×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо на 2 октомври при портиера на едно училище ще идат мъдрите хора на Бургас, за да му се поклонят


Защо на 2 октомври при портиера на едно училище ще идат мъдрите хора на Бургас, за да му се поклонят
Имахме илюзията, че индивидът може да промени нещо, но сега вече я нямаме, имаме само един голям дефицит - на елита ни, разсъждава 67-годишният сега Стойчо Кьосев в първия си работен ден като... портиер на училище
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Септември 2022, Събота, 12:15 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

С много бунтари се „разминахме”, някои искаха истински да променят държавата през 90-те, но други се оказаха в борба за постове, казва човекът, който реално бе в центъра на събитията тогава и може да прави анализ

В първия учебен ден едно лице от миналоло на Бургас се открои в неочаквано амплоа в ОУ „Петко Р. Славейков”. Когато той е бил в центъра на гнездо от бунтари за промяна през последното десетилетие на тоталитарния режим и в началото на 90-те, повечето сме били деца, а някои дори са били неродени. На 15 септември този човек, полиглотът и доктор по философия, достолепно стоеше при входа на училището, изпълнявайки с всичката сериозност длъжността на портиер. С усмивка посрещаше жадните за знания ученици, неподозиращи, че тичат около самия извор. И със сигурност философски си тананикаше, че някое дете или учител, все някога, ще спре и ще зададе житейски мъдър въпрос, подходящ за разсъждение.

Това е Стойчо Кьосев – създателят на Общоградския философски клуб „Сократ” през 1985 г., който впоследствие се превръща  в двигателя на демокрацията в Бургас и ражда движения, които по-късно прерастват в най-големите политически сили у нас. От близо 2 седмици се е завърнал в Бургас, след дългогодишно „изгнание”, както го наричат мнозина, в комунистическа Куба. Сега дори е щастлив и удовлетворен - не само защото сам успя да отгледа, възпита и изучи в европейски университети трите си деца, заради което избра най-тежкия път на баща - да служи в пасажерски кораби от 1995-та до 2010 година, а и защото от вчера, по думите му, ще е най-близко до до учебния процес. Разговаряме с г-н Кьосев в двора на ОУ „П.Р.Славейков”, докато озадачените родители и учители се питат с погледи защо ли репортерът на Флагман интервюира портиера вместо директора.

Как вижда сега бащата на демокрацията Кьосев света, защо е живял почти две десетилетия в Куба, заради което непознаващите биографията му реагират остро, какво ще е бъдещето на България и защо се е завърнал – четете по-долу:

- Г-н Кьосев, вие сте най-голямата изненада за Славейковото училище. Как се чувствате в Бургас?

- Сега, вече много добре. За мен даскалъкът е като на сьомгата инстинктът – да си отиде на мястото. Предполга се, че пред вас трябва да изпъшкам, да се оплача, че едва ли не „Демократът Стойчо Кьосев” не е оценен и е обикновен портиер на училище. Не го приемам така и не се чувствам по този начин. Толкова съм преповдигнат, че съм в училищната среда, че за мен това е достатъчно. Особено в днешния ден, 15 септември. Първокласниците са най-голямата емоция за всеки учител – дечица, които влизат засмяни за пръв път в училище пред погледите на щастливите им родители. Какво повече да искам от живота си от това?!

- След разочарованието от пътя, по който тръгва държавата след 1990 г. доколкото ми е известно, Вие напускате България. Сега, връщайки се окончателно тук, виждате ли промяна към по-добро?

- Аз никога не съм губил своята връзка с България. Напуснах страната и пътувах на кораб, като се прибирах сравнително често в Бургас. Иначе от политическа гледна точка промяната се състои в това, че тогава вярвахме, а сега – не. Сега си давам сметка, че всичко си е вървяло, още тогава, по предначертан път и тази илюзия, която като много други илюзии, е много красива – че ние, хората, човеците, индивидът Георги, Иван, Стойчо или Петър, значим нещо, е била просто илюзия. Че можем да не стоим пасивни и да гледаме, а да променим нещо. Тази илюзия беше великолепното различие между тогава и днес. Сега вече нея я няма. Реализмът е хубаво нещо, но му липсва поетичност – такава, каквато вече също няма. Това е основната разлика. Но всичко следва своята логика.

Знаете ли кой е портиерът на „Славейковото” училище в Бургас?

- Намираме се в предизборна кампания, за пореден път. Как мислите Вие – ще има ли правителство след 2 октомври, има ли изглед за прогрес?

- Страхувам се само да не дойде на власт правителство, което да ни набута в глупава, съвършено излишна и съвършено чужда на нас война. За хората от моето поколение е все тая – дали ще живея още 2, 3 или 10 години, няма значение. Но синовете ми? Ами вие, младите? Бях в Несебър това лято и видях украински момичета, млади – с деца. По едно време започнаха да си шушукат една на друга как щели да си заминават в родината. Попитах ги: „Къде ще ходите, та там е истинска война?!”. А те казаха чисто и просто: „Ние много добре знаем. Мъжете ни са в окопите”.

"Амбициите на българина винаги са били едни и същи – да отгледа децата си на спокойствие"

А в окопите се умира, ама наистина. Не съм про украински настроен, нито анти, нито съм русофоб, нито русофил. Просто това са млади, прекрасни хора, които си отиват. Русия вероятно има основателни претенции да се върне в голямата игра в света. Китай пък е с амбиции да стане хегемон. А ние, българите какви амбиции имаме? Те са били едни и същи винаги – да си изгледаме децата на спокойствие. Големият ми ужас е, че някой като Кирчо и Кокорчо, за които аз бях готов да гласувам, представете си – хубаво, че бях в Куба, та не успях, някой такъв като тях, с комсомолски план, ще ни набута децата в окопите, във войната. Мен, честно казано, не ме вълнува толкова неразвитата икономика. Но война?! Това е наистина страхът ми.

- Споменахте, че дори вие сте щял да гласувате за новите „спасители”. Не е ли точно това основният проблем на българина – че винаги, когато види нова политическа фигура, се подвежда, че това е спасителят на народа? В новата ни история има достатъчно такива примери.

- Българинът има склонност да се самоподценява като народ, като хора. Българинът е пасивен, той е овца, той е „Ганьо”, казват ни. Категорично това не е така. Ние действително имаме голям дефицит, но това не е нито липсата  на активност, нито това, че не сме свестни, нито, че не сме съзнателни. Това е дефицит на елита ни. Нашият елит не го бива. И човек ще-не се хваща за сламката – за новия, белким той да е спасителят. Аз като чух за Кирчо и Кокорчо си писах с мои приятели, обсъждахме, казвах, че бих гласувал за тях – все пак това са млади, свестни, неопетнени момчета. И какво излезе накрая, при това много скоро?!

- Каква непрекъсната ирония е съдбата Ви. Защо избрахте обаче да се установите именно Куба?

- Не съм я избирал аз. Съпругата ми се оказа кубинка. Любовта я избра. Ако се бях влюбил във венецуелка, щях да се установя там, ако се бях влюбил в рускиня - в Русия, вместо в Куба. Човек има право и на чувства, нали. Вие можете ли да планирате в кой период от живота си, къде и в коя жена ще се влюбите? Всичко е в Божиите ръце. Бог избра да остана вдовец още на млади години, съпругата ми почина след раждането на близнаците ни. Аз, когато отидох да живея в Сантяго де Куба, вече бях дал всичко като баща за двете ми момчета и дъщеря ми. Срещнах най-красивата жена на пасажерски кораб, докато работех. А сега, като контрапункт на това, което казвате, ви споделям, че именно съпругата ми, кубинката, поиска да се върнем и да зажиеем в България. Първоначално аз избрах нея и се установих в Куба, през 2010 г., сега обаче тя избра да се върнем тук. Ще видим как ще се адаптираме.

- Да се върнем с Вас към зората на демокрацията, митингите на площадите, палатковите лагери. Много хора у нас, които вече са в зряла възраст, са виждали само снимки или са чували само истории за това, което се е случвало тук след края на социализма. Какво беше чувството тогава?

- Бяха абсолютно други времена. Вярвахме, че значим нещо. Има една много хубава книга на Роман Братни – „Колумбовци Набор 20”. В нея се говори за Варшавското въстание. Тогава хората от Армия Крайова виждат, че германците се изтеглят и идват руснаците, които не са много симпатични за поляците, но какво да се прави. И борците от Армия Крайова си казват: „Това са последните мигове, в които значим нещо”. Нали разбирате? Ние значехме нещо – човеците. При социализма имаше някакви „братя”, някакви „другари”, някакъв „колектив” – маршируваш, козируваш доброволно, подписваш се... И изведнъж в центъра на всичко се появихме ние, човеците. Мислил съм си по темата. Защо беше цялата тази работа?

Много се съмнявам, че хората, които се присъединиха тогава към зародиша на това демократично движение, са били по-грамотни политикономисти. Много ме съмнява и някой да си е давал сметка при какви политикономически промени ще се подобри начинът ни на живот. По-скоро убеден съм в това, че са били хора също като мен – всички ние бяхме морално възмутени. Защото имаше огромна разлика между думи и дела. Адалберт Антонов-Малчика бил герой, дал живота си за ремсистките идеи и трябвало ние, като негови потомци, да следваме примера му. А в същото време водачите, които ни възпитваха и сочеха накъде да вървим, за какво да се борим, в какво да вярваме, се подмазваха и подмилкваха на партийните величия, трупайки властчица и благосъстояние. Отвратително! И точно това морално възмущение избликна тогава, през 1990-1991 редом с илюзията, че "Да! Ние значим нещо!" Че ние, като граждани, ще вземем решения, а не постове. И точно тук се разминахме с много хора. А уж бяхме гражданско общество. Не стана...

- Вие сте основател на Общоградския философски клуб „Сократ” в годините на загниващия социализъм, чийто състав се е озовал в центъра на събитията при падането на режима. Какви са спомените Ви от тогава?

- Този клуб или философски кръг сега пак ще се възобнови. На 2 октомври, датата бе избрана доста преди да обявят деня за изборен, ще е първата му сбирка в „даунтаун” Ветрен – в центъра на квартала. Най-вероятно името няма да е същото, а „Философите на Бургас”, защото тогава, в ония години, тези, които бяха ученици – такива светли и невероятни деца – сега вече са философи, които ме задминаха, те са пръснати из цялата страна. Те са вече на по над 50 години. Публиката вече не е такава, каквато беше, но за сметка на това ще има такъв букет от лектори и то не празнословци, че ще си заслужава за младите да го видят и чуят.

- Като стана въпрос за младите – какво искате да кажете на днешните млади?

- Да не губят вяра. Има една банална поговорка – загубиш ли пари, нищо не си загубил; загубиш ли приятел – загубил си много; загубиш ли вярата обаче – всичко е загубено. България е хубава страна. Българският народ е съставен от хубави хора. Ще дойде време, когато и елитът ни ще си дойде на място. Кога ще се случи това – аз вероятно няма да го дочакам, но се надявам вие, младите, да го дочакате. Не губете вяра.

 




37
Коментара по темата
37.
!!!!
19.09.2022 02:03:14
0
1
Поолекнал е Стойчо Кьосев... умствено.
36.
*********
18.09.2022 04:30:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
35.
Евала
17.09.2022 21:41:19
1
5
За първи път да прочета смислено интервю във Флагман.
34.
Евала
17.09.2022 21:40:40
2
3
За първи път да прочета смислено интервю във Флагман.
33.
Евала
17.09.2022 21:40:08
2
3
За първи път да прочета смислено интервю във Флагман.
32.
aaa
17.09.2022 17:35:49
7
10
Аман вече, за 1 месец 3 статии за този индивид. Сам ли си ги пише? Плаща ли си? Или е роднина на някого от флагман? Аз го помня много добре като преподавател - ужасен! Този човек не бива да работи с деца понеже не става за това. Никакъв учител не беше, само торомозеше неприятните за него деца, на останалите пишеше 6-ци без дума да са продумали. Такива хора съсипват детската психика.
31.
Бай....
17.09.2022 16:23:57
4
4
Тоя брадат евангелист има ли нещо общо с капитан Кьосев и синът му Митко Кьосев?
30.
Emo
17.09.2022 15:31:54
8
12
Пълен олигофрен е този. Как само говори за Кирил и Асен, единствените които наистина свършиха нещо. И понеже Флагман е проГЕРБ настроена "медия" му подглася.
29.
msp
17.09.2022 14:10:53
2
11
От елитен преподавател, до пазач в основно училище....
28.
Бай....до 25
17.09.2022 13:48:04
0
4
Не всички се пребоядисаха тогава! Пребоядисаха се некадърниците и "ушите"на милицията! И самите милиционери, които разбираха, че не стават за никакъв х*уй!
27.
Га га гаааа
17.09.2022 13:22:51
2
4
Всеки гражданин на България е съпричастен със случващото се в нашата страна, независимо дали го разбира или не.
В момента никой няма право да се оправдава с каквото и да е, най малкото с намесата на външни фактори в политиката ни.Защото същите тези, които са всъщност целия български народ в момента, пишат,критикуват и изказват мнения срещу действията на Орбан в Унгария, който не се поддава на такива външни фактори, а единствено защитава интересите на собствената си държава.Затова и 100 процента от народа на Унгария го подкрепя.Не си спомням да имаше адекватна реакция на хората, когато Иван Костов разпродаваше собствеността на държавата на безценица.Даже напротив хората си продаваха бновите си книжки по 50 до 100 лева които преди това бяха купили за 5 лева.Незнанието, бездействието, простотията не са оправдания за извършени действия.
26.
Ха ха
17.09.2022 12:15:48
1
7
Нашият елит се назнача от вън... т.е. Българите нямаме елит...имаме чуждопоклоници, оставени да крадат популацията, политици с крадени от народа милиони....
25.
Bbb
17.09.2022 11:59:38
3
11
Един много прост въпрос ме мъчи.
Защо всички родолюбци, радетели за промяна през 90 те години в зората на новото време си биха камшика и избягаха в чужбина и заибаха родината си, близките си.
Нали точно народа трябва да е стълб на младата демокрация.
Сега след 33 години в новото време като слушам и като гледам особено активните по него време хора от 90 те години, оставам с чувството че до тогава в България е нямало комунисти, партийни книжки, комсомолци и т. н.,а всички са били свободно мислещи антикомунистически настроени и са действали според своите убеждения. Сега вече след толкова години всеки може да си дрънка каквото си поиска, защото амнезията вече е обхванала целия народ.До 1989г без да си партиен член и притежател на партийна книжка не можеш да се развиваш в работата си в предприятия и заводи, училища, болници, телевизия, радио,за военни и милиция да не говорим.Това са 80 процента от работните места по онова време в България.Това са доста народ които след 90 г много бързо се пребоядисаха и принципно се изпикаха на историята си и на ценностите си, за нещо което не познаваха.
След 80 те години 99,9 процента от хората в България не знаеха и не разбираха какво се случваше в Полша и след това в СССР.Тук манифестации те бяха пълни, имаше трибуни, цветя и скандирания към предаността си към БКП и КПСС.
До този момент никога не съм чул активен човек от този 33 годишен период да изрази съжаление,разочарование или вина от себе си, че не е допринесъл и направил достатъчно за да може да се тръгне по правилния път на демокрацията.Напротив което е още по жалкото, хората вече са готови да се продадат на който и да било за шепа долари и Евро и за тях това вече е нещо нормално.
Демокрация не се гради и защитава с емигриране в чужбина, или на маса с чашка в ръка господа демократи, тя сама няма как да падне от небето.
24.
Жалки и евтини
17.09.2022 11:28:37
2
15
И от Далай Лама да вземете интервю, пак ще има вметка за кирчо и кокорчо налииии :-))
23.
xx
17.09.2022 10:57:51
1
12
ГЕРБ са партия на поклонението на своя Велик вожд.
22.
До 15
17.09.2022 10:55:12
21
10
Сегашното поколение, израстнало в демократичните години у нас, не търпи различно мнение !
Жълто-паветни, демократични хувенбийни !
Черно-бяло поколение на Евро-Атлантическите крайностите.

И след като се е довел до портиер, няма да се заслушат в това какво им казва човекът. А това Кой го казва.
Успелият Лорд Минчев или Митьо Пищова или Тротинетката имат по-голяма тежест в съвременното ни демократично общество от един мъдрец като Стойчо.

Е, харесва ли ви днешното общество на България ?
Страната от ЕС, извадена от списъка на ООН за развитите държави и официално добавена в този на Развиващите се.

Пък пак си бърборете за НАТО и ЕС докато се люлеем на палмата сред банановите държави.

02.10... Да ги пометем !
21.
До прислужника-демократ
17.09.2022 10:38:46
4
25
Сигурно заради кирчо и кокорчо се налага да работиш на 67 нали другарю?! Не заради боко, амет, драгалевският циганин и схемаджията от мадрид!
20.
От Нидерландия
17.09.2022 10:08:05
0
30
То заради такива двигатели на демокрацията, СДС Бургас беше пълно с агенти на ДС, борци, проститутки и накой друг реститут, всички под зоркото ръководство на Данчо Ментата. Изборите в Бургас редовно се печелиха от БСП и то без да се напрягат особено - Йоан печелише мандат след мандат. Не случайно огромната ниша, която СДС остави празна в Бургас, после стана основата на крепоста на ГЕРБ в България.
19.
1+2+3+
17.09.2022 09:53:00
4
11
Един объркан човек....
18.
Чак толкоз прост не съм
17.09.2022 08:47:27
2
23
създателят на Общоградския философски клуб „Сократ” през 1985 г., който впоследствие се превръща в двигателя на демокрацията в Бургас
---------------
Тъй се създава философски клуб през соца...
Пък после същите другари станашЕ седесари
17.
Ало, мургавият българин,
17.09.2022 08:43:33
16
25
не наричай хората с прякори /Кирчо и Кокорчо/, погледни сам себе си! Дървен философ. Живота си не оправил, държавата тръгнал да насочва! Не може да си обиколил света и работил това, с което се хвалиш и на други места, а накрая да свършиш като училищен прислужник. Това е!
16.
Преживял
17.09.2022 08:39:02
8
11
Невероятен човек. Познавам го още от строителството. Работихме година и половина за апартамент. След това ми беше преподавател в ИМЕ. Макар че бяхме на възраст(задочно обучение), никой не бързаше да свършва лекцията му.Толкова увлекателно преподаваше. А влизаше само с един тебешир.
15.
Странни разсъждения
17.09.2022 08:23:51
15
34
"Кирчо и Кокорчо" щели да ни вкарат във война. Единствената гаранция за сигурността на България е членството в НАТО. Ако излезем от НАТО ще трябва да молим Русия за протекция. А ясно се видя как Русия не успя да защити Армения. Всъщност скритото внушение на цялото интервю е, че трябва на всяка цена да се гласува за ГЕРБ. За да има лодки и платноходки, а не война.
14.
От Бургас
17.09.2022 01:05:53
23
43
Мислех го за умен човек след тия добри спомени на учениците му, но изглежда още си мисли че живее в Куба. Русия имала право да се върне в голямата игра, а украинците трябвало да си преклонят главите и да не се бият за родината си. Изглежда философа не си дава сметка че между Русия и нас са само защитниците на Украйна и Румъния и същата тая Русия, която имала право да избива населението на една страна, прави планове отново да ни "освобождава".
13.
Мата хари
16.09.2022 22:58:43
8
30
Много умен мъж,човечен,ерудиран не пишете глупости за него без да го познавате,за да не си издавате тъпотия та...
12.
Мата хари
16.09.2022 22:58:41
8
28
Много умен мъж,човечен,ерудиран не пишете глупости за него без да го познавате,за да не си издавате тъпотия та...
11.
*********
16.09.2022 22:03:05
4
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
16.09.2022 21:56:55
5
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Мери
16.09.2022 21:42:45
4
29
Още го помня, а минаха около 43-44 години откакто ми е преподавал философия.
8.
Николай Трифонов
16.09.2022 21:17:44
5
36
Отдавна не бях срещал по медии толкова естествено и човешко интервю!
7.
Веселин Кузмов до 6
16.09.2022 20:42:58
25
1
Да ми ядеш…. мотиката за гробищата. Благодаря!
6.
Петров
16.09.2022 20:38:21
6
38
Стойчо е голям. На ръст, на височина, на ум. Моля, читателите на уважавания сайт "Флагман" да си спестят остроумията по адрес на Стойчо. Ще вземе да ги прочете и да си помисли - я да се махам от тук. Мислех, че Чалгарят си е заминал, но е ясно, че е оставил голямо "наследство"...
5.
6matarok
16.09.2022 20:29:02
2
16
Bai Stoicho , sega razbra li kakvo izgubihme?
4.
Ханко Брат
16.09.2022 20:23:56
14
19
Щом ще му се кланяме да го направим патриарх, кмет,.....
3.
Въх
16.09.2022 20:22:04
30
19
Прилича да д'рът коцкар с тая боядисана коса,
2.
1962
16.09.2022 20:17:38
6
35
Поклон ..... Вече знам къде е бате Стойчо. Тия дни ще ида го видя. Невероятен човек.
1.
хорор
16.09.2022 20:13:36
10
8
Да каже за бобеното зърно и приликата му с члена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори