Неустоими парени чушки, както баба ги приготвяше
Рецепта от старите тефтери
Гарантираме ви, това е най-вкусната рецепта за парени чушки в буркан. Както едно време баба ги правеше.
Необходими продукти:
6 килограма червени чушки
300 грама сол
3 литра винен оцет
1 литър вода
500 милилитра олио
15 грама дафинов лист
15 грама зърна бахар
15 грама черен пипер на зърна
5 супени лъжици захар или мед
чесън по желание
Начин на приготвяне:
Измийте чушките и премахнете дръжките и семките. В подходящ съд поставете 1 литър вода и 3 литра оцет. Поставете на котлона и щом заври, добавете подправките, солта, захарта (меда) и олиото. Разбъркайте и добавете част от чушките. Дръжте за 1-2 минути и извадете. Оставете зеленчуците да се охладят напълно. Повторете с останалите чушки. Свалете маринатата и оставете да се охлади.
След това напълнете чушките в буркани. По желание можете да добавите скилидки чесън. Долейте всеки буркан със студената марината. Затворете и стерилизирайте за 5 минути след завиране на водата.
37 души загинаха при катастрофа с автобус в Южна Америка
Държавата публикува за обществено обсъждане актуализирания План за управление на Природен парк "Витоша"
Луксозна кола прекара 31 години под борови шишарки
Жена роди близнаци, които имат различни биологични бащи
5 зодиакални знака, които се справят по-добре сами, отколкото във връзка
НС на 1-во четене: Родителите на деца до 12 г. - с непълно работно време през лятото
Необичайни начини за използване на прах за пране у дома
Предстои топъл уикенд, от вторник обаче температурите падат
Кметът на Варна и още четирима са дадени на съд за 12 престъпления
Съдът рязко смекчи мерките на обвинените за боя над шефа на МВР в Русе
Германци осъдиха ФИФА
