×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Радев отлага решението дали Обзор да стане община за след преброяването


Румен Радев отлага решението дали Обзор да стане община за след преброяването
"Предложението, което отправи към мен Министерски съвет, влиза в определено противоречие със закона", каза президентът
Тема в развитие
Контрареферендумът срещу община Обзор ще е тази неделя, а ВАС после ще решава законен ли е Въпреки жалба на Нейкова: Несебър готви контрареферендума срещу община Обзор за 4 юли Решено: Четири села ще проведат контрареферендум, искат да останат в община Несебър Внесоха подписката за контрареферендум за четири несебърски села Румен Радев отлага решението дали Обзор да стане община за след преброяването Четири села с контрареферендум, искат да останат в община Несебър Защо президентът може да спре отделянето на Обзор от Несебър Премиерът: Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община Какво предстои след слух от снощи за подготвян хаос в местната власт на Несебър Министерски съвет създаде община Обзор Регионалният министър предлага Обзор да стане 14-а община в Бургаска област Заплетен казус с референдума за Обзор: Село Баня е против, иска да си остане в Несебър Резултатът от референдума за Обзор: 73 % искат отделяне от Несебър 75 % избирателна активност на референдума в Обзор В Несебър ще има синя зона, ОбС прехвърли топката за референдума в Обзор към Вълчо Чолаков Димитър Бойчев: Неслучайно Обзор поиска да се отдели от Несебър Кметът на Обзор Христо Янев: Можем да се справим като Община, бюджетът ни ще е 6 млн.лева Председателят на ОбС Несебър Румен Кулев подава оставка, ако Обзор се отдели от Несебър Венелин Ташев: Обзор няма да оцелее като самостоятелна община Общинският съвет в Несебър не прие идеята за отцепването на Обзор Обзор иска да стане самостоятелна община и да се отдели с 6 несебърски села
виж още
скрий
04 Април 2021, Неделя, 12:14 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията, обяви президентът

Правителството е предложило на президента да обяви Обзор за нова община в противоречие със закона. Това смята президентът Румен Радев. Той коментира казуса, след като гласува в столицата.

След въпрос на "Флагман" какво ще е решението му за Обзор, след като гражданите там са гласували на референдум преди месец, Радев каза: „Моето решение трябва да бъде съобразно закона. Предложението, което отправи към мен Министерски съвет, влиза в определено противоречие със Закона за преброяване на населението и жилищния фонд 2021 г., според който от предварителния обход до завършване на преброяването не може да има административно-териториални промени. Това повелява законът. Въпреки това Министерски съвет предложи да издам указ. По всичко личи, че такъв указ е възможен, когато приключи преброяването – това е септември месец.“

След въпрос за какво е гласувал днес, Радев заяви: "Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията. Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България. Вярвам, че макар и трудно българите вземаме съдбата си в свои ръце и тези избори ще са първа стъпка към нормалността, към завръщането към законите и правилата, към осъзнаването на силата на колективното действие, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът."

Държавният глава призова всички пълнолетни българи да гласуват. 

"Иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация. Нека всички дадем гласа си днес, за да имаме един представителен и достоен парламент", поиска Румен Радев. 

Президентът гласува машинно, "разбира се". При упражняването на вота му обаче се получи леко забавяне, вероятно заради проблем с машината или боравенето с нея. 

Президентът имаше лек проблем с машината

След въпрос дали очаква висока избирателна активност в тези времена на пандемия и в контекста на упреците за датата на вота, която Радев е избрал, той отговори: "От много време гласувам в тази секция, за първи път виждам толкова много хора. Това показва, че наистина има ангажираност на българите към тези избори. Иначе, изборите, разбира се, трябваше да бъдат много по-рано - още миналата година. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи - съхранен; хиляди български семейства и фирми щяха да бъдат спасени от фалит."

Президентът обясни, че около него пред секцията е имало много възрастни хора, така че не видял епидемичната обстановка да им е повлияла. 

"Българите усещат, че в тези избори има голям залог. И аз очаквам днес да има много хора. Разбира се, трябва да изчакаме крайния резултат", добави Румен Радев. 

Той отбеляза, че предизборната кампания не е била класическа. 

След вота очаквал формиране на стабилен парламент, който да е с легитимност - "за да имаме най-важното - силно и устойчиво правителство". 

След въпрос за шпионския скандал с Русия Радев заяви, че някои бързат да коментират, преди да се е произнесъл българският съд. 

"Но ако българският съд потвърди масовият пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната ни сигурност, но и тази на съюзниците, и злепоставя тежко България. Затова вместо самохвалство трябва да се отговаря на тежки въпроси - защо високопоставени служители в Народното събрание и Министерство на отбраната, чиито проверки и допуск се издава от служби, пряко подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност. Защо се пренебрегва фактът, че организацията и контролът на политиката за защита на класифицирана информация се осъществява от Министерски съвет? Затова очаквам не само пълно разследване на случая, очаквам задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на националната сигурност и най-вече ефективни мерки за нейното укрепване. Затова следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността след управлението на нашия премиер", добави президентът. 

 




18
Коментара по темата
18.
До Деса Общата
04.04.2021 17:05:33
10
8
Обзор решава, че Селата ще бъдат към него, ама как така реши, кой ги попита, кой ги зачете като мнение! Обзор и "милеещите" за него гледат само себе си и своя си джоб, докато не зачитате правата на хората, с които искат да се обединят, тъй ще е ;)
Ще дойде някъв пед*раст и ще ми каже, че искам или не ще трябва да стана част от Обшина Обзор, абе ей... аланколу кажи на Черните, че ние също имаме глас, и държим да се зачита! Благодарим на Радев и ще гласуваме за него! Защото всички имат права в държавата си!
17.
Деса поетеса
04.04.2021 16:38:13
8
7
Радко хвърчилото току що си го заби с 1200. Изпика се върху мнението на цял Обзор. Познатите колко гласа ще дойдат от този регион за льотчика. Този такъв автогол си заби, че загуби изборите преди да се са провели. Това недоразумение може да се конкурира с плевньо кои е по глупав на кантар са.
16.
ВСЕ НА ОБРАТНО
04.04.2021 15:58:38
2
5
И ТАКОВА ЧУДО НЕ СМЕ ИМАЛИ
15.
Gost
04.04.2021 15:17:42
6
9
Община Гьозекен беше закрита преди да е създадена .
14.
Дзъндзата
04.04.2021 14:51:08
0
4
Мунчо! Що ми вземаш прякора
13.
*********
04.04.2021 14:50:38
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Мунчо, държавата да беше шунда
04.04.2021 14:17:21
2
9
Щеше да и удариш един език и да я упраиш

Ама не е

Требе и акъл

Скоро ще те пратим на село да си гледаш пенсията и патките
11.
Фурнаджийска лопата
04.04.2021 14:08:09
12
6
Ся тия дето се завъртаме натам, накъдето духа вятъра, а пък ни се иска много да сме добре, кво да правим? Барабанчо ще слушаме, той винаги знае какво да ни каже да правим. Или може кОмета да питаме, той също е опитен и няма да ни излъже...
Евала на Румен Радев, всеки има гражданско право и никой не може да му каже, да бъде или не приобщен към друга общност без неговото желание!
Тва е...квоото исках да ви кажа, драги ими смехурковци ;)
10.
*********
04.04.2021 13:53:26
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Pluesht izrod
04.04.2021 13:26:50
14
22
Тоя за нищо не става освен да се оплаква и плюе. Толкова е жалък, гади ми се
8.
!?!
04.04.2021 13:26:45
0
1
Преустановиха машинното гласуване в цялата област Велико Търново
Проблемът е в разменени имена и номера
Гласуваш с № 4 , излиза № 28
Случайна грешка (:
7.
Бургазлия
04.04.2021 13:15:21
15
32
Айде Мунчоо,
На следващите избори ще изметем и теб. Малко ти останат!
6.
Дз
04.04.2021 12:58:25
0
8
В грешка си. Формата на управление в бг е идиокрация и няма нищо общо с демокрация
5.
Шифиор
04.04.2021 12:49:51
9
13
Лйотчика му го подаде с 1200 в час
4.
р
04.04.2021 12:31:51
19
38
Ех пак злоба, Абе този човек само такива ли послания има към българския народ, Един път не съм го чул да каже нещо позитивно и хубаво за народа , Като престане навсякъде да намесва правителство парламент и политика, Ами пожелай хубави неща пък резултатите ще се видят довечера, Имам чувството че е сърдит на всички и всичко около него даже мрази и народа си,
3.
ФлЕгман,
04.04.2021 12:24:23
4
17
Глacувaйте зa cвoбoднa и прocпeрирaщa Бългaрия.
Мaкaр и труднo - бългaритe взeмaмe cъдбaтa cи в cвoи ръцe.
Иcкaм дa призoвa вcички пълнoлeтни бългaри дa глacувaт, aкo нe -
иcтoриятa щe ни прaти нa пoпрaвитeлeн пo дeмoкрaция"
2.
*********
04.04.2021 12:19:21
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Народа на Бг.
04.04.2021 12:14:46
11
11
Моментът е решаващ за България – излезте и гласувайте.
Гласувайте за промяна и стабилност, да излезем от дъното на всички мрачни класации.
За подредена, справедлива и социална България.
Гласувайте за здрав и образован народ, който има работа и получава високи заплати и пенсии.
Който диша чист въздух, пие чиста вода и яде чиста българска храна.
Гласувайте за справедлива България.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори