×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Два нови случая на коронавирус у нас, жена е в критично състояние


Извънредно! Два нови случая на коронавирус у нас, жена е в критично състояние
Премиерът Бойко Борисов току-що съобщи притеснителната новина на извънреден брифинг в Министерски съвет
Тема в развитие
Глоби и спиране на социални помощи за избягали от карантина, ограниченията - основно за пътуването След среднощно заседание на МС: Извънредно положение в цяла България заради коронавируса Провежда се извънредно заседание на Министерски съвет! Ще има ли извънредно положение? Българин от Парма пред Флагман: В Италия всички сме под домашен арест, страх има, но паника – не! Лоша новина! Нови 7 положителни проби за коронавирус, 23 са болните в България Извънредно: Нови 9 души са заразени с коронавирус в София Бургаски родители предлагат дистанционно обучение на учениците и по-строги мерки в школата Седми случай на коронавирус у нас, 62-годишна лекарка е заразена Коронавирусът взе първата си жертва в България Извънредно! Два нови случая на коронавирус у нас, жена е в критично състояние Ще спрат ли съдебните заседания в Бургас заради коронавируса? Две проби за коронавирус изпращат от УМБАЛ-Бургас след разпоредбите на здравния министър След съвет от Израел Борисов заръча: Без коронавирусна ваканция за училищата и градините Вижте извънредните мерки, взети от правителството срещу COVID-19 Последна информация от Русе за коронавируса Важно! МЗ със съвети как да се предпазим от коронавируса Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 Премиерът кашля на заседанието за коронавируса: Направих голяма глупост, натиках се сред 10 хиляди и се прегръщах и целувах Борисов обяви, че коронавирусът у нас дошъл от Гърция, прогнозира тежка финансово-икономическа криза Окончателно! Четирима заразени с коронавирус в България Мистерия: Болните с коронавирус не са напускали страната Заразените с COVID-19 в контакт с 59 човека Бойко Борисов свика кризисен щаб заради коронавируса Извънредно! Два случая на коронавирус в България
виж още
скрий
10 Март 2020, Вторник, 20:51 ч.
Автор: Флагман.бг

Те са настанени в Пирогов, работели в стоковия базар Илиянци

Два нови случая на коронавирус са регистрирани у нас. Новината съобщи министър-председателят извънреден брифинг след заседание на Министерския съвет.

Двамата пациенти са семейство, в пенсионна възраст - съпругът е на 77 години, а съпругата - на 66 години. Те са настанени в Пирогов, изолирани са от останалите пациенти.

Бойко Борисов съобщи още, че двамата работели в стоковия базар Илиянци, помагали на сина им, който имал търговски обект на тържището. 

Мъжът е постъпил преди ден с остра дихателна недостатъчност, съпругата му е приета е днес, в тежко състояние. Интубирана е в Шокова зала, животът й е в опасност. Двамата не са пътували в чужбина, съобщи ген.Венцислав Мутафчийски. Той уточни, че започва изследването на контактните лица - общо 89 души.

С това общия брой на заразените става 6. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

"Искам да благодаря на индустрията. В момента се тестват от няколко фирми. Надявам се Томислав Дончев да ги проследи и да отиде в лабораторията на военните и да бъде сигурен, че са раздадени на всички, които са в процеса", посочи Борисов.

"Имаме надежда, че това е, което ни трябва. Маските са платени и трябва утре да се разпределят. Мерките са закъснели, той лети във въздуха и маските не го хващат. Можем само да го ограничим с тези мерки - да се избягват контакти и движение", продължи премиерът.

"Имаме българска компания, която е много напред в намирането на ваксина и им желаем успех. Дай Боже в следващите месеци да се намери лекарство. Каквито и мерки да прилагаме, не можем да затворим градския транспорт, румънските колеги и гърците затварят училищата", обясни министър-председателят.

"Поискали сме 130 милиона евро, за да преоборудваме всички и да имаме готовност за по-сериозна криза. Опитваме се да помогнем на съседите", изтъкна Борисов.

Най-големите институти в Европа твърдят, че 60-70 % от населението на Европа се очаква да претърпи коронавируса, поясни Борисов. 

Едва към днешна дата много от държавите-членки започват да прилагат граничен контрол, затварят училища, театри. В тази връзка поздравявам Филхармонията и Театър „Възраждане“ (които излъчват събития си онлайн, бел. ред.) – хем не се лишаваме от толкова обичаната от нас културна дейност, а и спазваме правила и мерки. Европа закъсня много с мерките“, допълни той.

Очаквайте подробности


В категории: Животът


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
45
Коментара по темата
45.
Народа на Бг.
11.03.2020 13:57:34
0
3
Докато Боко ни спасява по телевизора, медиците напускат болниците – оставил ги без защитни облекла, да лекуват тежко заразени…
44.
борисоф се изцепи:
11.03.2020 13:49:20
0
2
Борисов: ""Коронавирусът е произведен и пуснат от някоя гнусна гад. Гледали сме го по филмите.Това е вид война. Холивудските продукции само това бълваха. Надали ще научим някога кой гад го свърши това, но сега берем последствия в трилиони загуби"
43.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
11.03.2020 13:40:00
1
1
Тоя Дебил борисоФ вече е вирусолог, професор по медициа, а дори и гадател, който предсказва какво ще се случи с Коронавируса !
42.
бутафория
11.03.2020 12:08:46
0
3
Отивам днес до пощенският клон и какво да видя - излязъл охранителят отвън и допускат само по един човек на гише заради корона вируса. Казвам си ОК, щом трябва, ще стоим отвън като изпъдени кучета. Влизам вътре и гледам, че жениците по гишетата са без маски, не е проветрено... м'чи то така все едно нищо не правят. Това ли са мерките?
41.
А.Б.
11.03.2020 10:48:51
0
1
Пак към 39...Уточнявам, че не съм Ани, а възмутена гражданка.
Сега един важен въпрос към Бургаския щаб...Къде в града ще се преглеждат болни хора със съмнение за ковид - 19? Това е важно в случаите, когато семейните лекари няма да си вдигат телефона, особено ако се случи вечер...Тя моята и без друго действа като чиновник и си следи за "работното" време...А и по телефона нито ще ме прегледа, нито направление може да даде, нито болнични. В такива случаи, а те ще настъпят, не е удачно да се отива и в спешния център, защото е пълно с пациенти, а лекарите едва ли ще са подготвени и само това остава да сложат под карантина спешния център и болницата после. Така, че, управляващи, каква организация сте създали? Искам информация! И към медиите също отправям това питане с молба да проучат нещата и да информират гражданите.
40.
А.Б.
11.03.2020 10:17:26
0
2
До 39...Вие защо обиждате? И кое е по-важно? Аз работя в училище и предпочитам да съм жива и здрава и СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ясно ли е? И само това ме интересува!!! Много важно, че щяло да се работи през лятото! Удължете ваканцията!
39.
до Ани 38
11.03.2020 09:17:19
4
1
Значи лятото да ги хвърлите в училищата , а вие да си веете вмирисаните задници ли?! Овца!
38.
Ани
11.03.2020 08:35:02
3
1
В скандинавските страни лятната ваканция е само един месец.А при нас -три .Да вземат месец от лятната ваканция нашите умници и да спрат за месец децата!
37.
Аз
11.03.2020 07:31:25
10
1
Много важно.....Само се всява паника...най-обикновен грип....овце
36.
Леш
11.03.2020 07:26:05
3
4
В детските градини половината деца са спрени ей така да са си в къщи.Гледам ги с баби или майки из парка по цял ден.После ще дойдат и ще заразят нашите в градината, които са здрави.Половината госпожи са в отпуска пуснати, а едната кашкя като с пневмония и е там при децата.Детето казва, че на обяд лягала да дреме по креватчетата.Даскалите сега се юрнаха по екскурзии и пазари в Гърция и Турция и те ще оберат вирусите и ще ги вкарат в училището.
35.
Ми...
11.03.2020 06:48:16
3
7
За някои може да е параноя, обаче като се видя какво стана в Китай и в Италия, май наистина е по-добре още от сега да се затвори всичко. Не само училищата. Защото на всички ни е известно, че като не ходят на училище, децата са по моловете, кината и сладкарниците и то водени особствените си безотговорни родители! Заведенията за обществено хранене трябва да затворят! Да ще има загуби, но ако сега не се направи загубите ще бъдат в пъти повече. Италианците вече сами отчитат грешката си, че са закъснели с мерките. Щоме сме с месец преди тях, трябва да се вземат наистина крути мерки. Това не го пиша, за да плаша някой, а просто защото се доказа, че това е начина - всеки да се изолира сам. Когато китайците се блокираха, тогава започнаха да намаляват случаите.
34.
Наката
11.03.2020 03:00:37
2
7
България начело с великото управление на Герб са взели крути мерки против коронавируса - никъде няма маски, коридорите и стълбищата на сградите на държавните институции най-накрая са започнали да ги почистват, като е осигурена по една чистачка от ромски произход и общо няколко шишета Медикс за почистване на пода, България ще закупи за 15 милиона термокамери, които да следят за температурата на минувачите (нищо че тези които имат коронавирус не вдигат никаква температура през първите няколко дни) . Господ да ни е на помощ!
33.
Стига вече
11.03.2020 01:43:17
1
7
Големи приказки да внимаваме с контакти и събирания...забраниха театри и олимпиади, а едно училище с 1000 гимназисти още 100 учители и персонал - как ви се струва, а? Няма риск, така ли? Питам тия умници дето смятат, че няма проблем децата да се върнат в училище - как ще гарантирате, че няма риск? Колко от заразените с грип бяха изследвани? Абсурд е да си мисли някой, че с хигиенни мерки ще се спре вирус при такива събирания на хора.
32.
Me
11.03.2020 00:29:51
0
6
До 5.... 60% заболеваемост, 2% смъртни случаи. За България при 7 млн. население сам си го смятай колко е. При грип заболеваемостта е по-малка и за по-дълъг период. Да се помолим да ни се размине.
31.
Стефан
11.03.2020 00:26:32
3
3
Депутат и циганин болни от рак няма.така е и с вируса
30.
Озадъчен
11.03.2020 00:26:02
3
2
Задайте си въпроса, защо няма информация за заразени руснаци с коронавирус
29.
*********
11.03.2020 00:10:49
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Родител
11.03.2020 00:01:19
3
14
Удължете ваканцията и не си играйте с огъня!
27.
Няма значение
10.03.2020 23:57:43
3
18
Продължете ваканцията!!!! Безумие е да се събират стотици хора на едно място! Какво чакате - да се установи някой заразен с ковид -19 ли? Я да ви питам аз вас, управляващи, колко изобщо хора в Бургас бяха изследвани за ковид-19? Пристанищен град сме. Не ви ли се стори странно, хора, че тук пламна грипът...Б? А колко от заразените бяха изследвани?
26.
Marinero
10.03.2020 23:49:02
2
11
Назад сме с около 1 месец от Италия. И това не го разбират хората. Днес точно слушах един италианец от Испания - точно това каза, испанците се държат и мислят, както италианците преди месец.

В момента в Ломбардия обмислят да наложат пълен блокаж - затваряне на всички магазини, заведения и т.н., освен спешни аптеки. И всички да си стоят вкъщи, без да излизат много.
25.
Спас
10.03.2020 23:47:12
8
6
Да ми дойде този коронавирус, така ще се обухам с чесън и греяна ракия, че той ще се разболее от мен. Ще бяга от мен като българин от България.
24.
Marinero
10.03.2020 23:21:57
4
14
С колко апарата за командно дишане разполагат болниците в Бургас?
23.
XX
10.03.2020 23:19:42
14
5
@8
"... събора на българофобите на Шипка!" - способен ли си да вденеш що за титаничен идиот те е изпуснала майка ти?
22.
ужас
10.03.2020 23:14:48
0
7
тоя щаб за борба с короновируса само ни баламосва или въобще няма никаква представа как вируса си шета из България и се представя като обикновен грип. Явно е че пътищата по които е достигнала заразата до откритите до момента болни са различни и щаба няма никаква представа защо короната избива точно при тези болни.
21.
*********
10.03.2020 23:10:45
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
20.
300IQ
10.03.2020 22:55:57
12
18
Поставете борисов под карантина, било дори и за две седмици. България може да тръгне нагоре през това време.
19.
Marinero
10.03.2020 22:48:27
10
4
"обикновено грипче" не се панирайте излишно. Днес писаха,че го Лекуват с лекарства за белодробен рак.
18.
XX 13,14,15
10.03.2020 22:20:42
7
14
ХХриси или бърка хапчетата, или не ги взема редовно. Затова я гони деменцията. Освен това прекалява много с алкохола и мастурбацията. Той е бившо ченге от Държавна сигурност. Все му се привиждат врагове от Брюксел или Западна Европа. А всъщност е скрито педи.
17.
007
10.03.2020 22:13:11
5
5
Маските казаха, че не действат- били 0.5 нещо си, а вирусът е 0.2 и преминава през тях.Дистанцията била важна, но е невъзможно да се спазва май.
16.
КороноТъпак
10.03.2020 22:01:35
17
28
И защо панират народа със среднощни изявления на кашлящ и брадясъл Борисов ? Какво щеше да се промени ако утре в 8 ни го съобщи началник Щаба ? За всеки случай на заразен лично ще ни го съобщават с такъв патос ли ? Ако станат десетки хиляди ще им трабва отделен ТВ короно канал ! Оставиха една цяла държава без елементарни маски ама иначе много предвиждали ! Некадърници !
15.
Короната
10.03.2020 21:55:27
6
7
@5
Виждам, че трезво разсъждаваш, та майка ти или баща ти да взема?
14.
Хейе
10.03.2020 21:54:51
6
4
Ай пак да вземем еврата пу дба пвйта майка
13.
XX
10.03.2020 21:52:43
13
10
@10
Така са му наредили от брюксел... смее ли друго да каже?!
12.
XX
10.03.2020 21:50:49
12
13
Същите тез европейски кавали, които бяха против затваряне на траниците твърдят, че джендъризма е прогрес...
11.
До Паздеров
10.03.2020 21:46:33
7
28
Удължете грипната ваканция. Така или иначе в края на март цялата държава ще е под карантина!
10.
Ташко Мазнотопков
10.03.2020 21:44:24
8
17
И видимо хората, които биват засягани са със симптоми на белодробна недостатъчност. И от тук възниква въпросът. Какъв въздух дишаме, който обостря този симптом.....
9.
Хм
10.03.2020 21:43:44
7
15
Главният епидемиолог по тв викаше, че заразата е на местно ниво в Ухан.Да ,ама не....ква стана тя....
8.
Пълен майтап са действията им
10.03.2020 21:31:13
17
11
Тоя е с толкова забавени реакции, че он докат се обърне и они се шмугнат в храстите. Оня дес се хвалеше че имали 2000 теста за корона вируса и били достатъчни. само днес казаха че са използвали вече 200
7.
От 28 февруари
10.03.2020 21:30:27
9
29
Има препоръка да няма сборища,ама РР хихикаше,че е измислица за да се развали събора на българофобите на Шипка!Нали така №2,ти нали беше там?
6.
Xaxa
10.03.2020 21:28:48
15
29
Бойко що кашля
5.
Мама ти
10.03.2020 21:28:12
4
5
Ще ходите и още как.
4.
X
10.03.2020 21:28:03
32
26
Този път се убедих колко лесни за манипулация са хората днес. За три месеца са починали три хиляди човека от седем милиарда. Всеки ден от глад умират 25 хиляди, от диабет, рак, алкохол, дори от хранително натравяне умират повече хора. Коронавируси е имало и ще има, но този път му се отдаде едно излишно, излишно внимание. Починали са някакви 80 годишни хора, които и най-обикновениа настинка би съборила. Вземете ср успокойтр малко, работете, учете и споко, нищо няма да ви се случи ако сте здрави, млади хора. Тоя стрес и паника не са нормални. Мислих, че поне ние тук няма да се хванем толкова на хорото, но съм грешал
3.
Smith
10.03.2020 21:21:21
26
81
За съжаление ни управлява мутра, изживяваща се за пожарникар и като такъв вместо да даде възможност на експертите да намерят решение, Той Сам прави неадекватни опити да се справи. Като слон в стъкларски магазин. С Всяко движение троши чаши. Това е орисията на гласоподаватели, които избират нискочели диктатори да ги управляват. В путлеристан и Анадола е същата работа - идиоти овластени от прост електорат. Добре поне че нашите идиоти получават милиарди евро да строят селски стадиончета и площади и да финансират придворни фирми на бетониращи мутри.
2.
Bgman
10.03.2020 21:19:36
21
47
Много ми е интересно, след като един месец чакаха вируса на границите с цветя и букети и милиони разходи, а той ги изненада изотзад, ще поеме ли отговорността този смешник с униформата или ще продължи да се прави на знаещ...
Много ми е интересно, защо трябваше един месец да няма маски и облекла, за да се сетят, че и в България има фирми, които могат да ги произвеждат...
Май мислим преди всичко за далаверата, а на хората - майната им...
1.
*********
10.03.2020 21:15:29
18
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори