×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща"


Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща"
"Аз лично не очаквам да имаме някакви разминавания за основните цели", обяви Тошко Йорданов
Ключови думи: БСП, ДПС
Тема в развитие
Йорданов и Карадайъ демонстрират хладина след срещата на ИТН и ДПС, не отговарят на въпроси ИТН към ДПС: За партиите на протеста основният противник винаги е бил ГЕРБ Вигенин и ДПС – основни козове на БСП в преговорите с „Има такъв народ“ Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР" Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща" Дилемата на ГЕРБ „Рашков или Слави Трифонов“ може да има брутален изход – и двете! Политическа бомба: Меглена Кунева ли ще бъде предложението на ИТН за нов премиер? Дончева намекна на Слави да смени още трима кандидат-министри, ако иска подкрепа Проектоминистър на Слави: И в политиката "совите не са това, което са", винаги има и друго решение “Мутри вън!“ си оставиха вратичка за подкрепа на проектоправителството на Слави Борисов: Кое зло да избера? Ако не е правителството на Трифонов, остава Рашков Манолова: Който получи мандата да предложи служебният кабинет да стане редовен DARA открива сезона на хип-хоп партитата в Слънчев бряг БСП: Няма да подкрепим предложеното от г-н Трифонов правителство Слави защити проектокабинета си след критиките: Той не е нито на Борисов, нито на Доган Лидер в „Демократична България“ със сигнал за неодобрение към проектокабинета на Слави Николай Хаджигенов, ИСМВ: Отказваме да участваме във Фейсбук република Николаос Цитиридис се шегува със Слави, предложи собствен кабинет с Азис, Венци Стефанов и Жоро Игнатов Ако Николай Радулов стане вътрешен министър след Рашков, ще имаме двама нормални подред Бойко Борисов с първи коментар след вота: Откъде Слави знаеше в 11 ч., че печели, когато ГЕРБ бе първа сила?! Типичният избирател на ИТН - същият като на ГЕРБ Вижте коя е д-р Антония Валентинова, предложена за министър по ромските въпроси Министрите Петков, Василев и Денков отхвърлили офертата на Слави заради „съществени различия във визиите“ Кои са министрите в проектокабинета "Василев" Без екоминистър и вицепремиер по еврофондовете Здравният министър на Слави - вирусолог с откритие в топ 100 за 2019 г. Слави Трифонов обяви правителството на ИТН: Николай Василев е предложението за премиер
виж още
скрий
24 Юли 2021, Събота, 11:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Тошко Йорданов се раздразни на Манолова заради напомняне за ГЕРБ и ДПС

Малко е шашаво да правим среща хора, които сме били заедно долу по площадите, и е ясно, че искаме едно и също, но, как да кажа, такива са обществените очаквания. Аз лично не очаквам да имаме някакви разминавания за основните цели, защото в крайна сметка това, което искахме долу на улицата, за това сме и тука.“ Това обяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов в началото на разговорите за бъдещото управление с „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИНИ). 

"Иначе ние специално едва ли щяхме да сме тука, както и вие", продължи Йорданов. "Щяхме да си гледаме живота нормално, така че не мисля, че ще има някакви тежки и сложни преговори. По-скоро да си стиковаме позициите и начина за постигането на целите. Благодаря Ви, че сте тука, и е хубаво, че сте в парламента, защото тази конфигурация щеше да изглежда доста по-зле без Вашата политическа формация."

ИТН излъчи четирима представители за събитието - Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева, а от ИНИ бяха двама - Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

За медиите срещата бе открита само за встъпителните слова. 

Мая Манолова благодари, че от ИТН се съобразили с тяхното искане да има публични консултации и те да са в най-публичната сграда - парламента. 

"Факт е, че ние работим отдавна и добре заедно и си имаме доверие. Затова и си говорим обикновено направо. Ние идваме, както правилно каза, буквално от улицата. Кампанията ни беше на улицата и площадите, затова сме много наясно с очакванията на хората", добави Манолова. 

От ИНИ приветстваха готовността на ИТН да поеме отговорност за съставяне на правителство. 

Хората обаче очаквали кабинетът да се заеме незабавно с належащите проблеми. Мая Манолова започна да изрежда: повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за почтения бизнес предвид ковид кризата от последната година и половина, съдебна реформа, ревизия на властта...

Очакването на гражданите било кабинетът да бъде излъчен от първата политическа сила. 

"Да получи подкрепа, на първо място, от "Демократична България" и от нас, и в него да няма по никакъв начин влияние на ДПС и на ГЕРБ. Ние сме срещу дългата ръка на ДПС, срещу дългата ръка на ГЕРБ, които имат своите механизми за влияние. За това ще сме категорични, тъй като хората просто не искат ГЕРБ и ДПС да продължат да участват в управлението. Това е тяхното очакване", обясни Мая Манолова. 

Двете страни фамилиарничеха пред медиите. Тошко Йорданов като че ли се раздразни от думите на Манолова за ГЕРБ и ДПС. 

"Малко ми е странно да казваш последната част от речта си, при положение че никой от нас тука не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват по някакъв начин в кабинета. Нито късите им ръце, нито дългите им ръце. Това е, как да кажа, оттам се тръгва и след това се водят диалози за всичко останало. В смисъл, това е нещо, от което няма мърдане", каза леко присмивателно Йорданов. 

Мая Манолова отвърна: "И нещо друго ще си позволя да кажа - не е толкова страшно да има правителство на малцинството. Не е толкова страшно. Защото когато става дума за политики и за решения, които са в интерес на хората, искам да видя коя парламентарна група няма да ги подкрепи. Няма да подкрепят преизчисление на пенсиите ли? Съдебна реформа? Или битката на хората с монополите? Законодателство, което да позволи да се ревизират сметките за ток, за парно и повишаването на цената на водата, което предстои? Така че няма страшно да няма плътна подкрепа в парламента. Още повече, това ще бъде здравословно, ако ДПС стои не просто на една ръка разстояние, а далеч от правителството и от властовите позиции. По този начин и следващият кабинет ще е принуден буквално да предлага решения, които да се приемат добре и срещу които просто да не може да има възражения."

Припомняме, че ИТН покани на срещи всички парламентарни сили без ГЕРБ. Вчера бяха първите разговори - с "Демократична България". Днес са планирани такива с ИНИ и с БСП, а утре - с ДПС. 

 


В категории: Политика


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
12
Коментара по темата
12.
ИВО
24.07.2021 16:56:04
1
5
ДРЪН, ДРЪН ! ТАА ГОСПОЙЦА 5% , ША ПРАИ КАБИНЕТ ! ГА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ НА ДОГАН !
11.
Гочето
24.07.2021 16:40:35
0
9
ИТН не бяха на улицата. Те гледаха от висотата на 7/8. Гледаха сеир и чакаха да дойде времето да се облажат. Като косърчетата от онази известна приказка са.
Госпожа Мая не е ли учила граматика, та не знае как се правят съкращения? Партията й не трябва ли съкратено да се изписва ИБНИ вместо ИНИ? За какво им е това Бг в името тогава? Само за парлама, че са направили Бг партия с може би български пари?
10.
до 9
24.07.2021 14:24:08
1
9
Та какво зависи от българина в България ? Като куче в кучкарник сме. Хранят ни. Почистват ни и ни дресират да изпълняваме командите на господаря. По добрите паленца ги взимат на обучение в чуждестранни кучкарници. А после някой от тях ги връщат да надзирават дисциплината в родният кучкарник. В тази обстановка в която са поставени почти всички народи, българският се справя доста добре благодарение на критичното си мислене. 60-70% не участват в контролираната им демокрация. Имаме най-нисък % ваксинирани. И се топим с много по-малък % въпреки реалностите. Издържлив ген да даде Бог !
9.
Do 5
24.07.2021 13:53:20
4
8
Да пък на българина все някой му е виновен,че му е съсипана образованието,икономиката здравната система каквото се сетиш как един път не си признаваче самия той е виновен за всичко това опростачването простотията чалгата и ...
8.
....
24.07.2021 13:00:24
4
20
Освен да си завършил в САЩ, трябва да даваш и 5 пари за тая нещастна страна България. И Станишев бе завършил в Лондон, а Симеон Сакскобургготски в САЩ и не само, и какво от това? Дали им дремеше за България? На Слави, който скоро ще ритне камбаната, няма деца и семейство, за които да се грижи, дали му пука за България? По силата на какво му пука? На това, че има тв шоу ли? Ха! Или на Киро Петков, със съпруга чужденка, каква му е точно връзката с България? Че има някаква фирмичка тук ли? Те дори децата му няма да говорят български език, освен, ако не реши, че ще му е полезно за политическа употреба. Нямам нищо против човека, жив и здрав да е и успешен. Ама мислете малко и по възможност не с г*за си.

Да трябва да е образован в топ университет, това е плюс, НО ТОВА НЕ СТИГА! Трябва и нещо да те свързва с България, да мислиш, че държава и народ ще има и след теб. А такава връзка не се изгражда само по сила на обстоятелството, че майка ти те е родила тук!

Пеканов е същият. Гледах го как се хвърля в Панорама снощи. Готов артист. Претоплена манджа с 20-годишна давност, когато Царят ги докара същите от чужбина - успели, млади и богати. И какво направиха освен, че се накрадоха - създадоха Пеевски. Който излезе по-алчен и нагъл от тях и с акъла на Доган, той остана да се разпорежда с парата, а те си заминаха по живо по здраво да си харчат заграбеното. Та и Пеканов, освен самолетния билет Виена - София отдавна нищо не го свързва с България. Дори да има капацитетът, за който претендира и за познанията за ЕRM, за които говори, той си няма идея как живеят хората в България. Какви са им проблемите. Какво им трябва. Ако го пусна извън широкия център на София, ще се изгуби.

Така че по-кротко с квалификациите и ентусиазма. Сега ще имат възможност и ще управляват. Но дано не се издънят като царските отрочета навремето. Вие може да не ги помните, но за щастие има все още хора, които ги помнят. И споменът за тях смърди!
7.
до 5
24.07.2021 12:44:40
6
6
Западният глупак не може да го убедиш че е тъп. Не може. Мозъка му е тефлонов. Убеден е в правотата и превъзходството си. Остави го.
6.
До 5
24.07.2021 12:24:38
5
14
Кирил Петков може да е завършил в Щатите но 4 години не може да ти дадат език и мислене. Съжалявам. Опитай със 20 години тогава може нещо да става.

Ние все друг ни е виновен че нищо не произвеждаме. Че била Турция че била Америка че била Русия, глупости, ние сме мързеливи и прости. Най вече лидерите са прости. Две години майчинство - къде има такъв лукс няма във развита страна такъв комунизъм. Две години хората и плащат за децата и накрая тя ги изкарва пълни некадърници нищо не могат да правят и слушат чалга.
5.
До 1
24.07.2021 12:13:35
10
8
Не си тъп ! Просто си ПРОСТ. Но пък с претенции. А Министър Кирил Петков е завършил Университет в САЩ от брашляната лига с отличие. И твоята претенция за английският му показва малоумието ти ! Стой си в чужбината и си гледай работата. Глупендер ! България е в нова състояние именно заради братската американска помощ в развитието и. И нищо добро не ни очаква докато не се отърсим от тази "помощ".
4.
Мм
24.07.2021 12:05:14
0
16
Да шантаво е Тошко защото имате един господар но заради овцете се налага Един полуграмотен мангал от Пазарджик събаря държава с мръсни пари Това се случва за втори път в света Първата е Колумбия втората е България
3.
Глиган Грудев
24.07.2021 11:55:41
4
16
Ерекция БГ
Има такъв прост народ
Закривай Майка България
Ако Левски бе жив,
щеше да се обеси сам.
2.
Хм...
24.07.2021 11:45:25
1
23
Кога пък ИТН бяха на улицата, че нещо не ги видях там?!
1.
Широк Хълм
24.07.2021 11:37:12
14
6
От както свалихте Царя за да сложите комунисти пожарникари и мутри на власт нещата не ви се случват.
Цяря ви вкара в Европа обаче вие стоите на последно място.

Вчера гледах дори новите министри Кирил Петков как говори на английски, много слабо.
Въобще нивото на образование във Бългаеия е много ниско.
Средния Депутат е чел 100 книги от 10 милиона възможни. Той говори един език. Той в живял в една страна, несвободна.
Той е много ограничен и необразован.
Това не е било така нито през Османската нито през Византийската и Римска империя когато поне е имало миксиране ред и някаква интелигенция.

Единствената ви надвжда е да викате хора и менажери от чужбина. Спрете да се кланяте на локалните пръдльовци. Те нито са чели нито са ходили на конференции нито са общували със качествени развити хора.

Абсурдно е едно посредствено ченге да води ГЕРБ. Всичките партии се водат от ниско интелигетни хора. Слави чалгаря не става. Христо Иванов е най умен но е разсеян и дърдори неща без да има цялостен поглед.

Образовайте се хора.
Единственото добро което се случи на тези избори е че “патриотите” не влезоха - тези истински тъпаци и местни олигарси, далверджии хора които са като местни махленски босове.

Образовайте се. Дори медиите са леш.
Импортирайте качествени хора отвън.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Вижте милите послания от дъщерите и съпругата му Линда  Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори