×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС


Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС
Общините от региона трябва да бъдат стимулирани за работа по общи проекти, подчерта Тодор Дамянов от БСП
Тема в развитие
БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Жители на "Меден рудник" изрaзиха подкрепа за Коалиция "БСП за България" Среща с жители на Камено проведоха кандидат-депутати от листата на Коалиция „БСП за България“ Кандидатите за народни представители от "БСП за България" се срещнаха с избиратели в Малко Търново БСП в Бургас: Повишаване на благосъстоянието на хората е сред нашите приоритети Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол БСП на среща с КНСБ: Зелената сделка трябва да бъде изцяло ревизирана Продължават предизборните срещи на кандидатите за народни представители от "БСП за България" Кандидатите за депутати от БСП сред официалните гости на националния събор "Фолклорен венец-Божура" край Средец Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Жители на Поморие изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Паруш Парушев: БСП е партия, която има възможности, потенциал, има хората Жители на Равнец изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Силна подкрепа за Тодор Дамянов в Созопол: България трябва да се управлява от политици с гръбнак, той е точно такъв! Инж. Петър Кънев: Трябва да върнем нормалността в държавата Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“
виж още
скрий
01 Юни 2024, Събота, 17:31 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики

Тодор Дамянов е кандидат за депутат от листата на БСП-Бургас. Представител е от община Созопол, заема четвъртата позиция в листата и има реални шансове да стане част от следващото Народно събрание. Води изключително силна преференциална кампания, всеки ден е сред хората, за да чуе проблемите им и заедно да обсъдят акцентите, заложени в програмата на БСП. Тодор Дамянов сред най-разпознаваемите политици в община Созопол. Той е член на партията повече от 20 години, бил е общински съветник, а в момента е заместник-кмет. Вече втори мандат отговаря за ресорите финанси бюджет, култура, образование и спорт. Има икономическо образование и дългогодишен опит в банковата сфера. Вярва, че със силната програма на БСП партията ще допринесе за решаването на голяма част от проблемите в обществото. Какви са неговите приоритети, как той ще подпомогне от парламента за развитието на Южното Черноморие - отговаря в интервю за Флагман.бг: 

- Г-н Дамянов, каква ще бъде вашата основна цел като депутат, ако получите доверие и станете част от 50-ото Народно събрание?

- Като евентуално избран от Бургаския район и представител на морска община, естествено да работя за развитието на цялата област Бургас, за развитието на регион Южно Черноморие, на нашия основен поминък – туризма. Подпомагане на региона чрез осигуряване на бюджетни средства за подобряване на транспортната свързаност и пътна инфраструктура, насърчаване на съвместни междуобщински проекти, както и за развитието на морския транспорт. Както и досега, парламентарната група ще бъде гарант за защита на обществения интерес и на дребния и средния бизнес, най-вече в секторите туризъм и рибарство. Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики, защото този бизнес е основната движеща сила на икономиката, прави инвестиции, създава работни места. Според мен, един от най-наболелите проблеми на страната е демографската криза. Само с целенасочена социална политика на държавата може да противодействаме на процеса образовани млади хора да напускат родината. Това е ключът и за икономически подем, защото хората на България са най-ценния ни капитал. Всъщност конкретни мерки за такава политика са зелегнали в нашата предизборна платформа не отскоро и ние ги отстояваме упорито и последователно.

Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол

- От началото на кампанията вие обикаляте по населените места и се срещате с избиратели. Какви проблеми споделят с вас жителите на община Созопол?

- Общото ми впечатление от многото срещи и разговори е, че хората са уморени от честите избори, от постоянните скандали. Споделят, че политическият живот в страната е подчинен на целта да се назначават политически обвързани лица на ключови постове в държавната администрация. Действително тези назначения са недостойни и не водят до просперитет на страната. След последните промени в Конституцията, това се отнася дори и за фигурата на служебния министър-предсадател, при което президентът беше поставен в невъзможност да назначи наистина „служебен” премиер. Усещането е за непрекъснато и вече отчайващо очакване в страната да се случва нещо хубаво, да има стабилно, отговорно управление и държавата да заработи на пълни обороти. Споделям мнението, че и за общините е много трудно да се работи в такава нестабилност. 

- Време ли е Созопол да има силно лоби на национално ниво, защото имате куп нерешени въпроси, например собствеността на островите Св. Кирик и Св. Йоан?

- Остров Св. Кирик и Юлита е уникална даденост, част от Созопол и е грехота да се намира в такова окаяно състояние. Самата собственост не е от най-голямо значение, но Общината, местната общественост въобще, имаме виждане за развитието на цялата територия и би било редно то да се чуе в диалог и с добра междуинституционална комуникация. По отношение на остров Св. Йоан имаме планове, посредством проект за социализация и консервация на богатите археологически находки там, да се създаде атрактивен туристически продукт и морски транспортни линии за обслужването му. В  контекста на желанието ни за развитие на морски пътнически транспорт ще си сътрудничим с бъдещото правителство да подсигурим пространство за изграждане на морска гара. Както и по много други теми. Държавата и общината да започнат да работят съвместно в името на интереса на гражданите, това е правилният път. 

- Какви политики трябва да се водят за подобряване на живота в малките населени места, видно е, че като Община правите много, но тук и държавата трябва да се намеси, какво решение предлагате вие? 

- В малките населени места най-големите очаквания на хората са за асфалнирани улици, тротоари и хубави пътища. Ръководството на Общината, най-вече в лицето на кмета г-н Тихомир Янакиев, считаме, че населените места първо трябва да са подсигурени с канализация с пречистванателни станции и надежно водоснабдяване, а на следващ етап да се работи за благоустрояването. За да не се похабява обществен ресурс. Затова усилията ни са насочени в тази посока – да се подсигурят финансови средства за подготовката на качествени проекти. А за финансирането им ще разчитаме на дъжвата - по плана за възстановяване и устойчивост, който предполага големи възможности и по който вече имаме одобрени проекти, по националната инвестиционна програма, програмата за трансгранично сътрудничество и др. 

- Работите ли сериозно върху вашата преференциална кампания и от кого очаквате подкрепа?

- Очаквам подкрепа от хората, заети в секторите хотелиерство, ресторантьорство, рибарство, както и собствениците на дребен бизнес. Най-вече от избирателите от нашата община. Все пак тук съм най-разпознаваем и съм един от тях. На местна почва доказахме, че при управлението на публичния ресурс на данъкоплатеца подхождаме изключително отговорно и целим ефективност при разходването му. Хората оценяват това. Такова трябва да е отношението и на национално ниво. Разбира се, преференциална подкрепа и от други общини от областта е добре дошла. 


В категории: Созопол , Избори 2024


Почина бивш общински съветник
Почина бивш общински съветник 17/06/2024, Понеделник 11:37 1
България Всички новини
Наглост! Плащат се по 1700 лв. на търтеи у нас, ето каква е схемата Наглост! Плащат се по 1700 лв. на търтеи у нас, ето каква е схемата 4664 българи получават средно по 1664 лева обезщетения по европейски регламент в България Украинецът Юри задигна парите, часовниците и колекционерското уиски на бургаско семейство от жк. "Изгрев" Украинецът Юри задигна парите, часовниците и колекционерското уиски на бургаско семейство от жк. "Изгрев" 46-годишният чужденец живеел във Варна, в Бургас дошъл, за да краде - попаднал на "златна мина" с един удар Всяка домакиня ще си навлече голяма беля, ако не знае значението на тези символи Всяка домакиня ще си навлече голяма беля, ако не знае значението на тези символи Знаете ли, например, че кетчупът трябва винаги да е в хладилника Най-популярните графити артисти в България с уникален проект в община Царево Най-популярните графити артисти в България с уникален проект в община Царево В село Лозенец вече няколко сгради са изрисувани с тематични графити, посветени на морето и лятото Мъж плаши с бомба, ако не излекуват майка му Мъж плаши с бомба, ако не излекуват майка му Звъннал на спешния телефон в полицията Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната За престъпления, свързани с нелегалната миграция, са задържани общо 224 незаконно пребиваващи чужденци ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление Няма да участваме в преговорите за съставяне на правителство, казват от партията Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Още дълги години, ръка за ръка и в ритъма на танца, да успявате във всяко свое ново начинание, но никога да не прекъсват традицията, пожела кметът на Поморие на участниците  Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Дрехите, чантите и маратонките е трябвало да стигнат до Сърбия  Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ „В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса", обясни бившата кметица 
Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори