×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

3 часа по-рано на площада, ако искаш да видиш днес папата в София


3 часа по-рано на площада, ако искаш да видиш днес папата в София
Папа Франциск идва в България
Тема в развитие
Извънредно! Ето какво каза премирът Борисов на папа Франциск Папата си отива, чакат го в Скопие Пловдивският митрополит Николай пак блесна - заклейми папата с безумни аргументи Папа Франциск: С огъня на любовта да разтопим леда на войната Задържаха две деца, отправяли заплахи на тел. 112 към папа Франциск Екатерина Захариева: Посещението на папата в България е признание за ролята ни за мир на Балканите Ето защо Румен Радев не целуна пръстена на папата! Доброволец в храма „Свети Архангел Михаил“ ще готви на папата в Раковски Коя е жената до папа Франциск с пазарска чанта и прилепнал черен клин Папа Франциск получи копие от иконата на Св. Богородица от Несебър Хиляди българи чуха молитвата на Папата на живо в центъра на София Екшън на метри от Папата! Задържаха мъж с пистолет Папата взе решение, което шокира всички, охраната се видя в чудо Папа Франциск започна обиколката си с папамобила Какво каза Папата пред Светия синод Папата ни призова да протегнем ръка към мигрантите и да бъдем гостоприемни Допусна ли гаф президентът Румен Радев при срещата си с Папата? Бойко Борисов за Папата: Нали езиковата ми подготовка не е много добра... Папата вече е в България, ето как го посрещнахме Снайперисти охраняват папата Как бедният Хорхе стана папа Франциск? Провалена любов го праща при йезуитите 3 часа по-рано на площада, ако искаш да видиш днес папата в София За какво трябва да внимава папата у нас и знаците в посещението Водят Папата и в Бежанския център във Враждебна, вижте цялата програма
виж още
скрий
05 Май 2019, Неделя, 08:34 ч.
Автор: Флагман.бг

Светият отец с молитва в 13 ч. и литургия в 16,45 ч

Негово Светейшество папа Франциск ще кацне точно в 10 часа днес на летище София за своята визита в България, която ще продължи до 7 май. Светият отец пристига със свита от 35 души, а зедно с него в самолета ще има и 70 журналисти от цял свят. Софиянци и гостите на столицата ще могат да видят папата чак след обед. До тогава гостът ще разговаря с премиера Бойко Борисов, който ще го посрещне на летището, а след това и с президента Румен Радев на "Дондуков" 2, където ще присъстват също дипломати и общественици. 

Главата на Римокатолическата църква ще се срещне с патриарх Неофит в Синодалната палата, след което ще проведе лична молитва пред олтара на Светите братя Кирил и Методий в катедралния храм „Свети Александър Невски“.

Точно в 13 ч папа Франциск ще произнесе на пл. „Свети Александър Невски“ неделната молитва „Царице небесна“. Това е първото основно събитие със Светия отец, на което ще могат да присъстват граждани и гости на столицата.

За да присъстват на него желаещите трябва да се явят три часа по-рано пред направените КПП-та, на които ще бъдат проверени със скенер и металодетектори за забранени предмети. Заради очаквания дъжд хората могат да носят чадъри. Бутилките са позволени, но до половин литър. Организаторите съветват да се избягват обемисти багажи, защото проверката им ще забави влизането.

Молитвата към Света Богородица носи името „Царице небесна“ в периода след Великден, докато в останалото време се нарича „Ангел Господен“. Докато папа Франциск я произнася, на сцената на пл. „Св. Александър Невски“ ще бъде изложена икона на Месемврийската Богородица, любима на папа Йоан XXIII или т.нар. "български папа" Анджело Ронкали, който  от 1924 до 1935 г. той е бил у нас като апостолически легат.

Папа Франциск ще се помоли пред иконата на Месемврийската Богородица и ще прочете своето размишление, посветено на неделното Евангелие, както и на посещението му в България. Накрая папа Франциск ще направи кратко обръщение към света, свързано с актуални въпроси.

Второто основно събитие със Светия отец, на което ще могат да присъстват гражданите, е неделната литургия на пл. „Княз Александър Първи“ от 16,45 ч. Това ще е най-масовото събитие с участието на Светия Отец като на него ще присъстват над 7600 души. Литургията представлява традиционна католическа меса, на която освен католици от цялата страна, са поканени и представители на властите, както и на другите вероизповедания. Неделната литургия ще бъде много тържествена, организирана от папския церемониал-майстор монсеньор Гуидо Марини.


В категории: Животът


Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев трябва да реши дали изборите да са „две в едно“ Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Демонстрацията ще започне в 11:00 часа Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Това трябва да се случи в 7-дневен срок Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър 21-годишният бургазлия се запасявал безплатно с хранителни стоки и алкохол от магазини из целия град     Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем 13% пият сънотворни, 17% сънуват кошмари
Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Пак е залитнала към анорексията 
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори