×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Седми случай на коронавирус у нас, 62-годишна лекарка е заразена


Седми случай на коронавирус у нас, 62-годишна лекарка е заразена
Ген. Мутафчийски даде подробности за състоянието на пациентката
Тема в развитие
Глоби и спиране на социални помощи за избягали от карантина, ограниченията - основно за пътуването След среднощно заседание на МС: Извънредно положение в цяла България заради коронавируса Провежда се извънредно заседание на Министерски съвет! Ще има ли извънредно положение? Българин от Парма пред Флагман: В Италия всички сме под домашен арест, страх има, но паника – не! Лоша новина! Нови 7 положителни проби за коронавирус, 23 са болните в България Извънредно: Нови 9 души са заразени с коронавирус в София Бургаски родители предлагат дистанционно обучение на учениците и по-строги мерки в школата Седми случай на коронавирус у нас, 62-годишна лекарка е заразена Коронавирусът взе първата си жертва в България Извънредно! Два нови случая на коронавирус у нас, жена е в критично състояние Ще спрат ли съдебните заседания в Бургас заради коронавируса? Две проби за коронавирус изпращат от УМБАЛ-Бургас след разпоредбите на здравния министър След съвет от Израел Борисов заръча: Без коронавирусна ваканция за училищата и градините Вижте извънредните мерки, взети от правителството срещу COVID-19 Последна информация от Русе за коронавируса Важно! МЗ със съвети как да се предпазим от коронавируса Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 Премиерът кашля на заседанието за коронавируса: Направих голяма глупост, натиках се сред 10 хиляди и се прегръщах и целувах Борисов обяви, че коронавирусът у нас дошъл от Гърция, прогнозира тежка финансово-икономическа криза Окончателно! Четирима заразени с коронавирус в България Мистерия: Болните с коронавирус не са напускали страната Заразените с COVID-19 в контакт с 59 човека Бойко Борисов свика кризисен щаб заради коронавируса Извънредно! Два случая на коронавирус в България
виж още
скрий
11 Март 2020, Сряда, 17:09 ч.
Автор: Флагман.Бг

Пациентката не е в тежко състояние

Седми случай на коронавирус у нас. Това потвърди началникът на кризисния щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Пациентката е 62-годишна жена, която не е контактувала с никого в България.

Става въпрос за лекарка, която е била на работното си място последно на 22 февруари. Оттогава допреди няколко дни тя е била в чужбина по служебни ангажименти, посетила е Англия и Испания. 

За щастие пациентката не е в тежко състояние и е постъпила в инфекциозната клиника на ВМА, като нейната проба за коронавирус е положителна, поясни още ген. Мутафчийски.

Припомняме, че коронавирусът у нас взе първата си жертва, почина 66-годишната пациентка, която бе настанена в Пирогов. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)


В категории: Животът


13
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
13
Коментара по темата
13.
Smith
12.03.2020 00:47:27
0
2
Има регистриран случай и във Варна, ще го обявят след няколко дни. В Бургас с неадекватната си здравна система може и да умрат стотици, преди да регистрират случай.
Проблемът е в това, че като станат много случаите, няма да има достатъчно обдишватели в болниците, нито лекари да работят. Ще се решава на място кой да живее и кой да умре. Младите които в момента са много ербап у фейса, щото данните за заразата не са рискови за тях, ще реват театрално на погребенията на родителите си. Много прост народ.
12.
XX 11
11.03.2020 22:20:05
1
2
Кой пита неукия бастунджия ХХриса за нещо, ама тя разбира от всякакви корони. Едно време беше калинка-малинка на дядо Тотювата партия.
11.
XX
11.03.2020 21:40:31
1
3
@10
Нормално е диктаторът, пък било то и тиква, да се заобиколи с мижитурки - калинки и тиквички... в целия ес е така, с малки изключения.
Факт.
10.
morski
11.03.2020 20:42:50
3
4
Мен Боко ме дразни, като се прави на вирусолог. Не знам тия хора от щаба как издържат да са при него всеки ден. То не стига, че положението е напечено, че пари няма, ами и пръст им размахва, нареждания дава. А когато трябваше да се задейства, пак се е почесвал по ... и къде го оня финансовия министър, да каже как ще подпомага закъсващи фирми, за да се избегнат съкращения и безработица. Просветният мънка...
9.
Парашкева Маринова Личева
11.03.2020 20:27:42
1
6
Лекари в схема с фармацевтичната фирма НЕОБАЛКАНИКА (МС ФАРМА) цакат НЗОК.
Изписват ударно лекарства,
пращат ги на екзотични екскурзии.
Лекари изписват ударно лекарства на конкретни фармацевтични фирми, за да пътуват безплатно на екзотични екскурзии. За всяка дестинация е необходимо те да съберат определен брой изписани опаковки от даден медикамент. Това са предимно лекарства за сърдечносъдови заболявания, като хипертония, и диабет, които се отпускат безплатно или частично от Националната здравноосигурителна каса. . Предоставени са конкретни оферти, предложени на лекари .
Обикновено става въпрос за по-скъпи медикаменти, за които НЗОК трябва да плати повече, а в някои случаи има и разлика, която е за сметка на пациента.
Пред НЕОБАЛКАНИКА (МС ФАРМА)отчитането е с копието от рецептата

за изписаното реимбурсирано лекарство или от компютъра на доктора, където това също се нанася.
За екскурзия до Мексико и Сингапур например лекар трябва да продаде 5000 опаковки от определено лекарство. Гвоздеят в туристическата програма обаче е полуостров Камчатка, за където българи все още пътуват твърде малко. Тази дестинация сега е много модна както в Русия, така и сред европейците, и е много скъпа. За нея лекарят трябва да изпише 6000 опаковки. Толкова трябва да изтъргува и ако иска да пътува на аванта до Исландия и Гренландия. За да се разходи до Западното крайбрежие на САЩ обаче, трябва да се озори да осигури продажбите на 7500 опаковки. Пътуването за сметка на фирмата за Санкт Петербург и Дубай съответно „струва“ 3000 и 2500 изписани опаковки. 3000 пък осигуряват на запалените скиори ски и спа в Алпите. С по 1400 и 1000 продажби почивката е осигурена в Халкидики или Анталия - по избор на доктора, или круиз по Дунава. Лекарите, които не са ударници в продажбите, но могат да докарат 650, 800 или 850 продажби, си осигуряват съответно пътуване в Хърватия, шопинг тур (така е записано в офертата - б.р.) до Загреб, Венеция и Милано и разглеждане на баварските замъци.
Предложените оферти са за 2015 година.
Да се променя медикамент, за да се отиде на екскурзия, е изключително неморално, п
но още има почтени лекари, които не се хващат на уловките на Доларес Арсенова и мафиотската и фармацевтична фирма.
8.
Гроб
11.03.2020 20:05:28
4
5
Ако не се спрът със тъпата си пропаганда , ще доведът страната до икономическа криза , тъпата Бойка чу че дават безплатни кебапчета и бърза да отчита несъществуващи случай на корона ... ГРОБ ще ни затрият сваляйте ги докато е време ...
7.
7
11.03.2020 18:00:27
2
4
Хриси,успокой се , не знаеше ли че НЕ си безсмъртен.Все някога ще приключиш ,колкото по -рано ,толкова по -добре.
6.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
11.03.2020 17:52:11
4
4
Лекарка, която е била в чужбина по служебни ангажименти, посетила е Англия и Испания. Лекувала е болните от коронавирус там!
5.
Тепърва започва
11.03.2020 17:51:32
3
13
Тия дни ще има и учители заразени
4.
чули-недочули
11.03.2020 17:30:31
2
9
Проф. Мутафчийски е ВОЕНЕН ЛЕКАР! В началото беше с лекарска манта, видите ли го с униформата значи е напечено много! Както сега! И тази жена е лекарка, била на семинар в Испания! Каква журналистка бълнувате???? За да бъдете журналисти трябва да имате ОГРОМНА обща култура и знания!
3.
x
11.03.2020 17:18:14
0
7
Лекар,а не журналист
2.
Аз
11.03.2020 17:14:04
0
5
Не е журналистка, а лекарка. Явно, който списва статиите не е наясно, че проф. Мутафчийски е доктор, а не журналист.
1.
Yummy
11.03.2020 17:12:58
4
6
Уж тежко, а пък после не е тежко....флегманска журналистика
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори