×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Ангелкова: Вандализъм е да се рушат дюни, благодаря на институциите за добрата координация


Министър Ангелкова: Вандализъм е да се рушат дюни, благодаря на институциите за добрата координация
Тема в развитие
Областният водач на ГЕРБ иска „цялата строгост на закона” за заравнената дюна: Абсолютно криминален акт е! Ако прокуратурата не осъди Нончев и Пазвантов, държавата ще ги кара да възстановят дюните на „Смокиня” Министър Ангелкова: Вандализъм е да се рушат дюни, благодаря на институциите за добрата координация Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО) Пазвантов сe усъмнил дали може да разрушава дюните, Нончев му дал зелена светлина, били негови След разораването на дюните: Бургаският бизнесмен Иван Нончев на свобода срещу 10 хил.лева, Манол Пазвантов - 2 хил.лева НА ЖИВО: Започна извънредният брифиниг на прокуратурата за скандала с дюните Ето го бургазлията Иван Нончев, задържан заради скандала с унищожените дюни Правят нова проверка на унищожените дюни на къмпинг "Смокиня" Първо във Флагман.бг! Вижте кои са в дюни скандала на "Смокини". Има кметски племенник Трима са арестувани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (ВИДЕО) Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини (ВИДЕО/СНИМКИ) Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня Унищожиха дюните край Смокиня, Министерството на туризма започва проверка (СНИМКИ)
виж още
скрий
14 Януари 2019, Понеделник, 22:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Вандализъм е да се рушат природни забележителности каквито са дюните на морския плаж при къмпинг „Смокиня“. Изготвени са промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които да допринесат за опазването на дюните. В тях се въвеждат санкции за разрушаване на дюни, като глобите за това  могат да достигнат до 20 хил. лв. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Плюс/минус“ по Нова телевизия.

Част от разрушените дюни попадат в границите на отдадения за стопанисване плаж „Смокините север“, информира министърът. Тя обясни, че на концесионера може да му бъде наложена  санкция в размер на 5 на сто от годишната концесионна такса, ако се установи, че не е спазил задълженията си по договор. В документа за управление на морския плаж е записано, че стопанинът е задължен да опазва дюните от действия на трети лица и извън активните летни месеци. При установяване на такива нередности той е длъжен да информира компетентните институции.
Ние сме безкомпромисни по отношение на контрола, категорична бе министър Ангелкова. Тя обясни, че е извършено  допълнително обследване, което ще покаже точните граници, и ще се прецени каква част от  разрушената дюна е в рамките на концесионираната територия. Степента на увреждане на природната забележителност ще определи РИОСВ.

Министърът посочи, че след получаване на сигналите за разрушаване на дюните е направена своевременна организация на експертите и веднага са изпратени екипи за проверка на място. Благодаря на прокуратурата, на МВР и на специалистите от РИОСВ за сътрудничеството и добрата координация, каза още тя. Разчитаме на гражданското общество да ни сезира при нарушения, коментира министър Ангелкова. Тя призова всеки, които има сигнали за незаконни дейности, да ги изпраща към министерството. В активния летен сезон аз и екипът ми винаги сме на място и проверяваме спазването на концесионните договори, заяви министърът.



Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
3
Коментара по темата
3.
концесионер
16.01.2019 08:14:07
0
0
Абе проблема ми е, че немам хубава гледка откъм имота към Русия.
Колко струва, глобата де, да изравня цялото българско черноморие. Да знам, да приготвя парата първо, а после ще пием по едно.
Анцуга мr е с емблема на Лакоста - багер върху дюна.
За спомен... от хубавото старо време, когато мъжете бяха мъже.
2.
Много красива бе!
15.01.2019 05:28:26
0
1
Хахахаааа Абе на Лакоста коя беше емблемата?
1.
Сгодна работа
14.01.2019 22:47:57
0
4
За лято 2019г ще късат билетчета на чужденците, които искат да видят изравнената дюна. Така Ангелкова ще отчете още по-добър и сгоден сезон
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори