×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Демократична България“ ще работи за отстраняването на Гешев и Цацаров


„Демократична България“ ще работи за отстраняването на Гешев и Цацаров
ДБ ще предложи промени в конструкцията на КПКОНПИ
Ключови думи: Христо Иванов, КПКОНПИ
Тема в развитие
Ето го цялото ръководство на 45-ото Народно събрание Избраха Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на 45-ото Народно събрание „Мутри вън“ ще се борят за пълна ревизия без лов на вещици „Демократична България“ ще работи за отстраняването на Гешев и Цацаров ДПС: Категорично сме готови за избори веднага Корнелия Нинова: БСП не преговаря с ГЕРБ за правителство, нито с ДПС за президент „Борисов 3“ бойкотира откриването на 45-ото Народно събрание Заместникът на Слави: Този парламент едва ли ще изкара мандата си, трябва да променим изборните правила Десислава Атанасова: Заканите на реваншизъм ли са плодовете на вашата изборна победа? Президентът към новите депутати: Никой не може да ви разменя, продава или отдава под наем Слави Трифонов се закле като депутат онлайн Бойко Борисов депозира оставката на ръководения от него Министерски съвет Мика Зайкова откри учредителното заседание на 45-ото Народно събрание Новите депутати се събират за откриването на парламента, посреща ги протест против ГЕРБ ГЕРБ търси подкрепа за експертен кабинет „Демократична България“ в капан заради Даниел Митов
виж още
скрий
15 Април 2021, Четвъртък, 11:50 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Парламентът може да има кратък живот, подчерта Христо Иванов при встъпителната реч от името на формацията

„Демократична България“ (ДБ) ще работи в новия парламент за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви при встъпителната реч при откриването на 45-ото Народно събрание Христо Иванов – съпредседател на коалицията.

Според него трябва да се приемат нови правила за избор на Висшия съдебен съвет.

ДБ ще предложи и промени в конструкцията на КПКОНПИ. Това трябва да доведе до освобождаването на Сотир Цацаров, обясни Иванов.

Легитимно е, ако бъде поискана нашата подкрепа, да влезем с уважение и конструктивизъм в разговор какво управление би могло да бъде излъчено с мандата на "Има такъв народ", обясни Иванов. Според него не става дума за бланкетна подкрепа, а за разговор за политики.

"Демократична България" се яви на тези избори да получи мандат за управление от гражданите. Направихме го, защото имаме амбициозна програма, защото имаме експертен капацитет и защото имаме политическа формация, която може да понесе политическата отговорност и тежест на управление. Избирателите решиха друго и ние уважаваме този вот, каза още Христо Иванов.

Той подчерта, че "Демократична България" няма да подкрепи нов кабинет на ГЕРБ.

По повод призивите за диалог, той обясни, че на първо място е законността. Липсата й довела политическото сътрудничество до токсичност. 

ДБ ще работи по непосредствени мерки, свързани със здравната криза, както и с икономическите последствия от нея. Според Христо Иванов обаче този парламент може да има и кратък живот, което не било непременно лошо. 

 




Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
13
Коментара по темата
13.
Какво се случва с България
15.04.2021 15:41:07
3
4
С бурни ръкопляскания пленарната зала посрещна съобщението на Зайкова, че правителството на Боко БорисоФ е депозирало своята оставка.
Бившият премиер нанесе поредна обида на Народното събрание,
което 4 години системно пренебрегваше, като не се появи дори и сега.
Зайкова не се поколеба да изрази недоволството си от отсъствието му.
"Това или е срам, че не идват тук да си подадат оставката, или е пренебрежение към тази институция.
Това е парламент!", сърдито заяви временният председател.
Думите й предизвикаха нов взрив от аплодисменти.
12.
Дб
15.04.2021 14:44:31
3
8
Много ми е интересно хората гласували за ДБ , разбраха ли как върнаха Иван Костов в парламента или не са много наясно , защото е важното само да се оплюва ГЕРБ . Информирайте се преди да гласувате:
11.
Предложение
15.04.2021 14:26:49
4
8
Новото Народно събрание вече няма нужда от звънец. Тази роля ще изпълнява кърджалийската празна поцинкована кофа- всеки път при необходимост да я чукат по празната глава. Ще кънти по-добре от звънеца пък и ще се чува по-силно. Ха, ха, ха...
10.
111
15.04.2021 14:16:18
5
7
Ристю тъпото кречетало психаря , ще плува с кораба Радецки към Доган сарай да иска баница да му даде че е гладен. Само да попитам на кой от неговите саратници му свалиха гащичките за да му турят едно борче в задното дворче
9.
Ай стига заблуди
15.04.2021 12:50:57
17
16
Основната им цел на всички е реваншизъм, лична вендета с Боко и постигане на личните им амбиции. Не защитавам Герб, но ми се иска със същата настървеност, злоба и подигравки да се отнесат и към предните правителства и политици, а доста от тях са пак в парламента.
8.
Старец
15.04.2021 12:40:36
18
17
Джендърът Христо Иванов отдавна има мечта да стане главен прокурор. И сега ще направи всичко възможно сегашния главен прокурор да не изкара мандата си и да може той да заеме мястото му
7.
до 5
15.04.2021 12:17:43
4
3
Казва се нокдаун.
6.
Това е историческо!!!
15.04.2021 12:13:54
20
22
Такова нещо не бяхме гледали скоро! Герб натикани в девета глуха. Отвсякъде изскачат остриета- Корнелия, Мая, Дончева, че и възрастната дама ръководеща заседанието Мика Зайкова не си поплюва! Извадиха ги от 10 годишния им комфорт. Думи като ревизия, промяна в съдебната система направо ги вадят от релсите!
5.
689
15.04.2021 12:11:52
10
21
Леко Ице да не глънеш вода още на сушата.Висшия съдебен съвет е ясно записано в конституцията как се избира, така че първо ще трябва да искаш свикване за промяна на конституцията.После обаче да не пискаш като ощипана мома,защото Гешев го избраха по твоите правила които прекара когато беше заедно с Герб на власт.
4.
митко
15.04.2021 12:09:47
19
20
Тия и Майчето са най гламавите в НС, Озверели за власт и решени на всичко за създаване на хаос в държавата, Пълни глупаци
3.
Нямат срам
15.04.2021 12:08:49
6
12
Току що Дуловската предложи Кърджалийската за председател на Народното събрание!
2.
Браво
15.04.2021 12:01:12
18
12
Браво !
Браво !
Не само отстраняване , си съд !!!
1.
цв
15.04.2021 11:35:50
6
14
то ти само това сънуваш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори