×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • "Прилепът" от Йохан Щраус-син в четвъртък 19 часа в залата на Бургаската опера
  • Заради непочистения сняг в София: Санкции за над 120 000 лева
  • Министерството на туризма представи България на туристическото изложение TTWarsaw във Варшава
  • Задържаха мъж, заканил се с убийство на жена и счупил стъклото на колата ѝ в София
  • Обстановката в Плевен: 15 души са евакуирани, спасени са бедстващи
  • Пътят от Разград към Търговище е отворен за движение за леки коли
  • Йоловски отчете над 6100 киберинцидента от началото на година, през 2022 г. са били 4100
  • Хороскопа си за деня - чети тук
  • Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември
  • 11 души са загубили живота си при злополука в мина за платина в Южна Африка
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии"


Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии"
Проф. Радостин Долчинков обяви, че се впуска в битката за местния вот в община Бургас, като представи и хората, на които ще разчита в листата с кандидати за общински съветници
Тема в развитие
Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии" Професор е кандидатът за кмет на Партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии” Защо Елена Параскова - една от успелите жени в Бургас, стана учредител на гражданско обединение „Бургазлии“ Инфраструктурата в цял Бургас трябва да се подобри, Меден рудник се нуждае от нов наказателен паркинг Валери Лазаров, Гражданско обединение „Бургазлии“: Време е да си върнем спортните бази, приоритет №1 за града трябва да са децата Димитър Шангов от „Гражданско обединение Бургазлии“ с анализ на пазара на природен газ, санирането и яхтените пристанища Днес темата е Бургас, Рожен, Президентът и отново Бургас! Гражданско обединение „Бургазлии“ кани на среща водачите на листите в Бургаска област Учредиха обединение „Бургазлии”, вероятно за участие в местния вот
виж още
скрий
07 Септември 2023, Четвъртък, 21:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, Снимки: Георги РУСЧЕВ

Сега е моментът, защото за хората като нас ще е непростимо да останат безучастни във време на дестабилизация

Проф. Радостин Долчинков е роден в Бургас през 1959 г. Той завършва Висшето техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе със специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“, а впоследствие и маркетинг в Бургаския свободен университет. От 1985 г. е научен сътрудник в катедра ТММ при ВТУ „Ангел Кънчев“. През 2001 г. получава докторската си степен по Теория на маханизмите, машините и аавтоматичните линии. Става доцент през 2003 г., а професор – през 2015 г. 

От 2011 г.. досега е Административен директор на Бургаския свободен университет, а от 2014 г. – Декан на Центъра по информатика и технически науки. Член е и на академичния съвет на БСУ. Има над 200 публикации, статии, студия и монографии в България и чужбина, както и над 100 цитирания. Автор е на 15 книги в областта на инженерните науки. 

Той е кандидатът за кмет на община Бургас, издигнат от ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) и Гражданско обединение „Бургазлии“. Професорът е член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР и учредител на бургаското обединение.

Проф. Долчинков е пример за експерт и професионалист, който е готов да поеме отговорност и да работи за развитието на Бургас и превръщането му в най-доброто място за работа, учене и живеене. Той е пример и за това как могат да бъдат съчетани професионалния опит, експертността и политиката. Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти и не случайно е платформата, чрез която те да влязат в политиката.Партия МИР работи с широка мрежа от граждански и неправителствени организации и в Бургас на местните избори ще участват заедно с Гражданско Обединение „Бургазлии“.

- Проф. Долчинков, влизате в мръсна битка - предизборната кампания за кмет се очертава тежка. Готов ли сте да издържите на нападките на своите опоненти? Вие произхождате от академична среда.

-  Първо искам да благодаря на всички от Гражданско обединение "Бургазлии", които са с мен в тази битка, както вие я наричате. Ако тези хора ги нямаше до мен,  аз щях да остана на обичайното място - да  изпълнявам своите задължения като преподавател в университета, имам и административни ангажименти. Влизам в тази битка мотивиран и ангажиран, както винаги. Искам и ще направя всичко възможно, за да спечеля доверието на бургазлии, за да можем да променими това, на което сме свидетели, това което всъщност става.

- И как смятате да го промените?

- С по-модерна местна политика, по-отворена към гражданите. Благодаря на гражданското Обединение „Бургазлии”, които ме амбицираха да вляза в тази битка. Аз я приемам заради просперитета на моя любим град, както и на вас. Какво ме впечатли тука, в тази стуктура. Впечатлиха ме хората, които участват в това сдружение и по-специално да кажа – това са специалисти, с много знания и много умения, с професионален и житейски опит. Разпознаваеми сред обществевостта.

Проф. Долчинков ще разчита в предизборната си кампания на лидера на обединените бургазлии Иван Ненков

Тук няма случайно промъкнали се индивиди, които, ако влязат в Общинския съвет, ще бъдат послушни и ще вдигат ръка безропотно с мнозинството. Ще направя всичко възможно да използвам своя морал и професионализъм, да се отдам напълно за т.нар. кауза „Бургас” .

- Трудно е времето, проф. Долчинков, звучите амбицирано, но държавата е в тежка ситуация, с нестабилно правителство, а това изправя общините пред още по-големи изпитания през последните две години.

- Виждам, ситуацията в страната през последните години е плашлива, несигурна и именно затова ще направим всичко възможно тя да се промени, политическите партии не могат да променят управлението и надеждите на това общество. Аз вярвам, че Сдружението ще успее да се пребори с това, като представи, като тръгне с експерти, с професионализъм, морал и инициативност. Настъпил е момент, в който, такива като нас, не бива да стоят встрани от процесите на дестабилизация, опростачване и тотално обезверяване.

 Освещаването на офиса на Гражданско обединение „Бургазлии“

Това е знак, че гражданите в Бургас трябва да се обединятг и да вземат нещата в свои ръце. Желанието на всички, които тръгваме в тази борба, ще бъде да осигурим по-добър живот в общината, да предложим възможности за работа, повече работни места, и разбира се -  младите и образовани хора да останат тук, много е важно да видим какво става в очите на бургазлии – да повдигнем тяхното самочувствие и да им дадем надежда. И накрая искам да кажа: Сега аз мисля, че моят момент е дошъл и вярвам много на хората, които са около мен.

- Бургазлия ли сте?

- Роден съм в Бургас, завърших средно образование в Бурас, завърнах се в Бургас, след като завърших висшето си образование и работя в Бургас, живея в Бургас, мисля да остана в Бургас. Това е моят свят. Тук са моите приятели, моите колеги, моята административна, преподавателска и научна работа. Всичко, което ни свързва - мен с вас и с моите съмишленици, е Бургас.
България Всички новини
Едно от най-очакваните музикални събития тази зима в Бургас е „THE MAIN EVENT“ Едно от най-очакваните музикални събития тази зима в Бургас е „THE MAIN EVENT“ Висококачествен звук, огромни екрани и зашеметяващи светлинни ефекти ще са допълненията, които ще създадат взривяваща атмосфера Всяка жена носи стария си, но любим сутиен, защото... Всяка жена носи стария си, но любим сутиен, защото... Вижте 7 смешни и смущаващи неща, за които няма обяснение 4 сигнала, че връзката ви е заседнала в мъртва точка 4 сигнала, че връзката ви е заседнала в мъртва точка По-добре поговорете с партньора си и обсъдете заедно какво можете да направите, за да освежите чувствата си Зодиакални знаци, които се превръщат в любимци на всички Зодиакални знаци, които се превръщат в любимци на всички Ето кои са те  Мъжете припадат по нея, а тя се стяга за баба Мъжете припадат по нея, а тя се стяга за баба Макар и само на 44 години, фолк дивата Деси Слава очаква внучка Рецепта за инстантни нудли с кайма и забулено яйце Рецепта за инстантни нудли с кайма и забулено яйце Преди консумация на инстантни нудли с кайма и забулено яйце всичко се разбърква добре със соса Паметникът на Шипка е затворен до 1 декември Паметникът на Шипка е затворен до 1 декември Причината - силният вятър, снегонавяванията "БУКЦИ" - книжката с кауза и историята на една млада учителка, която помага на деца в нужда "БУКЦИ" - книжката с кауза и историята на една млада учителка, която помага на деца в нужда Огромната ѝ любов към музиката и театъра прави Елени Петкова един необикновен учител, когото децата обожават 376 военни с 80 автомобила пазят границата с Турция срещу 14 млн. лв. 376 военни с 80 автомобила пазят границата с Турция срещу 14 млн. лв. Това са извънредни средства, гласувани от Министерския съвет, които се очаква да се изразходват в рамките на шест месеца Най-хубавото в бюджета е, че ще има пари за инвестиции в градовете, смята Жечо Станков Най-хубавото в бюджета е, че ще има пари за инвестиции в градовете, смята Жечо Станков За Бургас ще се отделят средства за детската болница, водопроводи, пътища, кръстовища и други, даде пример депутатът
Как се приема шокиращото завръщане на Дейвид Камерън в политиката Как се приема шокиращото завръщане на Дейвид Камерън в политиката Премиерът Руши Сунак го назначи за министър на външните работа  Този българин застреля и зарови жена си, но възмездието го застигна Този българин застреля и зарови жена си, но възмездието го застигна Получи 16 години затвор Как учениците на Ламбо ще почетат паметта му Как учениците на Ламбо ще почетат паметта му На 9 декември всичките му ученици ще се съберат и ще отбележат годишнина от рождението му Гришо, ти ли си? Гришо, ти ли си? Тенис звездата е с променена визия  На кого показа среден пръст тази фолкпевица На кого показа среден пръст тази фолкпевица Преди броени дни Емануела буквално попиля бившия си – Мартин Елвиса, който в момента цяла България гледа в „Игри на волята“ и въобще не е в изгодна спрямо другите позиция Тя е световна звезда, но защо изглежда толкова уморена и тъжна Тя е световна звезда, но защо изглежда толкова уморена и тъжна Щракнаха Моника Белучи в Милано  Есхумират трупа на Денди Есхумират трупа на Денди Близките му смятат, че е убит Те са най-големите звезди в турското кино, но идва ли краят на брака им Те са най-големите звезди в турското кино, но идва ли краят на брака им Според клюките, разпространили се вирусно се заговори, че съпругата му Башар Дизер била бясна заради неговата заигравка с колежката му Серенай Саръкая Цензурират тази велика песен на Продиджи, защото... Цензурират тази велика песен на Продиджи, защото... Възхвалявала домашното насилие Внезапно почина вицепрезидент на голяма банка - едва на 42 години Внезапно почина вицепрезидент на голяма банка - едва на 42 години Поредната мистериозна смърт в руския елит
Татяна Дончева Татяна Дончева Най-активно правителството на ГЕРБ използваше футболните агитки Виц на деня Виц на деня Началник, това е безобразие? Едва влакът потегли, а на мен вече ми откраднаха куфара!
- Господине - това е бърз влак!
Виц на деня Виц на деня Клиент пита адвокат:
- Вярно ли е, че за два въпроса взимате 500 евро?
Адвокатът отговорил:
- Да, вярно е. Какъв е вторият въпрос?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нито една социална мрежа не може да замени кръчмата...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори