×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не съм член на „Има такъв народ“, аз съм експерт


Не съм член на „Има такъв народ“, аз съм експерт
До един-два избора съставът на парламента коренно трябва да се смени с млади хора, които да взимат свободни решения, смята Ива Митева
Тема в развитие
Ето го цялото ръководство на 45-ото Народно събрание Избраха Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на 45-ото Народно събрание „Мутри вън“ ще се борят за пълна ревизия без лов на вещици „Демократична България“ ще работи за отстраняването на Гешев и Цацаров ДПС: Категорично сме готови за избори веднага Корнелия Нинова: БСП не преговаря с ГЕРБ за правителство, нито с ДПС за президент „Борисов 3“ бойкотира откриването на 45-ото Народно събрание Заместникът на Слави: Този парламент едва ли ще изкара мандата си, трябва да променим изборните правила Десислава Атанасова: Заканите на реваншизъм ли са плодовете на вашата изборна победа? Президентът към новите депутати: Никой не може да ви разменя, продава или отдава под наем Слави Трифонов се закле като депутат онлайн Бойко Борисов депозира оставката на ръководения от него Министерски съвет Мика Зайкова откри учредителното заседание на 45-ото Народно събрание Новите депутати се събират за откриването на парламента, посреща ги протест против ГЕРБ ГЕРБ търси подкрепа за експертен кабинет „Демократична България“ в капан заради Даниел Митов
виж още
скрий
15 Април 2021, Четвъртък, 15:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

В парламента трябва да влезе новаторски дух, смята избраната днес за шеф на институцията

Ива Митева днес бе избрана за председател на 45-ото Народно събрание. Родена е на 25 октомври 1972 г. в Разград. Юрист и дългогодишен служител в Народното събрание (НС), но без партийно-политически опит. На 4 април бе избрана за депутат от София от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Днес, след като бе одобрена от пленарната зала за председател на НС, тя не скри притеснението си от трибуната. По-късно, след първия Председателски съвет, г-жа Митева се спря пред парламентарни репортери и отговори на техните въпроси.

- Г-жо Митева, отпусна ли Ви напрежението и притеснението, което имахте?

- Мисля, че в момента, в който казах словото, напрежението наистина се отпусна. Може би защото вече се почувствах в нормалната естествена среда и някак си нещата потръгнаха. Смятам, че даже ще става по-добре. Съжалявам за притеснението ми, за объркването ми, но все пак съм наистина нова от тази страна на процеса. Знаете, когато сте експерт, нещата са доста по-различни. Сега, от другата страна, напрежението наистина е много високо. Надявам се и с ваша помощ нещата да станат по-добре. Наистина разчитам на всички вас. Даже още сутринта разпоредих да ми се подготви писмо за пълна публичност и прозрачност в работата на Народното събрание. След малко ще го подпиша и вие ще имате пълен достъп до всички части на сградата на НС, естествено, при спазване на противоепидемичните мерки. Ще разпоредя да се сложат и дезинфектанти. Ако трябва да съм честна, не разбирам ограниченията спрямо вас (журналистите - б.а.). Защото в другата сграда, в която заседаваше парламентът, нямаше един дезинфектант никъде - нито в коридорите, нито в тоалетните. Т.е. и самата администрация не е предпазена от Covid-19. Така че не разбирам от какво се пазиха от вас и защо беше това ограничение, което беше наложено, и тази изолация. 

- Защо избрахте „Има такъв народ“? Била ли сте член на друга партия?

- Аз не съм била никога член на друга партия. Ако трябва да бъда честна с вас, аз не съм член и на „Има такъв народ“. Аз съм експерт. Като такава съм влязла в партията. Никой не е изисквал от мен членство, така че имам пълна свобода на действие по отношение на моята експертиза. Така че това привързване, което чета в пресата, към едни или други не е вярно. Аз съм работила с абсолютно всички партии от 2000 г., както разбрахте от справката. Така че абсолютно независим експерт съм била и никога не съм действала политически.

- Как се припознахте тогава все пак, така че да бъдете заедно с тях?

- Може би се припознах с някои от идеите. Може би се припознах с това, че смятам, че е необходима промяна. Смятам, че е дошло времето по-младите хора да влязат в политиката. Може би аз вече не съм толкова млада, но смятам, че някак си трябва да влезе наистина един новаторски дух вътре в парламента и трябва да започне да се променя съставът на парламента. Ако трябва да съм честна, след един-два избора смятам, че трябва да е коренно променен съставът на Народното събрание със съвсем млади, неангажирани хора, които наистина могат да вземат едни свободни решения.

- Ще допускате ли обидни квалификации от трибуната, защото те по традиция си "летят"?

- Ще се опитам да не ги допускам, ако трябва да съм честна. Нека да видим как ще тръгнем, ще се опитам, надявам да не ви разочаровам. 

- Бихте ли споделили кой от "Има такъв народ" Ви потърси?

- Нека да не говорим за това.

- Тайно ли ще бъде гласуването за правителство или явно? Това винаги е един казус, който възниква при съставянето на нов кабинет, но той се определя от Правилника. Сега как ще постъпите?

- Това не сме го обсъждали, затова не искам да вземам сега отношение по него. Нека да се завъртят мандатите, нека да видим дали ще се реализират и тогава ще вземем решение. 

*Със съкращения, използвани са въпроси и на други медии

 




34
Коментара
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 0
34
Коментара по темата
34.
информирайте се, за да не се излагате :)
16.04.2021 09:30:53
1
0
Цитиращите биографията на новия председател с какво точно се оптиват да впечатлят? 2 години в Министерство на правосъдието и 20 години в Народното събрание? Цифром и словом 22 години държавна лапачка, преминала в сервилничене към поредните търгаши с власт.
Дали ще се изненадат, тези които провидяха в нея олицетворението на парламентаризма, като разберат че Ивето Митева беше наредена ката ден да виси в кабинета на ПКП. Като един от най-верните кадри. Тогава Ивето за такива като вас беше "калинка". Сега вече е от правилните и е "експерт". Той вашият морален стандарт е лика прилика с този на ГЕРБ, бе хора. Осъзнайте се малко.
Жената е кариеристка, безскрупулна, трошачка на няма да казвам какво...Готова на всичко за власт и да се предложи на всеки на власт. Вършеше каквото ѝ се нареди, без да задава въпроси и без да се замисля, както всяка подлога. Лошото при нея е, че го правеше с онова прословуто чиновническо раболепие и лизачество все едно го прави искрено от сърце. Сега си намери нов шеф и вече е горд председател на НС. Така че не ми я хвалете като чисто нова, неопетнена и непорочна. България е малка страна и всичко излиза на светло, рано или късно.
Дотогава, тежко им на довчерашните й колеги в парламента. Тя вече им е шеф и по стар български обичай, мамето им ще разплаче, само защото я знаят каква е в действителност.
33.
ФАРАОН
16.04.2021 01:35:02
0
0
ПСЕТАТА, НЕ СЕ РАЗБИРАТ ОТ ДУМА И СЕ ОПИТВАТ ДА МИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ. DADAN ДА СИ ВЛИЗА У РОЛЯТА!
32.
АСЕН ИЛИЕВ
16.04.2021 01:31:03
2
2
ЖИВОТНИ, АБЕ ТАЯ ЕКСПЕРТКА, КАКВИ ТОЧНО - ДЪРЖАВНИ ИДЕИ ИМА? :) ОСВЕН ЧЕ Е КРОТКА МИЖИТУРКА. НИЩО ДРУГО НЕ СЕ Е ЧУЛО ДО ТУКА?!
И КАТО КАКВА, ЩЕ БЪДЕ ИДЕЯТА НА ЖИВОТИНСКОТО ВИ СЪБРАНИЕ? :)
31.
АСЕН ИЛИЕВ
16.04.2021 01:24:35
3
1
НАЛИ ПОЛОВИНАТА СТЕ АКАДЕМИЦИ, ПРОФЕСОРИ ДОЦЕНТИ БЕ, ПСЕТА БЕЗМОЗЪЧНИ! ТА НЕ МОЖАХТЕ ДА СЛОЖИТЕ НЕКОЙ С МОЗЪК ИЛИ ТОВА Е ПОСТАНОВКАТА?
КОГА И ДА ВИ ИЗБИЯ, ВСЕ Е КЪСНО!
30.
*********
16.04.2021 01:19:38
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
29.
АСЕН ИЛИЕВ
16.04.2021 01:15:31
0
1
АБЕ У 1 ПРАВИТЕЛСТВО НА КРАТУН, МИНИСТРИТЕ НЕ БЕХА ЛИ ПАРАШУТИСТИ? :)
СТАДО ОТ ТЪПИ ЖИВОТНИ.
28.
Мускул вместо мозък
16.04.2021 00:09:13
1
7
Тази жена е класи над ПКП. Дори не класи - тя е в по-горна лига, което не е изненадващо, предвид тинята, в която се чувстваше комфортно Поцинкованата Цвета.
27.
циркът предстои
15.04.2021 19:55:54
7
13
Ива излезе дялан камък на задкулисието. Довчера - с който е на власт.
От днес - с новата власт!
Продала се е добре предполагам. Тя е умно момиче.

Народът пак ще яде хурката, както винаги...
26.
До председателката на парламента
15.04.2021 19:36:05
6
10
Датама излъчва първичен страх от това да бъде наречена политик.
Същевременно е изключително щастлива да заема един от най-висшите политически постове в страната, какъвто пост е председател на парламента.
Или имаме белези на шизофренно поведение, или отново народът бе качен на шейната.
Вие как мислите?

Използваната конструкция "Ако трябва да бъда честна с вас" пък издава резервираност относно това да се казва истината.
А чрешката на тортата е това, което казва за новаторския дух, който трябва да влезе в Парламента. Това е твърдение на човек, който работи в същия този Парламент от 21 години и е подгъзувал на всички досегашни правителства.
Мислете и бъдете смели!
Защото ще се окаже, че "Искахме да стане по-добре, а то стана както винаги...", както казват руснаците
25.
Marinero
15.04.2021 19:01:23
9
14
Гербаджийските тролове още ли се напомнят по сайтовете? Шехерезада не ви ли спря вече парите бре?
24.
асен
15.04.2021 18:52:35
2
3
Ако на някой не му е ясно работата в държавата се върши от правителството а парламента приема само закони, Ако не ги гласуват до там, Така че от председателя на НС нещо съществено не зависи,
23.
Просто момче от армията
15.04.2021 18:04:53
3
9
Абе Славчу как е с крачето за един пидал питам?
22.
ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
15.04.2021 18:04:37
6
7
Ко стАна С ПКП ,бе
21.
До Гейо
15.04.2021 18:03:17
1
1
Може да ми направиш един Дудук както вашия лидер нали можеш да свириш на кавал духай тромпета
20.
Сикишев
15.04.2021 16:53:42
21
23
Тези от ИТН вече разбраха че само с маанета и дайрета не става.Без да искат отидаха там където трябва да напрявят нещо за народа . Но проблема че не знаят какво да напрявят.Те са толкова кухи в тази материяне знам как ще излязат от ситуацията.
19.
*********
15.04.2021 16:44:35
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
до 16
15.04.2021 16:31:54
13
44
Деееба гербавия ти педерунгел дееба, и ти като вожда си еднокнижник неможеш да четеш: "Ива Митева Завършва Софийския университет през 1996 г. По образование е юрист. Била е директор на Дирекцията по правни въпроси в предишния парламент. Познава в детайли работата в НС, тъй като работи отдавна в администрацията му. Участвала е в писането на всички парламентарни правилници в последните мандати и е наясно с процедурите в работата. През нея са минали всички основни закони в държавата през последните години.
Отчислена е с право на защита като докторант по докторска програма „Конституционно право на Република България“ в Института за държавата и правото към БАН.
Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието.
От 2000 г. е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен експерт до директор на Дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС“.
17.
мислещ
15.04.2021 16:29:16
10
27
Дано ерата на ПКП-тата да е приключила вече и с това умно момиче да започне нов етап в парламентарния живот!
Успех на всички, които искат най-после нормален политически живот без Тикви, Мутри и ПКП-та!
16.
До Гейо
15.04.2021 16:15:35
35
22
Кадър от Югозападния там са като Бургаския, даже с една степен по-глупави вижте хаджигейов и повече не се замисляйте защо държавата ни е на това дередже. Гейо ще го поеме чепа като комсомолско поръчение да се жертва за гей дружинката на Мая курвето
15.
Хахах
15.04.2021 15:57:53
35
25
Тая не може да говори правилно български език и я сложиха на най-високият пост в държавата . Срам за всички .
14.
*********
15.04.2021 15:54:43
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Дернев
15.04.2021 15:53:04
3
7
В БГ намеренията винаги са били добри. Това ръководство на НС, с много мслко изключение, е такова. Изпълнението обаче е пагубно. Да видим.
12.
Йордан
15.04.2021 15:50:10
13
34
Харесвам. Дори Запада няма такава красива и умна председателка. Значи можело!!!!!
11.
Кusud
15.04.2021 15:46:55
13
39
Браво хубаво Европейско момиче на мястото на угоените черни бушмени каки.
Това Дариткова и Караянчева са обикновенни какички от турската дияспора.
Друго си е европейското момиче.
Сини очи, тънко лице бърз мозък, няма злобата и простотията, омразара на бушмените.
Има надежда.
Нека направят правовата система.
Обаче парламента няма инжинери хора и хора работили по най висшите места на глобални предприятия.
Няма как да станем топ-10 без глобални лидери.
Предлагам ви вече да мислим как ще изритаме всички локални мутри от Варна и Бургас и лустрация!
10.
ХАХА ХОРАТА ВЕЧЕ ЗНАЯТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.04.2021 15:38:47
8
9
ЧЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПОД СТАТИИТЕ СЕ ПИШАТ ОТ """ЖУРНАЛИСТ//И//"""ОТ ФЛАГМАН !!!!!!!!!!САМО АЗ С ГОЛЕМИТЕ БУКВИ ВИ ИЗОБЛИЧАВАМ ЛЪЖИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
9.
Какво се случва с България
15.04.2021 15:37:51
17
33
С бурни ръкопляскания пленарната зала посрещна съобщението на Зайкова, че правителството на Боко БорисоФ е депозирало своята оставка.
Бившият премиер нанесе поредна обида на Народното събрание,
което 4 години системно пренебрегваше, като не се появи дори и сега.
Зайкова не се поколеба да изрази недоволството си от отсъствието му.
"Това или е срам, че не идват тук да си подадат оставката, или е пренебрежение към тази институция.
Това е парламент!", сърдито заяви временният председател.
Думите й предизвикаха нов взрив от аплодисменти.
8.
АЛО ПЛЮНКА
15.04.2021 15:34:09
10
8
ПАК СИ НАГЛАСИЛ БРОЯЧА ГЛАСУВАМ НА ХРАЧКИТЕ ТИ ОТРИЦАНТЕЛНО ИЗЛИЗА ПОЛОЖИТЕЛНО !!!!!!!!НЕ МОЖЕШ ДА УБЕДИШ НИКОЙ ЧЕ НЯКОЙ ТИ Е ГЛАСУВАЛ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ТИЯ ОТВАТИТЕЛНИ ХРАЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ФЛАГМАН ВЕЧЕСТЕ ПЪТНИЦИ И ВИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
7.
356
15.04.2021 15:32:14
15
30
Леле какъв млад дух, Мика, Татяна, Мая, всички от БСП, Атанас Атанасов, Христо Иванов всички стари млади муцуни Забравих Капон и Бабикян,
6.
ДО 2 ВЪЗБУДЕНИЯ ФЛАГМАНСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.04.2021 15:27:59
6
7
ТРОЛ ЖУРНАЛИСТ !!!!!!!!!!!!!!!!ПРИ ТАЗИ ""РЕКА ОТ ПЛЮНКИ ВЗЕМИ СИ ГО ЛАПАЙ САМ ХАХА!!!!!!!!!!!
5.
АЛО ФЛАГМАН !!!!!!!!!!!!!!!!
15.04.2021 15:24:01
8
17
ЖУРНАЛИСТА ВИ ЕКСПЕРТ ПО ПЛЮЕНЕТО ПАК ЗАПОЧНА ЧРЕЗ КОМЕНТАР №1И 2 ДА ХРАЧИ !!!!!!!!!!!ТОЗ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ УДАВИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ПЛЮНКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.
Браво!
15.04.2021 15:22:39
15
49
Дано се случи точно това! Изглежда свястна и определено е квалифицирана и образована!! Дано ерата на простаците (дето навират някакви неща някъде си) да е приключила завинаги!!! Бойко,чао,чао,чао!!
3.
Bъзбуден
15.04.2021 15:22:23
32
18
Има много сладък говорен дефект! Много дърви и сигурно го лапа божествено!
2.
Batman
15.04.2021 15:17:24
31
22
Изглежда добра жена ..... но ще бъде употребена и пусната по пистата
1.
Пази Боже
15.04.2021 15:17:20
33
27
от "експерти" напоследък...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори