Разкриха колко дълго каймата може да се съхранява замразена
Смляното месо е един от основните продукти в кулинарията
Смляното месо, или както по-често го наричаме - кайма, е един от основните продукти в кулинарията. Има различни видове в зависимост от месото, от което се прави, големината, на която се раздробява, и подправките, които се добавят.
Обикновено каймата е телешка, но може да бъде и свинска, агнешка, пилешка, или смесена. Ако е добре обработена и правилно съхранявана, тя може да престои замразена в хладилник и вкусът няма промени много.
Но този срок не е безкраен. Всъщност смляното месо запазва непроменени качествата си до 2-3 месеца.
Важно е и как е опаковано месото. Ако е в оригиналната опаковка, може да се съхранява до две седмици, а ако имате намерение да го съхранявате повече от това, би било добре опаковката да бъде увита във фолио или в плик за фризер.
Загубата на влага е една от основните причини смляното месо да губи вкуса си след дълго време, обяснява Американската администрация по храните и земеделието. Факт е, че каймата не може да стои вечно във фризера./zdrave.to
													
													
													
													
													
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Диагноза, но не и присъда - живот с улцерозен колит или болест на Крон
													
													
																													
															
															
															
															
															
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														В Турция отчетоха 33 % инфлация, но защо това радва комшиите
													
													
																													
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Продават символна сграда за 2,68 млн. евро
													
													
																													
															
															
														
															
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
							
							
							
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										