×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол


Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол
Превръщането на остров Св. Кирик в туристически център ще е най-голямата му битка в 50-ото НС
Тема в развитие
БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Жители на "Меден рудник" изрaзиха подкрепа за Коалиция "БСП за България" Среща с жители на Камено проведоха кандидат-депутати от листата на Коалиция „БСП за България“ Кандидатите за народни представители от "БСП за България" се срещнаха с избиратели в Малко Търново БСП в Бургас: Повишаване на благосъстоянието на хората е сред нашите приоритети Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол БСП на среща с КНСБ: Зелената сделка трябва да бъде изцяло ревизирана Продължават предизборните срещи на кандидатите за народни представители от "БСП за България" Кандидатите за депутати от БСП сред официалните гости на националния събор "Фолклорен венец-Божура" край Средец Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Жители на Поморие изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Паруш Парушев: БСП е партия, която има възможности, потенциал, има хората Жители на Равнец изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Силна подкрепа за Тодор Дамянов в Созопол: България трябва да се управлява от политици с гръбнак, той е точно такъв! Инж. Петър Кънев: Трябва да върнем нормалността в държавата Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“
виж още
скрий
28 Май 2024, Вторник, 12:31 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Той е един от най-близките съратници на кмета Тихомир Янакиев, който направи морската община червена крепост

Някои го познават като политик, други – като финансист, трети – заместник-кмет. Всички обаче го знаят като човека, на когото винаги могат да разчитат. Той е отдал живота си на мисията да помага, неговият телефон е по-зает и от спешния 112.

Обичан от хората, заобиколен от много приятели и близки, а най-голямото му хоби е да работи – здраво, за да има по-добро бъдеще за децата му, за България, но най-вече за Созопол. Това е Тодор Дамянов – заместник-кметът, който на тези избори потегля към Народното събрание, заемайки четвъртата позиция в листата на БСП-Бургас. 

Едва ли има созополчанин, който не знае какъв човек е той и колко здраво ще работи от парламента, за да реализира всички онези идеи и проекти на екипа на кмета Тихомир Янакиев, част от който е самият той, за които е необходима държавна политика и финансиране. 

Тодор Дамянов е на 52 години. Женен с две деца. Завършил е Финансив в Стопанска академия "Димитър А. Ценов"-Свищов, има и магистратура „Банков контрол и анализ“. Най-голямата му гордост са двете му дъщери – 24-годишната Валентина и 17-годишната Ефтимия. 

Всеотдайната съпруга Веселина и двете им дъщери Валентина и Ефтимия са неотлъчно до Тодор Дамянов във всяка негова битка

„Те са ми най-голямата гордост . Валентина вече е реализиран ай ти специалист в София, а малката е отлична ученичка в Испанската гимназия в Бургас. Имам тяхната подкрепа, както и на съпругата ми Веселина. Те са неотлъчно до мен във всяка битка – и в живота, и в политиката“, казва Тодор Дамянов. 

Преди да влезе активно в политиката Дамянов работи като кредитен инспектор в банков клон в Созопол. Над 10 години гради успешна кариера, а няколко пъти преизпълнява плана на банката, като по този начин офисът е посочен като пример в цяла България. 

На откриването на кампанията в Созопол Тодор Дамянов получи голяма подкрепа както от водача Петър Кънев (в средата), така и от кмета Тихомир Янакиев (вдясно), а залата беше пълна със съмишленици и симпатизанти на БСП

„Освен че е добър баща, прекрасен човек и обичан от много хора, той е работохолик. Изпитва нужда да помага на хората, то се вижда, че го прави с удоволствие. Няма събота и неделя, няма празници, никога не си изключва телефона. Много често му се ядосвам, защото така личният му живот е на заден план. Такъв човек е моят съпруг – работи и докато спи, това му е хобито“, споделя половинката му Веселина Дамянова. 

С политика Тодор Дамянов се занимава още от ученическите си години. Винаги е имал усещане за гражданска позиция, мнение по наболели теми и проблеми в обществото. Идеологически припознава БСП. През 2004 година става член на общинската организация на партията в Созопол и оттогава е фактор в местната политика. 

Тодор Дамянов отговаря и за ресор спорт в Общината

В началото на 2015 година става общински съветник, когато съратникът му Тихомир Янакиев напуска местния парламент. Избран е и на следващите избори – през октомври 2015 г. и става хард опозиционер на тогавашното управление на кмета Панайот Рейзи. Когато през 2019 година БСП печели изборите, а начело на общината застава Тихомир Янакиев, Тодор Дамянов е назначен за заместник-кмет. Вече втори мандат отговаря за ресорите финанси бюджет, култура, образование и спорт. 

Всъщност оттогава Созопол е червена крепост. Това се случи благодарение на сплотената общинска организация на БСП.

 „През 2019 година с Тихомир Янакиев успяхме да подсилим екипа на БСП тогава. Хората да повярват в нас, в нашите идеи. Затова отново гласуваха доверие на БСП и на последните избори“, добавя Тодор Дамянов. 

Тази местна политика той иска да я наложи и на национално ниво в парламента. 

Зам.-кметът на община Созопол не само разписва документи от кабинета си, а работи и на терен

„Трябва да се промени моделът на управление, най-вече за ефективното управление на публичните ресурси на данъкоплатците. Това направихме тук в Созопол, това трябва да се направи и в държавата. В тази посока трябва да се работи. Политиката, която се наложи в Созопол – с ясни правила и критерии“, споделя още кандидатът на БСП. Според него борбата с демографската криза е една от най-важните точки от програмата на партията. 

Най-важната му мисия в парламента обаче ще бъде Созопол и Южното Черноморие.

Развитието на морския транспорт ще бъде една от задачите му в 50-ото Народно събрание. 

„Морските общини се задъхваме от автомобили. Този проблем го има навсякъде. Като се има предвид и предтоящото развитие на близките острови – св. Кирик и св. Иван, трябва още повече да мислим за инфраструктура. По време на кампанията на местните избори поехме ангажимент и за Морска гара – това ще е следващата кауза, по която ще работя. Амбициите ми са не само за община Созопол, но и за целия регион. Искам да има свързаност между общините, да подобрим инфраструктурата, велоалеята от Бургас да продължи до Созопол, общините да работят по съвместни проекти, само с единение, както се случи със сдружението за бургаското летище, можем да печелим“, категоричен е той. 

На Созопол наболелите теми от години са островите, които тънат в разруха. Има идеи за Св. Кирик и за т.нар. Морското училище. Проектите обаче буксуват, от страна на държавата няма кой знае какви действия, а Община Созопол няма правомощия над териториите. 

Сплотеното семейство Дамянови

„За остров Свети Кирик Министерството на културата има концепция, която съвпада с нашата. До 2005 година там имаше Военноморска база, местните се дразнеха кога ще се махат корабите, за да се развие районът. Те се махнаха, но сега е пълна разруха. Лятото е като гробница – докато навсякъде кипи живот, там е мрак. Това е срам не само за Созопол, но за България на фона на даденостите, които имаме. За този бюджет има гласувани средства за аварийно спасителни-консервативни дейности за сградата. Но след падането на правителството нищо не се случва. Министерството на културата иска да обнови сградата, а нашето желание е да облагородим цялата теротрия. Искаме там да изградим Амфитеатър с над 1500 места. Там да се провеждат фестивали и концерти, част от които е и Аполония. Ние в Созопол наложихме друга политика по отношение на културните събития – фирми и изпълнители плащат Общината такса, ние им осигуряваме гримьорна, билетни каси. Вместо да плащаме ние, те го правят. Така се вдигна нивото и интересът. Миналото лято програмата беше доста настена, очертава се и тази година да е така. Отделно да се облагороди кейовата стена с алеята и провлака, да стане един красив маршрут. Ако успеем да развием тази територия като музеен, археологически център, ще има голям интерес от туристи“, категоричен е Тодор Дамянов. 

Третото издание на Burgas Business Awards отличи Созопол в няколко категории, а зам.-кметът Тодор Дамянов имаше честта да получи статуетката

Битката за остров Св. Иван, който е най-големият на българското Черноморие, ще е същата. Тодор Дамянов вярва, че той може да се превърне в туристически продукт, подобно на Св. Анастасия край Бургас. Проектът за Св. Иван също буксува, теренът е държавен и отново Общината няма правопомощия. Именно затова Созопол трябва да има представител в парламента. Депутат, който ще почука на министерските врати, ще настоява, докато нещата не стигнат до край. В Народното събрание Созопол се нуждае от хора като Тодор Дамянов - човек с позиции, човек с принципи и работохолици.

 

Ръководството на Община Созопол наложи съвсем нова концепция за културните събития през летния сезон, като по този начин засили интереса. Всяка вечер в морския град има различни представления

 

 




В категории: Созопол , Избори 2024


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори