×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще защити правата на блокираните граждани?! Не е това начинът, за да свалиш легитимното управление


Кой ще защити правата на блокираните граждани?! Не е това начинът, за да свалиш легитимното управление
Всеки има право на протест, но и правото на придвижване и никой не може да нарушава реда в страната, каза депутатът Тома Биков
Тема в развитие
Вътрешният министър пред Флагман.бг: При мен няма данни за крайна усложнена обстановка, чакам Калоянов да ми докладва Първо във Флагман.бг: Отвориха АМ "Тракия", падна блокадата на пътния възел край Камено Мутрите превзеха Бургас, полицията изтърва положението тотално, хаосът е пълен! (СНИМКИ) Полицията овладя протеста, демонстрантите се върнаха в колите си Извънредно! Бургас е скован, важни булеварди са блокирани, стотици висят в опашките Жандармерия пази АМ Тракия при Карнобат, не правете опити да пътувате към София! Само във Флагман.бг: АМ Тракия е затворена! Има ли план за създаването на безредици? (СНИМКИ/ВИДЕО) Протестиращи зарязаха автомобилите си, тръгнаха в пешеходно шествие към Ветрен, за да затворят и АМ "Тракия" Росинка Бъчварова начело на шествието, стотици автомобили тръгнаха към Ветрен Протест в Бургас все пак ще има, готвят блокада на магистралата Шофьори Бургас се оттеглиха от протеста, не били платени (ВИДЕО) Не харесвам това управление, но ако има нещо добро в него, то се казва Валери Симеонов Незаслужено удряте по Валери Симеонов! Вижте кой отправи този призив към протестиращите Цветан Цветанов за протестите: Гражданите да изберат – хаос или стабилност МВР: Няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи Протестът в Бургас, продължил над 7 часа, приключи (ХРОНОЛОГИЯ) Протестът вече не е срещу горивата, социален е! Три джипа и БМВ затвориха входа към Бургас край Джъмбо (СНИМКИ) Стотици са затапени на изхода на Бургас заради протеста срещу скъпите горива Над 350 автомобила на бургаския протест срещу скъпите горива, искат и държавна намеса за гражданската отговорност Над 30 български града се вдигат на национален протест срещу цените на горивата днес, ето кога започва Баща заряза 5-годишния си син в колата си, потегли сама и се трясна в дърво
виж още
скрий
19 Ноември 2018, Понеделник, 18:14 ч.

3500 души са крайно недостатъчни, за да предизвикат революция, на последните избори нас ни подкрепиха 1,1 млн.българи

Националният протест, който трябваше да "разтресе" държавата, събра около 3500 души. "Недоволните" - срещу обикновените граждани, принудени да търпят блокади на магистрали и възлови артерии в големите градове. Ситуацията коментира пред колегите от Агенция ПИК депутатът от ГЕРБ и политически анализатор тома Биков.

- Господин Биков, как ще коментирате протестите, които привидно са многобройни, а се оказва, че около 3500 души протестират в цяла България. Тези хора, настоявайки за правата си, нарушават правата на другите граждани. Докога ще продължава това?


- Да, чух през медиите, че са били 3500 човека. На мен ми направи впечатление, че отразяването им от големите телевизии беше доста мащабно - на фона на тази малка бройка лица, много малка. Според мен има много по-силно отразяване, отколкото в действителност е самият протест. Разбира се, всеки има право да протестира. Лично аз съм против това да се затварят магистрали. Защото, като сложите тези 3500 човека на фона на онези, които вчера са стояли и са чакали по магистрали и пътища, съм абсолютно сигурен, че онези, които са пострадали от този протест са били много повече, отколкото тези, които са протестирали. Пак казвам - всеки има право на протест, но и всеки има право на придвижване, на това, да му се спазват гражданските права. Защото правото на придвижване е едно от гражданските права, и то много основно. Така че надявам се хората, които изразяват някакво недоволство, да го правят така, че да не пречат на всички останали 6 милиона души.

- Основният "дразнител" Валери Симеонов си подаде оставката, както искаха майките. Защо е тази инерция на протеста?

- Аз виждам, че и при майките има известна промяна. Част от тях се разграничиха от други майки. Това вече не мисля, че е тема. Оттам нататък, ако има хора, които просто искат да свалят правителството и да предизвикат политическа криза... Според мен към този момент няма нито една политическа реалност, която да предвещава подобно нещо. Нито в икономически план, нито в социален, нито в тактически, ако щете, нито в стратегически. Ние управляваме вече година и половина благодарение на това, че сме спечелили 1 милион и 100 хиляди гласа на последните избори. Ще има избори пак и там всеки ще може да избере, ако иска радикална промяна, каквато иска промяна - нов модел и всичко, което чуваме. Легитимният начин е - отиваме на парламентарни избори. В Конституцията е записано, че изборите се провеждат на 4 години. И това не е случайно. Но 3500 души са крайно недостатъчни, за да предизвикат революция. Друг е въпросът, пак казвам, че те през широкото медийно отразяване вече получават много по-голям мащаб, отколкото имат. И тук е и въпросът за свободата на словото. Понеже правителството е основният адресат на това, че в България няма свобода на словото, аз не знам ако това са проправителствените медии, кои са опозиционните.

- В политически план как ще коментирате поведението на Волен Сидеров в тази ситуация и исканата оставка на Красимир Каракачанов? Какви са всъщност истинските мотиви за това?

- Аз съм съгласен с Каракачанов, че със сигурност този въпрос трябва да се обсъди между тях, в Обединените патриоти. Това, което аз разчитам като предложение на Сидеров - не толкова в персонален план дали Каракачанов ще бъде или някой друг, а по-скоро като преформатиране на коалицията и изтегляне на Обединените патриоти от изпълнителната власт, като те ще останат да подкрепят само правителството. Така, както го правеха и при предишното управление. Според мен обаче това не е добра формула. Аз лично винаги съм отстоявал позицията, че прякото ангажиране с изпълнителната власт на партиите, които формират коалицията, е гаранция за носене на отговорност. И още нещо - който носи отговорността, той би трябвало да взима и решенията. Ако отговорността бъде преразпределена и тя се носи основно от ГЕРБ, то периметърът за взимане на решения от страна на ГЕРБ трябва да бъде разширен чувствително. Защото няма как ГЕРБ да носи отговорност, а решенията да се взимат заедно. Парламентарната подкрепа е само един от компонентите на участието във властта. Участието в изпълнителната власт не е просто някакво вземане на някаква позиция, някакъв "пагон" или някаква награда. Това е преди всичко поемане на политическа отговорност и аз смятам, че не би трябвало да има промяна в това отношение. Защото ние сме коалиционни партньори.

Да, властта по принцип не е лесно нещо, тя създава дискомфорт на този, който я упражнява. Но когато се участва в нея, отговорността е част от това. Иначе другото ще бъде с пожелателен характер. И самият господин Сидеров казва, че трябва да се постави акцент върху доходите и други неща, начинът да се постави този акцент е през участие във властта, респективно - участие в правителството. Иначе всеки би могъл да казва: увеличете доходите. И много хора го казват. БСП също го казва. Но понеже те не участват във властта, те са в позицията просто да коментират.

В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
9
Коментара по темата
9.
Zara
21.11.2018 16:21:52
0
0
Tова влечуго буди само отвръщение!Пускайте го по-често ,той засилва "любовта"към управляващите!И едно обръщение към журналистите на флагман- срам ме е заради вас!Без уважение!
8.
долу
21.11.2018 09:31:39
0
1
Не е проблема бройката а вашата калпава и слагаческа политика!!!
7.
baihui
20.11.2018 20:29:33
2
5
Този е мазен евангелист, който се опитва да промива мозъците на обикновените хора!
6.
BB
20.11.2018 11:43:41
2
8
Като ви избраха тези хорица , трябваше ли да се отхасяте така цини4но с тях???А Гиноцида срещу същия този народ??? А ограбването на този народ за ли4ни облаги???Вси4ко това има на4ало и краи и вашият краи е МНОГО скоро.Н Българския Нарон му са необходими нови и неопаразитени хора.
5.
*********
20.11.2018 06:51:42
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Bikoff
20.11.2018 06:41:38
2
2
Оставка!
3.
kiko
19.11.2018 17:42:05
2
4
Педал,3501 са, не броите точно!
2.
Ренегат
19.11.2018 16:47:33
0
6
БКП,СДСи сега в ГЕРБ-ами да,"Ний ще сме със ТАЗ,КОЯТО Е НА ВЛАСТ".ДругарюРЕНЕГАТ , Биков,оглеждаш се вече за новата партия,която ще вземе властта,пак да си на "ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА",сега пишеш оди за Бойко,само сменяй имената ,идват други,помияри долни.
1.
Т2
19.11.2018 16:18:16
2
5
Тома неверни си ти!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори