×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии"


Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии"
Проф. Радостин Долчинков обяви, че се впуска в битката за местния вот в община Бургас, като представи и хората, на които ще разчита в листата с кандидати за общински съветници
Тема в развитие
Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии" Професор е кандидатът за кмет на Партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии” Защо Елена Параскова - една от успелите жени в Бургас, стана учредител на гражданско обединение „Бургазлии“ Инфраструктурата в цял Бургас трябва да се подобри, Меден рудник се нуждае от нов наказателен паркинг Валери Лазаров, Гражданско обединение „Бургазлии“: Време е да си върнем спортните бази, приоритет №1 за града трябва да са децата Димитър Шангов от „Гражданско обединение Бургазлии“ с анализ на пазара на природен газ, санирането и яхтените пристанища Днес темата е Бургас, Рожен, Президентът и отново Бургас! Гражданско обединение „Бургазлии“ кани на среща водачите на листите в Бургаска област Учредиха обединение „Бургазлии”, вероятно за участие в местния вот
виж още
скрий
07 Септември 2023, Четвъртък, 21:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, Снимки: Георги РУСЧЕВ

Сега е моментът, защото за хората като нас ще е непростимо да останат безучастни във време на дестабилизация

Проф. Радостин Долчинков е роден в Бургас през 1959 г. Той завършва Висшето техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе със специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“, а впоследствие и маркетинг в Бургаския свободен университет. От 1985 г. е научен сътрудник в катедра ТММ при ВТУ „Ангел Кънчев“. През 2001 г. получава докторската си степен по Теория на маханизмите, машините и аавтоматичните линии. Става доцент през 2003 г., а професор – през 2015 г. 

От 2011 г.. досега е Административен директор на Бургаския свободен университет, а от 2014 г. – Декан на Центъра по информатика и технически науки. Член е и на академичния съвет на БСУ. Има над 200 публикации, статии, студия и монографии в България и чужбина, както и над 100 цитирания. Автор е на 15 книги в областта на инженерните науки. 

Той е кандидатът за кмет на община Бургас, издигнат от ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) и Гражданско обединение „Бургазлии“. Професорът е член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР и учредител на бургаското обединение.

Проф. Долчинков е пример за експерт и професионалист, който е готов да поеме отговорност и да работи за развитието на Бургас и превръщането му в най-доброто място за работа, учене и живеене. Той е пример и за това как могат да бъдат съчетани професионалния опит, експертността и политиката. Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти и не случайно е платформата, чрез която те да влязат в политиката.Партия МИР работи с широка мрежа от граждански и неправителствени организации и в Бургас на местните избори ще участват заедно с Гражданско Обединение „Бургазлии“.

- Проф. Долчинков, влизате в мръсна битка - предизборната кампания за кмет се очертава тежка. Готов ли сте да издържите на нападките на своите опоненти? Вие произхождате от академична среда.

-  Първо искам да благодаря на всички от Гражданско обединение "Бургазлии", които са с мен в тази битка, както вие я наричате. Ако тези хора ги нямаше до мен,  аз щях да остана на обичайното място - да  изпълнявам своите задължения като преподавател в университета, имам и административни ангажименти. Влизам в тази битка мотивиран и ангажиран, както винаги. Искам и ще направя всичко възможно, за да спечеля доверието на бургазлии, за да можем да променими това, на което сме свидетели, това което всъщност става.

- И как смятате да го промените?

- С по-модерна местна политика, по-отворена към гражданите. Благодаря на гражданското Обединение „Бургазлии”, които ме амбицираха да вляза в тази битка. Аз я приемам заради просперитета на моя любим град, както и на вас. Какво ме впечатли тука, в тази стуктура. Впечатлиха ме хората, които участват в това сдружение и по-специално да кажа – това са специалисти, с много знания и много умения, с професионален и житейски опит. Разпознаваеми сред обществевостта.

Проф. Долчинков ще разчита в предизборната си кампания на лидера на обединените бургазлии Иван Ненков

Тук няма случайно промъкнали се индивиди, които, ако влязат в Общинския съвет, ще бъдат послушни и ще вдигат ръка безропотно с мнозинството. Ще направя всичко възможно да използвам своя морал и професионализъм, да се отдам напълно за т.нар. кауза „Бургас” .

- Трудно е времето, проф. Долчинков, звучите амбицирано, но държавата е в тежка ситуация, с нестабилно правителство, а това изправя общините пред още по-големи изпитания през последните две години.

- Виждам, ситуацията в страната през последните години е плашлива, несигурна и именно затова ще направим всичко възможно тя да се промени, политическите партии не могат да променят управлението и надеждите на това общество. Аз вярвам, че Сдружението ще успее да се пребори с това, като представи, като тръгне с експерти, с професионализъм, морал и инициативност. Настъпил е момент, в който, такива като нас, не бива да стоят встрани от процесите на дестабилизация, опростачване и тотално обезверяване.

 Освещаването на офиса на Гражданско обединение „Бургазлии“

Това е знак, че гражданите в Бургас трябва да се обединятг и да вземат нещата в свои ръце. Желанието на всички, които тръгваме в тази борба, ще бъде да осигурим по-добър живот в общината, да предложим възможности за работа, повече работни места, и разбира се -  младите и образовани хора да останат тук, много е важно да видим какво става в очите на бургазлии – да повдигнем тяхното самочувствие и да им дадем надежда. И накрая искам да кажа: Сега аз мисля, че моят момент е дошъл и вярвам много на хората, които са около мен.

- Бургазлия ли сте?

- Роден съм в Бургас, завърших средно образование в Бурас, завърнах се в Бургас, след като завърших висшето си образование и работя в Бургас, живея в Бургас, мисля да остана в Бургас. Това е моят свят. Тук са моите приятели, моите колеги, моята административна, преподавателска и научна работа. Всичко, което ни свързва - мен с вас и с моите съмишленици, е Бургас.
България Всички новини
Разбра се коя е богатата дама, която се самоуби на АМ "Струма" Разбра се коя е богатата дама, която се самоуби на АМ "Струма" Жената с инициали А.З. спряла внезапно джипа си, слязла от него, качила се на парапета на виадукта и полетяла Унищожителен доклад от Брюксел за България, може да загубим милиарди Унищожителен доклад от Брюксел за България, може да загубим милиарди Зякъсняваме фатално с ПВУ Почина легендарен българин Почина легендарен българин Погребението ще се състои на 21 юни от 11 часа в Траурен парк на с. Златитрап Уникален дворец на 2 хил. години отваря врати в България Уникален дворец на 2 хил. години отваря врати в България "Армира" е призната за най-богатия частен дворец от римско време по българските земи Ледникът на Страшния съд - може би най-големият риск за Земята от години насам Ледникът на Страшния съд - може би най-големият риск за Земята от години насам Ако той се разтопи изведнъж или започне да се топи бързо, ще се изправим пред катастрофално покачване на нивото на Световния океан Могат ли бургазлии да се справят със задача от матурите за седмокласници Могат ли бургазлии да се справят със задача от матурите за седмокласници Вижте нашия социален експеримент Извънредно! Арестуваха кмет Извънредно! Арестуваха кмет Този път е бил закопчан, защото е продал камината за отопление на пенсионерския клуб във Войнягово Световната клубна звезда HVMZA открива с грандиозно музикално шоу Bedroom beach Световната клубна звезда HVMZA открива с грандиозно музикално шоу Bedroom beach Вече официално са обявени и най-очакваните събития за Лято 2024, вижте част от тях На Черешова задушница използвайте удобния градски транспорт на Бургас На Черешова задушница използвайте удобния градски транспорт на Бургас На всички, които в този ден искат да почетат паметта на починали роднини и близки напомняме, че могат да се придвижат до гробищния парк с помощта на градския транспорт Може да се запишете в новото издание на лятната академия по рисуване Може да се запишете в новото издание на лятната академия по рисуване Това издание се посвещава на 100-годишнината от рождението на големия бургаски художник Георги Баев
Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет При някои хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка Човек лежи на платното и не мърда, вижте повече за кошмара на АМ "Тракия" Човек лежи на платното и не мърда, вижте повече за кошмара на АМ "Тракия" Мотористът лежеше на платното и не мърдаше, твърди очевидец Румъния се въоражава, изгражда военновъздушна база за 2,5 млрд.евро на Черно море Румъния се въоражава, изгражда военновъздушна база за 2,5 млрд.евро на Черно море Командирът на базата полковник Николае Крету каза, че Румъния е решила да подобри капацитета на базата Михаил Когълничану след руската инвазия в Грузия през 2008 г. и анексирането на Крим през 2014 г. Забраниха на тази плеймейтка да говори, защото... Забраниха на тази плеймейтка да говори, защото... Съдията дори ми се скара, че съм качила видеото с нападението в инстаграм“, оплака се красавицата  Това са верните отговори на матурата Това са верните отговори на матурата Във втория модул на изпита седмокласниците трябваше са направят подробен преразказ от името на неутрален разказвач на разказа "Изборът" на Кристин Димитрова Ужас край любим турски курорт! Избухна огромен пожар Ужас край любим турски курорт! Избухна огромен пожар Пламъците вече са унищожили площ от 575 хектара, съобщи министърът на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ Този автокрадец трябва да гние зад решетките, вижте бруталния разказ на една от жертвите му Този автокрадец трябва да гние зад решетките, вижте бруталния разказ на една от жертвите му Марио Илиев бе арестуван в Пловдив
Проф. Владимир ЧУКОВ, анализатор Проф. Владимир ЧУКОВ, анализатор Да си разменим загубени територии с Гърция - ние с излаз на Бяло море, те на Черно

Виц на деня Виц на деня Интервю:
- Умеете ли да работите добре в екип?
- Не.
- Вълк-единак, значи?
- Не, аз и сам не работя добре.
Виц на деня Виц на деня В полицията:
- Къде ви бяха парите?
- Тук в сутиена!
- А защо не му попречихте?
- Ами мислех, че е с добри намерения...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да не изневерява мъжът, жената трябва да се променя. А за да не изневерява жената, мъжът не трябва да се променя.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори