×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР обяви национална операция срещу търговията с гласове, първите жертви са в „Кумлука“ и Карнобатско


МВР обяви национална операция срещу търговията с гласове, първите жертви са в „Кумлука“ и Карнобатско
Министър Бойко Рашков и ръководители в МВР изнесоха данни, свързани операцията и с любопитни сигнали
Тема в развитие
ГЕРБ-Бургас: Кой ще понесе отговорността за гаврата с кмета на с. Бата? Районен съд-Бургас отхвърли заповедта за задържане на кмета на с.Бата Европейските институции и съдът в Страсбург ще поемат случая „Бата“ Кметът на ГЕРБ в Поморие след арестите в общината му: Това бе полицейски произвол и аз ще внеса жалба в Прокуратурата Кметът на ГЕРБ от поморийското с. Бата: 30 полицаи с качулки да ме претърсват беше ужасно, но в ареста спах спокоен Кметът на Бата Георги Георгиев е освободен Само пред Флагман.БГ: Говори уличеният в покупка на гласове Пламен Огнянов Нощно бдение пред РУ-Поморие. Съпруга, дъщеря и зет питат къде е кметът на с. Бата Вижте ВИДЕО от протеста в Поморие, ГЕРБ няма да изостави своя кмет зад решетките Безпрецендентно ВИДЕО показва окупацията на РУ-Поморие заради арестувания кмет на с. Бата Извънредно! ГЕРБ вдига протест пред РУ-Поморие заради арестувания кмет Георги Георгиев Схемите за купуване на гласове в Бургас: Салам, бяла техника и опрощаване на заеми Стегнаха примката на купувачите на гласове: 24 арестувани в Бургас, образувани са 16 производства Извънреден брифинг на прокуратурата и полицията в Бургас за търговията с гласове Извънредно! Арестуваха Панчо – общински съветник в Поморие, влиятелна фигура в ДПС Лидерът на ГЕРБ-Сунгурларе: От БСП са подали сигнал, че се купуват гласове Разпитват три жени от актива на ГЕРБ в община Сунгурларе. Натопени ли са за покупка на гласове? Тарторите от махалата – Пандурито, Сергей и Страхил са арестуваните при спецакцията в кв. Кумлука Извънредно! Трима арестувани при спецакция в кв. Кумлука, пред участъка ври от полиция ОДМВР-Бургас с подробности за ареста на екс топ ченге и сина му – действащ криминалист Само във Флагман! Вижте криминалните ченгета баща и син – покровители и изнудвачи на престъпници След мащабната спецоперация: Девет арестувани за търговия с гласове от три общини в Бургаско Претърсиха офис на голям застраховател заради ексшефа на криминалистите в Бургас Обръчът се затяга! Задържаха ексшефа на Криминална полиция, ровят заложни къщи и фирми за бързи кредити Блок 411 в жк. "Меден рудник" е осъмнал под полицейска блокада ОДМВР-Бургас удари мощно купуването на гласове, тече спецакция в два жилищни комплекса МВР обяви национална операция срещу търговията с гласове, първите жертви са в „Кумлука“ и Карнобатско
виж още
скрий
01 Юли 2021, Четвъртък, 10:33 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Трима са задържаните 

От днес започва специализирана полицейска операция в цялата страна срещу купуването и продаването на гласове. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на пресконференция в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ в София.

В нея участваха и представители на ръководството на министерството и директори на основни звена, ангажирани с дейности около вота.

Първите задържани са в Бургаско, стана ясно на пресконференцията. Единият случай е от карнобатското село Екзарх Антимово, а вторият от кв. „Кумлука“ в гр. Бургас.

Националната операция се провежда във всички области и ще продължи до деня на вота – 11 юли. Целта е да се ограничи уродливото явление.

Разследват се и случаи от предните парламентарни избори - на 4 април. Един от емблематичните бил в плевенско село. 

Имало сигнал за Германия за съставяне на фиктивна секция, където да "гласуват" граждани, които не живеят там. Разкриването й вероятно ще бъде предотвратено, стана ясно на пресконференцията.

В Кюстендил пък един бивш министър на вътрешните работи - сега кандидат за депутат, направил събиране с един бивш областен управител и с директора на ОД на МВР в Кюстендил, който иначе бил в болнични - те обсъждали как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, за да гласуват у нас. 

"Повтарям - бивш министър на вътрешните работи", каза Бойко Рашков, но отказа да разкрие името му. 

В МВР имали информация, че на много места се готви "изборен туризъм" с концентрация на избиратели на един адрес. 

"Струва ми се, че казах преди време, сега ще го потвърдя - имаме данни, че в миналото известен политик се занимава с организиране покупката на гласове във Врачанско, Монтанско и Видинско. Те са показали на последните избори един завиден в тази насока резултат. Става дума за покупка на гласове за една партия от известен етнос", каза още г-н Рашков. 

Директорът на "Национална полиция" главен комисар Станимир Станев обяви, че специализираната полицейска операция е започнала в 6 ч. тази сутрин на територията на цялата страна. 

"Тази операция се извършва на територията на всички областни дирекции с участие на служители от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма"", обясни Станев. 

"В операцията, както казах, участват освен охранителна полиция, участват представители на криминална и икономическа полиция, на териториална и патрулно-постова дейност, т.е. целият състав е ангажиран за изпълнение на тези задачи", добави главният комисар. Работело се по обезпечаването на изборния процес, но и по превенцията на конвенционалната престъпност, както и по установяване и издирване на лица, обявени за общодържавно и международно издирване.

"От тази сутрин мога да ви дам съвсем кратка и най-нова информация. Имаме два случая, които са регистрирани на територията на Областна дирекция на МВР, гр. Бургас. Едното е от село Екзарх Антимово, община Карнобат, област Бургас. При претърсване и изземване тази сутрин в жилище е установен един мобилен телефон, в който са намерени 31 снимки на лични карти на различни лица. Засечена е една комуникация с лице, което обещава на въпросните лица, ако гласуват за една политическа партия, да получат по 80 лв. на глас и ако цяло семейство се ангажира с това, допълнителен бонус в размер на 20 лв. Лицето е задържано, образувано е досъдебно производство, продължават и към момента процесуално-следствените действия", обяви Станимир Станев.

Вторият случай бил в бургаския квартал "Кумлука", който е известен с концентрацията на ромско население. 

"На два адреса са извършени претърсвания и изземвания също. Установени са списъци на лица, които са длъжници на определени лихвари. Имаме информация, че им е обещано на въпросните да им бъдат опростени част или изцяло техните задължения, ако, разбира се, упражнят правото си на глас в полза на определена политическа партия. Тук имаме две задържани лица и продължава работата и по този конкретен случай", заяви още директорът на "Национална полиция". 

"От 18 юни до момента имаме общо, както каза министърът, 97 получени сигнала, към които има образувани осем, с това - девет досъдебни производства, по които работят колегите, и които се следят от съответните компетентни прокуратури в областите Бургас, Варна, Видин, Монтана, в СДВР и в Търговище", добави той. 

Министър Бойко Рашков обяви, че публичността цели обезпечение, поне в известна степен, на честните избори на 11 юли. 


 


 




2
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
2
Коментара по темата
2.
Митроле
01.07.2021 13:29:27
2
5
Горно езерово циганската махала от сега ги агитират да гласуват за герб. Да привикат кметския наместник Димо да го разпитат...
1.
Язон
01.07.2021 12:17:36
0
6
Браво ама защо чак сега се сетихте да затягате мерките? Вече 30г. опорочени и купени избори, трансформиращи партии от БКП и СДС във всичките им производни до днес.А сега масово по морските градове ще гласуват лица НЯМАЩИ нищо общо с живеещите местни граждани и данъкоплатци. Ще гласуват наематели на търг. обекти или работници ,пребивали за 2-3 месеца на морето и ще решават съдбите на ПОСТОЯННО живеещите данъкоплатци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори