×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките


Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките
25 години борба, 15 опита ин витро, 7 операции и очакване на Чудото за дете, днес Ваня Христова е кандидат за народен представител с ясна визия за решаването на ключови демографски проблеми
Тема в развитие
ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургаска област с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Туроператорите пред колапс заради увеличението на ДДС, искат спешни мерки от кандидатите за депутати на ГЕРБ-СДС Ще бъдат осветени и междублоковите пространства в Бургас, моя задача е да стане бързо, категоричен е Жечо Станков Четирилентовите пътища в Бургаско и обходът на ж.к.“Меден рудник“ – целите на Андрей Рунчев в 50-ото НС Жечо Станков обясни как новият обход на „Меден рудник“ ще сложи край на тапите, заложени са средства за изграждането му В НС ще работя за повишаване на качеството на здравеопазването и въвеждането на бургаския модел навсякъде у нас Ако Бургас има свой евродепутат, как той ще бъде от полза за региона – отговаря Борислав Киров Ф Студио: Галя Василева – активният депутат, който има мисия в парламента Жечо Станков за чаканото саниране: Наша задача е да продължи за всички безплатно и без резерви! Емил Кючуков знае формулата за стимулиране на младите предприемачи, на алтернативния туризъм и за стабилна подкрепа за земеделци и животновъди ГЕРБ-СДС доказаха, че могат да изведат страната от кризи 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа В Бургас ротираха книги, вместо министри Баскетболната легенда Дечо Коешинов – от спортната зала в Айтос към 50-ото НС „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България НА ЖИВО! Бойко Борисов открива кампанията на ГЕРБ-СДС в Бургас Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа
виж още
скрий
20 Май 2024, Понеделник, 23:38 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности

Едва ли има бургазлия, който да не познава Ваня Христова – съинициатора и двигател на Бургаския фонд инвитро и координатор на фондация „Искам бебе“. Днес ще ви я представим обаче в по-различна светлина. Ваня Христова е под номер 10 в листата на ГЕРБ-СДС за Бургас, което ѝ дава реален шанс да стане част от 50-ото Народно събрание и от там да продължи да работи по каузите, които е издигнала като приоритет в своя живот. По време на предната кампания за местните избори през октомври 2023 тя бе кандидат за Общинския съвет.

Ваня е на 53 години, тя е с две висши образования и по професия е специален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности.

Заради своята всеотдайност да помага на стотици млади семейства да постигнат най-голямото щастие в живота, тя бе номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината“, два пъти е излъчвана от общността на Бургас за „Бург на годината“.

През 2018 г. председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и бургаският гинеколог д-р Златко Кироваков станаха
кръстници на близначките Ванеса и Зорница, които са в ръцете на мама и татко

Подтикната от нелеката си съдба като майка, Ваня става координатор за Бургас на Фондация „Искам бебе“ от 2007 година. Със своята всеотдайност и безрезервна подкрепа е помогнала и продължава да помага на стотици бургаски семейства да имат дете. Стотици бебета са проплакали, благодарение на подадената ръка за помощ от Ваня, на много от тях тя е ставала кръстница, усмихва се и казва, че буквално е абонирана за духовна майка на бебчетата, на които „Искам бебе“ е помогнала да дойдат на бял свят.

Самата Ваня Христова също изживя своята лична драма, като след повече от 25 години борба, 15 опита ин витро, 7 операции и очакване на Чудото за дете – тя вече е многодетна майка на три прекрасни дъщери - каката Йоанна и близначките Ванеса и Зорница.

Ваня Христова споделя с насълзени очи, че за нея всяко бебе, дошло на бял свят, благодарение на Фонда за инвитро или „Искам бебе“, е нейна рожба

Ваня Христова всекидневно споделя мъката на бездетните двойки и им помага да намерят по-лесно своя личен път към мечтаната рожба.

През 2019 г. Ваня организира благотворително събитие по повод рождения си ден и събра 5000 лева, които дари за лечение на бездетна двойка от Бургас.

Със съпруга ѝ са заедно от далечната 1992 г. Николай е нейният принц, човекът, с когото от първия миг е знаела, че иска да създаде семейство – казва Ваня пред Флагман.бг и не крие щастливата си усмивка.

Откъде започна всичко и защо с ГЕРБ – разбира се отговорът е свързан отново с политиките за децата, които партията на Бойко Борисов прокара още от неговия първи мандат като министър-председател.  

От 2016 г. Ваня Христова е член на ПП ГЕРБ и това е партията, която казва, че харесва като позиции, свършена работа и отговорност към това, което се случва в държавата.

Заради своята всеотдайност да помага на стотици млади семейства да постигнат най-голямото щастие в живота, тя бе номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината“, два пъти е излъчвана от общността на Бургас за „Бург на годината“

„Това е първата партия, която откликна на каузата на фондация „Искам бебе”. След многобройни срещи по различни министерства, те единствени застанаха зад нас и ни подкрепиха. Когато отидохме ясно аргументирани пред тях и разказахме какво преживяваме по пътя – освен проблема, че чисто физиологически не можем да станем родители, но и финансовата част – как тя ни спира по пътя за това да станем родители. Беше учреден Държавният фонд за асистирана репродуцкия. Оттогава насам има 16 000 деца, които са дело на този Фонд. Това е цифра, която е променила не само живота на родителите, но и на огромен брой хора. Поетапно и пак с подкрепата на ГЕРБ успяхме да създадем в 58 общини програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Винаги съм намирала разбиране и когато съм имала нужда, съм била подкрепяна, правилно мотивирана и направлявана“, казва Ваня Христова.

Сега Ваня Христова има реалната възможност да влезе в Народното събрание, откъдето да продължи своята мисия – да работи за повече бебчета – плод на инвитро, и за подкрепа на децата със специални потребности.

„Това е голяма отговорност и не очаквам да е лесно. Но на мен никога не ми е било лесно. Като учител в Центъра за деца със специални образователни потребности считам, че има още много работа, която трябва да се свърши по отношение на тези деца. Не е достатъчно да се изработи само Наредба за приобщаващото образование. Трябва да се направи доста сериозна разяснителна кампания не само за хората, които работим като учители, но и за родителите, защото има семейства, които не са наясно как може това приобщаващо образование да им е от полза. Тези деца могат да бъдат ресурсно подпомагани по училищата, а малко са родителите, които знаят това и се страхуват да запишат децата си в масовите училища“, казва Ваня Христова.

Кадър от кръщенето на близначките Зорница и Ванеса - родени под щастлива звезда

Тя е категорична, че от парламента ще продължи да развива средата и качеството на живота на младите семейства. „Иска ми се те да останат в родния си град и това не е невъзможно, защото Бургас се развива много добре в последните години. Местната власт загърбва всякакви политически пристрастия, когато става въпрос за важни решения за града ни. Трябва да дадем възможност това да се случва и в малките населени места – да останат хората там, където са родени, и да са полезни“ – е един от нейните приоритети като кандидат за народен представител от Бургас.

Следващата точка в нейната програма отново е свързана с демографията – една от най-важните теми не само на местно, но и на национално ниво.

Ваня Христова ще работи за превенция на репродуктивното здраве.  „Миналата година спечелихме проект от Министерството на младежта и спорта и обиколихме 12 града, говорейки с млади хора за навременното родителство. Колкото по-рано успеем да ги запознаем, толкова по-добре те ще бъдат информирани и подготвени за това да станат родители. Не е нужно първо да гониш образование и кариера. Много примери има за хора, които съчетават кариерата и успешното родителство. Това е нашето послание. Искаме младите да са по-отговорни към себе си и своето здраве, но и към това да създават поколение. Защото когато часовникът започне да отброява наобратно, всичко става по-трудно. Ако сме достатъчно съветстни към себе си и добре се грижим за здравето си, дори държавата няма да се налага да харчи толкова много пари за асистирана репродукция след това“, казва още Ваня Христова.

Тя признава, че трудно ще се справя с работата като народен представител и с ангажиментите си на многодетна майка – двете ѝ близначки ще бъдат в първи клас, а кака им – в осми.

Макар винаги да е била много натоварена в професионален план, тя винаги намира време за себе си и за семейството си. Защото знае колко висока е цената на пропуснатите моменти.

Обичам много да гледам филми, които са за реалния живот - това, което може да се случи на всеки. Обичам да чета, но за съжаление ми остава много малко време, след като се родиха близначките. Обичам да пътувам. Обичам да играя с децата си – дори на обикновено домино или „Не се сърди, човече“. Успявам да се заредя така. Те много обичат да слушат истории от моето дество, след които винаги има поука. Налагало се е много пъти по различни ангажименти да отсъствам от вкъщи, но за щастие вече модерните технологии позволяват да се чуваме и виждаме, където и да се намирам. Имаме традиция у дома - мъжът ми много ми помага - през деня аз приготвям вечерята, но той поема ангажимента да нареди масата.

Докато прави това, ние трите сме в спалнята и си разказваме какво се е случило през деня. За моя радост и голямата ми дъщеря продължава да ми споделя неща, които много от децатга на на нейната възраст не споделят с родителите си.

Сегашните деца са много незаинтересовани, много разсеяни - лаптоп, телефон и не ги занимавай с нищо. Това също е заявка, която мога да дам – ще се опитам да разширя вече създадената от Общината програма за превенция на това.

Ако опитваме да учим малките деца за това какво е доверие, приятелство, уважение, искреност и лъжа, то при по-големите влизаме с темите за енергийните напитки, наркотиците, неуважението, липсата на мотивация. Ако искаме България да я има, то трябва да променим днешните деца“, категорична е една многодетна майка от Бургас.

Ваня Христова споделя с насълзени очи, че за нея всяко едно бебе, дошло на бял свят, благодарение на Фонда за инвитро или „Искам бебе“, е нейна рожба.

„В различните градове местното управление е на различни партии, но слава Богу всички приемат каузата надпартийно и работят с нас, за да изработят добри програми за инвитро процедури. В тясна връзка сме с местното управление и смятам, че на този етап тези програми работят добре навсякъде. Държавният фонд също работи на ниво. Продължаваме да искаме да доразвиваме семействата, които се нуждаят от инвитро с донорски материал – при тях успеваемостта е доста по-голяма, но пък тази процедура не влиза по този фонд.

При първия опит с донорска яйцеклетка обикновено се стига до успешен финал. Това е малко по-скъпо и затова даваме всичко от себе си да търсим подкрепа за тези семейства, които са изчерпали всякакви други възможности. Ако ние не им помогнем, тяхната мечта няма да се сбъдне“, казва Ваня Христова – кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 50-ото Народно събрание.

През 1992 година Ваня среща Николай. И до днес говори за него като за голямата си любов и неизменна нейна подкрепа
По време на бременността с двете момиченца и в компанията на Радина Велчева от "Искам бебе"

 


В категории: Бургас , Избори 2024


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори