×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
 • Доналд Тръмп с нова ключова победа в първичните избори
 • Ремонт на Калотина затруднява преминаването през границата
 • Тръмп печели първичните избори на републиканците в Южна Каролина
 • Япония обяви въвеждането на нови санкции срещу Русия след страните от Г-7
 • ПВО на Русия свали два украински дрона край Белгород и четири над Черно море
 • В Беларус днес се произвеждат избори за парламент и за местни съвети
 • Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки
 • Облачно време и слаб дъжд в части от страната днес
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Киров: Сунгурларе се превърна в символ на корупцията, знам как да преобразя общината


Николай Киров: Сунгурларе се превърна в символ на корупцията, знам как да преобразя общината
Кандидатът за кмет Николай Киров оповести, че ще дарява заплатата си през целия мандат, повежда битка за спасяването на родната му община Сунгурларе
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Октомври 2023, Петък, 12:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Гарантирам го с пълна ревизия на управлението на Георги Кенов и с готов оздравителен план, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ

"Сунгурларе има огромен потенциал, който не се използва. С моя екип имаме ясна програма, която ще преобрази общината. Ще има ред, дисциплина, строг контрол, конкретни цели и приоритети. Но първо ще направим пълна ревизия на досегашното управление, защото Сунгурларска община се превърна в символ на корупцията".

Това заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Киров, който снощи представи приоритетите си пред пълната зала на читалище "Просвета 1882"

Николай Киров е един от сериозните бизнесмени в региона. Мотивиран е да влезе в политиката, защото го боли за родния му край. Страда заради упадъка на Сунгурларе и "шмекериите" на досегашното управление.

Категоричен е, че жителите на общината не го заслужават.

Той обещава да дарява кметската си заплата за благотворителност през целия мандат. 

„Житейската логика е такава, че когато един човек достигне своя апогей в бизнеса, иска да остави нещо значимо след себе си. От много време виждам какво се случва с община Сунгурларе и да Ви призная честно – много ме боли! От година и половина започнах редовно да ходя на заседание на Общинския съвет само, за да се убедя, че не просто нищо не се случва, а тези хора съсипват общината. Аз съм най-големият данъкоплатец, но така и не ми стана ясно как се разходват данъците на всички нас. В същото време виждате състоянието на инфраструктурата, погледнете и към селата. Заслужавате ли да живеете по този начин?“, запита риторично Николай Киров.

Той има смела програма за управление, сформирал е и силен екип, който е готов от ден първи да започне да работи.

Киров гарантира, че ако спечели изборите ще направи пълна ревизия на досегашното управление на кмета Георги Кенов.

„Имам сериозни съмнения относно продажбата на общински имоти и буквалното раздаване на общинската собственост. Също така се съмнявам в умишлена безстопанственост. Допускано ли е някои хора умишлено да не плащат местни данъци и такси, за да изтече 5-годишната давност? Събираемостта на данъците е много ниска. Може би най-ниската в страната. Но всичко това ще го разберем, когато влезем в общината“, допълни още кандидат-кметът Николай Киров.

Вижте още във видеото:

Николай Киров съобщи за потресаваща безотговорност, свързана с новата детска градина в с. Грозден, където още преди няколко години е спечелен проект, но до този момент така и не е реализиран, а децата вместо в нова и комфортна сграда са набутани в мазето.

„За съжаление в Сунгурларе не се случва нищо. Онзи ден в село Костен си говорихме, че такова нямане не се среща никъде другаде. Обиколила съм много голяма част от българските общини. Навсякъде се случват различни неща – със собствено финансиране, по европейски програми, по транс-гранично сътрудничество. Възможностите са налице. Стига да има човек, който иска да работи. Детската градина в село Грозден, например, е една болна тема, защото смятам, че бъдещето на всяка една община са децата. Спомням си, че тогава с огромно желание се борих тези средства да дойдат в Сунгурларе и да се насочат към това училище. За съжаление няколко години този проект така и не е успял да се реализира. Някои биха казали, че сме подготвили амбициозна програма за управление, но аз ви гарантирам, че това са неща, които могат да бъдат постигнати и то много лесно. Вярвам, че инж. Николай Киров е човекът, който може да се справи с тази задача и да вдигне общината“, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Галя Желязкова.

Вижте още във видеото:

Вижте листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в община Сунгурларе:

101. Инж. Николай Киров, водач на листата и кандидат за кмет: 

Български предприемач и иноватор. В зърнопроизводството прилага модерни практики, които са с европейски стандарти на качество. Роден в село Грозден, Община Сунгурларе. Машинен инженер по селскостопански техники, той придобива своето висше образование в Русенски университет "Ангел Кънчев", а средното специално във Военноморско училище – Бургас. През 90-те години прави специализация в САЩ чрез международен фермерски обмен. Създава частни инициативи и е собственик на фирма „МЕССУ“ Сунгурларе. Вече повече от 25 години развива селското стопанство в землищата на Сунгурларе и Карнобат. Предприемач с постоянно насърчаване на инвестиционни политики, с цел създаване на биологични продукти за по-доброто здраве на хората.

Николай Киров попита дали досегашният кмег Георги Кенов е допускал някои лица умишлено да не плащат местни данъци и такси, за да изтече 5-годишната давност. Той ще направи пълна ревизия и предаде всички материали на прокуратурата, ако стане кмет

102. Чани Стойчев – общественик

Два мандата кмет на село Прилеп. Завършил средно-специално образование по електроника и електротехника. Женен, с едно дете. Неговият опит е в областта в управление на общинската администрация, транспорт, земеделие, здравеопазване и др. сектори, които са важни за развитие на региона.

103. Милка Стоева – началник

Родена в гр. Сунгурларе. От 2010 година началник на Общинска служба „Земеделие“. В качеството й на експерт може да бъде полезна в следните ключови елемента от програмата за управление: възможност за поддръжка на полските пътища и инфраструктура в повечето населени места, контрол и управления на пасища; нови методи в добива и обработката на дървесина добита от общински горски територии и екология.

104. Светлана Атанасова - финансист

Родена в село Лозарево. Магистър по корпоративно управление от Пловдивският университет „Паисий Хилендарски". В момента работи като експедитор във Винекс Славянци. Един мандат общински съветник в периода 2015-2019 година. Може да бъде полезна в сферата на финансите и икономическите развитие на Сунгурларе.

105. Д-р Бисер Атанасов – лекар

Над 35 години е общопрактикуващ лекар в Община Сунгурларе. Завършил Медицински университет – Варна. Има трима сина – успешно реализирани. Носител на наградата „Почетен знак на Община Сунгурларе” и бивш общински съветник. Той споделя, че промяната е необходима, защото е дошло времето модела да бъде сменен, управляващите да бъдат близо до хората.

106. Исмаилхака Халил – строител

По образование е специалист. В момента работи във фирма за изработка на мебели.

107. Халил Ахмед - общественик

В периода 2003 – 2021 година председател на Общински съвет – Сунгурларе. Повече от 18 години управлява и представя градския съвет пред обществото. Доказан специалист и професионалист в областта на държавните политики.

108. Николай Пенков – автомеханик

По образование е специалист по автомеханика. През годините е работил само в тази сфера и е доказан, като експерт по машини. В момента работи като отговорник във Винекс Славянци.

109. Мирослав Мирков – агроном

Завършил висше със степен магистър по „Агрономство“. В момента е общински съветник за мандата 2019-2023 г. Работи в отдел „Лозарство“ на Винекс Славянци

110. Кено Дяков – земеделски производител

Има специално образование. В момента се занимава със земеделие и отглеждане на лозя и овощни градини. По управленската програма на Сунгурларе ще работи за развитие на екологията и инфраструктурата.

111. Миран Ангелов – кандидат - студент

Миран Андреанов Ангелов е възпитаник на Профилирана природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов“, гр. Сливен. Кандидат-студент по медицина, член на младежката организация на ПП ГЕРБ. Ангажиран с идеи за образованието и здравеопазването в Общината. Работи за образование, основано на ценности като толерантност, уважение, традиции и патриотичен дух. Радетел за модернизиране на материално-техническата база в училищата на Общината, въвеждане на иновативно обучение и постигане на висока заетост на младите хора на пазара на труда. Ангажиран е с идеята за достъпни и ефикасни лекарствени продукти и подобряване на спешната медицинска помощ в Общината.

112. Димо Димов – земеделски производител

113. Ферди Хюлми – мебелист

Кандидат за кмет на село Съединение.

114. Асен Михалев - мениджър

Кандидат за кмет на село Славянци.

115. Пантелей Панделиев – финансист

Завършил специалност „Финанси“ в Бургаски свободен университет. В момента работи като експерт автомобили в ДЗИ. Женен, с едно дете. Ангажиран е с идеите за развитие на спорта, туризма и транспорта.

116. Димо Христов – машинен техник

Кандидат за кмет на село Черница. Има техническо образование. През годините е работил в тази сфера – 10 години в БДЖ и 10 години във Франция. След завръщането си в Черница има план как да развие населеното място и да подобри живота на жителите тук.

117. Василка Сугарева – медицинска сестра

Николай Киров със силния екип от кандидати за съветници и кметове на кметства в община Сунгурларе

Кандидати за кметове на кметства:

 1. с. Вълчин - Мустафа Мустафа, кандидат за кмет на село Вълчин. Специалист по лозарство и винарство.
 • Реконструкция на улици
 • Облагородяване на парка
 • Нови детски площадки
 • Изграждане на зала за деца
 • Редовно почистване на улици и озеленяване
 • Решение на проблема с режима на водата.
 1. с. Грозден - Цонко Беев, кандидат за кмет на село Грозден. Повече от 30 години кмет на селото с административен опит. Магистър инженер по животновъдство и преподавател по биология в средните училища. Учредител и създател на три неправителствени организации, които имат дейност в областта на земеделието, работа в уязвими общности и приобщаване, насочени към хората.

Приоритетите му са да надгради започнатите проекти:

 • довършителни дейности по гробищния парк
 • доизграждане на спортния стадион
 • битови отпадъци – кампания по запознаване на населението свързана с правилното изхвърляне на отпадъци
 • асфалтиране на всички основни улици
 • довършване на новата Детска градина
 • търсене на инвеститори за изграждане на консервна фабрика.
 1. с. Климаш - Бекташ Хюсеинов: Кандидат за кмет на село Климаш. Завършил в Частна английска езикова гимназия – град Глоджево.
 • Канализация
 • Ново улично осветление
 • Ограничител на скоростта тип „легнал полицай“
 • Допълване на парка със съоръжения за деца
 • Озеленяване
 • Поставяне на видео наблюдение
 • Често извозване на битовите отпадъци
 • Водопроводна мрежа
 • Седмични прегледи с лекар специалист

Какво е направено до момента през първият мандат 2019-2023 г. :

 • Реновиране на читалището
 • Поставяне на нова ограда на старото кметство
 • Изграждане на стадион с ограда
 • Поддръжка и почистване на двата гробищни парка
 • Създаване и регистриране на футболен клуб „Лозарево“ – оборудване на състезателите със спортни екипи и анцузи
 • Регистрация на Джамията в Главно Мюфтийство на Република България
 • Изграждане на стая за покойника в Джамията с подвижна хладилна камера – осигурена сума 1500 лева
 • Поставяне на нови две детски съоръжения за игри
 • Нови работни места в село Климаш
 • Поставяне на улично осветление на 15 семейства
 • Поставяне на 55 коша за битови отпадъци и 3 контейнера тип „бобър“
 • Обособяване на стая за младежки клуб с интернет и телевизия
 • Тенис на маса
 • Газов котлон за приготвяне на курбан – пиростия
 • Водна помпа за поливане на футболното игрище
 • Поддръжка на улици
 • Градинка с чешма в кметството
 • Железен парапет пред читалището
 • Волейболно игрище
 • Поставяне на чакъл на калните улици
 • Самоходна машина за косене
 • Почистване на дерето минаващо през селото.
 1. с. Костен - Ахмед Мустафа. Завършил специалност „Системи за сигурност“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”. Кандидат за кмет на село Костен
 • Ремонт на улици
 • Изграждане на спортна площадка
 • Подобряване на качеството на интернета и телевизията чрез подмяна на кабелното трасе
 • Обновление на църквата и джамията
 • Подмяна на водопроводната мрежа с нови тръби
 • Ремонт на инсталацията за питейна вода
 • Редовно почистване на улици
 • Нови места за социални работници
 • Канализация.
 1. с. Лозарево - Елена Добревa, кандидат за кмет на село Лозарево. Завършила икономическа гимназия. Висше образование по Компютърни информационни технологии в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”.  Началник пощенска станция в село Лозарево
 • Ремонт на стадиона
 • Редовно почистване на улици
 • Облагородяване на парка
 • Озеленяване
 • Ремонт на улици
 • Ново осветление за улици и детски площадки
 • Довършителни дейности по обновление на читалището
 • Нови детски площадки
 • Нови съдове за битови отпадъци
 • Изграждане на беседки в парка и Шароновата чешма
 • Ремонт на чешмата до читалището
 • Кандидатстване за проекти
 • Поставяне на банкомат в селото
 • Кандидатстване по програми за нови работни места.
 1. с. Садово - Иван Рандев Иванов, кандидат за кмет на село Садово. Висше военно и икономическо образование, с научна степен „доктор“ по защита на националната сигурност
 • Изграждане на параклис
 • Ремонт на читалището
 • Изграждане на детска площадка пред читалището
 • Почистване на улиците от тревна растителност
 • Ремонт на улици
 • Разширяване и почистване на гробищния парк
 • Изграждане на чешма и навес
 • Поставяне на метален кръст над село Везенково, в близост до Садово
 • Старото военно поделение да бъде ремонтирано и изградена почивна база.
 1. с. Славянци - Асен Михалев, кандидат за кмет на село Славянци. Роден на 10.07.1965г. в село Славянци.
 • Изграждане на спортна площадка
 • Нови пейки
 • Нови съдове за битови отпадъци
 • Канализация
 • Седмични прегледи с лекар специалист
 • Почистване на деретата около реката
 • Обновяване на читалище
 • Изграждане на спортна площадка с уреди
 • Почистване на отводнителния канал
 • Почистване на гробищния парк
 • Ремонт на улици
 • Възстановяване на парковете за отдих и обновяване на фонтаните в тях.
 1. с. Съединение - Ферди Хюлми, кандидат за кмет на село Съединение.
 • Канализация
 • Озеленяване
 • Обновяване на парка
 • Поставяне на банкомат в селото
 • Изграждане на детска площадка
 • Изграждане на спортна площадка
 • Ремонт на улици
 • Поставяне на камери
 • График за събиране на битови отпадъци
 • Навременна доставка на дърва за огрев за всички жители в селото
 • Ограничител на скоростта тип „легнал полицай“ пред училището и детската градина.

с. Черница - Димо Христов - кандидат за кмет на село Черница. Има техническо образование. През годините е работил в тази сфера – 10 години в БДЖ и 10 години във Франция. След завръщането си в Черница има план как да развие населеното място и да подобри живота на жителите тук.

 • Изграждане на църква
 • Ремонт за залата, където се събират жителите и гостите на Черница
 • Ремонт на улици
 • Седмични прегледи с лекар специалист
 • График за събиране на битови отпадъци
 • Ремонт на общинските сгради
 • Нова детска площадка
 • Обновяване на парка.

 

Депутатът от ГЕРБ Галя Желязкова гарантира пълна подкрепа за Николай Киров и екипа му
Николай Киров кани останалите претенденти на публичен дебат за досегашното управлене и визията за следващия период

 


България Всички новини
Осъдиха наркоготвач от Италианската махала в Бургас Осъдиха наркоготвач от Италианската махала в Бургас Валентин Добрев се размина с условна присъда  Юруш към тази част на България: Продават се хотели на безценица Юруш към тази част на България: Продават се хотели на безценица Бивша резиденция от времето на тоталитарната власт е на тезгяха за 300 000 евро Брутално отмъщение! Срязаха гумите и залепиха с монтажна пяна вратите на кола Брутално отмъщение! Срязаха гумите и залепиха с монтажна пяна вратите на кола Търсят извършителите Дългата пролетна ваканция започва на тази дата Дългата пролетна ваканция започва на тази дата Пролетната ваканция започва на 30 март, събота и ще продължи до 7 април, неделя или общо 9 дни Месец след убийството на Пейо: Една от убийците му излезе от ареста, а другата реве, че я нападнали дървеници Месец след убийството на Пейо: Една от убийците му излезе от ареста, а другата реве, че я нападнали дървеници Красимира Трифонова уж временно е изведена в болница, защото се чувствала зле  Той е шоумен номер едно в България Той е шоумен номер едно в България Дори когато пресолявам шегите в ефир, го правя в интерес на зрителя, призна Рачков Обучават ловци, за да не застрелят някой мигрант в Странджа Обучават ловци, за да не застрелят някой мигрант в Странджа Слава Богу, досега нямаме такива инциденти, казват авджии  До два месеца избират нов председател на БСП в Бургас, червените искат и оставка на правителството До два месеца избират нов председател на БСП в Бургас, червените искат и оставка на правителството Това решение е взето на днешния Национален съвет на партията Тя твърди, че е врачка на Берлускони, но се оказа шивачка от "Парцаленото училище" Тя твърди, че е врачка на Берлускони, но се оказа шивачка от "Парцаленото училище" Докато бил жив Берлускони, нищо не й липсвало. След смъртта му обаче тя се притеснила за бъдещето си, защото в листа на завещанието му нейното име не фигурирало, въпреки че очаквала щедро наследство Искате ли да видите и тази чалгаджийка в риалити формат Искате ли да видите и тази чалгаджийка в риалити формат Хитовата изпълнителка признава, че е получавала много покани за участия 
Коя е Юлия Навалная - тя не искаше да е политик, но става символ на съпротивата срещу тиранията в Русия Коя е Юлия Навалная - тя не искаше да е политик, но става символ на съпротивата срещу тиранията в Русия Макар че бе неотлъчно до опозиционера в неговите битки, тя вижда себе си като съпруга и майка Семейство от Одрин показа актуалните цени по магазините. Заслужава ли си? (ВИДЕО) Семейство от Одрин показа актуалните цени по магазините. Заслужава ли си? (ВИДЕО) Във видеото те показват всичко до най-малката подробност – как се стига от границата до съответното място, какво е работното време на обекта и какви са промоциите Тя чу най-лошата диагноза, но не се предаде: Натали, която пребори рака пет пъти и пробяга маратон Тя чу най-лошата диагноза, но не се предаде: Натали, която пребори рака пет пъти и пробяга маратон След 11 операции, 30 химиотерапии и 55 лъчетерапии тя води пълноценен живот Защо този известен турски актьор се страхува от съпругата си Хазал Кая? Защо този известен турски актьор се страхува от съпругата си Хазал Кая? Двамата са популярни в Турция Ето как модернизират панелките в Германия Ето как модернизират панелките в Германия Масово жилищно строителство може да се открие също в кварталите Лихтенберг и Хелерсдорф Oтĸpиxa cлyчaйнo в джyнглитe нa Mиaнмap изocтaвeн мнoгo pядъĸ и cyпep cĸъп мoдeл Lаmbоrghіnі Oтĸpиxa cлyчaйнo в джyнглитe нa Mиaнмap изocтaвeн мнoгo pядъĸ и cyпep cĸъп мoдeл Lаmbоrghіnі Coбcтвeниĸът нa cпopтния cyпep cĸъп aвтoмoбил зaceгa нe e oтĸpит Водени ли са преговори с него, за да стане главен прокурор Водени ли са преговори с него, за да стане главен прокурор Андрей Янкулов твърди, че никой не е разговарял по тази тема с него  Няколко града в страната без инсулин в нито една аптека Няколко града в страната без инсулин в нито една аптека Освен "Актрапид" и "Тресиба", дефицитен се оказва и трети вид инсулин – "Фиасп" Има вариант Бойко Борисов да разцепи ПП-ДБ и да си направи ново мнозинство, смята Първан Симеонов Има вариант Бойко Борисов да разцепи ПП-ДБ и да си направи ново мнозинство, смята Първан Симеонов В ДБ не харесват изобщо ПП, но гледат много-много да не им личи, смята социологът Това е най-вкусната торта за всички времена, а приготвянето й е толкова лесно, че дори дете ще се справи Това е най-вкусната торта за всички времена, а приготвянето й е толкова лесно, че дори дете ще се справи Има ли нещо по-изкушаващо от чудно вкусна домашна торта? Едва ли!
Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си Виц на деня Виц на деня Подкрепям единствено традиционните семейни ценности: мъж, жена, деца, куче и любовница! Виц на деня Виц на деня - Автомобилът ще измести влака!
- Съмнявам се. Преди месец един се опита да го направи и шофьорът свърши в болницата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само в България, освен приятел, познат, роднина, съществува и категорията за близост: "Били сме на една маса"

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори