×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Контрареферендум в селата край Обзор въпреки решението на ЦИК


Извънредно! Контрареферендум в селата край Обзор въпреки решението на ЦИК
Допитването в четири села за това дали искат да останат в Община Несебър или да преминат към Обзор все пак ще се състои
Тема в развитие
Контрареферендумът срещу община Обзор ще е тази неделя, а ВАС после ще решава законен ли е Въпреки жалба на Нейкова: Несебър готви контрареферендума срещу община Обзор за 4 юли Решено: Четири села ще проведат контрареферендум, искат да останат в община Несебър Внесоха подписката за контрареферендум за четири несебърски села Румен Радев отлага решението дали Обзор да стане община за след преброяването Четири села с контрареферендум, искат да останат в община Несебър Защо президентът може да спре отделянето на Обзор от Несебър Премиерът: Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община Какво предстои след слух от снощи за подготвян хаос в местната власт на Несебър Министерски съвет създаде община Обзор Регионалният министър предлага Обзор да стане 14-а община в Бургаска област Заплетен казус с референдума за Обзор: Село Баня е против, иска да си остане в Несебър Резултатът от референдума за Обзор: 73 % искат отделяне от Несебър 75 % избирателна активност на референдума в Обзор В Несебър ще има синя зона, ОбС прехвърли топката за референдума в Обзор към Вълчо Чолаков Димитър Бойчев: Неслучайно Обзор поиска да се отдели от Несебър Кметът на Обзор Христо Янев: Можем да се справим като Община, бюджетът ни ще е 6 млн.лева Председателят на ОбС Несебър Румен Кулев подава оставка, ако Обзор се отдели от Несебър Венелин Ташев: Обзор няма да оцелее като самостоятелна община Общинският съвет в Несебър не прие идеята за отцепването на Обзор Обзор иска да стане самостоятелна община и да се отдели с 6 несебърски села
виж още
скрий
04 Юли 2021, Неделя, 07:41 ч.
Автор: Максим МОМЧИЛОВ

Минути преди полунощ Общинската избирателна комисия в Несебър реши референдумът за селата Баня, Паницово, Емона и Козница да се проведе днес

Контрареферендумът в Обзор ще се състои въпреки решението на ЦИК и на Административния съд в Бургас.
 
След гласуване в 23:43 часа снощи членовете на Общинската избирателна комисия в Несебър стигнаха до идеята референдумът за селата Баня, Паницово, Емона и Козница да се проведе днес. Те се позоваха на заключението на председателя на Общински съвет –Несебър, което им е било изпратено в 22:07 часа по електронната поща. 

В решение № 49/03.07.2021 ч., което е публикувано в сайта на Общинска избирателна комисия Несебър минути преди полунощ, пише да се уведомят председателите на СИК и другите служебно заети лица за продължаване действията по произвеждане на референдума на 4 юли.

„В 22:07 часа на електронната поща на ОИК Несебър бе получен отговор от председателя на Общинския съвет –Несебър, според който пише:„Общинският съвет се е произнесъл със свое решение № 381от 17.05.2021г., административен акт по който има определение на Административен съд Бургас, с което Общинската избирателна комисия е запозната. Предвид обстоятелството, че решенията на Общински съвет е предмет на административен контрол, Общинския съвет няма правомощия да се произнася до приключване на производството с влязло в сила решение на съответният съд“.

Първо във Флагман.бг: ЦИК спря контрареферендума в Обзор

„ОИК е орган който, които съгласно ЗПУГДВМС организира провеждането на местният референдум, ведно с общинската администрация. Същата е запозната с определението на съда и в рамките на своите компетенции следва, да предприеме действия съобразявайки се с постановеният диспозитив. Общинският съвет няма правомощия, да изразява становища по повод определение на съдебен орган. Диспозитивът на определението по адм. дело 1128/2021г. на Административен съд Бургас не може да бъде предмет на коментар, респективно решение на Общински съвет“, обяснява председателят на Общинския съвет.

Въз основа на становището му, в ОИК-Несебър бе предложен проект за решение за контрареферендума. 

„Във връзка с получен отговор от Председателя на Общински съвет-Несебър, по електронна поща в 22:07ч., че ОИК е запозната с определението на съда по адм.д. №1128/2021г. на Адм. съд-Бургас и в рамките на своите компетенции следва да предприеме действия съобразявайки се с постановения диспозитив, ОИК- Несебър спира всички действия, във връзка с произвеждането на местен референдум на 04.07.2021г. до постановяване на окончателен съдебен акт по горното дело”, пише в проекторешението. 

От председателя на Общинския съвт-Несебър се посочва, че следва да се има предвид също така, че процесът е формален и в ОИК няма представени писмени доказателства, че е налице такъв тип определение (пр. ЦИК регистрира за участие в избори партии, но при регистрацията им в ОИК се представят документи в оригинал от надлежен субект).

Общинският съвет, с оглед на правомощията си по чл. 26 и 27 от ЗПУГДВМС е компетентния в случая орган, който следва да се произнесе и ОИК се явява единствено изпълнител на съответните му решения и в този смисъл комисията не може да вземе решение за спиране на всички действия по произвеждането на референдума, насрочен за 04.07.2021 г., мотивират се членовете на Общинската избирателна комисия в Несебър.

Проектът за решение бе подложен на гласуване снощи. 5 души са гласували ”За” и 5 души „Против”. 

Адм.съд-Бургас да разгледа жалбата срещу контрареферендума за община Обзор, отсъди ВАС
 

„Предвид изложеното, и предвид резултатите от проведеното гласуване, на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс, приложим съгласно § 2 от ПЗР на ЗПУГДВМС, във връзка с чл. 7, ал. 3 от ЗПУГДВМС, ОИК – Несебър се стигна постановяване на решение за отхвърляне на проекта по смисъла на чл.85, ал.4, изр. второ от ИК.", пише в решението на комисията. 

То бе разпространено в 23:43 часа и може да се оспорва пред Централната избирателна комисия, по реда на чл.88 от ИК в срок три дни от обявяването му. Препис от решението ще се изложи на информационното табло на Общинска избирателна комисия – Несебър в сградата на общинска администрация в Несебър на ул. „Еделвайс” №10. Решението се публикува и в Интернет страницата на комисията.

Следва да се уведомят председателите на СИК и другите служебно заети лица за продължаване действията по произвеждане на референдума днес, пише в решението, подписано от председателят на Общинска избирателна комисия Несебър Силвия Димитрова и от секретарят Десислава Николова.


В категории: Несебър


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
19
Коментара по темата
19.
До 18
06.07.2021 15:08:07
0
1
Еми по тази логика, защо на сила държите тези 4 села, които НЕ желаят да са към обзор? Бъдете си община с двете села и толкова! Издържате си се и се оправяте! Защо ламтите и за хора които не ви искат? Оставете ги на свобода - това което искате и вие самите, уж!
18.
ЖЕСТОКА КОРУЦИЯ ЛИ 4
04.07.2021 18:26:27
3
9
КОЙ ЗАПЛАШИ ХОРАТА В СЕЛАТА ОКОЛО ОБЗОР И ЗАЩО? КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА НА НЕСЕБЪР, АКО ОБЗОР СЕ ОТДЕЛИ В ОТДЕЛНА ОБЩИНА С НЯКОЛКО СЕЛА, ЧЕ ЩЕЛИ ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ И ДА ФАЛИРАТ ? АМИ ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ.ДА ВИДИМ !
17.
Чекмедже войвода с Фалкона
04.07.2021 15:52:16
0
7
Контра - Реконтра - Чекмедже контра

На Бойко му викали Чекмедже Войвода, защото обичал да бие чекмедже контри на белот. И да има някой наглостта да му спечели игра на белот... бедна му е фантазията... При него важи лафа "Шефе, твойта терца уби мойто петдесе.
Не е вярно, че му викали така щото чекмеджетата му били пълни с пачки по 500 евраки и кюлчета злато. Той не е толкова беден, че да си ги държи по някакви си малки чекмеджета :-))))))))
16.
Което не става с пари...
04.07.2021 13:39:59
0
2
СТАВА с МНОГО ПАРИ!
15.
Избирател
04.07.2021 12:14:59
5
7
Пенс ли си, Пена ли си, по-добре не разсъждавай на глас, и без това доказахте още февруари месец, че мисленето в Обзор не е от най-силните ви страни.
14.
Комета
04.07.2021 10:57:43
0
4
Пара йок
13.
Пристрастен
04.07.2021 10:43:29
7
12
Не само госпожите, цялата администрация,барабар с общинският съвет с дявола ортаци станаха само и само да се опитат да стъпчат законното право на 1200 души,но има Видовден и за Вас, госпожи и господа,не сте недосегаеми!
12.
до 8 Алеко
04.07.2021 10:10:24
2
8
Забрави да споменеш Сульо,Пульо,Атанас и аз......
ХАХАХАХА.......
11.
546 Y 569
04.07.2021 10:09:00
4
23
Глупаци, не мислят че секат клона на който седят и папкат сладко големите банани. Ами нали утре Сънчев бряг, Свети влас, Елените могат да си направят и те едно референдумче без никои да го е разрешил и тогава Несебър ще остане само с Тънково и Гюл овца.
10.
Робин Худов
04.07.2021 10:00:10
5
23
Тия от Несебър май верче се помислиха за Руската империя. Там така след референдуми и контрареферендуми създадоха квазидържавички -Северна Осетия, Нагорни Крабах, Приднестровска република, Крим ( него вече го анкесираха) и др. за да управляват и ги държат на каишка.
9.
Пена
04.07.2021 09:48:03
4
13
Двете госпожи ли ще поемат разходите по съдебните дела или ще платим от нашите джобове и още нещо,те право в кой университет завършиха,може би Бургаският,за да тълкуват по този начин правото!!!
8.
Алеко
04.07.2021 09:41:51
6
22
Никиолу, Дочоолу, Гочоолу, Данчо хаирсъзина, Гуню общинарина, чорбаджи Динко, правят контра референдум. Пази боже, сляпо да погледа.
7.
Оставете
04.07.2021 08:55:58
10
19
Хората да гласуват.
Щом не искат да са към Обзор, защо ще ги гърчите?
6.
възмутен теляк
04.07.2021 08:26:12
0
9
Накпая май ще се получи така, че на територията на една оцщина да има анклави на друга община, което ще е прецедент.
5.
Върбан
04.07.2021 08:12:29
11
15
Затова искат община Обзор.
4.
Върбан
04.07.2021 08:11:18
16
22
Целта е да се откраднат земите по морето между Влас и Емона.
3.
Да-да
04.07.2021 08:09:06
7
18
Кокала се иэплъзва на някои господа
2.
референдум
04.07.2021 08:08:29
2
14
контрареферендум.....контра на контрата.....и така до безкрай. въртим се в омагьосан кръг от който няма излизане....
у бегето всеки е срещу всеки и всичко,на никой не му пука за нищо...... и кат протестирате,ша го накривите на някой...???
тоя народец,отдавна никой не го бръсне за нищо,пък хеле управляващите.....
кучетата лаят (ми лайте си, все тая...ша уплашите гаргите....) кервана си върви....
1.
Пенс
04.07.2021 07:57:29
6
26
Защо ли не е изненада,че общински съвет и администрация са над ЦИК и над закона,с години е така,затова хората йм казват НЕ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори