×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветанов проговори за „Октопода“ и за убийството на бизнесмена, въртял бизнес с Бойко Борисов


Цветанов проговори за „Октопода“ и за убийството на бизнесмена, въртял бизнес с Бойко Борисов
Готвело се е назначението на Алексей Петров на ключове пост в ДАНС, обяви Цветан Цветанов
Тема в развитие
Погребват Алексей Петров в четвъртък в частните гробища „Бояна“ Шеф на баретите през 90-те със сензационни разкрития за Алексей Петров, Пламен Галев и Златко Баретата Аутопсията на Алексей Петров - убит с автомат, с два куршума - в тялото и в главата Убиха Алексей Петров заради отмъщение или дългове, смята вътрешният министър Калин Стоянов Никога няма да бъде разкрит мафиотът, поръчал убийството край хижа „Алеко“ Цветанов проговори за „Октопода“ и за убийството на бизнесмена, въртял бизнес с Бойко Борисов Добра новина за жената, ранена при покушението срещу Алексей Петров, вече в съзнание Мутри убили Трактора заради спречкване за частна улица? Осъденият за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г. е предсрочно освободен от затвора през май Алексей Петров беше гарантът на Сглобката, твърди бивш политик Алексей Петров не излизал без охрана, сменял колите си всеки ден Политиците у нас вече "разобличиха" кой седи зад убийството на Алексей Петров "Лев инс" с официална позиция след показния разстрел на Алексей Петров Алексей Петров е бил с охрана при убийството Гешев след показната екзекуция: Превърнаха ни в бананова държава от третия свят Започва ли гангстерска война след убийството на Алексей Петров Жената до Алексей Петров успяла да опише килъра преди да изпадне в безсъзнание Почина и жената, ранена при стрелбата срещу Алексей Петров? От бивша барета, през университетски преподавател, до кандидат-президент - кой е Алексей Петров Извънредно! Застреляха Алексей Петров
виж още
скрий
17 Август 2023, Четвъртък, 09:19 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Имаха съвместна фирма, каза бившият вътрешен министър

Алексей Петров е успявал да постига влияние както в политиката, икономиката, така и в организираната престъпност. Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той  коментира покушението срещу Трактора, като изтъкна, че през всичките тези години покойният вече бизнесмен е имал възможност да печели съратници във всичко, което искал да постигне. 

„Кой има интерес от смъртта на Алексей Петров, който е бил барета в миналото и бандит през 90-те години, а в наши дни бизнесмен? Случайно или не на някои от свидетелите по делото „Октопод“ им се случиха разни неща, не оживяха. Част от обвиняемите – също“, заяви водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев, а бившият министър обясни, че усилията да се вкара зад решетките Трактора са били обречени на неуспех заради огромното му политическо влияние.

„Това, което направихме в периода, в който бях вицеприемиер, е да се задейства операция „Октопод”. Тя беше проведена на база достатъчно данни и доказателства към началния етап на разследването. И имаше доста решения за "задържане под стража" на Петров и групата с него. Но интересното е, че след като вече нямаше политическата воля да се борим с организираната престъпност, след 2013 г. започнаха много странни обстоятелства, които съпътстваха делото. През 2015 г. Георги Цветанов, който бе основен свидетел по делото, загина при странни обстоятелства”, припомня Цветанов.

„Тогава започнаха и сериозни процеси срещу прокурора Светлозар Костов, наблюдаващ това дело. И в съдебни зали, и в публичното пространство, и чрез медиите се търсеше неговото демонизиране и дискредитиране, след което започна и процедурата за отстраняването му“, добави той.

Ексминистърът отбеляза, че по времето, когато е заемал поста е имало изключително добра координация между министерството и прокуратурата, в лицето на Борис Велчев, който е бил главен прокурор по същото време. 

„Това, което се случи от 2013-та до 2015 г., стана, защото не бях тогава министър на вътрешните работи и имаше вече друга политическа воля, смени се и ръководството на прокуратурата и един бивш вече главен прокурор бе привлечен като съветник в екипа на вече новия избран главен прокурор“, добави той.

„През 2015 г. имаше интересни обстоятелства и дори повдигане на обвинение и задържане на съдия Ченалова. Тя бе тази, която гледаше този процес и това дело. Обстоятелствата доведоха до отказване на много от свидетелите по „Октопод“ и затова делото след 11 години имаше такъв край“, обясни бившият министър. 

„Повече от 20 години Петров имаше възможността да въздейства, така че при всички положения има доста натрупано напрежение, спрямо него, от представители на организираната престъпност и на икономически кръгове, които той може би е засягал. А близостта му с бащата на Кирил Петров е много странна за мен, както и сближаването на Петков и Борисов в последните месеци”, заяви Цветан Цветанов.

„Това е и въпросът, който трябва да дадат двамата представители на политическата класа, защото те самите говорят и за промяна на законодателството, свързано със сектора за сигурност. Знаят, че ако беше предложен Алексей Петров под една или друга форма за ръководител на ДАНС или на друга специална служба, по сега действащото законодателство трябва да мине институционалната процедура през указ на президента“, добави той.

„Убеден съм, че Румен Радев нямаше да подпише и заради това се целеше политическо овладяване на службите с промяна на законодателството, но не за да се върши работа в интерес на държавата, а да се може структурата да обслужва определени нечисти интереси. Това го наблюдаваме през последните години“, подчерта бившият вицепремиер.

Самият Алексей Петров е споделял, че е правил подобна среща - между Борисов и Кирил Петков и това е ясно, че е факт, добави той.

„Нека не се забравя, че Борисов познава изключително добре Петров, защото знам какво е било отношението на лидера на ГЕРБ и как е абдикирала държавата във времето, когато е можело да се вземат адекватни действия още при първия атентат, когато бе главен секретар на МВР!“, заяви Цветанов. 

„Трябва да се припомни, че Борисов е имал все пак и съвместна фирма с Алексей Петров в един период от време. Затова може би, бягайки от тази отговорност, говори за неща, които са свързани с неговите спортни качества и за професионализма си от времето, когато е бил барета“, добави той.

„Наблюдавайте процесите, които текат през последните месеци! Имаше един изтекъл запис за овладяване на структурите за сигурност, както и предложения за промяна на законодателството за назначаване на висшите ръководни кадри“, заяви бившият заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ.

„Трябва да си зададем въпроса и отговорът да бъде даден от хората, които назначаваха Алексей Петров в структурите на сигурността, както в периода от 2007 до 2009 г., и също от 2000 г., когато бе назначен от един бивш вътрешен министър по предложение на председател на ДАНС“, добави той.

„Нека дадат отговор каква е полезната информация, която е предоставена, за да бъдат ползвани качествата на този човек, който с внушенията беше представен на обществото като един висококвалифициран експерт, но в средите на структурите за сигурност и у евростратегическите ни партньори това не изглеждаше така“, каза още Цветан Цветанов. 




18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
до 13 "ПростоКиро" запис от 2007
17.08.2023 22:50:20
0
1
"Просто Кирил: Станах канадец, за да правя бизнес с Путин"
https://plovdiv-online.com/video/stanah-kanadecz-za-da-pravya-biznes-s-putin/
https://www.facebook.com/bobi123456/videos/825046365813155/
Кирил Петков: Станах канадец, за да правя бизнес с Путин (запис от 2007 година)
17.
срам
17.08.2023 16:42:51
0
0
татко Петко е навсякъде, качамака загорял, не може всяка измет да се бърка в държвните работи, но какво ще прави сукалчето Киро без татко Петко
16.
Colt .44
17.08.2023 13:08:23
0
1
Too mingi6 ot KTB kolko miarda okra
15.
Бошков
17.08.2023 12:52:21
0
11
за всичко били виновни Русия абе хора спете да вярвате на тая пропаганда то е от ясно по ясно че тая банкенска свиня ебава майката на всичко изчисва си делата барселона гейт килчетата а сега и всички който му пречат
14.
???
17.08.2023 12:49:08
0
7
Колко пъти беше осъдена България заради теб ? Паразит !
13.
До 10
17.08.2023 12:21:19
9
5
Зад всяко зло в българия стои винаги и неизменно москва!! ....ОТ 150 години Доказателства??.? Стотици!!
12.
До 10
17.08.2023 12:14:14
4
4
Не случайно преди време казах “Дано да няма кръв при разчистването на логистиката в България”. Алексей Петров е достатъчно навътре в много мафиотски структури в държавата и във връзка с много зависими политици у нас. Няма нищо случайно и в убийството на Къро, и в убийството на Алексей Петров. Очаквам да има още кръв.

Сякаш не останаха много от така наречените “мутри на Прехода”.



Не е вярно. Посредниците на задкулисните играчи от Москва през България са достатъчно известни на натовските служби. Виждате, че от ден на ден страната ни става много важен логистичен център за НАТО и натовските служби в геополитическата битка. Когато България е една превзета държава от задкулисни играчи на Москва, винаги резидентите първо отстрелват лица, които биха ги разобличили и осветили.
11.
G04O
17.08.2023 12:00:00
0
4
Айдееее отиде ни шенгена.
10.
Do 7
17.08.2023 11:52:35
4
18
Толкова сте смешни с вашите русофобски истории. Хората ви казват че трактора имал общ бизнес с Бойко , приятели с бащата на Кирчо , дето ни лук ял, ни лук мирисал, вие търсите пак под вола теле. Къро и брат Галев пак ли Радев го поръча. Ей прост народ сме
9.
Ми
17.08.2023 11:52:25
0
12
Явно много наяве взеха да излизат близките отношения на Кирчо и фамилия с него и се взеха мерки.
Сега естествено Русия ще е виновна,като най-удобно,разни тайни служби и още измислици.
8.
Банкянска Тиква
17.08.2023 11:48:43
1
10
Не съм го поръчал аз! Кълна се в коалиционните си партньори- Кирчо и Кокорчо.
7.
Помия !!
17.08.2023 11:25:21
10
9
Жалък си цветанов крадец и мошеник си също Покрай герб се сдоби с луксозни имоти пари. ББ късно те изхвърли от партията. А иначе зад това убийства 99% сигурно стоят кгб и радевите тайни служби Дестабилизация на държавата от вътре е целта Забележете как от вчера всички русофили и врагове на правителството са по телевизиите И търсят под вола теле да обвиняват бойко ПП и управляващите.Да се смееш ли да плачеш ли колко са жалки горките Мислят че хората пасат трева.
6.
Scrooge McDuck
17.08.2023 10:34:01
0
13
И от нафталина излезе най големият законен производител на канабис - марихуана! Най бързата реформа, която трябва да се приеме е връщането на персоналната отговорност в политиката, както е за гражданите. При такива обстоятелства този олиго щеше да е гол като църковна мишка заради всички дела и съсипани съдби а делото на Дамбовеца още не е решено, там са няколко стотин милиона. А нашия в розово сипе акъл и се изживява на морален стожер. Ако мисирките защо не питате Мосю Прани Гащи Борисов нещо за авера му?
5.
pesuna
17.08.2023 10:24:33
3
12
тоя пък плъх осран,кой го пита
4.
Излиза ,че е
17.08.2023 10:17:28
11
4
Дългата ръка на КГБ
3.
Дълбоката държава
17.08.2023 10:16:15
3
15
Не случайно преди време казах “Дано да няма кръв при разчистването на логистиката в България”. Алексей Петров е достатъчно навътре в много мафиотски структури в държавата и във връзка с много зависими политици у нас. Няма нищо случайно и в убийството на Къро, и в убийството на Алексей Петров. Очаквам да има още кръв.

Сякаш не останаха много от така наречените “мутри на Прехода”.



Не е вярно. Посредниците на задкулисните играчи от Москва през България са достатъчно известни на натовските служби. Виждате, че от ден на ден страната ни става много важен логистичен център за НАТО и натовските служби в геополитическата битка. Когато България е една превзета държава от задкулисни играчи на Москва, винаги резидентите първо отстрелват лица, които биха ги разобличили и осветили.
2.
MiB
17.08.2023 09:50:47
5
15
Хубави бяха ГЕРБ и Бойко, когато този търка пейката, сега им сипва. Цецоу, връщай часовниците!
1.
Гешефтурата
17.08.2023 09:41:13
1
29
1. Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?

2. Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо?

3. Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори