Бристол. Признава, че нейна слабост е не само науката, но и парфюмите. За това и прави свои собствени. Обожава джаз.

Михаела Лашова - министър на регионалното развитие и благоустройството:

Михаела Лашова, министерство на регионалното развитие

Евентуалният нов регионален министър е експерт в недвижимите имоти за регионален министър. Михаела Лашова е управляващ партньор на Cushman & Wakefield Forton. Към компанията се присъединява, за да оглави отдела за Инвестиционно консултиране и оценки след кариера в UniCredit Лизинг. Там тя придобива опит като ръководител на отдела за големи корпоративни клиенти с дейности в недвижимите имоти. В C&W Forton Лашова привлича за клиенти водещи международни инвеститори. По нейна инициатива компанията разработва спектър от услуги, насочени към банки и финансови институции. Тя притежава над 20 годишен опит, от който 11 години придобит в C&W Forton. Лашова е RICS Registered Valuer и RICS Ambassador за България и Югоизточна Европа. Завършила е магистърска степен по финансов мениджмънт от City University – Seattle, Washington и бакалавърска степен по финанси от University of Illinois at Chicago.

Христо Алексиев - министър на транспорта, информационните технология и съобщения:

Христо Алексиев, министерство на транспорта

Христо Алексиев вече беше един път министър на транспорта. ЖП експертът беше министър в служебното правителството на Огнян Герджиков през 2017 г. Алексиев е работил в НКЖИ, от 2011 г. се занимава с управление на едни от най-мащабните инвестиционни инфраструктурни проекти в сферата на транспорта реализирани с финансиране от ЕС. От 2007 до 2010 г. е последователно заместникгенерален директор и съветник на Управителния съвет на НКЖИ. От 2005 до 2007 г. е бил експерт към кабинета на министъра на транспорта. От 2002 до 2005 г. работи в неправителствения сектор. Ръководител е на проекти в сферата на местното самоуправление и е координатор на информационния център ЕВРОДЕСК. Има бакалавърска степен по "Политология" от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" и магистърска степен по Международни икономически отношения от УНСС. Притежава и редица международни сертификати свързани с управлението на транспортни инфраструктурни проекти.

Ивайло Кожухаров - министър на туризма:

Ивайло Кожухаров, министерство на туризма

Предложеният за министър на туризма Ивайло Кожухаров е експерт в сектора с над 17 години професионален опит. Той придобива бакалавърска и магистърска степен по „Икономика и организация на туризма“ в Икономическия университет във Варна, а малко по-късно става и магистър по „Маркетинг“ в УНСС. През годините Кожухаров е заемал позициите изпълнителен директор, генерален мениджър и консултант към различни хотелски комплекси в България.

Пламен Абровски - министър на земеделието, храните и горите:

Пламен Абровски, министерство на земеделието 

Предложеният за министър на земеделието Пламен Абровски е адвокат по професия. Той е завършил Югозападния университет „Неофит Рилски“, след което придобива магистърска степен по „Право“. За своите 17 години опит Абровски се специализира в експертизата на земеделското право, европейските процедури и политики. Професионалният му опит включва позиции като главен секретар на Националния съюз на земеделските кооперации в България, дипломат в Постоянното представителство на България към Европейския съюз, началник отдел "Законодателство на Европейския съюз", юрисконсулт в Българска агенция по безопасност на храните, главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне" и Главна дирекция "Оперативна програма околна среда".

Теодора Генчовска - министър на отбраната

Теодора Генчовска, министерство на отбраната 

Експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на военната академия , преминала е през редица допълнителни квалификации във Франция, Германия, Италия, Великобритания и САЩ. кариерата й стартира в генералния щаб на БА, преминава през всички нива достигайки до началник на отдел НАТО и ЕС в МО. Участвала е в български делегации на срещи на върха на НАТО в Турция , Уелс, Полша и Белгия. Говори два езика на 50 години.

Лилия Иванова - министър на труда, социалната и демографската политика 

Лилия Иванова, министерство на труда и социалната политика 

Предложената за министър на труда и социалната политика Лилия Иванова е бивш началник-кабинет на бившия министър на икономиката от кабинета „Борисов 3“ Емил Караниколов. За кратко Иванова е зам.-министър на икономиката след като бившият премиер Бойко Борисов освобождава Караниколов и в креслото му сяда Лючезар Борисов.

Лилия Иванова завършва Немска езикова гимназия в гр. Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на СУ "Кл. Охридски" и практикува след това като адвокат в областта на гражданското и търговското право. Има множество специализация в чужбина и у нас.

През годините се утвърждава като професионалист с дългогодишен управленски и експертен опит в публичния сектор. От 1998 г. досега заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта. Ръководител или участник е в много проекти, финансирани по линия на DFID, PHARE, OП“АК“, ОПРР и др. Притежава специфичен опит  в областта на облекчаване на административното обслужване за бизнеса и гражданите, въвеждането на принципа на „едно гише“, публично-частното партньорство, въвеждане на системи за управление на качеството в администрацията, изграждане и обновяване на публична спортна инфраструктура. Ръководила е процеси, свързани с опростяване на бизнес-средата чрез анализиране и намаляване на държавните такси, намаляване на сроковете и документите за предоставяне на публични услуги, въвеждане на принципите на електронно управление и аутсорсинг. Била е член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия като представител на Република България, автор е на публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“. Специализирала е „Банково право“ в Австрия, била е стажант-адвокат в Германия, преминава специализации по публично-частно партньорство и проектен мениджмънт в Ирландия, Испания и Великобритания. Обучавана е в ЕNA, Париж. Владее немски, английски и руски езици. Омъжена с едно дете.

Станислава Армутлиева - министър на културата

Станислава Армутлиева, министерство на културата 

Тя е музикален продуцент. Работи предимно с млади изпълнители като Михаела Маринова, Дара, 4Magic, Pavell & Venci Venc и др. Компанията й - „Вирджиния Рекърдс“ у ексклузивен партньор на „Юнивърсъл мюзик“ в България. Армутлиева е председател на УС на сдружението за колективно управление на сродни на авторските права в музиката - „Профон“, както и на Българската асоциация на музикалните продуценти, където през последната година работи в посока популяризиране на създаването на т.нар. „дигитални ЕГН-та“ на музикалните произведения на българските артисти, с което да гарантира приходите им от права онлайн. Журирала в два сезона на риалити формата X Factor. Армутлиева е завършила висшето си образование пред 1993 г. във ВИТИЗ, където учи актьорско майсторство за драматичен театър в класа на Енчо Халачев и Снежина Таковска.

Петър Илиев - министър на правосъдието

Петър Илиев, министерство на правосъдието

Той е управляващи съдружник на Адвокатското дружество „Илиев и партньори“, което грабна приза за най-добра кантора на 2020 г. в Националните награди за правосъдие. „Илиев и Партньори“ съществува от 16 години. Кантората успешно защити свободата на словото и свободата на медиите в България, чрез изготвянето на искането до Конституционния съд за установяване на противоконституционност на чл.25з, ал.2 от Закона за защита на личните данни, ограничаваща свободата на изразяване и журналистическата свобода и установяваща предпоставки за противоконституционна цензура и автоцензура. Конституционният съд изцяло уважи искането, възприе развитите в него мотиви и аргументи и обяви за противоконституционна оспорената законова разпоредба. Кантората му е участвала в най-много конституционни дела чрез изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд за установяване на противоконституционност на закони и други актове на Народното събрание, както и подготовката на множество проекти за становища на страни по конституционни дела. Кантората е един от лидерите в сферата на експертно изготвяне на законопроекти, правни становища по изменения и допълнения на закони, оценки на въздействието относно промени в законодателството, правна експертиза за конституционосъобразност, съответствие с Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, правото на Европейския съюз, международните договори, по които Република България е страна, както и спазването на правилата за законодателна техника. Илиев и колегите му консултират успешно правителствата на две латиноамерикански държави по проекти в сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката и инвестициите в иновативни технологии. Кантората обслужва правно и съветва транснационална група от дружества, базирана в Лондон, при индустриалното приложение и търговската реализация на най-ефективната и най-иновативна в света патентована технология за преработка на битови отпадъци, която няма глобален аналог от гледна точка на постигнати икономически, финансови и екологични резултати. Подготвя се осъществяването на проект по изграждането на завод с тази технология на стойност 130 милиона лева. Осигурено е частно финансиране на проекта от голяма международна банка.

Радостин Василев - министър на младежта и спорта:

Радостин Василев, министерство на спорта

Той има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Адвокат Радостин Василев има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество „Радостин Василев“. Магистър е по право в СУ "Св. Климент Охридски", има и специализация "Правораздаване". Има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта. Консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право Радостин Василев е познат на футболната общественост с работата си в ЦСКА под ръководството на Александър Томов, а след това и на фирма “Титан”. Той бе и в екипа на Любослав Пенев в опит Ел Голеадор да оглави БФС, но настоящият наставник на ЦСКА агуби изборите през февруари 2018 г. срещу настоящия президент на футболната централа Борислав Михайлов.

Антония Валентинова - министър без портфейл, по ромските въпроси: 

Антония Валентинова, министър без портфейл по ромските въпроси

Тя е лекар, невролог. Завършила е Медицинския университет през 2018 г. При връчването на дипломите тогава казва, че винаги се е състезавала на общо основание.

„Влязох с 5.75 по химия и 5.49 по биология. Завършвам с 5.25“, казва ромката д-р Антония Валентинова. Проф. Ивайло Търнев е неин ментор още от подготвителия курс. Определя я като „млад професионалист, много мотивиран лекар и позитивен човек“. Д-р Валентинова е избрала неврологията за своя специалност и вече работи в болницата в Перник.
„Исках да се занимавам с нервна генетика и редки болести. Сега работя в клиника, където има основно инсултно болни и ми харесва. Харесват ми пациентите. Чувствам се полезна“, заявява тя. „Моят апел към нея беше не само да се намират болестите, а да се намерят лековете“, казва майката на д-р Валентинова. Тя допълва, че семейството й не се смята за част от малцинствата, защото са четвърто поколение интегрирани роми. Паулина е инженер по образование и казва, че записала дъщеря си в училище без никакви роми. Там Антония била тормозена и бита всеки ден до трети клас.

„Като дете съм чувствала дискриминация в училище. Отхвърлянето беше мотиваторът. Исках да се докажа, че и аз мога. Исках да си спечеля уважението на хората“, споделя младият лекар Антония. Майка й обаче е против тя да учи медицина и да остане в България. Смята, че с езиците, които знае, има по-добро бъдеще в чужбина. „Искам да остана тук. Като стана по-квалифицирана, може да опитам и в чужбина“, контрира Антония.




22
Коментара по темата
22.
Велислава Петрова - допълнение
12.07.2021 22:09:57
1
3
Сега чета творенията и на Туитър. Това е чудовище, действително работещо с най-големите чудовища в света! Почти на нивото на Кристалина Георгиева! Досегашните плашила по пресата бяха детска игричка! Може би все пак трябваше да посетя изборите... Не е като да не помня чалгарската мутра от едно време и не е като да не му бях видяла сатанинските татуировки преди вторите избори...
21.
Велислава Петрова
12.07.2021 20:43:14
1
5
Изключително опасна кучка!

Освен споменатото тук:

Велислава Петрова е консултант на ООН и Международния алианс за ваксини и имунизации (GAVI)!!! Кил Гейтс!

В редица интервюта, които Велислава Петрова е имала през последната година и половина, е проличавало положителното ѝ отношение към необходимостта от ограничения срещу разпространението на коронавируса, както и към ваксинирането, включително на преболедували.

Вещицата живее в Женева! Освен ако не ни ръководи от разстояние (много вероятно), едва ли някой би си развалил рахатлъка, освен ако не му е поставена изключително важна задача!

Въпреки че е толкова млада, и тя е от царската сган! Почти всички, ако не всички, са!

Петрова не е била кандидат-депутат от "Има такъв народ" нито за изборите на 4 април, нито на предсрочните на 11 юли, нито е в списъка с експерти на партията на "Слави Трифонов" в сектор здравеопазване, изброени на сайта на формацията като "Хората зад Слави". Номинацията на Велислава Петрова за министър на здравеопазването започва да изглежда последователна стъпка, когато се припомни участието ѝ през 2016 г. в учредяването на "Милениум клуб", обединяващ родените след 1 януари 1981 г. Домакин на учредяването бе Симеон Сакскобурготски в двореца Врана, а "Милениум клуб" подкрепи референдума, иницииран от "Шоуто на Слави".
20.
...
12.07.2021 20:36:26
0
3
Да беше избрал хора,работещи в съответната сфера,с опит. Имаме добри лекари,учители,спортисти...А то,завършили в чужбина теоритици,владеещи езици... А премиер,човек свързан с варненските групировки и доста компрометиран! Пълен провал!
19.
до 18
12.07.2021 18:23:14
0
7
Да уточним - старите ЦАРСКИ муцуни! В което, разбира се, няма нищо кой знае колко изненадващо, като се има предвид че се инсценира края на света... Династиите станаха все по-активни и вече дори не се спотайват в сянката.
18.
?
12.07.2021 17:34:56
0
9
И защо пак стари муцуни?!?
17.
Добронамерен
12.07.2021 17:30:52
0
11
Работата е ясна като бял ден, че без протести няма да се размине тази работа.
Дано поне пандемията да отмине.
16.
до 6 номер
12.07.2021 17:27:49
0
9
Само мега турбо олигофрен,като теб може да се опитва да прокарва тъпите си опорки, че не са свързани със сарая.
Като то на всички е ясно че дългия е проект и марионетка на същите сгради в Бояна.
15.
Суверенния малтийски орден
12.07.2021 17:20:06
0
10
Да не изброявам всичко останало... Положението е супер откровено кошмарно!
14.
Глас народен
12.07.2021 16:55:21
1
12
Бог да пази България и българското образование! До сега само експерименти си правят с деца, учители, родители... Толкова ли нямаше един кадърен учител в страната ни...?
13.
*********
12.07.2021 16:40:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
vinety
12.07.2021 15:41:04
1
7
Простата рая все дава кокала на боко вожда щот е много харизматичен. Нишо че беше назован от биков клоун нищо че харизанов го биха за да хвали боко след като циганката дето хвалеше бойчето умря. Пак ще сме си най-бедната най-корумпилана и най-болна нация. Честито българино умно ли гледаш. То с гледане се става разбирач от всичко.
11.
Аз
12.07.2021 15:01:37
1
20
Дано не се гласува и хората да си имат вече 1 на ум за следващите избори. Уж нови хора,а те все едни и същи крадци. Толкова ли няма от 7 милиона 20 кадърни човека,без да са оплетени от предишната власт!?
10.
бай Миле
12.07.2021 14:52:12
2
24
Най-хубавото на това правителство е, че няма да се осъществи или просто ще е за много кратко време.
Най-умното, което дългият можеше да направи бе просто да остави служебния кабинет, ама нА.
9.
бай Миле
12.07.2021 14:49:47
3
18
Тесни специалисти в дадена област, с добро професионално развитие.. обикновено нямат потенциал за администратавна работа. Сигурен съм, че вече съжаляват, че са се хванали на гюбека на дългия. А ако все още имат някакъв ентусиазъм останал в тях, то системата ще ги смачка за отрицателно време.
8.
опс саа
12.07.2021 14:46:20
0
22
Орбан закри Университета на Сорос в Будапеща но май ще се мести в София ! Абе, Слави какво се изложи като кифладжия още преди да обявят резултатите ! Америка за България и Правителството на Прайдовете. Май ролята на траверса Славуца не те е напуснал цял живот ?
7.
XXX
12.07.2021 14:39:09
0
25
Честит ви министър на културата - бивше протеже на ВИС, свързана бизнеса с пиратски СД-та от времето на мутрите и с рекет над български певци, автори и др. хора в музикалния бизнес през последните години.
6.
ДО 2 САМО ИДИОТ
12.07.2021 14:36:42
9
4
МОЖЕ ДА ГИ СВЪРЗВА С ДПС ХАХА/нова опорка/ПЛЮЕНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ СЕГА
5.
питанки
12.07.2021 14:32:30
4
18
Пак да попитам. Защо след като си бил готов с кабинета не го съобщи преди изборите, че да те подкрепят повечко хора ? Срам ли те беше нещо ? Америка пее за България. Грешката не е в преводача на Монд а в нас. Че ни карат да им живеем в "демокрацията" им. Херо Мустафа, ти си ПОЗОР за дипломацията ! хайде къш обратно !
4.
Хахаха
12.07.2021 14:23:53
4
26
Ясно НДСВ, ГЕРБ и ДПС в коалиция - Слави 1
3.
чИститоу..
12.07.2021 14:23:10
1
27
... тези ще им свиди и вазелина кат ни го тургат , язък за барута.....
2.
Сарая
12.07.2021 14:16:23
4
32
Това някакъв анклав на ДПС ли е ?
1.
електорат
12.07.2021 14:15:05
2
60
Бог да пази България!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христо Стоичков откри официално модерния Flora Bar and grill в Central Park  (ВИДЕО/СНИМКИ) Христо Стоичков откри официално модерния Flora Bar and grill в Central Park (ВИДЕО/СНИМКИ) Тук ще се наслаждавате на изискана кухня и цени, които ще Ви изненадат приятно Президентът посочи бъдещия служебен премиер Президентът посочи бъдещия служебен премиер Президентът взе това решение след като последователно в рамките на два дни разговаря с всички лица, които могат да заемат поста според последните промени в Конституцията Полицията хвана бургазлията Иван К., опитал да транспортира 20 грама друсан чай с автобус Полицията хвана бургазлията Иван К., опитал да транспортира 20 грама друсан чай с автобус В раницата си бил натъпкал наркотика, който въпреки че изглеждал като суха зелена тревна маса, реагирал на амфетамин 8 признака, че сте се омъжили за грешния човек 8 признака, че сте се омъжили за грешния човек Бракът изисква усилия и компромиси, но ако времето ви заедно непрекъснато ви изтощава, вместо да ви удовлетворява, това е червен флаг Защо бабите закачат дафинов лист над леглото Защо бабите закачат дафинов лист над леглото Някога лавровият лист, известно със своите магически свойства, е бил използвано от домакините като средство за прочистване на дома от негативна енергия Ретрограден Меркурий от 1 април, как ще се отрази на зодията ви, Водолеят да обърне внимание на колата Ретрограден Меркурий от 1 април, как ще се отрази на зодията ви, Водолеят да обърне внимание на колата Явлението започва от 1 април, но няма да е шега... Защо терористите избират музикални събития за атентати Защо терористите избират музикални събития за атентати Нападението от 22 март срещу концертна зала в покрайнините на Москва събуди мрачните спомени за три подобни зловещи атаки Рецепта за баница от оризовки и котидж сирене Рецепта за баница от оризовки и котидж сирене И готово! За 0 време имаме страхотна и здравословна закуска а ла баница! Да ви е сладко!Баница от оризовки и котидж сирене 6500 от 30 000 са незаетите щатове във въоръжените сили – голям проблем с офицерите и войниците 6500 от 30 000 са незаетите щатове във въоръжените сили – голям проблем с офицерите и войниците Особено тревожно е положението в Сухопътните войски Айтоски бизнесмен взе на концесия градския басейн, ще му вдъхва нов живот Айтоски бизнесмен взе на концесия градския басейн, ще му вдъхва нов живот Съоръжението бе в окаян вид съвсем доскоро, но леко по-леко се променя и до началото на юни ще се превърне в истински оазис
Байдън посреща Ердоган в Белия дом на 9 май Байдън посреща Ердоган в Белия дом на 9 май Това е първото посещение на турския президент от 2019-а насам Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори