×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Киров: Сунгурларе се превърна в символ на корупцията, знам как да преобразя общината


Николай Киров: Сунгурларе се превърна в символ на корупцията, знам как да преобразя общината
Кандидатът за кмет Николай Киров оповести, че ще дарява заплатата си през целия мандат, повежда битка за спасяването на родната му община Сунгурларе
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Октомври 2023, Петък, 12:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Гарантирам го с пълна ревизия на управлението на Георги Кенов и с готов оздравителен план, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ

"Сунгурларе има огромен потенциал, който не се използва. С моя екип имаме ясна програма, която ще преобрази общината. Ще има ред, дисциплина, строг контрол, конкретни цели и приоритети. Но първо ще направим пълна ревизия на досегашното управление, защото Сунгурларска община се превърна в символ на корупцията".

Това заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Киров, който снощи представи приоритетите си пред пълната зала на читалище "Просвета 1882"

Николай Киров е един от сериозните бизнесмени в региона. Мотивиран е да влезе в политиката, защото го боли за родния му край. Страда заради упадъка на Сунгурларе и "шмекериите" на досегашното управление.

Категоричен е, че жителите на общината не го заслужават.

Той обещава да дарява кметската си заплата за благотворителност през целия мандат. 

„Житейската логика е такава, че когато един човек достигне своя апогей в бизнеса, иска да остави нещо значимо след себе си. От много време виждам какво се случва с община Сунгурларе и да Ви призная честно – много ме боли! От година и половина започнах редовно да ходя на заседание на Общинския съвет само, за да се убедя, че не просто нищо не се случва, а тези хора съсипват общината. Аз съм най-големият данъкоплатец, но така и не ми стана ясно как се разходват данъците на всички нас. В същото време виждате състоянието на инфраструктурата, погледнете и към селата. Заслужавате ли да живеете по този начин?“, запита риторично Николай Киров.

Той има смела програма за управление, сформирал е и силен екип, който е готов от ден първи да започне да работи.

Киров гарантира, че ако спечели изборите ще направи пълна ревизия на досегашното управление на кмета Георги Кенов.

„Имам сериозни съмнения относно продажбата на общински имоти и буквалното раздаване на общинската собственост. Също така се съмнявам в умишлена безстопанственост. Допускано ли е някои хора умишлено да не плащат местни данъци и такси, за да изтече 5-годишната давност? Събираемостта на данъците е много ниска. Може би най-ниската в страната. Но всичко това ще го разберем, когато влезем в общината“, допълни още кандидат-кметът Николай Киров.

Вижте още във видеото:

Николай Киров съобщи за потресаваща безотговорност, свързана с новата детска градина в с. Грозден, където още преди няколко години е спечелен проект, но до този момент така и не е реализиран, а децата вместо в нова и комфортна сграда са набутани в мазето.

„За съжаление в Сунгурларе не се случва нищо. Онзи ден в село Костен си говорихме, че такова нямане не се среща никъде другаде. Обиколила съм много голяма част от българските общини. Навсякъде се случват различни неща – със собствено финансиране, по европейски програми, по транс-гранично сътрудничество. Възможностите са налице. Стига да има човек, който иска да работи. Детската градина в село Грозден, например, е една болна тема, защото смятам, че бъдещето на всяка една община са децата. Спомням си, че тогава с огромно желание се борих тези средства да дойдат в Сунгурларе и да се насочат към това училище. За съжаление няколко години този проект така и не е успял да се реализира. Някои биха казали, че сме подготвили амбициозна програма за управление, но аз ви гарантирам, че това са неща, които могат да бъдат постигнати и то много лесно. Вярвам, че инж. Николай Киров е човекът, който може да се справи с тази задача и да вдигне общината“, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Галя Желязкова.

Вижте още във видеото:

Вижте листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в община Сунгурларе:

101. Инж. Николай Киров, водач на листата и кандидат за кмет: 

Български предприемач и иноватор. В зърнопроизводството прилага модерни практики, които са с европейски стандарти на качество. Роден в село Грозден, Община Сунгурларе. Машинен инженер по селскостопански техники, той придобива своето висше образование в Русенски университет "Ангел Кънчев", а средното специално във Военноморско училище – Бургас. През 90-те години прави специализация в САЩ чрез международен фермерски обмен. Създава частни инициативи и е собственик на фирма „МЕССУ“ Сунгурларе. Вече повече от 25 години развива селското стопанство в землищата на Сунгурларе и Карнобат. Предприемач с постоянно насърчаване на инвестиционни политики, с цел създаване на биологични продукти за по-доброто здраве на хората.

Николай Киров попита дали досегашният кмег Георги Кенов е допускал някои лица умишлено да не плащат местни данъци и такси, за да изтече 5-годишната давност. Той ще направи пълна ревизия и предаде всички материали на прокуратурата, ако стане кмет

102. Чани Стойчев – общественик

Два мандата кмет на село Прилеп. Завършил средно-специално образование по електроника и електротехника. Женен, с едно дете. Неговият опит е в областта в управление на общинската администрация, транспорт, земеделие, здравеопазване и др. сектори, които са важни за развитие на региона.

103. Милка Стоева – началник

Родена в гр. Сунгурларе. От 2010 година началник на Общинска служба „Земеделие“. В качеството й на експерт може да бъде полезна в следните ключови елемента от програмата за управление: възможност за поддръжка на полските пътища и инфраструктура в повечето населени места, контрол и управления на пасища; нови методи в добива и обработката на дървесина добита от общински горски територии и екология.

104. Светлана Атанасова - финансист

Родена в село Лозарево. Магистър по корпоративно управление от Пловдивският университет „Паисий Хилендарски". В момента работи като експедитор във Винекс Славянци. Един мандат общински съветник в периода 2015-2019 година. Може да бъде полезна в сферата на финансите и икономическите развитие на Сунгурларе.

105. Д-р Бисер Атанасов – лекар

Над 35 години е общопрактикуващ лекар в Община Сунгурларе. Завършил Медицински университет – Варна. Има трима сина – успешно реализирани. Носител на наградата „Почетен знак на Община Сунгурларе” и бивш общински съветник. Той споделя, че промяната е необходима, защото е дошло времето модела да бъде сменен, управляващите да бъдат близо до хората.

106. Исмаилхака Халил – строител

По образование е специалист. В момента работи във фирма за изработка на мебели.

107. Халил Ахмед - общественик

В периода 2003 – 2021 година председател на Общински съвет – Сунгурларе. Повече от 18 години управлява и представя градския съвет пред обществото. Доказан специалист и професионалист в областта на държавните политики.

108. Николай Пенков – автомеханик

По образование е специалист по автомеханика. През годините е работил само в тази сфера и е доказан, като експерт по машини. В момента работи като отговорник във Винекс Славянци.

109. Мирослав Мирков – агроном

Завършил висше със степен магистър по „Агрономство“. В момента е общински съветник за мандата 2019-2023 г. Работи в отдел „Лозарство“ на Винекс Славянци

110. Кено Дяков – земеделски производител

Има специално образование. В момента се занимава със земеделие и отглеждане на лозя и овощни градини. По управленската програма на Сунгурларе ще работи за развитие на екологията и инфраструктурата.

111. Миран Ангелов – кандидат - студент

Миран Андреанов Ангелов е възпитаник на Профилирана природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов“, гр. Сливен. Кандидат-студент по медицина, член на младежката организация на ПП ГЕРБ. Ангажиран с идеи за образованието и здравеопазването в Общината. Работи за образование, основано на ценности като толерантност, уважение, традиции и патриотичен дух. Радетел за модернизиране на материално-техническата база в училищата на Общината, въвеждане на иновативно обучение и постигане на висока заетост на младите хора на пазара на труда. Ангажиран е с идеята за достъпни и ефикасни лекарствени продукти и подобряване на спешната медицинска помощ в Общината.

112. Димо Димов – земеделски производител

113. Ферди Хюлми – мебелист

Кандидат за кмет на село Съединение.

114. Асен Михалев - мениджър

Кандидат за кмет на село Славянци.

115. Пантелей Панделиев – финансист

Завършил специалност „Финанси“ в Бургаски свободен университет. В момента работи като експерт автомобили в ДЗИ. Женен, с едно дете. Ангажиран е с идеите за развитие на спорта, туризма и транспорта.

116. Димо Христов – машинен техник

Кандидат за кмет на село Черница. Има техническо образование. През годините е работил в тази сфера – 10 години в БДЖ и 10 години във Франция. След завръщането си в Черница има план как да развие населеното място и да подобри живота на жителите тук.

117. Василка Сугарева – медицинска сестра

Николай Киров със силния екип от кандидати за съветници и кметове на кметства в община Сунгурларе

Кандидати за кметове на кметства:

  1. с. Вълчин - Мустафа Мустафа, кандидат за кмет на село Вълчин. Специалист по лозарство и винарство.
  • Реконструкция на улици
  • Облагородяване на парка
  • Нови детски площадки
  • Изграждане на зала за деца
  • Редовно почистване на улици и озеленяване
  • Решение на проблема с режима на водата.
  1. с. Грозден - Цонко Беев, кандидат за кмет на село Грозден. Повече от 30 години кмет на селото с административен опит. Магистър инженер по животновъдство и преподавател по биология в средните училища. Учредител и създател на три неправителствени организации, които имат дейност в областта на земеделието, работа в уязвими общности и приобщаване, насочени към хората.

Приоритетите му са да надгради започнатите проекти:

  • довършителни дейности по гробищния парк
  • доизграждане на спортния стадион
  • битови отпадъци – кампания по запознаване на населението свързана с правилното изхвърляне на отпадъци
  • асфалтиране на всички основни улици
  • довършване на новата Детска градина
  • търсене на инвеститори за изграждане на консервна фабрика.
  1. с. Климаш - Бекташ Хюсеинов: Кандидат за кмет на село Климаш. Завършил в Частна английска езикова гимназия – град Глоджево.
  • Канализация
  • Ново улично осветление
  • Ограничител на скоростта тип „легнал полицай“
  • Допълване на парка със съоръжения за деца
  • Озеленяване
  • Поставяне на видео наблюдение
  • Често извозване на битовите отпадъци
  • Водопроводна мрежа
  • Седмични прегледи с лекар специалист

Какво е направено до момента през първият мандат 2019-2023 г. :

  • Реновиране на читалището
  • Поставяне на нова ограда на старото кметство
  • Изграждане на стадион с ограда
  • Поддръжка и почистване на двата гробищни парка
  • Създаване и регистриране на футболен клуб „Лозарево“ – оборудване на състезателите със спортни екипи и анцузи
  • Регистрация на Джамията в Главно Мюфтийство на Република България
  • Изграждане на стая за покойника в Джамията с подвижна хладилна камера – осигурена сума 1500 лева
  • Поставяне на нови две детски съоръжения за игри
  • Нови работни места в село Климаш
  • Поставяне на улично осветление на 15 семейства
  • Поставяне на 55 коша за битови отпадъци и 3 контейнера тип „бобър“
  • Обособяване на стая за младежки клуб с интернет и телевизия
  • Тенис на маса
  • Газов котлон за приготвяне на курбан – пиростия
  • Водна помпа за поливане на футболното игрище
  • Поддръжка на улици
  • Градинка с чешма в кметството
  • Железен парапет пред читалището
  • Волейболно игрище
  • Поставяне на чакъл на калните улици
  • Самоходна машина за косене
  • Почистване на дерето минаващо през селото.
  1. с. Костен - Ахмед Мустафа. Завършил специалност „Системи за сигурност“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”. Кандидат за кмет на село Костен
  • Ремонт на улици
  • Изграждане на спортна площадка
  • Подобряване на качеството на интернета и телевизията чрез подмяна на кабелното трасе
  • Обновление на църквата и джамията
  • Подмяна на водопроводната мрежа с нови тръби
  • Ремонт на инсталацията за питейна вода
  • Редовно почистване на улици
  • Нови места за социални работници
  • Канализация.
  1. с. Лозарево - Елена Добревa, кандидат за кмет на село Лозарево. Завършила икономическа гимназия. Висше образование по Компютърни информационни технологии в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”.  Началник пощенска станция в село Лозарево
  • Ремонт на стадиона
  • Редовно почистване на улици
  • Облагородяване на парка
  • Озеленяване
  • Ремонт на улици
  • Ново осветление за улици и детски площадки
  • Довършителни дейности по обновление на читалището
  • Нови детски площадки
  • Нови съдове за битови отпадъци
  • Изграждане на беседки в парка и Шароновата чешма
  • Ремонт на чешмата до читалището
  • Кандидатстване за проекти
  • Поставяне на банкомат в селото
  • Кандидатстване по програми за нови работни места.
  1. с. Садово - Иван Рандев Иванов, кандидат за кмет на село Садово. Висше военно и икономическо образование, с научна степен „доктор“ по защита на националната сигурност
  • Изграждане на параклис
  • Ремонт на читалището
  • Изграждане на детска площадка пред читалището
  • Почистване на улиците от тревна растителност
  • Ремонт на улици
  • Разширяване и почистване на гробищния парк
  • Изграждане на чешма и навес
  • Поставяне на метален кръст над село Везенково, в близост до Садово
  • Старото военно поделение да бъде ремонтирано и изградена почивна база.
  1. с. Славянци - Асен Михалев, кандидат за кмет на село Славянци. Роден на 10.07.1965г. в село Славянци.
  • Изграждане на спортна площадка
  • Нови пейки
  • Нови съдове за битови отпадъци
  • Канализация
  • Седмични прегледи с лекар специалист
  • Почистване на деретата около реката
  • Обновяване на читалище
  • Изграждане на спортна площадка с уреди
  • Почистване на отводнителния канал
  • Почистване на гробищния парк
  • Ремонт на улици
  • Възстановяване на парковете за отдих и обновяване на фонтаните в тях.
  1. с. Съединение - Ферди Хюлми, кандидат за кмет на село Съединение.
  • Канализация
  • Озеленяване
  • Обновяване на парка
  • Поставяне на банкомат в селото
  • Изграждане на детска площадка
  • Изграждане на спортна площадка
  • Ремонт на улици
  • Поставяне на камери
  • График за събиране на битови отпадъци
  • Навременна доставка на дърва за огрев за всички жители в селото
  • Ограничител на скоростта тип „легнал полицай“ пред училището и детската градина.

с. Черница - Димо Христов - кандидат за кмет на село Черница. Има техническо образование. През годините е работил в тази сфера – 10 години в БДЖ и 10 години във Франция. След завръщането си в Черница има план как да развие населеното място и да подобри живота на жителите тук.

  • Изграждане на църква
  • Ремонт за залата, където се събират жителите и гостите на Черница
  • Ремонт на улици
  • Седмични прегледи с лекар специалист
  • График за събиране на битови отпадъци
  • Ремонт на общинските сгради
  • Нова детска площадка
  • Обновяване на парка.

 

Депутатът от ГЕРБ Галя Желязкова гарантира пълна подкрепа за Николай Киров и екипа му
Николай Киров кани останалите претенденти на публичен дебат за досегашното управлене и визията за следващия период

 






Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 3
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори