×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте отвътре 60-годишната гимназия „Иван Вазов”. Флагман се срамува


Вижте отвътре 60-годишната гимназия „Иван Вазов”. Флагман се срамува
Величавият образ на патриарха на българската литература виси продран в мизерния кабинет на директора
Тема в развитие
Шофьорката, причинила касапницата с шест жертви на АМ "Тракия", се разплака в съда и изригна... (СНИМКИ) Пострадал от автобусното меле на магистралата: Не видях седалката да има колан Цяло село се събра, за да изпрати гурбетчията Юмер, който намери смъртта си в катастрофата на АМ "Тракия" Състоянието на пострадалите в автобуса на "Юнион Ивкони" остава същото Изписаха жена, пострадала при катастрофата на АМ "Тракия" Оцелял в автобуса-ковчег на "Тракия": Чуваше се шум на стъкла, ламарини, викове! (ВИДЕО) Съсобственикът на „Юнион Ивкони”: Полагахме усилия пътниците да слагат колани, ефект нямаше Най-младата жертва от кървавия автобус Бургас-София била отличничка, след броени дни Мила щяла да празнува рожден ден Айтос потъна в скръб! 50-годишната Фатмегюл е шестата жертва на автобуса-ковчег на "Тракия" От последните минути: Прокуратурата с извънредна информация за жената, която предизвика страшната трагедия на "Тракия" Шефът на "Юнион Ивкони": Хората гледат с насмешка към предупрежденията за колани Свидетел на автобусната катастрофа с шест трупа със скандално разкритие! Шофьорката, блъснала автобуса на АМ "Тракия" - с отнемана книжка за алкохол Нов удар за Руен: Майка на три деца от с. Вресово сред тежко пострадалите при мелето на АМ "Тракия" (СНИМКИ) Трагедията е огромна: 46-годишният Юмер от Руенско оставя 2 деца сираци и вдовица след ада на АМ „Тракия” България скърби: Обявиха ден на национален траур след касапницата на АМ „Тракия” Пуснаха пълен СПИСЪК на пострадалите при зверския инцидент, окървавил АМ "Тракия" МВР откри кризисни телефони за близки на пострадалите на АМ „Тракия“ Първият пътник, слязъл от автобуса, разказа за кошмара (ВИДЕО) 16-годишната Мила е загинала в автобуса Бургас-София на "Тракия", вижте има ли бургазлии сред жертвите Вижте отвътре 60-годишната гимназия „Иван Вазов”. Флагман се срамува Шофьорът на автобуса-ковчег проговори и разкри причината за кървавия ужас на "Тракия"! (ВИДЕО) Черен петък! Зверско меле с автобус на "Тракия", има жертви и 20 ранени (СНИМКИ) Пет жени и един мъж са загиналите при ужасяващата катастрофа на АМ "Тракия" Само във Флагман.бг: Вижте кой е шофирал автобуса-ковчег по време на зверското меле на "Тракия" Първо във Флагман.бг! 7 пътници тръгнали от Бургас с катастрофиралия автобус, всички били в него по време на мелето Ужас без край! Жертвите на катастрофа с автобуса Бургас-София станаха 10 (ВИДЕО) От Юнион Ивкони пред Флагман.бг: Катастрофиралият автобус е чисто нов, изключено е да е техническа неизправност Автобусът-ковчег пътувал от Бургас за София, броят на жертвите расте (СНИМКИ/ВИДЕО)
виж още
скрий
13 Април 2018, Петък, 14:45 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Георги РУСЧЕВ

Влага и паяжини се стелят по тавана на директорския кабинет, „персийският” килим пред овехтялото бюро е избледнял, а от прахлясало секаше до вратата тъжно наднича училищното знаме


Ако патриархът на българската литература и патрон на 60-годишната бургаска гимназия „Иван Вазов” гледа от небето, лицето му ще бъде точно толкова навъсено, колкото е от портрета, печално провесен над стола на директора Виктор Григоров. 

Платното с  величавия образ на Вазов, сътворен от гениалния художник Дамян Заберски, което само по себе си е безценна реликва е продрано на няколко места и е  чудо как изобщо успява да се застои в прогнилата рамка на стената, която пък стена не е пребоядисвана (със сигурност) от края на тоталитарния режим.

Влага и паяжини се стелят по тавана на директорския кабинет, „персийският” килим пред овехтялото бюро е избледнял, а от прахлясало секаше до вратата тъжно наднича училищното знаме.  Видът на този кабинет, който трябва да респектира ученици, учители и родители е съхранен поне от 20 години – колкото бе обитаван от бившия ръководител на гимназията Петко Иванов.

В момента единственото съвременно нещо в помещението е монитор с видеонаблюдение на части от вътрешността на сградата, поставен върху бюрото на директора Виктор Григоров.

Самата сграда и дворното пространство, погледнати откъм от бул.”Хр.Ботев” и ул.”Княз Борис I”, изглеждат добре поддържани и с основание поели милионите левове от европейски проекти, за които Флагман пише от 5 години насам.


Така изглеждат коридорите, които със сигурност не са ремонтирани от десетилетия

Впрочем, ако съвсем непредубедено се наложи да влезете в школото по работа, както се наложи вчера на наш репортер, ще забележете, че фасадата откъм градинката на ОДМВР има повече от отчайващ вид . Над централния вход нахално са опънати близо 20 транспаранта с посочени заглавия на проекти по няколко европрограми и усвоените по тях пари, като в същото време мизерията около вратите е повече от отблъскваща.

В коридорите картината е още по-плачевна.  Присъствието на наш журналист бе по празничен повод – съвместна прескоференция на директора г-н Григоров, директора на специализираната болница по рехабилитация Бургаски минерални бани ЕАД д-р Кирил Младенов и просветния зам.кмет на Общината г-жа Йорданка Ананиева.

Директорът благодари на 20-тината журналисти за интереса към темата – новите идеи на ръководстото относно план-приема за учебната 208/2019 г. и по-точно –цитат: „разкриването на паралелка за професионално образование с придобиване на втора степен на професионална квалификация с разширено изучаване на чужд език по специалността „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове”. Професията ще дава възможност за успешна реализация в балнеологични, СПА и УЕЛНЕС центрове у нас и в чужбина, тъй като дипломата има и европейско приложение.


Централният вход, над който висят десетки транспаранти с усвоени пари от европейски програми

От първи клас ръководството на СУ”Ив.Вазов” основава и езикова школа – две паралелки с интензивно изучаване на английски и разширено изучаване на математика. От пети клас се предвижда изучаване на руски като втори чужд език. Ще има една паралелка с интензивно изучаване на немски по образец на „Дойче Шуле” с разширено изучаване на математика, като вторият чужд език от пети клас ще е английският.

След седми клас учениците ще имат възможност да се явят на сертификатни изпити пред лицензирни институции.

През 2018/2019 се обявява прием в пети клас в паралелка „Програмиране” с допълнителни часове  по математика и английски.


Директорът Виктор Григоров обаче не губи надежда и вярва, че с частични ремонти вътрешността може да стане по-приятна. Той не се смущава от състоянието на кабинета му

Пресконференцията приключи с покана за честванията по повод 60-годишния юбилей на училището, дало просвета на родителите, бабите и дядовците ни.

В категории: Бургас


17
Коментара по темата
17.
ууууу
16.04.2018 11:04:09
0
0
Санираха блокове а защо не санират болниците където се крадат най-много пари и тези училища също ....Няма такава крадлива държява
16.
Родител
15.04.2018 12:57:51
0
0
То не е само това училище. Влезте в сградата на ПМГ-то и ГРЕ-то. Особено на последния етаж. Има мухлясали стени, счупени мебели и т. н.
15.
Криси Петкова
14.04.2018 15:38:36
0
0
Какво е "секаше", не е ли СКШ - секционен кухненски шкаф????
14.
vasil levski govori
14.04.2018 11:37:08
3
0
taka e sus bezplatnoto obrazovanie. Turpish i si natiskash parcalite zastoto nisto ne plastash i nishto ne poluchavash
13.
ALF
14.04.2018 10:11:11
3
8
Не трябва ли да закрият това училище и да оставят само Електрото ?
Там никога не са подготвяли добре децата. Попълват с деца от Победа и Акациите. Явно времето му е изтекло, при тези демографски условия.
12.
Даскал бг
14.04.2018 10:08:18
0
1
Защо автора се крие зад "флагман.бг"?
11.
Писна ми от мързеливи Бургазлийки
14.04.2018 01:19:27
2
6
Като гледам плачевното състояние на икономиката се чудя защо учениците и учителите да направят една лаборатория и да почнат да работят нещо да произвеждат. Не виждам нищо практично във това състояние.

Вижте хора във Япония има 17 трилиона депозити във банкови сметки хората не знаят какво да си правят парите там. Докарайте няколко спонсора да финансират и да оборудват и го наречете това училище на японски индустрилист.
Според мен вие нямате организация и визия нямате опит и учите децата на провал и омраза към България. Почнете да садете домати като нямате други идеи. Пак ще е нещо поне.
10.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
14.04.2018 01:03:38
4
3
Тоя директор няма визия.
Съжалявам.
Дайте снимки от към Ботев да видим колко е черно и грозно колко е занемарено училището!!!!
ИЗкрадоха парите.
Флагман аз ви пусках снимки преди как прахосват пари по време на строежа не го покриваха по време на дъжд непрофесионална работа!!!!!
9.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
14.04.2018 01:03:28
4
3
Тоя директор няма визия.
Съжалявам.
Дайте снимки от към Ботев да видим колко е черно и грозно колко е занемарено училището!!!!
ИЗкрадоха парите.
Флагман аз ви пусках снимки преди как прахосват пари по време на строежа не го покриваха по време на дъжд непрофесионална работа!!!!!
8.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
14.04.2018 01:03:22
4
1
Тоя директор няма визия.
Съжалявам.
Дайте снимки от към Ботев да видим колко е черно и грозно колко е занемарено училището!!!!
ИЗкрадоха парите.
Флагман аз ви пусках снимки преди как прахосват пари по време на строежа не го покриваха по време на дъжд непрофесионална работа!!!!!
7.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
14.04.2018 01:03:14
5
1
Тоя директор няма визия.
Съжалявам.
Дайте снимки от към Ботев да видим колко е черно и грозно колко е занемарено училището!!!!
ИЗкрадоха парите.
Флагман аз ви пусках снимки преди как прахосват пари по време на строежа не го покриваха по време на дъжд непрофесионална работа!!!!!
6.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
14.04.2018 01:02:52
4
2
Тоя директор няма визия.
Съжалявам.
Дайте снимки от към Ботев да видим колко е черно и грозно колко е занемарено училището!!!!
ИЗкрадоха парите.
Флагман аз ви пусках снимки преди как прахосват пари по време на строежа не го покриваха по време на дъжд непрофесионална работа!!!!!
5.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
14.04.2018 01:02:47
4
1
Тоя директор няма визия.
Съжалявам.
Дайте снимки от към Ботев да видим колко е черно и грозно колко е занемарено училището!!!!
ИЗкрадоха парите.
Флагман аз ви пусках снимки преди как прахосват пари по време на строежа не го покриваха по време на дъжд непрофесионална работа!!!!!
4.
Истината
14.04.2018 00:58:52
10
1
Директора е слаб при набавяне на спонсори.
А защо не иска пари от тези ученици.
Докога ще учи деца на милионери безплатно.
Има хора имат цели хотели и земи за милион лева а живеят като цигани и не плащат НИЩО на Иван Вазов дето учи децата им.
Нямал пари за ремонт.
Оправдания.
Да почне да събира по 500 лева годишни такси на ученик и ще намери пари.
Нищо не става без продаване и безплатно.
Насила се проваляте!!!!!
Няма никакво извинение защо училището изглежда толкова грозно отвън и отвътре.
Никой не си плаща!!!!
Искайте си парите!!!!!! От клиентите ви — от родителите! Губите си времето в мизерия без плащане.
3.
Истината
14.04.2018 00:50:44
12
1
Какъв руски като втори език бе хора.
Те говорят Български да седнат да го учат.
Икономическите сили са Китай и Турция.
Русия имигрира навън. Хиляди години НИЩО не е показала освен крадене на територия.
Не хабете времето на децата.
Само английски е достатъчно.
2.
Извод
13.04.2018 23:47:45
1
6
Гарантирано от ГЕРБ!
1.
*********
13.04.2018 21:24:44
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори