×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руен остава крепост на ДПС, Исмаил Осман печели убедително четвъртия си мандат


Руен остава крепост на ДПС, Исмаил Осман печели убедително четвъртия си мандат
Кандидатът на ДПС печели вота с над 70 % подкрепа
Тема в развитие
Вижте кой с колко съветници влиза в новия Общински съвет на Поморие, изненада в Каблешково След вота: Как се разместват политическите пластове в Общински съвет-Карнобат Вижте новия Общински съвет на Бургас: ГЕРБ – 24, БСП – 7, СЕК – 5, ДБГ – 4... Георги Манев не влиза в ОбС, Димитър Найденов пренарежда листата на „Демократична България“ При 100 % обработени протоколи в Созопол: БСП с най-голяма група, Рейзи - непреодолим фактор Първо във Флагман.бг: Вижте следващия ОбС Бургас и къде заработиха преференциите След инфарктно броене: 14 гласа пратиха Живко Гърков на балотаж срещу Иван Жабов в Средец Официално от Приморско: Д-р Димитър Германов -48,81 %, Стоян Василев – 17,23 % 80 % от протоколите в ОИК Бургас: СДС, Възраждане и „Ние, Гражданите” прескочиха бариерата, двама кандидати напредват с преференциите Шок! Костадин Нищелков е начело на най-голямата група в новия ОбС-Несебър, отвя с много всички останали Бургаска област след местния вот: 8 кметове спечелиха на първи тур, очакват се 5 интригуващи балотажа Драматични избори и в Созопол: Тихомир Янакиев и Красимира Германова отиват на балотаж Свети Влас остава крепост на Иван Николов и ПП „МОРЕ”, Равда - също Георги Димитров и Тодор Байчев сигурни за балотажа в Карнобат, вървят глас за глас Обзор избра от раз Христо Янев за кмет, ще управлява трети мандат Иван Алексиев печели Поморие с над 70 % Интрига в Сунгурларе: ДПС не печели на първи тур, ще пробие ли д-р Кенов с ГЕРБ? Инфарктна нощ в Приморско! Балотажът виси на косъм – Димитров или Неделчева срещу Германов? (ОБНОВЕНА в 23.20 ч.) Голямата интрига е в Средец: Иван Жабов на 50 гласа от победа на първи тур Жельо Вардунски печели втори мандат в Камено с над 60% Сензационна развръзка: Тихомир Янакиев на крачка от победата на първи тур в Созопол Сигурен балотаж в Карнобат: Тодор Байчев поведе на Георги Димитров Руен остава крепост на ДПС, Исмаил Осман печели убедително четвъртия си мандат Четвърти мандат за Николай Димитров в Несебър, бие с 62 % (ОБНОВЕНА В 22 ЧАСА) Малко Търново отново избра Илиян Янчев и ГЕРБ Георги Лапчев печели Царево от раз Живко Табаков: Не бързайте, ДБГ може би ще е втора политическа сила в Бургас Димитър Николов: Изказаха се доста лъжи през кампанията, бургазлии показаха, че са интелигентни и не се подведоха БСП Бургас доволни: Очакват между 7-8 съветници в новия Общински съвет  Първо във Флагман.бг: Димитър Николов печели нов мандат със смазваща преднина, ГЕРБ с голяма група в ОбС
виж още
скрий
27 Октомври 2019, Неделя, 21:40 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Сериозна подкрепа е получила и листата на ДПС за местния парламент, очаква се партията да увеличи броя на общинските съветници в новия мандат

Исмаил Осман е старият нов кмет на община Руен. Кандидатът на ДПС печели четвърти мандат с убедителна победа – с над 70 % преднина от опонентите си. Това показват предварителните резултати от днешния вот. 

В изборната надпревара влязоха трима – досегашният кмет Исмаил Осман, Вежди Орманов, издигнат от ГЕРБ, и Марийка Петрова от БСП. 

Сериозна подкрепа е получила и листата на ДПС за Общинския съвет. Със сигурност община Руен ще остане крепост на партията на Ахмед Доган. Очаква се в новия мандат на местния парламент ДПС да запази мнозинството си, дори да увеличи броя на общинските съветници.

Припомняме, че в община Руен избирателната активност бе една от най-високите в област Бургас. 
 




5
Коментара по темата
5.
Карадайъ се изложи като „кифладжия*
01.11.2019 09:35:14
0
1
Осъзнавайки, идеологическата безизходица, в която изпаднаха след като партия ДпС се отрече от Турция и от турците, някои ДпС-ари продължават да се излагат, като „кифладжии*” при своите срещи с хората по места.

Загрижена, за топящия си електорат, агентурната* партия ДпС, проведе няколко срещи и с кърджалийци преди няколко седмици.

На тези срещи, проведени все в „комунистически* формат", повечето хора пак бяха докарвани под строй и само гледаха умно и ръкопляскаха по знак, като на събрание на Сталин.

На едно от тези събирания, кмета на Кърджали Хасан Азис, пак започна да бръщолеви измислици и смешки, че ДпС били „балансьори”,„пазители на толерантността” и „европеизатори”…



На друго събиране в кърджалийския кв. „Възрожденци”, назначеният за председател на Догановата партия- Мустафа Карадъйъ се изложи тотално след, като будни Кърджалийци го обориха и доказаха, че „загрижеността” му за турците е фалшива.

Там Карадъйъ уж започна да лансира своята загриженост и виждането си, че „Възродителният процес*” или процесът за асимилация на турците в България, трябвало да влезе в учебниците по история.

Млад мъж от присъстващите обаче му възрази със следния довод: „Г-н Карадайъ, вие НЕ сте прав, т. нар. Възродителен процес засега НЕ трябва да влиза, в учебниците по история, понеже той НЕ е завършил!? Процесът на асимилация на турците в България продължава и днес.” каза младият мъж от публиката, пред сащисаните* погледи на турските комунисти от ДпС.

Настана суматоха, свикнали само да ръкопляскат и да ядат кюфтета с бира на събранията, повечето ДпС-ари започнаха да се споглеждат с недоумение и да шушукат като страхливи мижутурки.

Карадайъ, успя да събере мислите си след няколко минути и видимо ядосан се обърна, към младия мъж с: „Защо да не е приключил „Възродителния процес”?!”

Младият турчин от публиката стана и отговори така: „И днес по закон аз нямам право да говоря на своя език на улицата; Децата ми са задължени да декларират, че са българи- още на 7 годишна възраст в училище първо ги задължават да рецитират стихотворението „Аз съм българче*” ; Децата ми НЕ могат да учат турски език в училище поради ограничението за минимален брой деца за образуване на паралелка, учебници по турски език не са печатани от 25г. насам, а дори баща ми е имал право да се обучава по турски език преди 50 години; Ние турците в България, въпреки, че сме почти един милион, нямаме статут на национално малцинство и нямаме право на формално етническо самоопределение…”.

Този път, настана пълна и злокобна тишина в помещението на събранието на ДпС, всички вътрешно се питаха: „Откъде пък се взе тоя?! Какво не му харесват биричката или свинските кюфтета та ни разваля рахата?! … Абе тоя да не е ДОСТаджия?!…”

Но, пък го познаваха, младият мъж беше в ДпС от доста време, … явно в тази партия има и хора, които разсъждават трезво и реалистично и които все още се гордеят със своя произход и език.

При това изложение на фактите за продължаващи усилия за асимилация от страна на държавата, Мустафа Карадъйъ се срина напълно, и почти истерически започна нагло да се кара, на осъзнатия млад мъж с думите: „Ами тогава, ти ела на моето място и си искай правата от държавата…”.

Но младият турчин не се стъписа и отговори: „Вие, трябва да защитавате етническата ни същност, нали затова ви избираме на изборите”.

Така, събранието на ДпС завърши доста конфузно, а един човек се осмели да каже, че „Царят е гол*”, че българската държава и днес продължава с асимилационните си подходи към турците и помаците в България, като се набляга най-вече на езиковата асимилация. Ето защо нашите деца турчетата, днес не владеят граматически своя майчин език, и в уж демократична и европейска България, реално не им се позволява да учат своя език в училище, нямат право и да ползват своя език, понеже турският се счита за „чужд*” език.

Да, езикът на един милион турци-български граждани абсурдно е квалифициран от българската държава като „ЧУЖД*” за България?!

Но изглежда, че единственият дерт* на ДпС е „обръчът от фирми*", общинските бюджети и обществените поръчки, и за повечето ДпС-ари няма значение дали ще забравят езика си или ще сменят своята религия и своята човешка същност.

И тази алчност и продажност на ДпС-арите води до неименуемия крах на агентурната им партийка.
4.
*********
28.10.2019 06:56:18
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
27.10.2019 22:12:17
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
*********
27.10.2019 22:09:44
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
Коч
27.10.2019 22:00:10
4
4
Машаллах
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори