×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са отличниците от изборите в Бургаско


Кои са отличниците от изборите в Бургаско
Това са трима от бургаските депутати в 50-ото НС, които са безспорни лидери в своите политически сили
Тема в развитие
Севим Али бие бившия премиер акад. Николай Денков в Бургас Кои са отличниците от изборите в Бургаско Бургаският депутат от „Величие“ - строител от Поморие, който бягал от публичността, но знаел как да подобри живота ни 40 % от избирателите в община Приморско подкрепиха ГЕРБ Кои ще станат депутати, вижте прогнозното разпределение във Втори МИР Бургас ГЕРБ са първи и в Поморие, „Величие“ изпревари БСП и ИТН ГЕРБ-СДС спечели в Царево с огромна преднина, ПП-ДБ се срина до четвъртото място При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Лидерите на сензацията на вота проговориха Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона Вижте кои ще са 17-те български евродепутати Корнелия Нинова разкри възможно ли е БСП да подкрепи правителство на ГЕРБ Ето как броят бюлетините на живо Делян Пеевски: Време е да направим стабилно правителство Финален екзитпол на "Маркет линкс": ГЕРБ с 28,4%, ДПС - 15,6%, а ПП-ДБ - 15,4% Костадинов: Има шансове „Възраждане“ да стане втора политическа сила Партия "Величие" е изненадата на изборите, Николай Марков е убеден, че са над чертата Тошко Йорданов: ИТН сме единствените, които вдигат с над 50% подкрепата си Възможните конфигурации след вота - ето какви са И ПП благодарят от Фейсбук: Ще бъдем силна опозиция на плановете на Борисов Бойко Борисов с първи коментар след победата на ГЕРБ-СДС На живо във Флагман.бг: Край на изборния ден, ГЕРБ-СДС печели убедително в Бургас, ДПС - втора сила Първи резултати по екзитпол: Ето как се разпределят мандатите Първо във Флагман.бг: Вижте кои ще са бургаските депутати в 50-ото НС Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място
виж още
скрий
10 Юни 2024, Понеделник, 20:02 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ

Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас обработи на 100 % изборните резултати за Втори МИР днес по обяд, а до няколко дни ще стане ясно и разпределението на мандатите за 50-ото НС.

Флагман.бг се допита до изборни експерти, които направиха следното изчисление.

ГЕРБ-СДС печели 4 депутатски места, 3 са за ДПС, по 2 за „Възраждане“ и ПП-ДБ и по 1 за – БСП, ИТН и „Величие“.

Все пак системата Хейър Ниймайер има своите особености и може да поднесе изненада за някои от кандидатите в следващите часове, макар и това да е малко вероятно.

Сигурно е обаче, че пренареждане на листите този път няма да има, защото водачите и подгласниците получиха сериозна подкрепа, за да защитят позициите си.

Кои са шампионите по преференции?

Безспорен първенец на този вот е Жечо Станков. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС затвърди лидерската си позиция в партията, спечелвайки 5570 гласа. Станков проведе открита кампания, поемайки ясни ангажименти във всяко едно населено място в региона. Освен това той изгради и силно ядро от поддръжници, с които е в непрекъсната комуникация, а не само по време на избори. 

Любен Дилов и екипът на „Гергьовден“ в Бургаска област също може да са доволни – 1642 гласа, които доказаха, че Дилов отдавна не е възприеман за колоритен парашутист, спуснат в Бургаската листа, а е един от отбора на ГЕРБ, който умее да печели подкрепа.

Любен Дилов носи своята добавена стойност за листата на ГЕРБ, в региона той разчита много на структурата на Гергьовден

Впечатление прави и преференциалната подкрепа за Галя Василева – 1404 гласа, но тя не е никак случайна, защото запознатите с политическите процеси, не само в ГЕРБ, но и в региона знаят, че тя работи активно със структурите в областта.  За отбелязване и резултатът на представителя на СДС Емил Кючуков (418 гласа), както и на 11-ия Илиан Щерев от Поморие, който донесе 440 гласа – предимно от Ахелой.

Във втората политическа сила в региона – ДПС преференциалната кампания не е на почит и преди всичко се залага на колектива. Заради това и 80 % от гласовете са без преференция.

Любопитно е разпределението на личната подкрепа в ПП „Възраждане“. Водачът Цончо Ганев спечели 2420 гласа, а второто място по категоричен начин си бетонира Борис Аладжов – 1229 гласа, с което разсея всякакви съмнения, че е достоен за лидер. Той е различен натюрел - по-скромен, говори експертно, а не кресливо, не е популист, а технократ, което разклати стола му в партията. В последните месеци имаше известни нагласи за неговата скорошна смяна или най-малко избутването му по надолу в листата, но след вчерашната подкрепа, той си спечели вот на доверие в партията и може да е сигурен, както за второто място при евентуални нови избори, така и за председателския пост в местната структура.

Интересно е разпределението на силите в ПП-ДБ. Този път Димитър Найденов зае второто място и не му се наложи да пренарежда листата. Въпреки сигурната си позиция в парламента той не изневери са стила си и направи кампанията си на площад „Тройката“, където бе всеки ден по 10 часа, провеждайки стотици разговори с потенциални избиратели. В резултат на тях Найденов спечели 1627 гласа.

Новото лице на „Продължаваме промяната“ Емил Соколов, когото формация изглежда тепърва ще налага и на местно, и на национално ниво завоюва 674 гласа.

Изненадата обаче дойде от Михаил Михов с 532 гласа. Вероятно мнозина се питат кой е той. В интерес на истината до този момент бе неизвестен за широката общественост, но с личния си резултат от вчера дава заявка да играе съществена роля в регионалната политика. Михов е от Несебър, а на бургазлии може би е познат от големия транспарант на площад „Тройката“, на който позираше с Радан Кънев. Всъщност това бе единственият му билборд, а Михов проведе десетки срещи през последния месец и успя да събере добра подкрепа. Важно е да се уточни, че е много по-трудно да получиш преференции, когато си извън атрактивната зона, осигуряваща мандат за НС и получените 532 гласа може да се считат само като основа за нещо по-сериозно.

Това е Михаил Михов - човекът, който поднесе една от изненадата в листата на ПП-ДБ. Очевидно той ще е новото силно лице на ДСБ в региона

В ИТН първенец е Ивайло Вълчев, бъдещ евродепутат, син на почетния бургазлия Ваньо Вълчев. Ивайло Вълчев успява по ясен и много разбираем начин да транслира посланията към хората. Фокусът му бе десният избирател с консервативни възгледи, който се чувстваше непредставен. Това е причината и ИТН да получи по-висок резултат във Втори МИР Бургас от други области.

В БСП изпъкват няколко имена, които получиха добра подкрепа – водачът инж. Петър Кънев с 840 гласа, вторият Тодор Байчев – 901 гласа и Тодор Дамянов от Созопол – 704 гласа. Инж. Кънев, който се утвърди като водещ експерт в последните 4-5 народни събрания като цяло не залагаше на преференциалната си кампания и на много места призоваваше да се гласува за кандидата от съответната община.

Тодор Дамянов бе на 4-то място в листата на "БСП за България" и събра добра лична подкрепа

Ето и разбивка не преференциите:

ГЕРБ-СДС: Жечо Станков -5570 гласа, Любен Дилов – 1642 гласа, Галя Василева – 1404 гласа, Андрей Рунчев – 610 гласа, Емил Кючуков (СДС) – 418 гласа, Дечо Коешинов – 297 гласа, Илиан Щерев -440 гласа.

„Възраждане“: Цончо Ганев – 2420 гласа, Борис Аладжов – 1229 гласа, Звезделина Каравелова – 503 гласа, Атанас Аврамов 261 гласа

„Продължаваме промяната-Демократична България“: Акад. Николай Денков – 2676 гласа, Димитър Найденов – 1627 гласа, Емил Соколов – 674 гласа, Михаил Михов -532 гласа, Атанас Пъчков – 333 гласа.

ИТН: Ивайло Вълчев – 2587, Тодор Иванов – 287

БСП: инж. Петър Кънев - 840 гласа, Тодор Байчев – 901 гласа, Тодор Дамянов – 704 гласа, Йона Чобанова – 272 гласа

ПП „Величие“: Радостин Колев – 2945 гласа

„Синя България“: Милен Георгиев – 627 гласа, Златина Величкова (Приморско) -206 гласа

Ивайло Вълчев е харизматичен и почтен и на него се дължи по-високия резултат за ИТН във Втори МИР. Тепърва ще стане ясно дали Бургас загуби един добър защитник на своите каузи в парламента или спечели евродепутат
Галя Василева работи перфектно със структурите на ГЕРБ в региона, полага много усилия и за младежките политики и това даде резултат

 




Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
22
Коментара по темата
22.
Мнение
11.06.2024 16:45:22
0
0
"Само ме изберете - казал ВЪЛКЪТ, от трибуната пред многобройно стадо ОВЦИ...И и аз ви ОБЕЩАВАМ, че ще стана ВЕГЕТАРИАНЕЦ."
21.
За Жечко...
11.06.2024 15:15:39
0
0
" любинецът на " Бургас, негативните коментари пак ги изтриват... Не го харесват Желко, и това.
20.
Ами.......Как?
11.06.2024 13:35:28
1
1
Галка Василева се иСКАЗА за пътната инфрактруктура след поредната катастрофа с претоварен ТИР в Айтос пред Горското стопанство. И , ние, с "огромен" интерес , слушахме първото и единствено изказване до сега в НС... но, нищо не можахме да чуем , освен характерното и еротично "РРРРРРР...ррррррр".
19.
Галя Василева
11.06.2024 12:47:33
1
1
С какво е помогнала за региона или за нещата , за които тръби, че полага усилия? Само взима заплата и натиска копчето!
18.
292
11.06.2024 11:59:31
0
1
Тъй, тъй, също като при тошово време. Нищо, че първият и вторият влизат, защото така ги е наредил партийният апарат, членовете на Партията им пишат преференции, защото е важно да се засвидетелства раболепие пред Апарата. Щото знае ли се, кога меже да те посочат с пръст и попитат: А ти гласували за жечо!?
17.
смях в залата
11.06.2024 11:26:01
1
2
Пепетата бяха заляли града с билборди и накрая кво - от трите най-дългото! Браво на Дървото, че ги уби с преференций
16.
до 10 Наблюдател
11.06.2024 10:00:17
0
1
Абсолютно вярно!
Ако повечето "матрял" имаха тези убеждения сега нямаше да сме на тоя хал в милата ни държавица
15.
ТБС
11.06.2024 09:29:38
4
4
А кой гласува за педерастите от ПП бе? Моментално да се обозначи, особено онези, гласували за гнусния плъх Денков.
14.
Скоро под 4%
11.06.2024 06:51:52
1
6
Е как така Пешо Кънев с 840 гласа влиза, а Тодор Байчев с 901 не влиза?
Това някаква комунистическа математика ли е?
Някой да обясни
13.
До 11
11.06.2024 06:35:41
0
6
Тоя лимонададжия голям късмет изкара покрай Волгин.
12.
о
11.06.2024 00:22:16
1
3
кви са тези андроиди бе
11.
Батко
10.06.2024 23:12:09
0
11
Борис Аладжов е много прост и ограничен и му личи, когато си отвори устата. Затова много не говори. Какъв експерт е този- цял живот търговски представител, но вижте му лъжливата автобиография.
10.
Наблюдател
10.06.2024 23:02:40
4
21
Да се подадеш на агитация означава, че нямаш никой на "вторият етаж" и чакаш някой друг да ти оформи мнението. Нито Станков с красивите обещания, нито Найденов, заради който заобикалях Тройката в последно време, нито Дилов и прочее пишман политици, може да ми промени мнението за политическата ситуация у нас в последните няколко години! Политическата агитация е вид просия - дайте, за да ми дадат. Истинският политик се познава по действията, а не по голи обещания и празни приказки. За съжаление, такъв през последните 34 години още не се е родил!
9.
*********
10.06.2024 22:14:29
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
6to
10.06.2024 22:07:23
1
15
защо изтрихте коментарите за гаджето на дънката от тим и бивша депутатка от греб.нямаше нищо нецензурно-май жи ем ге е страх гoлем
7.
Бс
10.06.2024 21:51:40
3
12
Хората гласуваха за бащата на Станков....
6.
Хе-хе, блажени са вярващите
10.06.2024 21:20:42
5
38
Някой вярва ли, че Жечката може да спечели 5570 преференции? Хайде сега изтрийте ми коментара, преди да го види някой, че да не ви спрат социалните помощи!
5.
bravi4kata
10.06.2024 20:59:29
3
29
боклук до боклука ,мила моя майно льо
4.
*********
10.06.2024 20:58:30
2
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
До но 2
10.06.2024 20:50:47
29
12
Като втори Жечо помня, че изкара малко над 3000 а и не помня а и не виждам някой да се е доближавал дори до 5000 в Бургас а дори и в столицата е рядкост.
Така че браво на Жечо!
2.
*********
10.06.2024 20:43:27
4
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
Бургазлия
10.06.2024 20:16:12
1
40
Катя помириса парите и не може да спре. А хората си мисля, че проституцията е физиологичен акт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори